Jump to content

Καλησπέρα!!!

Denise

Recommended Posts

Μόλις χθές το απόγευμα έλαβα για δώρο ένα ενυδρείο 14 lt ένα μονομάχο και κάποια παρελκόμενα για το πρώτο ξεκίνημα (σταγόνες αντιχλωρίου,απόχη,αποξηραμένα σκουληκάκια, πέτρες για να τις στρώσω στον πάτο και 2 πλαστικά φυτά). Έπλυνα με σκέτο νερό το ενυδρείο , τις πέτρες και τα πλαστικά φυτά , γέμισα με νερό το ενυδρείο με κάλυψη γύρω στα 12 λίτρα ,έβαλα και τις ανάλογες σταγόνες σε σχέση με την ποσότητα του νερού και έβγαλα από το πλαστικό σακουλάκι το μονομάχο και το έβαλα στο ενυδρείο.

Προς μεγάλη μου έκπληξη σήμερα ύστερα από μια μικρή έρευνα στο ιντερνετ κατάλαβα ότι μάλλον έκανα γκάφα.

Διάβασα ότι κανονικά πρέπει να "στρώσεις" το ενυδρείο πρίν φιλοξενήσει ψάρια μέσα, πράγμα που δεν έκανα γιατί δεν το γνώριζα και φοβάμαι μην μου πάθει κάτι.

Μπορείτε να με καθοδηγήσετε από εδώ και πέρα τι να κάνω;

Θα χρειαστώ κάτι άλλο για να αγοράσω ώστε να είναι πιο ευχάριστη η ζωή του μονομάχου μου;

Ελπίζω στην βοήθειά σας :)

Καλως ηρθες!Το ενυδρειο οπως λες και εσυ ειναι αστρωτο.Ξεκινα να διαβασεις τα υπομνηματα στην κατηγορια γλυκου νερου για τον κυκλο του αζωτου.Φιλτρο εχει το ενυδρειο?Βακτηρια εχεις ριξει?

Ούτε φίλτρο ούτε βακτήρια έχω. Είναι τόσο πολύ αναγκαία?

Αν είναι να βγώ αύριο να πάρω αλλα και πάλι πως ξέρω πιο φίλτρο είναι κατάλληλο για το δικό μου ενυδρείο? να προτιμίσω εσωτερικό ή εξωτερικό?

Ούτε φίλτρο ούτε βακτήρια έχω. Είναι τόσο πολύ αναγκαία?

Αν είναι να βγώ αύριο να πάρω αλλα και πάλι πως ξέρω πιο φίλτρο είναι κατάλληλο για το δικό μου ενυδρείο? να προτιμίσω εσωτερικό ή εξωτερικό?

Ναι ειναι αναγκαια και το φιλτρο και τα βακτηρια,επεισης το χειμωνα θα χρειαστεις και θερμαντηρα..

Για φιλτρο παρε ενα φθηνο εσωτερικο και αν μπορεις παρε και mini siporax που ειναι βιολογικο υλικο που το βαζουμε μεσα στο φιλτρο για να κανουν αποικιες τα βακτηρια.Οπως σου ειπα καλο ειναι να ξεκινησεις διαβασμα τα αρθρα για τον κυκλο του αζωτου για να καταλαβεις τι γινετε :)

Άλλαξα το ενυδρείο και πήρα ένα 30άρι με φίλτρο και φωτισμό. Έχω ήδη βάλει της σταγόνες χλωρίου και περιμένω να περάσει η ώρα να βάλω τα βακτήρια. Επίσης έβαλα θερμομετράκι και έναν έλεγχο αμμωνίας (τον ετήσιο).

Πάω για διάβασμα τώρα στο forum να δω τι καλύτερο μπορώ να κάνω.

Μια χαρα σε βλεπω!Διαβασε και αν εχεις καμια απορια ανοιξε θεμα στο γενικα γλυκου νερου να το συζητησουμε :)

Άλλαξα το ενυδρείο και πήρα ένα 30άρι με φίλτρο και φωτισμό. Έχω ήδη βάλει της σταγόνες χλωρίου και περιμένω να περάσει η ώρα να βάλω τα βακτήρια. Επίσης έβαλα θερμομετράκι και έναν έλεγχο αμμωνίας (τον ετήσιο).Πάω για διάβασμα τώρα στο forum να δω τι καλύτερο μπορώ να κάνω.

:)

Τι ειναι αυτο? :lmao:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...