Jump to content

Bioφιλτρο Dyi


Σβετα

Recommended Posts

http://aquaria.ru/cgi/aart/a.cgi?index=204 Είναι κάτι που βρήκα τυχαία , εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα τίποτα όμως εσείς θα καταλάβετε , είμαι σίγουρη .
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κατάλαβες εσύ εμείς πως περιμένεις να καταλάβουμε;!!! :)

Ρε μπας και είσαι στα αλήθεια ξανθιά; :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν κατάλαβα επειδή δεν έχω αντίστοιχες γνώσεις [είμαι οικονομολόγος ] . Γιατί δεν το κατάλαβες εσύ δεν έχω ηδέα .Μπας είσαι ξανθός και εσύ . :)

Link to comment
Share on other sites

http://aquaria.ru/cgi/aart/a.cgi?index=204 Είναι κάτι που βρήκα τυχαία , εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα τίποτα όμως εσείς θα καταλάβετε , είμαι σίγουρη .

Παρακαλώ μετάφραση :)

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αλλά αν δεν γίνω θα καραφλιάσω. :)

Αλλά αφού κατάλαβες ότι δεν κατάλαβες μετάφρασε τα για να δούμε αν εμείς καταλάβουμε ή όχι.

Όχι τίποτε άλλο αλλά για να διαπιστώσω αν είμαι ξανθός ή όχι. :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Από περιέργεια , την μετάφραση του google τι την έχετε , για να σκεπάζετε την καραφλά ? .

Σβετα και με την μεταφραση παλι δεν βγαζεις ακρη, εαν εσυ μπορεις να μας το μεταφρασεις πιστευω πως θα ηταν ενδιαφερων. Αλλωστε οταν ανεβαζουμε καποιο ξενο κειμενο ειναι και ορος του φορουμ να γινεται και η μεταφραση του για να μπορουν να καταλαβαινουν και οσοι δεν γνωριζουν ξενες γλωσσες.

Link to comment
Share on other sites

Σβετα και με την μεταφραση παλι δεν βγαζεις ακρη, εαν εσυ μπορεις να μας το μεταφρασεις πιστευω πως θα ηταν ενδιαφερων. Αλλωστε οταν ανεβαζουμε καποιο ξενο κειμενο ειναι και ορος του φορουμ να γινεται και η μεταφραση του για να μπορουν να καταλαβαινουν και οσοι δεν γνωριζουν ξενες γλωσσες.

Ιδού , ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο .

Απλούστατο βιοφίλτρο ενυδρείου του Ε.Επελεμπαουμ και Β.Επελεμπαουμ , περιοδικό ''Ψάρι και αλιεία'' 1/1984 . Πως θα φτιάξουμε το βιολογικό καθαρισμό νερού στο ενυδρείο ? Αυτή η ερώτηση είναι πολύ επίκαιρη επειδή πολλή χομπιστές αναζητούν ψάρια με υψηλές απαιτήσεις [κιχλίδες, δίσκους , ψάρια τρεχούμενου νερού ), καθώς και μεγαλύτερα ψάρια που ρυπαίνουν έντονα το νερό. Οι περισσότεροι οπαδοί αναφέρονται στο βιολογικό φίλτρο με την επιφύλαξη, θεωρώντας το περίπλοκο και απρόσιτο. Στην πραγματικότητα το ενυδρείο, που διοργανώθηκε με τον παραδοσιακό τρόπο[χωρίς φίλτρο] απαιτεί πολύ περισσότερη συντήρηση από ένα ενυδρείο εξοπλισμένα με ένα βιολογικό φίλτρο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα βιολογικό φίλτρο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ταΐζετε τα τα ψάρια σας ,να προσθέστε το φρέσκο νερό με την ίδια σύνθεση ή αποσταγμένο και η όταν είναι ανάγκη να πλένετε μηχανικό φίλτρο αφαιρώντας συσσωρευμένες οργανικές ύλες . Βιολογικό φίλτρο δεν θα εισάγει κάτι καινούριο στη φυσική διαδικασία που συμβαίνει σε ένα ενυδρείο με μια καθιερωμένη βιολογική ισορροπία αλλά θα την σταθεροποιηθεί και θα την εντατικοποίηση . Αυτό απαλάγγει του χομπίστα από ένα μέρος εργασιών για καθαρισμού ενυδρείου από υπερβολικές οργανικές ύλες που δεν μπορούν να επιλυθούν σε ένα ενυδρείο με φυσικό τρόπο.Θέλουμε να περιγράψουμε ένα πολύ απλό σύστημα που δίνει καλά αποτελέσματα. Έχουμε τέτοια βιολογικά φίλτρα που δουλεύουν εδώ και δύο χρόνια .Δημιουργήστε τους , είναι σχετικά απλά. Από την αρχή ξεκινάμε με τις ακόλουθες οδηγίες. Πρώτον, όλα τα δομικά στοιχεία πρέπει να είναι μέσα σε ένα ενυδρείο [εσωτερικό φίλτρο ] και έτσι μειώνετε ο καθαρός του όγκος όμως μειώνετε επίσης και πιθανότητα διαρροών και επιτρέπετε τη χρήση μικρής αντλίας, και κατά δεύτερο λόγο, θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο συσκευές και υλικά που διατίθεντο σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων .

Κατασκευή του φίλτρου (Εικ. 1) αποτελείτε απο ένα περίβλημα κατασκευασμένο από πλεξιγκλάς, με καπάκι δύο τμημάτων 2και 3, το οποίο είναι εγκατεστημένο κατά μήκος του τοίχου του ενυδρείο. Οι διαστάσεις του φίλτρου σώματος - 340*170*100mm (όλες οι διαστάσεις που εφαρμόζεται με τη χωρητικότητα της δεξαμενής 175l 1000*500*400mm). Το εσωτερικό μέρος του φίλτρου αποτελείτε από ένα φυσίγγιο που διαιρείται σε τρεις διαδοχικές ενότητες.Το υπόστρωμα εικ.5 [5 - 7-mm αμμοχάλικου πάχους 6-8cm] βρίσκεται επάνω σε μια νάυλον πλέγμα εικ. 6 (οπές διαμέτρου 1mm) τοποθετημένο πάνω από μια πλαστική πλακά εικ.7 με οπές 10 mm . Το χάσμα ανάμεσα στην πλάκα και το pato toy enydreioy είναι 10mm. Το πρώτο τμήμα του φίλτρου είναι συνδεδεμένη με το ενυδρείου με σωλήνα αερογέφυρας [αντλία] 8 που ξεκινάει από το άνοιγμα στο κάτω μέρος του περιβλήματος του φίλτρου με ενίσχυση ενός δαχτύλιοου 9. Ο έξοδος είναι ο γυάλινος σωλήνας 10 (διαμέτρου 30mm) που έχει εγκατασταθεί με τη βοήθεια των δύο δαχτύλιον και συνδέει τρίτο τμήμα του φίλτρου με το κενό κάτω από την πλαστική πλακά . Στο εσωτερικό του σωλήνα των 10 βρίσκετε ο αισθητήρας του θερμομέτρου 11, που έχει τοποθετηθεί στο καπάκι 3. Δύο θερμοστάτες τοποθετούνται στις γωνίες του ενυδρείου (δεν εμφανίζονται).

Βιοφίλτρο λειτουργεί με το εξής τρόπο . Μέσα από μια τρύπα στο αφαιρούμενο καπάκι 2 στο σωλήνα πεπιεσμένου αέρα εισάγετε κεραμική διαχύτη 12, το οποίο θα πρέπει να μπει , ενδεχομένως, όσο πιο βαθιά μπορεί . Ο αέρας παρέχεται από δύο κανάλια του συμπιεστή VC-1, έξοδος περίπου 120L / h. Με διάμετρο 30 χιλιοστών η δυνατότητα του σωλήνα αερομεταφοράς είναι για περισσότερα από 200 λίτρα νερού την ώρα. Αυτή η υψηλή απόδοση εξηγείται από το γεγονός ότι η αερογέφυρα δραστηριοποιείται κυρίως για την κυκλοφορία του νερού, η υδροστατική αντίσταση στις κατασκευές μας είναι σχεδόν απούσα, αφού η στάθμη του νερού στο φίλτρο υπερβαίνει το επίπεδο του νερού σε ένα ενυδρείο είναι 10-15 mm.Στην επιφάνεια των φυσαλίδων αέρα στο παγιδεύονται μικρά σωματίδια και μόρια οργανικής ύλης, και την ίδια στιγμή το νερό εμπλουτίζεται με το οξυγόνο. Ο αφρός που σχηματίζετε και οργανικά μόρια παγιδεύονται με ίνες μηχανικού καθαρισμού στο τμήμα 4 του φίλτρου και το καθαρό νερό επιστρέφει μέσα από το σωλήνα εξόδου στον πάτο λούζοντας στο δρόμο τις αισθητήρες του θερμόμετρου (αυτό είναι επιτρέπει να έχουμε σε δύο φορές μεγαλύτερη ακρίβεια στην μέτρηση θερμοκρασίας ] . Ολόκληρο το υπόστρωμα είναι ένα βιο φίλτρο που μας δίνει ένα καλό καθαρισμό νερού και επιτρέπει την ανάπτυξη τον βακτηριδίων νιτροποίησις .. . Σχήμα 2 δείχνει τις επιλογές σχεδιασμού για την αερογέφυρα.Το σιστεμα με τον σωλήνα με κωνικό πυθμένα και την επέκταση του σε ένα ή περισσότερα σημεία (Σχήμα 2) είναι καθολική.Στα 20 χιλιοστά διάμετρο επέκτασης μπορείτε να τα κολλήσετε σφουγγάρια φιλτραρίσματος . Αυτό είναι απαραίτητο κατά τη σίτιση των ψαριών με την ζωντανές τροφές που αλλιώς θα καταλήξουν στο φίλτρο . Σημειώστε ότι η χρήση των σφουγγαριών μειώνει την απόδοση τις αερογέφυρας .Το σύστημα αυτό λειτουργεί κάτω από τις κανονικές συνθήκες [όχι σε παραφορτωμένα ενυδρεία ]. Περίπου μία φορά την εβδομάδα είναι κάνουμε ένα μικρο καθαρισμό με την υποκατάσταση που δεν υπερβαίνει το 5-10% του νερού και το πλύσιμο των ινών τον υλικών μηχανικής φίλτρανσεις -ινών και σφουγγαριών .

Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε το κάλυμμα 2 στο καπάκι του φίλτρου , αφαιρέστε το φισσιγιο 4 με τις βρομιές και ξεπλύνετε το .Βιολογική ισορροπία στις δεξαμενές μας είναι αρκετά σταθερή. Με μια τέτοια μικρή αλλαγή νερού αισθάνονται καλά και αναπαράγονται κιχλίδες της λίμνης Μαλάουι, tetraodony, antsistrusy. Ο χρόνος που απαιτήτε για την συντήρηση του ενυδρειου δικλίδες έχει μισηθεί 3 φορές .Ενυδρείο του χρόνου συντήρησης μειώθηκε κατά περίπου τρεις.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δύσω τα σχεδία, τα βρήκα αλλά είναι σε συμπυκνωμένη μορφή και δεν έχω τα κατάλληλα εργαλεία για να να ανοίξω .Το πρώτο sait είναι το κατέβασμα του περιοδικού με το άρθρο , το δεύτερο είναι η ιστοσελίδα που θα βρείτε το ίδιο το περιοδικό . Καλή επιτυχία .

http://depositfiles.com/en/files/bs5vizu6k

http://books.tr200.net/v.php?id=554985

.

Link to comment
Share on other sites

Σβετα να σε καλα για τον κοπο που εκανες! :)

Εφοσων εσπασα το κεφαλι μου να καταλαβω στο περιπου σε τη ιδους φιλτρου αναφερεται, τελικα καταλαβα οτι προκειτε για παραδοσιακο φιλτρο βυθου με επιπλεων προσθηκη σφουγγαριου για μηχανικη φιλτρανση στο τελος της διαδρομης. Αυτα τα φιλτρα ειναι μια παλια μεθοδο αρκετα αποτελεσματικη με καποια υπερ και καποια κατα, και ειδικα σε φυτεμενο δεν μπορουμε να το εφαρμοσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι Rik , είπαμε ότι είμαι ξανθιά και όχι ηλεκτρολόγος -μηχανικός . Πάντως δεν είμαι απολύτως σίγουρη ότι κατάλαβες σωστά - επειδή και εγώ αναγκάστηκα να καταλάβω τι γίνετε για να μπορώ να το περιγράψω .Το φίλτρο είναι ένα πλέων γνωστό bio bocks , απλώς σήμερα το έχουμε με αλλά υλικά .Το πρωτοποριακό [αν μπορώ να πω πρωτοποριακό για κάτι που είναι σχεδόν 40 ετών ] το πρωτοποριακό λοιπόν είναι στο κενό που αφήνουν κάτω από το υπόστρωμα και ότι δεν χρησιμοποιείτε η αντλία νερού [η μάλλον αντλίες , είναι 2] αλλά αέρα δημιουργώντας πίεση στον βυθό που αναγκάζει το νερό να ανέβει . Έτσι οξυγονώνετε ο βύθος και όντως δουλεύει σαν φίλτρο -σκέψου ένα φίλτρο χωρίς έξοδα και στο 15με 20 % του συνολικού όγκου του ενυδρείου ..Την σκούπα βυθού να πω την αλήθεια δεν την έχω ζει , μόνο ακουστά την έχω όμως νομίζω ότι εκείνη ήταν με αντλία νερού, δεν ήταν . Πάντως το μέγα μειονέκτημα είναι το χαλίκι , 6-8 χλ. που αναφέρουν είναι τεράστιο !

Link to comment
Share on other sites

Σβετα νομιζω οτι ειναι παρομοιο μ αυτο που λεει ο Rik.Το φιλτρο που σου λεει ο Rik βαζεις κατω κατι πλαστικα πλακακια με σχισμες και στην ακρη εχεις εναν κυκλοφορητη.Ειναι αρκετα παλια μεθοδος αυτη,θυμαμαι την ειχα χρησιμοπιοισει το 95 περιπου στο πρωτο μου ενυδρειο 100 λιτρων.Εκτος απο το μεγεθος του χαλικιου που λες ενα μειων ειναι νομιζω οτι δεν μπορεις να καθαρισεις κατω απο τα πλακακια που μαζευονται τα παντα...

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί παιδιά , δεν πάω και στοίχημα . η γνώσης μου στα μηχανήματα είναι λιγότερο από ελλιπής και όπως είπα και πριν την σκούπα βυθού δεν την πρόλαβα .

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί παιδιά , δεν πάω και στοίχημα . η γνώσης μου στα μηχανήματα είναι λιγότερο από ελλιπής και όπως είπα και πριν την σκούπα βυθού δεν την πρόλαβα .

Ακομα υπαρχει :)

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δοκιμάσει και πιστεύω ότι είναι από τους

ποιο οικονομικούς (οικολογικούς) τρόπους φίλτρανσης

από θέμα ενέργειας αν κρίνω από την κατασκευή μου

3 Watt αρκούν για να κρατήσεις ένα ενυδρείο 60 λίτρα.

Όπως όλα τα πράγματα έτσι και αυτά έχουν τα πλεονεκτήματα

τους και τα μειονεκτήματα τους.

Εγώ πιστεύω ότι ένα μικτό σύστημα είναι πάντα ποιο ολοκληρωμένο.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω , την έχω ζει σε κάποια sait αλλά δεν πάω να αγοράζω ένα δεινόσαυρο - η μήπως εννοείς ότι κράτησες καμιά στο ενυδρείο σου ? Έχεις και τους μαμους ? :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν σου ειπα σκουπα βυθου, αλλα φιλτρο βυθου! :)

Αλλο το ενα και αλλο το αλλο!

Στο φιλτρο βυθου μπαινει μια σκαρα στον πατο του ενυδρειου που αφηνει καποιο κενο και απο πανω το σκεπαζουμε με χαλικι. Στην ακρη της σκαρας υπαρχει ενας σωληνας καθετος ο οποιος φτανει και μεχρι την σκαρα και εσωτερικα στον σωληνα υπαρχει ενα σωληνακη αεραντλιας που και αυτο φτανει οσο ποιο χαμηλα γινεται και στην ακρη εχει μια αεροπετρα. Αναβοντας την αεραντλια δημιουργητε ανοδικο κυμα του νερου τραβοντας ετσι το νερο που περνα απο το χαλικι πρωτα και μετα μεσα απο τον σωληνα μετα στο σφουγγαρι στην προκειμενη περιπτωση και μετα παλι στο ενυδρειο.

Δες εδω σαν παραδειγμα το βιντεο του φιλου Divak.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δοκιμάσει και .......................

Με προλαβες αδερφε!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν σου ειπα σκουπα βυθου, αλλα φιλτρο βυθου! :)

Αλλο το ενα και αλλο το αλλο!

Στο φιλτρο βυθου μπαινει μια σκαρα στον πατο του ενυδρειου που αφηνει καποιο κενο και απο πανω το σκεπαζουμε με χαλικι. Στην ακρη της σκαρας υπαρχει ενας σωληνας καθετος ο οποιος φτανει και μεχρι την σκαρα και εσωτερικα στον σωληνα υπαρχει ενα σωληνακη αεραντλιας που και αυτο φτανει οσο ποιο χαμηλα γινεται και στην ακρη εχει μια αεροπετρα. Αναβοντας την αεραντλια δημιουργητε ανοδικο κυμα του νερου τραβοντας ετσι το νερο που περνα απο το χαλικι πρωτα και μετα μεσα απο τον σωληνα μετα στο σφουγγαρι στην προκειμενη περιπτωση και μετα παλι στο ενυδρειο.

Δες εδω σαν παραδειγμα το βιντεο του φιλου Divak.

Ήρεμα , μην ορμάς . Ξέρω τι μου είπες , φυσικά και μιλάμε για φίλτρο βυθού , αυτό που δεν ήξερα είναι ότι δουλεύει με την αεραντλία .

Link to comment
Share on other sites

Σκουπα βυθου και βεβαια εχω και δεν ειναι παλια ακομα την χρησιμοπιουμε σε καποιες περιπτωσεις

Link to comment
Share on other sites

Ήρεμα , μην ορμάς . Ξέρω τι μου είπες , φυσικά και μιλάμε για φίλτρο βυθού , αυτό που δεν ήξερα είναι ότι δουλεύει με την αεραντλία .

Οχι κοπελα μου, τη να σου ορμηξω παντρεμενος ανθρωπος!!! :lmao:

Ισως δεν καταλαβα εγω που λολλαει η σκουπα βυθου στο ολο θεμα! :)

Link to comment
Share on other sites

Για κοίτα εδώ [για να μην στεναχωριέσαι που σε πρόλαβαν. http://www.patsnap.com/patents/view/US5164089.html Είναι και πιο φρέσκο , όχι από το Τσουράσικ Παρκ . :)

Link to comment
Share on other sites

Για κοίτα εδώ [για να μην στεναχωριέσαι που σε πρόλαβαν. http://www.patsnap.com/patents/view/US5164089.html Είναι και πιο φρέσκο , όχι από το Τσουράσικ Παρκ . :)

Αυτο ειναι το φιλτρο που λες?

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά πατέντα είναι που παίρνει βελτιώσεις όπως

ο σωλήνας αναρρόφησης να αντλεί το νερό μέσα από

ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θάλαμο και να κερδίζεις

μεγαλύτερη επιφάνεια διήθησης.

Καλά μου έβαλες ιδέες για να συνδυάσω το φίλτρο

της καραντίνας μου με ένα φίλτρο τύπου αμβούργου. :)

post-16300-1313177334_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...