thanashs 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #101 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Nimbochromis venustus protomelas taeniolatus Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Σεπτεμβρίου 2011 #102 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Nimbochromis venustus protomelas taeniolatus Εγώ τουλάχιστον το ενυδρείο το θεωρώ μικρό για τέτοια ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Σεπτεμβρίου 2011 #103 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Nimbochromis venustus protomelas taeniolatus Για πολυ λιγο μεχρι να μεγαλωσουν καπως και να πανε σε μεγαλο ενυδρειο ναιαν αυτος ειναι ο σκοπος σου. Αν ομως θελεις να τα διατηρησεις εκει,ουτε με σφαιρες Το παιδι που σου ειπε πως μπαινουν ποιος ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 7 Σεπτεμβρίου 2011 #104 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Και τα 2 είδη μαζί κιόλας;; Για ένα είδος mbuna μόνο είσαι..αλλιώς κοίτα tanganyika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Σεπτεμβρίου 2011 #105 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Και τα 2 είδη μαζί κιόλας;; Για ένα είδος mbuna μόνο είσαι..αλλιώς κοίτα tanganyika... Και οριακα Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2011 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #106 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 τωρα για το ποιος ειναι θα ηθελα να μην πω για να μην τον εκθεσω....εαν θελει θα ερθει κι θα σχολιασει και θα πει οτι ειν αυτος......και μ ειπε πως μπορω παιδια να τα διατησρησω σε αυτο το ενυδρειο.....εαν ποτε αποκτησω και αλλο θα τα μεταφερω εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Σεπτεμβρίου 2011 #107 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 τωρα για το ποιος ειναι θα ηθελα να μην πω για να μην τον εκθεσω....εαν θελει θα ερθει κι θα σχολιασει και θα πει οτι ειν αυτος......και μ ειπε πως μπορω παιδια να τα διατησρησω σε αυτο το ενυδρειο.....εαν ποτε αποκτησω και αλλο θα τα μεταφερω εκει Eχεις δικιο.Κακως ρωτησα. Οσο για τα ψαρια για να μην μεινεις στη δικη μου γνωμη ρωτα τους φιλους μας να σου πουν κι αυτοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 7 Σεπτεμβρίου 2011 #108 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Εγώ θα σου πρότεινα να μην κάνεις κάτι με την προοπτική ΝΑ (και ΑΝ ) πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο..δες το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτά τα λίτρα και πράξε ανάλογα! Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2011 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #109 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 θα το επιχηρησω και βλεπουμε....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Σεπτεμβρίου 2011 #110 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ θα σου πρότεινα να μην κάνεις κάτι με την προοπτική ΝΑ (και ΑΝ ) πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο..δες το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτά τα λίτρα και πράξε ανάλογα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 7 Σεπτεμβρίου 2011 #111 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Σε ότι αφορά το μήκος του ενυδρείου και τα ψάρια που θες να φιλοξενήσεις, πιστεύω πως σου έχουν δωθεί σαφείς απαντήσεις. Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν βάζουμε κάποια ψάρια σε συγκεκριμένα μήκη ενυδρείων. Αυτός ο "κανόνας" δεν είναι γραμμένος κάπου, είναι αποτέλεσμα παρατήρησης-εμπειρίας πολλών ανθρώπων. Φυσικά η απόφαση είναι δική σου. Ότι λέγεται πάντως λέγεται για δική σου διευκόλυνση ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα αργότερα και να ευχαριστηθούμε κι εμείς μαζί σου ένα όμορφο λειτουργικό ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Σεπτεμβρίου 2011 #112 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Σε ότι αφορά το μήκος του ενυδρείου και τα ψάρια που θες να φιλοξενήσεις, πιστεύω πως σου έχουν δωθεί σαφείς απαντήσεις. Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν βάζουμε κάποια ψάρια σε συγκεκριμένα μήκη ενυδρείων. Αυτός ο "κανόνας" δεν είναι γραμμένος κάπου, είναι αποτέλεσμα παρατήρησης-εμπειρίας πολλών ανθρώπων. Φυσικά η απόφαση είναι δική σου. Ότι λέγεται πάντως λέγεται για δική σου διευκόλυνση ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα αργότερα και να ευχαριστηθούμε κι εμείς μαζί σου ένα όμορφο λειτουργικό ενυδρείο. Βλέποντας τον αγαπητό ilouvatar να αναφέρεται σε '' κανόνες '' να μου επιτρέψει μια παρέμβαση όπου δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη κανόνας αλλά την λέξη βιβλιογραφία ή πληροφόρίες από την βιβλιογραφία.Για τον λόγο αυτό θα παραθέσω από το Βιβλίο του αγαπητού Δρ Konings τις ελάχιστες απαιτήσεις σε μήκος και σε λίτρα όσον αφορά την σωστή συντήρηση των συγκεκριμένων ψαριών γιαυτό στη σελίδα 115 του βιβλίου του με τίτλο '' Back to nature Guide to Malawi CICHLIDS'' προτείνει για τα protomelas taeniolatus μήκος ενυδρείου τουλάχιστον 150 cm και τουλάχιστον 350 λίτρα ,επαναλαμβάνω τουλάχιστον.Στο ίδιο βιβλίο στη σελίδα 200 όπου αναφέρεται στα Nimbochromis venustus προτείνει τα ίδια μεγέθη μήκους και λίτρων ως ελάχιστα για τη συντήρηση και φιλοξένεια αυτών των εξαιρετικών μεγάλων θηρευτών. Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Σεπτεμβρίου 2011 #113 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 θα το επιχηρησω και βλεπουμε....... O καθενας κρινει και πραττει αναλογα. Καλη σου επιτυχια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 8 Σεπτεμβρίου 2011 #114 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 θα το επιχηρησω και βλεπουμε....... Θαναση μια παρεμβαση εαν μου επιτρεπεις. ... Ανοιγεις ενα θεμα με σκοπο να παρεις καποιες ιδεες,γνωμες,αποψεις απο καποιους εμπειροτερους Η γνωστες επι του θεματος. Σου λενε 10 ανθρωποι οτι αυτο που θα κανεις δεν θα εχει επιτυχια, παρολα αυτα επιμενεις να το κανεις. Με τη λογικη αυτη δεν θα επρεπε να μας ρωτησεις και να εκανες οτι σε φωτισει ο Θεος. Απο τη στιγμη που εισαι αποφασισμενος να κανεις αυτο που σου ειπε ο ενας. Χωρις να ξερω και χωρις να με ενδιαφερει ποιος στο ειπε. Εντελως φιλικα ξανα σκεψου τι θες να κανεις στο ενυδρειο σου χωρις να. Βασανιζεσαι εσυ και τα ψαρια ποθ θα φιλοξενισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Σεπτεμβρίου 2011 #115 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 τωρα για το ποιος ειναι θα ηθελα να μην πω για να μην τον εκθεσω....εαν θελει θα ερθει κι θα σχολιασει και θα πει οτι ειν αυτος......και μ ειπε πως μπορω παιδια να τα διατησρησω σε αυτο το ενυδρειο.....εαν ποτε αποκτησω και αλλο θα τα μεταφερω εκει Φιλε μου Θαναση. Ξερεις ποσο πολυ σε συμπαθω, διοτι εισαι ενα απο τα παιδια μου στην Αφρικη και γιατι εγω σε εκανα Αφρικανο και ειμαι πολυ περιφανος γιαυτο Με αυτο το θεμα σου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...6087&hl=και αθελα σου εδωσες αφορμη να σου γινουν ερωτησεις , ποιος σου τα ειπε και πεστο εδω μεσα και δημοσια ,για να τον εκθεσουμε,να τον ξεφτυλισουμε,η και για να παρουμε το αιμα μας πισω για την βλακεια που σου ειπαν (γιατι οποιος στο ειπε εναι ασχετος απο αφρικη ,και να μην τα βαλεις,γιατι ειναι μεγαλα και πολυ δυνατα ψαρια και τα λιτρα σου δεν κανουν γιαυτα) πρωτη φορα το βλεπω.Δηλ.να θελουμε να το κανουμε Αρενα εδω μεσα.(Οποιος και να το εχει πει) Εγω προσωπικα ειχα πολυ καλους δασκαλους και εμαθα ,οτι εμαθα καλα,και δεν θα μπορουσα να δωσω τετοια συμβουλη,γιατι αν την εδεινα θα σημαινε οτι η ειμαι κακος μαθητης η οι δασκαλοι μου δεν μου τα εμαθαν καλα (οποτε οποιος δασκαλος μου σκεφτηκε εμενα ,υποτιμα τον εαυτο του) Τωρα για το προηγουμενο θεμα σου ,που ειπες ,<μου το ειπε ο kixlidatos>.καλα εκανες και το ειπες.(αν και τα ΠΜ ειναι εντελως προσωπικα μυνηματα). Εγω οπως σου ειπα και στην αρχη,εισαι ενα απο τα παιδια που σε εκανα Αφρικανο,και ξερωντας ποσο ανυπομονος εισαι απο τα αλλα θεματα που εχουμε κουβεντιασει μαζισου και βλεπωντας οτι,ενω το ερωτημα σου το αναρτησες στις 5/9/22,50 και ξανα ρωτωντας στις 6/9/15,12 και μην περνοντας καμια απαντηση σου εστηλα Πμ και σου ειπα οτι με την περιγραφη που εκανες για τα ψαρακια σου ,και απο οτι μου εμαθαν καλα εμενα οι δασκαλοι μου ,συμπερενω οτι εχεις 3 αρσενικα και ενα θηλυκο μαλλον,και σου ειπα να περιμενεις και να τα παρατηρεις .(Αν στα ειπα αλλιως βγες εδω μεσα και πεστο σε παρακαλω). Και τελικα σου εδωσε την πρωτη απαντηση ο Πριγκιπας,στις 6/9/18,43.(δηλ. μετα απο μια μερα,αυτο στην Αφρικη δεν εχει ξανα συμβει) Και τωρα παρακαλω απο οποιονδηποτε Αφρικανο,δασκαλο η μη,απο την περιγραφει που μας εχει κανει ο Θανασης,στο αλλο θεμα του,(για το τρεμουλιασμα των τριων ψαριων)Αν μπορει να αποκλειστει η δικη μου αποψη (χωρις και εγω να ειμαι απολυτος, και γιαυτο του ειπα να περιμενει),ειπα μια περιπτωση παντος πολυ πιθανη.(Ας συμφωνισουμε τουλλαχιστον σε αυτο) Θαναση να ακους τους Δασκαλους μας στην Αφρικη,και οπως εχω πει και παλαιοτερα,αυτοι οι ανθρωποι ,εχουν φαει με το κουταλακι την Αφρικη,και οτι μας λενε ειναι αποσταγμα παρα πολων εμπειριων. Ζητω συγνωμη που αθετησα την υποσχεση μου,αλλα θεωρησα που με αφορα προσωπικα. Καλη συνεχεια σε ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Σεπτεμβρίου 2011 #116 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Βασιλη be cool.Δεν σε κατηγορησε κανεις για τιποτα.Η ερωτηση μου στο αλλο θεμα ειχε να κανει καθαρα μονο με την απορια μου,καθως απο τη φωτογραφια εγω δεν μπορω να καταλαβω το φυλο των ψαριων. Αν μπορεις εσυ,καλως. Ας σταματησουν πια οι αντιπαραθεσεις και τα υπονοουμενα.Εκτος του οτι δεν χωρανε στην κατηγορια,ειμαστε και μεγαλα παιδια.Επιτελους ας το δειξουμε. By the way.....εγω ειμαι χομπιστας και οχι δασκαλος Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2011 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 8 Σεπτεμβρίου 2011 Author #117 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 φιλε βασιλη εκτιμω πολυ ολα αυτα που μ λες και σε ευχαριστψ παρα πολυ......στο αλλο θεμα οταν ειπα αυτο που μ ειπες στο πμ το ειπα μονο και μονο γιατι σε εμπιστευομαι παααααααααααρα πολυ και η γνωμη σ μετραει παρα πολυ γ εμενα......τη γνωμη σ δεν την ανερεσα ουτε εγς ουτε κανενας.....τωρα για το ποιος μ ειπε οτι κανουν τ ψαρια αυτα για το ενυδρειο μ πιστευω πως δεν μετραει αν και γ εμενα και αυτος ειναι παρα πολυ καλοσ αφρικανος...... για τον φιλο geosid εχω ν πω οτι ανοιγοντας το θεμα εκανα καποιες ερωτησεις......και σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και την προθημεια σας να με βοηθησετε....... σε ολο αυτο που γινεται ο φιλος Στρατος ειπε ''Ας σταματησουν πια οι αντιπαραθεσεις και τα υπονοουμενα'' εγω απο την πλευρα μ δεν ειπα κανενα υπονοουμενο και εαν καποιος απο εσας ειπε προς εμενα υπονοουμενο δεν το καταλαβα και δεν θα δωσω σημασια εαν το καταλαβω...γιατι γ εμενα το φορουμ δεν ειν μονο ερωτησεις και απαντησεις.....ειν ενα σιτε που δεν εχει ν μ δωσει θεωρω ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ κακο μονο καλα οπως γνωσεις καινιυργια ενδιαφεροντα και πανω απο ολο να γνωρισω καινουργιους ανθρωπους και καινουργιους φιλους.......... σας ευχααριστω πραγματικα και συγνωμη εαν δημιουργησα εντασεις..... Παντα Φιλικα Θανασης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Σεπτεμβρίου 2011 #118 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Θαναση δε δημιουργησες καμια ενταση. Και σου ξαναλεω,σκεψου καλα πριν κανεις οτιδηποτε,προς αποφυγη ταλαιπωριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 8 Σεπτεμβρίου 2011 Author #119 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπον τα σχεδια αλλαξαν αλλα οχι πολυ......τα ψαρια θα μπουν σε αυτο το ενυδρειο προσωρινα καια μετα θα μεταφερθουν σε νεο ενυδρειο 400-500 λιτρων και το 180αρι 9α χρησημευει ως γενηστρα.....τι λετε????το πολυ 2-3 μηνες θα μεινουν εκει μεχρι να βρω ενυδρειο σε ευκαιρεια.......τι λετε???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 Σεπτεμβρίου 2011 #120 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Προφανώς είναι πολύ καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 8 Σεπτεμβρίου 2011 Author #121 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Προφανώς είναι πολύ καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Σεπτεμβρίου 2011 #122 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπον τα σχεδια αλλαξαν αλλα οχι πολυ......τα ψαρια θα μπουν σε αυτο το ενυδρειο προσωρινα καια μετα θα μεταφερθουν σε νεο ενυδρειο 400-500 λιτρων και το 180αρι 9α χρησημευει ως γενηστρα.....τι λετε????το πολυ 2-3 μηνες θα μεινουν εκει μεχρι να βρω ενυδρειο σε ευκαιρεια.......τι λετε???? Μια χαρα σε βρισκω Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #123 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 καλησπεριζω την ομρφη παρεα....... παιδια τα ψαρια μπηκαν στο ενυδρειο...ειναι μεσα 6μερες και ολα ειν μια χαρα.....τα ψαρια ειν υπεροχα και συντομα θα μπουν και φοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 16 Σεπτεμβρίου 2011 #124 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιά έβαλες τελικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #125 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 αυτα που ειχα πει ποιο πανω φιλε μ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος