klaz 13 Αυγούστου 2011 #1 Share 13 Αυγούστου 2011 να ξεκινησω εγω.εχω επιλεξει το υγρο σκιμαρισμα(wet),θεωρω πως δουλευει καλυτερα στο συστημα μου,αν και ισως τραβαει περισσοτερα ιχνοστοιχεια ετσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 13 Αυγούστου 2011 #2 Share 13 Αυγούστου 2011 Το skimmer είναι ρυθμισμένο για wet αλλά σπάνια θα δω δοχείο συλλογής έστω μισογεμάτο κατα την διάρκεια μιας εβδομάδας. Γενικά προτιμώ το wet αρκεί να γίνονται σωστές αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 13 Αυγούστου 2011 #3 Share 13 Αυγούστου 2011 wet, γιατι ο αφρος δεν ξερενεται στον λαιμο του σκιμμερ και ανεβαινει πιο ευκολα στο δοχειο συλλογης ετσι δεν φαινεται να πεφτει η αποδοση αναμεσα στην βδομαδα και ακομα καθαριζεται ευκολοτερα μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 14 Αυγούστου 2011 αντε ρε παιδια,ολοι στις θαλασσες ειστε,η μονο 2-3 εχουμε σκιμερ στην αλμυρα..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 14 Αυγούστου 2011 #5 Share 14 Αυγούστου 2011 Dry ....διότι βγάζει μαυρίλα !!! Αλλα όντως wet δεν θα πέφτει η απόδοση ανάμεσα στην βδομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 15 Αυγούστου 2011 #6 Share 15 Αυγούστου 2011 wet, γιατι ο αφρος δεν ξερενεται στον λαιμο του σκιμμερ και ανεβαινει πιο ευκολα στο δοχειο συλλογης ετσι δεν φαινεται να πεφτει η αποδοση αναμεσα στην βδομαδα και ακομα καθαριζεται ευκολοτερα μετα Πολύ σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 15 Αυγούστου 2011 #7 Share 15 Αυγούστου 2011 Πως μπορώ να κάνω το mce600 της Deltec να δουλεύει πιο wet μπορεί να μου πει κάποιος ; Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 15 Αυγούστου 2011 #8 Share 15 Αυγούστου 2011 Πολύ σωστά Να προσθέσω μόνο ότι στο wet χάνουμε και στοιχεία χρήσιμα για το όλο σύστημα. Αν σε καπιον δεν είναι κουραστικό το καθάρισμα στο κυπελο το dry έχει να προσφέρει πιο πολλά Προσωπικά το δούλεψα μερικούς μήνες στο dry και κουραστικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 16 Αυγούστου 2011 #9 Share 16 Αυγούστου 2011 Εγώ παίζω dry, αλλά έχω κάνει κι αυτήν την πατέντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 16 Αυγούστου 2011 #10 Share 16 Αυγούστου 2011 Τέζα wet Πως μπορώ να κάνω το mce600 της Deltec να δουλεύει πιο wet μπορεί να μου πει κάποιος ; Ευχαριστώ! πήγαινε το ποτήρι του πιο κάτω... επίσης εάν έχεις την παλιά αντλία μην περιμένεις τρελό wet skimming ακόμα και τέρμα κάτω να βάλεις το ποτήρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 16 Αυγούστου 2011 #11 Share 16 Αυγούστου 2011 wet! με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού και προσθήκη στοιχείων, υπάρχει μια υπεροχή του wet στα προβιοτικά συστήματα ειδικά διότι απομακρύνει πιο εύκολα βακτηριακούς πληθυσμούς, ακόμη και σε αυτήν την μορφή δεν αποφεύγω το καθάρισμα του κυπέλου κάθε 2 το πολύ 3 ημέρες κάτι που το θεωρώ ρουτίνα και η ρουτίνα είναι η συνταγή της επιτυχίας σε ένα διαχρονικό reef ενυδρείο nikman ότι σου ανέφερε ο Γιάννης(warhawk) για το mce600(αγαπημένο σκίμερ ) και να σου προσθέσω ότι θέλει καλό συχνό καθάρισμα το κύπελο όπως και η αντλία θέλει προσοχή να μην μαζέψει άλατα στο τσιφάρι του αέρα που είναι πάνω στην αντλία, γιατί αν σου κάνει χοντρό αφρό ποτέ δεν θα μπορεί να δουλέψει wet Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 16 Αυγούστου 2011 #12 Share 16 Αυγούστου 2011 η αντλία θέλει προσοχή να μην μαζέψει άλατα στο τσιφάρι του αέρα που είναι πάνω στην αντλία Ποιο εννοείς τσιφάρι; Ναι νομίζω ότι με το σωληνάκι του αέρα παίζει κάτι και του ρίχνω ανα 2-3 μέρες λίγο ξύδι με μία μικρή σύριγγα και μου φαίνεται ότι ρουφάει καλύτερα μετά. Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 17 Αυγούστου 2011 #13 Share 17 Αυγούστου 2011 Την εισαγωγή αέρα που είναι πάνω στην αντλία, εκεί μαζεύει αλάτι με τον καιρό, αυτό που προτείνω είναι κάθε μήνα να καθαρίζεις με μια βελόνα εκείνο το σημείο εισαγωγής του αέρα βάζοντας το και λίγο σε ξύδι, σίγουρα με το ξύδι όπως καθαρίζεις κάνεις εν μέρη δουλειά αλλά με το καθάρισμα θα είσαι πιο σίγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος