Κώστας φ 10 Αυγούστου 2011 #1 Share 10 Αυγούστου 2011 Γειά σας φίλοι μου,είχα βρεί στην αποθήκη μου το παλιό μου ενυδρειο με διαστάσεις 40*25*25 καθαρά 20 lt, είπα να το κάνω nano reef, αλλά απογοητεύτικα απο το κόστος και το χρόνο και είπα να το κάνω φυτεμένο με ένα μονομάχο. Απο φυτεμένο έχω κάποιες γνώσεις λόγω του ενυδρείου που έχω ήδη.Λοιπόν η μάρκα του μικρού ενυδρείου είναι M&A, η λάμπα που έχει είναι μικρη 3 W με μικρό σπείρωμα ( είναι τα παλιά λαμπάκια που βάζαμε το βράδυ στους διαδρόμους για να βλέπουμε όταν ξυπνάμε τη νύχτα, ελπίζω να καταλάβατε), εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι είναι ακατάλληλη γιά ενυδρείο. Εψαξα σε ένα μαγαζί με ηλ. υλικό και βρηκα την εξής λάμπα : Philips Softone 5W (20W), 2700k είναι η μόνη που ταιριαζει σε αυτο το σπείωμα. η ερωτησή μου είναι, αν αυτή η λάμπα θα με καλύψει σε πολυ εύκολα φυτά αν όχι υπάρχει κάποια άλλη λάμπα? ή να καταφύγω σε κατασκευή νέου καπακιού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Αυγούστου 2011 #2 Share 10 Αυγούστου 2011 αν μεινεις σε ανουμπιες και πτεροπους καλη ειναι.αλλιως αρχισε τις πατεντες στο νεο καπακι που θα φτιαξεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 10 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 10 Αυγούστου 2011 ευχαριστώ πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Αυγούστου 2011 #4 Share 10 Αυγούστου 2011 Το αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βρεις και να βαλεις ενα φωτιστικο hang on και να αφησεις το ενυδρειο με ενα τζαμι για καπακι,μια αλλη λυση ειναι φωτιστικο γραφειου με μια λαμπα οικονομιας 4500k.Να ξερεις ομως οτι για να πας σε πιο δυσκολα φυτα παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολο που πρεπει να εχεις για να πετυχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 10 Αυγούστου 2011 Author #5 Share 10 Αυγούστου 2011 ευχαριστώ για την απάντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Αυγούστου 2011 #6 Share 10 Αυγούστου 2011 ευχαριστώ για την απάντηση Τιποτα φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος