C_america 13 Αυγούστου 2011 #1 Share 13 Αυγούστου 2011 (edited) Καλησπερα σκεφτομαι να στησω ενα ενυδρειο με χρυσοψαρα, το υπολογιζω γυρω στα 120 - 150 λιτρα και 3 χρυσοψαρα. Θα ηθελα οσοι γνωριζουν σιγουρα να μου αναφερουν 2 - 3 φυτα που δεν θα γινουν γευμα απο τα ψαρια. Ξερω οτι την ανουμπια και την βαλισνερια δεν τις τρωνε... τπτ αλλο??? ευχαριστω. Έγινε επεξεργασία 13 Αυγούστου 2011 - C_america Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Αυγούστου 2011 #2 Share 13 Αυγούστου 2011 μικροσοριουμ πτεροπους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
C_america 13 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 13 Αυγούστου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση Κωστα! Τιποτα αλλο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Αυγούστου 2011 #4 Share 13 Αυγούστου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση Κωστα! Τιποτα αλλο???? αυτα ειναι τα σιγουρα.....απο εκει και μετα μπορεις να....πειραματιστεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 15 Αυγούστου 2011 #5 Share 15 Αυγούστου 2011 Εγώ τους έχω και αρκετό Hygrophila polysperma 'Rosanervig'. Έχει μεγαλώσει αρκετά και κουρεύω συνέχεια. Εύκολο και γρήγορο φυτό. Δεν το χαλάνε, καμμιά φορά τσιμπάνε λίγο αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Στην αρχή θέλει λίγο υπομονή αλλά αν πιάσει μετά δεν θα το προλαβαίνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 15 Αυγούστου 2011 #6 Share 15 Αυγούστου 2011 Επειδή τα χρυσόψαρα έχουν την τάση να μασουλάνε τα φυτά του ενυδρείου αλλά και να τα ξεθάβουν, με απόλυτη ασφάλεια μπορούμε να βάλουμε μόνο ανθεκτικά και σκληροτράχηλα φυτά. Νομίζω πως αυτά που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν είναι : .- Όλα τα είδη anubias .- Τα περισσότερα είδη echinodorous .- Vallisneria nana .- Java moss αλλά και αρκετά άλλα είδη moss .- Microsorum pteropus και Microsorum pteropus 'Narrow' ---------------------------------------- Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C_america 17 Αυγούστου 2011 Author #7 Share 17 Αυγούστου 2011 Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 3 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 3 Οκτωβρίου 2011 (edited) Τελικα τι έκανες?? Παντως δες μερικές επιλογες στα δικα μου χρυσόψαρα. Οι φωτογραφίες είναι βεβαια παλιές... αλλα αν διαβασεις το θεμα θα δεις και τι φυτα ειναι. Προχθες προστεθηκε και Hygrophila polysperma 'Rosanervig'. Τα φυτα αναπτυσωνται και ΔΕΝ τρωγονται απο τα χρυσόψαρα. Βεβαια απο την προσωπικη μου εμπειρια με τα χρυσοψαρα να ξερεις οτι το καθε ψαρι εχει τη δική του επιλογη στο τι θα φαει απο φυτα. Εμενα και στα δυο συμβαδιζουν οι επιλογές. Ξεχασα να βάλω λινκ.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=486371 Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 5 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 5 Οκτωβρίου 2011 το δικό μου είναι γεμάτο από polysperma. Αναπτύσεται τρελά και δεν το πειράζουν....εκτός.....από το καλοκαίρι που έλειπα 2 εβδομάδες και λόγω μπουκώματος το μηχάνημα δεν τάιζε πολύ. Όταν γύρισα, το είχαν τσακίσει (τα χρυσόψαρα), είχαν μείνει μόνο οι κορμοί! Τώρα όμως είναι πάλι όπως ήταν πριν. Λίγο κλάδεμα και επανήλθε αμέσως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 5 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 5 Οκτωβρίου 2011 Εγω εχω τωρα ενα ενυδρειο με java moss,rottala,vallisneria,lemna minor,pelia και MICRANTHEMUM MICRANTHEMOIDES και μεχρι τωρα δεν εχει πηραξει τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος