georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 #1 Share 11 Αυγούστου 2011 ρε παιδια εχω μια απορία το κερατοφυλο θελει λυπασμα ή μπορω να το αφισω να επιπλει μαζι με pistia και java moss?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 Author #2 Share 11 Αυγούστου 2011 θελω να φτιαξω ενα ενυδρειο για αναπαραγωγη μονομαχων και θελω λιγη βοηθεια με τα φυτα μπορει να με βοηθήσει καποιος?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 11 Αυγούστου 2011 #3 Share 11 Αυγούστου 2011 Δεν θελει λιπασμα με καλο φωτισμο μεγαλωνη μπαμ μπαμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 11 Αυγούστου 2011 Δεν θελει λιπασμα με καλο φωτισμο μεγαλωνη μπαμ μπαμ. οποτε να το αφησω μαζι με τα αλλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #5 Share 11 Αυγούστου 2011 Πρόσεξε το, θα σου ρουφήξει όλα τα νιτρικά και τα αλλά φυτά θα πεινάσον . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 11 Αυγούστου 2011 Πρόσεξε το, θα σου ρουφήξει όλα τα νιτρικά και τα αλλά φυτά θα πεινάσον . πιο απο τα 3 φυτα?το κερατοφυλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #7 Share 11 Αυγούστου 2011 Ναι , το κερατοφιλο . Είναι ''σφουγγάρι'' τον νιτρικών . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 Author #8 Share 11 Αυγούστου 2011 Ναι , το κερατοφιλο . Είναι ''σφουγγάρι'' τον νιτρικών . οποτε λες να μην το βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #9 Share 11 Αυγούστου 2011 Να το βαλεις οταν θα εχεις νεογνα , θα σου φιλτραρη το νερο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 Author #10 Share 11 Αυγούστου 2011 Να το βαλεις οταν θα εχεις νεογνα , θα σου φιλτραρη το νερο . ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Αυγούστου 2011 #11 Share 11 Αυγούστου 2011 ρε παιδια εχω μια απορία το κερατοφυλο θελει λυπασμα ή μπορω να το αφισω να επιπλει μαζι με pistia και java moss?? Φιλε μου το κερατοφυλλο δεν θελει λυπασμα και οπως σου ειπαν ρουφαει τα νιτρικα οπωτε θελει ποσοτητα με μετρο.Η java moss δεν την αφηνουμε να επιπλεει αλλα την δενουμε σε ξυλο η πετρα Να το βαλεις οταν θα εχεις νεογνα , θα σου φιλτραρη το νερο . Σβετα αν εννοεις οτι φιλτραρει το νερο απο τα νιτρικα παω πασο,αλλα αν εννοεις πτο κανει φιλτανση οπως το φιλτρο αυτο δεν νομιζω οτι το κανει.Το κερατοφυλλο το βαζουν στα ζωοτοκα για να κρυβονται τα μικρα και να επιζουν απο τα μεγαλητερα.Αν δεν κανω λαθος πανω στο κερατοφυλλο βρισκουν και μικροργανισμους τους οποιους τρωνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 Author #12 Share 11 Αυγούστου 2011 Φιλε μου το κερατοφυλλο δεν θελει λυπασμα και οπως σου ειπαν ρουφαει τα νιτρικα οπωτε θελει ποσοτητα με μετρο.Η java moss δεν την αφηνουμε να επιπλεει αλλα την δενουμε σε ξυλο η πετρα Σβετα αν εννοεις οτι φιλτραρει το νερο απο τα νιτρικα παω πασο,αλλα αν εννοεις πτο κανει φιλτανση οπως το φιλτρο αυτο δεν νομιζω οτι το κανει.Το κερατοφυλλο το βαζουν στα ζωοτοκα για να κρυβονται τα μικρα και να επιζουν απο τα μεγαλητερα.Αν δεν κανω λαθος πανω στο κερατοφυλλο βρισκουν και μικροργανισμους τους οποιους τρωνε ok.οποτε θα βαλω λιγο κερατοφυλο και το java moss θα το βαλω πανω σε ενα ξυλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #13 Share 11 Αυγούστου 2011 rastafarian , μακάρι να υπήρχε φυτό που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το φίλτρο ! Τότε όλοι θα έφτιαχναν ένα λαχανόκηπο στα ενυδρεία και τέρμα τα μηχανήματα . Κάτι κάνει τα Red Mangrove όμως ούτε αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το μηχανικό φιλτράρισμα . Φυσικά και εννοούσα τα νιτρικά που συνήθως είναι άφθονα στα νεογνά .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Αυγούστου 2011 #14 Share 11 Αυγούστου 2011 (edited) rastafarian , μακάρι να υπήρχε φυτό που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το φίλτρο ! Τότε όλοι θα έφτιαχναν ένα λαχανόκηπο στα ενυδρεία και τέρμα τα μηχανήματα . Κάτι κάνει τα Red Mangrove όμως ούτε αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το μηχανικό φιλτράρισμα . Φυσικά και εννοούσα τα νιτρικά που συνήθως είναι άφθονα στα νεογνά .. Για πληροφοριακους λογους θα σου πω πως και τα φυτα παιζουν στο φιλτραρισμα του νερου αφου τα βακτηρια κολλανε παντου,σε φυλλα,χαλικι,ξυλα,τζαμια αλλα βεβαια σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να φιλτραρεις ενα ολοκληρο ενυδρειο μονο με τα φυτα,ισως ενα μικρο μονομαχοενυδρειο να γινετε αλλα θελει αρκετη εμπειρια Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2011 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #15 Share 11 Αυγούστου 2011 Για πληροφορικούς λόγους , υπάρχει μέθοδος φίλτρανσεις με φυτά , ένα είδος sump μπουκωμένο με τα πιο εύκολα φυτά . Θεωρείται το πιο φυσικό καθάρισμα επειδή είναι το μόνο που δεν παράγει απόβλητα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Αυγούστου 2011 #16 Share 11 Αυγούστου 2011 Για πληροφορικούς λόγους , υπάρχει μέθοδος φίλτρανσεις με φυτά , ένα είδος sump μπουκωμένο με τα πιο εύκολα φυτά . Θεωρείται το πιο φυσικό καθάρισμα επειδή είναι το μόνο που δεν παράγει απόβλητα . Αυτο που λες δεν το ξερω και δεν το εχω ακουσει,αν θες βαλε καποιο λινκ να το δουμε και εμεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #17 Share 11 Αυγούστου 2011 Αυτο που λες δεν το ξερω και δεν το εχω ακουσει,αν θες βαλε καποιο λινκ να το δουμε και εμεις Τώρα με έπιασες στα πράσα , έχω την κακή συνήθεια να μην κρατάω link .Θα το βρω όμως , δεν ξέρω όμως πότε .Να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι είναι μια άγνωστη πρακτική . Μήπως την ξέρει κάποιος άλλως για να μην ψάχνουμε τσάμπα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Αυγούστου 2011 #18 Share 11 Αυγούστου 2011 Τώρα με έπιασες στα πράσα , έχω την κακή συνήθεια να μην κρατάω link .Θα το βρω όμως , δεν ξέρω όμως πότε .Να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι είναι μια άγνωστη πρακτική . Μήπως την ξέρει κάποιος άλλως για να μην ψάχνουμε τσάμπα ? Εγω ξερω αυτο που σου εγραψα πιο πανω,για μικρα μονομαχοενυδρεια και με αρκετη εμπειρια μπορεις να το εχεις μονο με τα φυτα και χωρις φιλτρο,τωρα αυτο που λες δεν το εχω δει ουτε το εχω διαβασει καπου.Αν καποιος αλλος ξερει κατι τετοιο ας το γραψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #19 Share 11 Αυγούστου 2011 Ουφ , παίρνω μια βαθιά ανάσα και βουτάω στα ρωσικά φόρουμ . Κάπου εκεί το είχα διαβάζει [νομίζω]. Καλά να πάθω , τι ήθελα και έκανα την έξυπνη Σαν ξανθιά περνάω πολύ καλύτερα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 11 Αυγούστου 2011 Author #20 Share 11 Αυγούστου 2011 αυτο που λεει η σβετα με τα φυτα ειναι αληθια στο πρωτο μου ενυδρειο για μονομαχο ενα 6λυτρο μου ειπαν αντι να βαλω φιλτρο μπορω να βαλω φυτα οπως valisneria και κατι αλλα φυτα που δεν χρειαζονται λυπασμα και ειναι πολυ ανθεκτικα αλλα για ενα κανονικο ενυδρειο με ζωοτοκα πχ. δεν μπορεισ να το αφησεισ μονο με φυτα θελει και το φυλτρο αλλα τα φυτα κανουν και αυτα την δουλεια τους για το φιλτραρισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 11 Αυγούστου 2011 #21 Share 11 Αυγούστου 2011 Κι όμως η ανάπτυξη φυτεμένων χωρίς βιολογικά φίλτρα είναι μια ιδέα που πάει δεκαετίες πίσω. (Στο κάτω κάτω δεν υπήρχαν πάντα φίλτρα όπως τα σημερινά). Η μηχανική φίλτρανση ίσως είναι χρήσιμη αφού την έχουμε αλλά κι αυτό είναι σχετικό. Τα φυτά αναλαμβάνουν την κατανάλωση αμμωνίας νιτρικών νιτρωδών και όταν υπάρχει η κατάλληλη ισορροπία συχνά όλα είναι ΟΚ και με φυσικό τρόπο. Βιολογία ναπτύσσεται παντού και μαζί με τα φυτά υπάρχει αρμονία. Αρκεί να είμαστε προσεχτικοί με την ιχθυοφόρτωση και να μην κάνουμε απερισκεψίες και φυσικά υπομονή σε κάθε κίνηση. Μία γνωστή τέτοια προσέγγιση είναι αυτή που αναφέρεται από την Diana Walstad και γενικά ονομάζεται ως natural planted tank. Δείτε εδώ και εδώ (συγνώμη που δεν μεταφράζω αλλά είναι πολλά) Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που εφαρμόζουν ή εφάρμοσαν τέτοιες προσεγγίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Αυγούστου 2011 #22 Share 11 Αυγούστου 2011 Κι όμως η ανάπτυξη φυτεμένων χωρίς βιολογικά φίλτρα είναι μια ιδέα που πάει δεκαετίες πίσω. (Στο κάτω κάτω δεν υπήρχαν πάντα φίλτρα όπως τα σημερινά). Η μηχανική φίλτρανση ίσως είναι χρήσιμη αφού την έχουμε αλλά κι αυτό είναι σχετικό. Τα φυτά αναλαμβάνουν την κατανάλωση αμμωνίας νιτρικών νιτρωδών και όταν υπάρχει η κατάλληλη ισορροπία συχνά όλα είναι ΟΚ και με φυσικό τρόπο. Βιολογία ναπτύσσεται παντού και μαζί με τα φυτά υπάρχει αρμονία. Αρκεί να είμαστε προσεχτικοί με την ιχθυοφόρτωση και να μην κάνουμε απερισκεψίες και φυσικά υπομονή σε κάθε κίνηση. Μία γνωστή τέτοια προσέγγιση είναι αυτή που αναφέρεται από την Diana Walstad και γενικά ονομάζεται ως natural planted tank. Δείτε εδώ και εδώ (συγνώμη που δεν μεταφράζω αλλά είναι πολλά) Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που εφαρμόζουν ή εφάρμοσαν τέτοιες προσεγγίσεις. Σ ευχαριστουμε φιλε Ανδρεα για τις πληροφοριες που μας εδωσες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #23 Share 11 Αυγούστου 2011 Δεν είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα , είναι όμως ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο από ρωσικό περιοδικοκό του 1959 . Συνεχίζω να ψάχνω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 11 Αυγούστου 2011 #24 Share 11 Αυγούστου 2011 Δεν χρειάζεται να ψάχνεις στα ρώσικα εδώ τα έχουμε πει όλα και αν χρειαστεί τα ξανά λέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 11 Αυγούστου 2011 #25 Share 11 Αυγούστου 2011 Δεν είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα , είναι όμως ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο από ρωσικό περιοδικοκό του 1959 . Συνεχίζω να ψάχνω .http://aquaria.ru/cgi/aart/a.cgi?index=204 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος