johnm62 17 Αυγούστου 2011 #51 Share 17 Αυγούστου 2011 Εγω τα λαμπιντο τα ξεχωριζω απο το μαυρο του ματιου απο πολυ μικρη ηλικια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Αυγούστου 2011 #52 Share 17 Αυγούστου 2011 Εγω τα λαμπιντο τα ξεχωριζω απο το μαυρο του ματιου απο πολυ μικρη ηλικια . Δηλαδη;Πως ακριβως;Εξηγησε μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnm62 17 Αυγούστου 2011 #53 Share 17 Αυγούστου 2011 Δεν ξερω αν ειναι ασχετο αλλα παμε . θυληκο ματι μαυρο στο κεντρο κιτρινο γυρο-γυρο αρσενικο ματι μαυρο στο κεντρο και το κιτρινο γυρο-γυρο κοβετε απο δυο μαυρα σημαδια .Σαν να εχει μια γραμμη που χωριζει το ματι στα δυο . Καπως ετσι Και δυο φοτο για να δειτε την διαφορα το αρσενικο ειναι στη μεση και αρσενικο επανω θυληκο κατω . Απο μικρη ηλικια 2-3 cm ξεχωριζει . Αν θεωρηθει ασχετο ας μεταφερθει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Αυγούστου 2011 #54 Share 17 Αυγούστου 2011 Για ποιο λογο να θεωρηθει ασχετο; Εχει μια βαση αυτο που λες.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν ισχυει παντα,οπως δεν ισχυει παντα και με τα μαυρα κατω πτερυγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnm62 17 Αυγούστου 2011 #55 Share 17 Αυγούστου 2011 Εγω δεν εχω βρει λαμπιντο με μαυρο ματι (προσοχη το ματι δεν ειναι συνεχεια ετσι με την μαυρη γραμμη αλλα αν το παρακολουθησεις την βγαζει τακτηκα απο πολυ μικρο) που να ειναι θυληκο ενω αντιθετα πολλα αρσενικα (αν το ενυδρειο εχει μεγαλο κυριαρχο αρσενικο) κανουν την παπια και δεν βγαζει μαυρα πτερυγια . Αν παρατηρησεις τα μικρα οταν περασει ενα μεγαλο απο μπροστατους μετα βγαζουν τη μαυρη γραμμη ή οταν μπουν σε μια σπηλια την βγαζουν . Πηρα απο φιλο συνχομπιστα λαμπινο κατακιτρινο χωρις καθολου μαυρο (ουτε πτερυγιο ,ουτε στη ραχη) και οταν μπηκε στην καραντινα με τα αλλα δυο που ηταν οντος θυληκα εγηνε σε μια νυχτα κοκκορας καταμαυρος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 17 Αυγούστου 2011 #56 Share 17 Αυγούστου 2011 Έψαξα διάφορες φωτογραφίες ψαριών που το φύλο τους είναι τεκμηριωμένο και μπορώ να πω ότι αυτο που λες ισχύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Λίγες φορές πέφτει έξω. Μπράβο μπράβο καλό. Αυτό πχ είναι θυληκό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnm62 17 Αυγούστου 2011 #57 Share 17 Αυγούστου 2011 Έψαξα διάφορες φωτογραφίες ψαριών που το φύλο τους είναι τεκμηριωμένο και μπορώ να πω ότι αυτο που λες ισχύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Λίγες φορές πέφτει έξω. Μπράβο μπράβο καλό. Αυτό πχ είναι θυληκό.. Οχι αρσενικο ειναι κοιτα το ματι του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 17 Αυγούστου 2011 Author #58 Share 17 Αυγούστου 2011 Παιδιά καλησπέρα....λοιπόν οπως σας είπα το ενυδρείο το μπολιασα και έτρεξε 2-3 μέρες χωρίς ψάρια....σήμερα το πρωί και τα 2 ψάρια που είναι στις φοτο ήταν νεκρα...τι έγινε???αμμωνία είχα 0.1 ανά λιτρο και pn konta sto 8.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 17 Αυγούστου 2011 #59 Share 17 Αυγούστου 2011 (edited) Παιδιά καλησπέρα....λοιπόν οπως σας είπα το ενυδρείο το μπολιασα και έτρεξε 2-3 μέρες χωρίς ψάρια....σήμερα το πρωί και τα 2 ψάρια που είναι στις φοτο ήταν νεκρα...τι έγινε???αμμωνία είχα 0.1 ανά λιτρο και pn konta sto 8.... Δεν ψοφάνε τόσο εύκολα και με τέτοια ποσότητα αμμωνίας. Μήπως έπεσε κάτι μέσα στο ενυδρείο; Πέτρες/άμμο πώς ακριβώς τα καθάρισες και από που τα μάζεψες; Το φελιζόλ τι είναι; Οχι αρσενικο ειναι κοιτα το ματι του . Είναι θυληκό παρόλο που είναι το μάτι του έτσι. Για αυτό έβαλα την φωτογραφία. Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2011 - G_lantern Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 18 Αυγούστου 2011 #60 Share 18 Αυγούστου 2011 Παιδιά καλησπέρα....λοιπόν οπως σας είπα το ενυδρείο το μπολιασα και έτρεξε 2-3 μέρες χωρίς ψάρια....σήμερα το πρωί και τα 2 ψάρια που είναι στις φοτο ήταν νεκρα...τι έγινε???αμμωνία είχα 0.1 ανά λιτρο και pn konta sto 8.... Πες μας Θαναση πως το μπολιασες. Το εκανες ετσι?http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36712&hl=μπολιασμα. Θα συμφωνησω με τον φιλο που λεει οτι ετσι απλα σε μια μερα δεν πεθαινουν τα ψαρια.Κατι αλλο εγινε,ψαξτο και πες μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnm62 18 Αυγούστου 2011 #61 Share 18 Αυγούστου 2011 (edited) Δεν ψοφάνε τόσο εύκολα και με τέτοια ποσότητα αμμωνίας. Μήπως έπεσε κάτι μέσα στο ενυδρείο; Πέτρες/άμμο πώς ακριβώς τα καθάρισες και από που τα μάζεψες; Το φελιζόλ τι είναι; Είναι θυληκό παρόλο που είναι το μάτι του έτσι. Για αυτό έβαλα την φωτογραφία. Σε ενα σαιτ οπως αυτο : http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713 που κοιταξες δεν μας εγγυαται καποιος οτι ειναι στη σωστη θεση (male & female) οι φωτογραφιες . Εγω παντος γραφω απο που τα ξεχωριζω και περιμενω να το τσεκαρουν οι ιδιοι οι συνχομπιστες στα δικατους ψαρια που τα βλεπουν σε ολη την πορεια τους . Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2011 - johnm62 Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 18 Αυγούστου 2011 #62 Share 18 Αυγούστου 2011 Σε ενα σαιτ οπως αυτο : http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713 που κοιταξες δεν μας εγγυαται καποιος οτι ειναι στη σωστη θεση (male & female) οι φωτογραφιες . Εγω παντος γραφω απο που τα ξεχωριζω και περιμενω να το τσεκαρουν οι ιδιοι οι συνχομπιστες στα δικατους ψαρια που τα βλεπουν σε ολη την πορεια τους . Φίλε μην επιμένεις. Δεν είναι κανόνας και δεν πρόκειται να γίνει όσο υπάρχουν εξαιρέσεις. Δες εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ για να πειστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasisk1969 18 Αυγούστου 2011 #63 Share 18 Αυγούστου 2011 (edited) λοιπον πααιδια σημερα μπηκαν τα 2 πρωτα ψαρια.......ενα λαμπιντο και ενα που δεν ξερω ποιο ειναι........το παιδι που μου τα εδωσε εχει ενα λαμπιντο ακομα που θα μ δωσει και τα ειχε για πεταμα τα ψαρια και λεω απο το να τα πεταξει στα σκουπιδια ας τα παρω......θελω ν μ πειτε εααν μπορειτε ν ξεχωρισετε το φυλλο του λαμπιντο κααι το τι ψαρι ειναι το γκριζομπλε για να διευκρινήσω κάποια πράγματα, γιατί δεν μου αρέσουν οι συκοφαντίες. 1. τα ψάρια τα έδωσα εγώ στον θανάση (γι' αυτό και παίρνω το θάρρος και απαντάω) 2. τα ψάρια τα είχε ένας φίλος πάρα πολύ καιρό και μου τα χάρισε για να τα βάλω στο δικό μου ενυδρείο (τελικά οταν λένε ότι το δώρο δεν πρέπει να δωρίζετε πάλι, μαλλον είχαν δίκιο αυτοι που το είπαν. αποτέλεσμα ψώφισαν και τα δύο ψάρια). 3. το γκρι ψάρι μάλλον είναι Labidochromis hongi σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μου, αν και δεν παίζει πλεον λόγο τι ήταν αφου ψώφησε. 4. τα ψάρια δεν ήταν για τα σκουπίδια, όπως λεει ο θανασης. (εχω μία αρχή: ποτέ δεν πετάω ζωντανο σε σκουπίδια). του τα έδωσα γιατί ήταν αρκετά μεγάλο μέγεθος για το ενυδρείο μου και από την στιγμή που αποφάσισα να κρατήσω τα blue acara ήταν περιττο να υπάρχουν μέσα στο ίδιο ενυδρείο και είπα ας τα πάρει κάποιος γνωστός. 5. μόνο απο αφαγεία δεν έπασχαν τα ψάρια. τρώνε δύο φορές την ημέρα και ζούσαν μέσα στο ενυδρείο αυτά τα δύο και άλλα 6 ψάρια για δύο μήνες. (μπήκαν όλα μέσα σε καινούριο ενυδρείο σωστά στρωμένο και όχι μπολιασμένο δυο ημερών από άλλο ενυδρείο μη ελεγμένο και μπλούμ τα ψάρια). μάλλον ο φίλος θανασης θα έπρεπε να ελέγξει πολύ καλά το ενυδρείο του, να το αφήσει να στρώσει για αρκετό καιρό και να μην βιάζεται. δεν γίνονται όλα γρήγορα. (γιατί όπως του γραφει και ο κιχλιδατος: αποκλείεται να ψόφησαν τα ψάρια έτσι γρήγορα μέσα σε μία μέρα). κάτι συμβαίνει στο ενυδρείο. τέλος θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι που τελικά πήγαν στα σκουπίδια τα δύο ψάρια (ευτυχώς όχι από εμένα), αλλά τουλάχιστον πήγαν ψώφια και όχι ζωντανά όπως υποστήριζε ο θανάσης ότι θα έκανα. Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2011 - thanasisk1969 Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 18 Αυγούστου 2011 #64 Share 18 Αυγούστου 2011 (edited) Θανάση κάνε μετρήσεις στο ενυδρείο, NH3 και ΝΟ2 και ενημέρωνέ μας... Αφού δεν υπάρχει ψάρι μέσα στο ενυδρείο, μέχρι να βάλεις κάποιο πρέπει να συντηρείς τη βιολογία σου, όση είναι τελοσπάντων. Αυτό μπορείς να το κάνεις ρίχνοντας λίγη τροφή. Θα σου πρότεινα να έπαιρνες κι αυτό. Είναι δοκιμασμένο από πολλούς χομπίστες, με καλά αποτελέσματα, διάβασε τις οδηγίες λένε πότε θα βάλεις και το 1ο ψάρι. Και φτιάξε μια καλύτερη σύνθεση, αυτό που πήγαινες να κάνεις από την αρχή δεν πήγαινε καλά... Μην παίρνεις ότι ψάρι βρίσκεις. Πρέπει να είσαι πολύ επιλεκτικός. Μπορεί να μπήκαν και άρρωστα μέσα στο ενυδρείο και να τελείωσαν εκεί. Καλή συνέχεια, εύχομαι να κάνεις το σωστό. edit Άνοιξε θέμα στις κιχλίδες αφρικής να πέσουν προτάσεις για την ψαροσύνθεση και ταυτόχρονα μπορείς να στρώνεις και το ενυδρείο! Διάβασα ότι δεν έχεις πρόσβαση σε κιχλίδες... Από Σεπτέμβρη όλα τα καταστήματα θα αρχίσουν τις αποστολές οπότε μην σε απασχολεί... Υπομονή. Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2011 - G_lantern Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18 Αυγούστου 2011 #65 Share 18 Αυγούστου 2011 Τώρα είσαι στη σωστή κατηγορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18 Αυγούστου 2011 #66 Share 18 Αυγούστου 2011 Καταρχήν μην βιάζεσαι ,κάποιες ερωτήσεις 1.Ποιο φίλτρο ή φίλτρα έχεις και αν έχεις βιOλογικό υλικό μέσα ποιό είναι 2.Θερμοκρασία 3.Ph 4.Βάζοντας το μπόλι το ενίσχυσες με κανένα σκεύασμα όπως bionitrivec ή stress zyme 5Απο τάισμα πόσες φορές και ποσότητα Θα ήθελα να μας απαντήσεις. Από κει και πέρα θέλω να πιστεύω οτι δεν υπάρχει χομπίστας που έχει τα ψάρια του για πέταμα στα σκουπίδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnm62 18 Αυγούστου 2011 #67 Share 18 Αυγούστου 2011 Φιλε G Lantern αν δεις σε ολες τις αναφορες μου για το πως τα βλεπω τα αρσ. γραφω εγω πουθενα δεν γραφω οτι ειναι κανονας ή επιμενω οτι ειμαι απολητα σιγουρος για αυτο και ζηταω οι συνχομπιστες να το ψαξουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 18 Αυγούστου 2011 #68 Share 18 Αυγούστου 2011 (edited) Φιλε G Lantern αν δεις σε ολες τις αναφορες μου για το πως τα βλεπω τα αρσ. γραφω εγω πουθενα δεν γραφω οτι ειναι κανονας ή επιμενω οτι ειμαι απολητα σιγουρος για αυτο και ζηταω οι συνχομπιστες να το ψαξουν . Αμφισβητείς ένα πολύ έγκυρο, αν όχι το πιο έγκυρο site για τέτοιου είδους ψάρια.. Σου είπα ισχύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό που πιστεύεις αλλα σου έδειξα μια εξαίρεση. Δεν πείστηκες -για την εξαίρεση- και σου παρέθεσα 5 περιπτώσεις που δεν ισχύει ο τρόπος που τα ξεχωρίζεις, αναμφισβήτητες, αφού τα ψάρια είναι μπουκωμένα. Είναι 5 θυληκά με μαύρο μάτι, που εσύ τέτοιου είδους labido τα θεωρείς αρσενικά. Δεν είναι κριτήριο το μάτι για το φύλο του ψαριού, όπως είναι τα μαύρα "μάγουλα" για παράδειγμα. Στην περίπτωση σου σε πολλές περιπτώσεις ίσχυε αλλά δεν είναι κάτι ασφαλές που μπορούμε να επικαλούμαστε. Αφού όπως πολύ σωστά πιστευεις ότι δεν είναι κανόνας πώς ισχυρίζεσαι ότι έχουν κάνει λάθος με τις φωτογραφίες στο cichlid-forum; Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2011 - G_lantern Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 19 Αυγούστου 2011 Author #69 Share 19 Αυγούστου 2011 για να διευκρινήσω κάποια πράγματα, γιατί δεν μου αρέσουν οι συκοφαντίες. 1. τα ψάρια τα έδωσα εγώ στον θανάση (γι' αυτό και παίρνω το θάρρος και απαντάω) 2. τα ψάρια τα είχε ένας φίλος πάρα πολύ καιρό και μου τα χάρισε για να τα βάλω στο δικό μου ενυδρείο (τελικά οταν λένε ότι το δώρο δεν πρέπει να δωρίζετε πάλι, μαλλον είχαν δίκιο αυτοι που το είπαν. αποτέλεσμα ψώφισαν και τα δύο ψάρια). 3. το γκρι ψάρι μάλλον είναι Labidochromis hongi σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μου, αν και δεν παίζει πλεον λόγο τι ήταν αφου ψώφησε. 4. τα ψάρια δεν ήταν για τα σκουπίδια, όπως λεει ο θανασης. (εχω μία αρχή: ποτέ δεν πετάω ζωντανο σε σκουπίδια). του τα έδωσα γιατί ήταν αρκετά μεγάλο μέγεθος για το ενυδρείο μου και από την στιγμή που αποφάσισα να κρατήσω τα blue acara ήταν περιττο να υπάρχουν μέσα στο ίδιο ενυδρείο και είπα ας τα πάρει κάποιος γνωστός. 5. μόνο απο αφαγεία δεν έπασχαν τα ψάρια. τρώνε δύο φορές την ημέρα και ζούσαν μέσα στο ενυδρείο αυτά τα δύο και άλλα 6 ψάρια για δύο μήνες. (μπήκαν όλα μέσα σε καινούριο ενυδρείο σωστά στρωμένο και όχι μπολιασμένο δυο ημερών από άλλο ενυδρείο μη ελεγμένο και μπλούμ τα ψάρια). μάλλον ο φίλος θανασης θα έπρεπε να ελέγξει πολύ καλά το ενυδρείο του, να το αφήσει να στρώσει για αρκετό καιρό και να μην βιάζεται. δεν γίνονται όλα γρήγορα. (γιατί όπως του γραφει και ο κιχλιδατος: αποκλείεται να ψόφησαν τα ψάρια έτσι γρήγορα μέσα σε μία μέρα). κάτι συμβαίνει στο ενυδρείο. τέλος θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι που τελικά πήγαν στα σκουπίδια τα δύο ψάρια (ευτυχώς όχι από εμένα), αλλά τουλάχιστον πήγαν ψώφια και όχι ζωντανά όπως υποστήριζε ο θανάσης ότι θα έκανα. Λοιπον επειδή δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα λόγο του ότι είμ από το κινητό θα απάντησω μόνο στο φιλο θανάση για να μην γίνει καμία παρεξήγηση .......λέγοντας αυτα που είπα δεν εννοούσα στη κυριολεξια στα σκουπίδια.....εννοούσα να μην καταλήξουν σε κανένα πετ σοπ.....εάν καταλαβατε λαθος συγνωμη δικό μ το λάθος που δεν διευκρινησα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 19 Αυγούστου 2011 Author #70 Share 19 Αυγούστου 2011 Λοιπόν οι πέτρες μαζεύτηκαν από ένα βουνό μετά ακολουθησε καθάρισμα μια προς μια.... Μετά. Βραστηκαν. Και για την άμμο ακολούθησα την ίδια διαδικασία....το μπόλιασμα εγινε από άλλο δικό μ ενυδρείο. Πείρα το βιολογικό υλικό siporax και το έβαλα στο μαμισιο φιλτρο....τα ψάρια μπήκαν και ήταν μια χαρά έφαγαν κιόλας και την άλλη μέρα τα βρήκα νεκρα και τα 2.....μέσα στο ενυδρείο δεν έπεσε τπτ άλλο.....χρησοιμοποιησα το bionitrivec.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 19 Αυγούστου 2011 Author #71 Share 19 Αυγούστου 2011 Φελιζόλ δεν εχω θερμοκρασία 28...ph κοντά στο 8.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Αυγούστου 2011 #72 Share 19 Αυγούστου 2011 Με τι φίλτρο/α το δουλεύεις;τι έχεις βάλει μέσα σε αυτό/α;και άστρωτο τελείως να ήταν το ενυδρείο σου δεν πιστεύω να πέθαιναν εντός μίας νυκτός και τα 2.. Μήπως πριν το γεμίσεις είχες χρησιμοποιήσει κανένα AZAX να το καθαρίσεις εσωτερικά ή είχες βάλει καθόλου σιλικόνη ή κάτι τελοσπάντων που μπορεί να τα δηλητηρίασε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnm62 19 Αυγούστου 2011 #73 Share 19 Αυγούστου 2011 Φιλε G Lantern εγω αμφισβητησα μονο μια φωτογραφια για να σου παραθεσω το τι εχει αμφισβητηθει απο πια σαιτ και απο ποιους θα πρεπει να περιμενεις να βγω στην συνταξη . Μεχρι τοτε αποσυρω οτι εχω γραψει για τον διαχωρισμο των αρσενικων απο τα θυληκα Λαμπινο . Ευχαριστω για την αντιπαραθεση φιλε G Lantern . Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 21 Αυγούστου 2011 Author #74 Share 21 Αυγούστου 2011 Φίλτρο εχω πάνω το μαμισιο του ρίο180.....μέσα έχει σφουγγαρια και σιποραξ.....azax σιλικονες κ τέτοια δν χρησοιμοποιησα τπτ....μόνο με νερό το καθαρισα..... Σκέφτηκα και το άλλο ενδεχόμενο μήπως στρεσαριστηκαν γιατι όταν τα πήγαινα σπίτι τα είχα στο καθησμα του συνοδηγού και σε μια στροφή έπεσαν κάτω....παίζει Να τα πείραξε αυτό???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 21 Αυγούστου 2011 #75 Share 21 Αυγούστου 2011 Όταν μεταφέρουμε ψάρια δεν τα βάζουμε σε κάθισμα. 1ον μπορεί να πέσουν όπως και έγινε και 2ον η εναλλαγή του φωτός καθώς το αμάξι κινείται και αλλάζει πορεία τα στρεσάρει πολύ περισσότερο. Μια καλή λύση είναι σκουρόχρωμη σακούλα αν η απόσταση είναι κοντινή και δεν κινδυνεύουν από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας,ή καλύτερα κουτί από φελιζόλ. Επίσης την πρώτη μέρα εισαγωγής στο ενυδρείο δεν ταΐζουμε ΠΟΤΕ.Είναι πολύ επικίνδυνο για τον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό του ψαριού.Ας έχουν να φάνε και 10 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος