panagiotis80 16 Αυγούστου 2011 #1 Share 16 Αυγούστου 2011 Καλησπερα και καλες διακοπες σε οσους δεν πηγαν καλο χειμωνα σε ολους τους αλλους :-( προσφατα αποφασισα (εδω και 2 μηνες) να αλλαξω το 250 λιτρων μου ενυδρειο σε αφρικανικο.... Ηταν κατι που το ειχα στο μυαλο μου αλλα δεν το αποφασιζα λογω ελαχιστου ελευθερου χρονου και καποιου φοβου που μην το κρυψω, υπηρχε λογω της λανθασμενης πληροφορισης απο αλλους χομπιστες οτι τα συγκεκριμενα ψαρακια (κιχλιδες) ειναι πολυ ιδιοτροπα και οτι δεν προκειτε να τα χαρω λογω των συνεχομενων καβγαδων. θα χρειαστω την βοηθεια σας απο τους πιο εμπειρους οσο αναφορα τις πετρες που θα εισαγω. λογω λοιπον ελαχιστου χρονου, υπαρχει καποιο καταστημα να δω πετρες για το ενυδρειο μου και αν γινεται να παρεγγελθουν και online η αντικαταβολη>? Διοτι το να βγω να μαζεψω μονος που ειναι και το καλυτερο ειναι αδυνατον... θα προσθεσω πιο κατω φοτο και βιντεο του ενυδρειου μου μολις επιστρεψω απο την δουλεια Σας ευχαριστω εκ των προτερων.... τα λιτρα του ενυδρειου ειναι 260 διαστασεις 1,1 χ 0,60 χ 0,50 εξωτερικο φιλτρο enheim 2213 Και φιλοξενω 1 frontosa, 1 tropheus ikolla, 4 saulosi, 2 coral red... (απο οτι πληροφορηθηκα ειναι λιγο μπερδεμα), αλλα συμβιωνουν πολυ καλα, αν και απο το προηγουμενο στησιμο μου εχει μεινει στο ενυδρειο ενα κοπαδακι ινδιανακια, και 4 τετρα (τα δυο ειναι χηρες)...... σε αναμονη της βοηθειας σας και των φοτο...... χαιρετισμους στον κιχλιδατο που επιτελους καταφερα να χαρω το ενυδρειο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Αυγούστου 2011 #2 Share 17 Αυγούστου 2011 Καλημερα Παναγιωτη και χρονια σου πολλα. Χαιρομαι που αλλος ενας φιλος γινετε μαου μαου Για τα ψαρακια που εχεις ,ειναι λαθος και το ξερεις,αλλα θα το κουβεντιασουμε αργοτερα αυτο. Οσο για τις πετρες κανουν ολες η πετρες.Αν παραγγειλεις απο μαγαζι,εκτος του κοστους θα ειναι ολες η ιδιες και δεν θα δειχνει ομορφα.Δεν μπορει καποια πλαγια θα εχεις εκει γυρο,οποτε και τζαμπα λεφτα θα δωσεις αλλα και δεν θα δειχνει κατι φυσικο. Ζητω AFRICA Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 17 Αυγούστου 2011 #3 Share 17 Αυγούστου 2011 (edited) Δώσε όλα τα ψάρια να δουλέψεις άνετα αρχικά και μόλις τελειώσεις το aquascape αποφασίζουμε όλοι μαζί για την καλύτερη επιλογή. Ότι πέτρα θες μπορείς να πάρεις, απλά αν τις πάρεις από τη φύση δες σε αυτό το θέμα για τον τρόπο απολύμανσης. Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2011 - G_lantern Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis80 17 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 17 Αυγούστου 2011 Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και για τις ευχες... βρηκα παρεπιπτοντως λιγο πριν ... σε ενα μαγαζι με φυσικα πετρωματα, αλλα τις χρεωνει (αν ειναι δυνατον) 5 ευρω το κομματι διαμετρου 8 εκ... lol.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Αυγούστου 2011 #5 Share 17 Αυγούστου 2011 Και δεν σου κανουν 8 ποντοι,θελεις πολυ μεγαλυτερες. Ξεκινα να μαζευεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis80 17 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 17 Αυγούστου 2011 Μαλλον θα κανω την πιο σωστη κινηση... Θα πεταχτω μεχρι το ποταμι στην λιμνη πολυφυτου, και θα διαλεξω με την ησυχια μου.... (Τα πλεονεκτηματα του να αφηνεις την Αθηνα για την επαρχια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Αυγούστου 2011 #7 Share 17 Αυγούστου 2011 Μαλλον θα κανω την πιο σωστη κινηση... Θα πεταχτω μεχρι το ποταμι στην λιμνη πολυφυτου, και θα διαλεξω με την ησυχια μου.... (Τα πλεονεκτηματα του να αφηνεις την Αθηνα για την επαρχια) Τζαμπα και ομορφο πραγμα,πολυ θα< ζηλευαν>το να εισαι διπλα σε ποταμι και να μαζευεις πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis80 17 Αυγούστου 2011 Author #8 Share 17 Αυγούστου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis80 17 Αυγούστου 2011 Author #9 Share 17 Αυγούστου 2011 Οσο αναφορα τα ψαρακια.... τα ινδιανακια δειχνουν να μην εχουν κανενα προβλημα με τις κιχλιδες μου... Ισα ισα, τα πανε παρα πολυ καλα... Τι προβλημα μπορει να εχω περα απο την συμβατοτητα μεταξυ τους... Δεν ειναι δυνατη η συμβιωση τους??? Δεν μου παει καρδια να τα βγαλω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Αυγούστου 2011 #10 Share 17 Αυγούστου 2011 Οσο αναφορα τα ψαρακια.... τα ινδιανακια δειχνουν να μην εχουν κανενα προβλημα με τις κιχλιδες μου... Ισα ισα, τα πανε παρα πολυ καλα... Τι προβλημα μπορει να εχω περα απο την συμβατοτητα μεταξυ τους... Δεν ειναι δυνατη η συμβιωση τους??? Δεν μου παει καρδια να τα βγαλω! Ολα τα ψαρια σου ειναι λαθος.Δεν ταιριαζουν ,με τις κιχλιδες ,αλλα και τα αλλα δεν ταιριαζουν μεταξυ τους,διατροφικα,λογο μεγεθους(φροντοζα 25-30 τελικο και κοπαδοψαρο) και αλλα πολλα.Τα ψαρια σου υποθετω οτι ειναι μικρα ακομα και δεν ειδες τις σωστες συμπεριφορες.Θα μπορουσες να κτατησεις αυξανοντας τον αριθμο τα ικολα,πρεπει να φυγουν ολα που δεν ειναι αφρικανικα,αλλα και η φροντοζα,ειναι λιγα τα λιτρα σου γιαυτην. Τα κοραλ ρεντ δεν τα ξερω,αλλα θα μας πουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis80 17 Αυγούστου 2011 Author #11 Share 17 Αυγούστου 2011 Καταλαβα.... κλαψ... παει το ονειρο.... αν απομακρυνω τα τετρα, θα κανω μια προσπαθεια να κρατησω την φροντοζα... το λατρεψα το ψαρι... αν δεν κανω λαθος πρεπει και εσυ να εχεις mixed φροντοζες με αλλες κιχλιδες>?? αν ναι, εχεις προβλημα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Αυγούστου 2011 #12 Share 17 Αυγούστου 2011 Καταλαβα.... κλαψ... παει το ονειρο.... αν απομακρυνω τα τετρα, θα κανω μια προσπαθεια να κρατησω την φροντοζα... το λατρεψα το ψαρι... αν δεν κανω λαθος πρεπει και εσυ να εχεις mixed φροντοζες με αλλες κιχλιδες>?? αν ναι, εχεις προβλημα?? Ναι τις εχω με Haps μαζι,αλλα ειανι σε 700 λιτρα με μηκος 1,80.Σκοπευα φετος να τους φτιαξω 1000αρι αλλα μαλλον δεν το βλεπω.Του χρονου ομως πρεπει να γινει οποσδηποτε γιατι τα Haps ειδη αρχισαν να τα ενοχλουν,οχι επιθετικα αλλα λογο ταχυτητας.Και εγω των υστερων ,και εδω μεσα καταλαβα οτι ηταν λαθος,απλα εγω εχω το πλεονεκτημα να εχω 700 λιτρα,και επιδη η φροντοζες εχουν αργει αναπτηξη εχω αλλον ενα χρονο μπροστα μου να δωσω λυση.Εσυ ομως στα 250 λιτρα αντε να την κρατησεις δυστυχισμενη (γιατι δεν θα εχει το κοπαδι της) το πολυ ενα χρονο,και μετα Θα σου ειναι πολυ ποιο δυσκολο να την δωσεις,πιστεψεμαι.Γιαυτο ξεκινα σωστα για να μην εχεις προβληματα σοβαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis80 17 Αυγούστου 2011 Author #13 Share 17 Αυγούστου 2011 Πολυ σωστος και παντα τεκμηριωμενα.... Αυτο ηθελα να ακουσω... Γιατι πολλα ακουω και σε αποπροσανατολιζουν... θα φροντισω να το τραβηξω φοτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Αυγούστου 2011 #14 Share 17 Αυγούστου 2011 Πολυ σωστος και παντα τεκμηριωμενα.... Αυτο ηθελα να ακουσω... Γιατι πολλα ακουω και σε αποπροσανατολιζουν... θα φροντισω να το τραβηξω φοτο... Τι ακριβως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis80 17 Αυγούστου 2011 Author #15 Share 17 Αυγούστου 2011 αν με ρωτατε <<τι?>> οσο αναφορα το τι ακουμε, εσεις ξερετε καλυτερα τι πλασαρουν οι δηθεν γνωστες χομπιστες και τα pet shop η μαλλον μονο shop γιατι αποκλειετε να ενδιαφερονται για τα ψαρακια ... αλλα για αλλους λογους που μαλλον μαντευετε... θα προσπαθησω να ακολουθησω οσο πιο λεπτομερως γινετε τις οδηγιες σας και θα εχετε νεα μου... Ευχαριστω παρα πολυ και παλι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος