Jump to content

Γαρίδες μεσογειακές ?

dsidir

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω βρει σε κάποια σημεία στη θάλασσα σε ρηχά νερά , γαριδούλες σε μικρό μέγεθος όμοιες στην εμφάνιση με τις peppermint shrimp. Η ερώτηση μου είναι : μπορεί να είναι αυτές οι γαριδούλες reef safe, μπορούν να επιβιώσουν σε ένα θαλασσινό ενυδρείο? Οι γαρίδες αυτές πιάνονται σχετικά εύκολα με μικρήαπόχη ή ακόμη και με το χέρι, αφού όταν τις πλησιάζεις είναι θετικές στο να σου γαργαλίσουν τα δάκτυλα του χεριού, ακριβώς οπως κάνουν και οι γαρίδες που έχουμε στα ενυδρεία μας. Απλά επειδή αυτή τη στιγμή έχω στο ενυδρείο μου 2 peppermint, 2 ambionensis και 1 debelius σχεφτομαι να μην τις δοκιμάσω μην αρχίσει και γίνεται κανένας πόλεμος με τόσες γαρίδες. Παρακαλώ για τα φώτα σας. Επίσης αν κάποιος θέλεις μπορώ να του βγάλω να τις δοκιμάσει.

Να ρωτήσω κάτι μιας και δεν ξέρω πολλά γιατο θαλασσινό ενυδρείο αλλα πάντα με γοήτευε?

Όταν λέμε "reef safe" τι ακριβώς εννοούμε?

Να ρωτήσω κάτι μιας και δεν ξέρω πολλά γιατο θαλασσινό ενυδρείο αλλα πάντα με γοήτευε?

Όταν λέμε "reef safe" τι ακριβώς εννοούμε?

Mη Reef Safe είναι οι οργανισμοί που μπορεί να φάνε κοράλλια, ψάρια ή άλλους οργανισμούς από το ενυδρείο :)

Κρίμα..... θα ήθελα να βάλω κάτι και από τη δική μας θάλασσα. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για τις μικρές σαλιάρες που κυκλοφορούν στα ρηχά νερά.

αφου εχεις και μερακι και προσβαση στις θαλασσες μας γιατι δεν φτιαχνεις ενα μεσογειακο να το γουσταρεις κιολας...??

αφου εχεις και μερακι και προσβαση στις θαλασσες μας γιατι δεν φτιαχνεις ενα μεσογειακο να το γουσταρεις κιολας...??

Είναι στα μελλοντικά μου σχέδια. Απλά τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αδύνατον. Και φυσικά δεν παίζει να χαλάσω αυτό που έχω, μιλάμε για δεύτερο πάντα. Αισιοδοξώ του χρόνου τέτοιο καιρό να το έχω έτοιμο.

Πάντως αν κάποιος φίλος είδικά από Θεσσνίκη έχει μεσογειακό και ενδιαφέρεται για τις εν λόγω γαρίδες ή σαλιάρες, ευχαρίστως να του βγάλω.

Πάντως αν κάποιος φίλος είδικά από Θεσσνίκη έχει μεσογειακό και ενδιαφέρεται για τις εν λόγω γαρίδες ή σαλιάρες, ευχαρίστως να του βγάλω.

Εννοείτε... free

Εγώ πάντως ψήνομαι για μεσογειακό...

Ξέρω θάλασσα με ερημίτες... με ανεμώνες... με αστερίες... με καλόγριες :)

Βιοτοπικό της χώρας μας.

Δεν ξέρω όμως κατα πόσο είναι νόμιμο να πάρω βράχο απο την θάλασσα μας. Δεν μιλάω για ποσότητα αλλα 2-3 κιλά.

.

Δεν ξέρω όμως κατα πόσο είναι νόμιμο να πάρω βράχο απο την θάλασσα μας. Δεν μιλάω για ποσότητα αλλα 2-3 κιλά.

ειναι παρανομο οσο παρανομο ειναι να παιρνεις αμμο απο παραλια.δεν ειναι κατι τραγικο νομιζω να μειωθει κατα 2-3 κιλα η τραγανα της θαλασσας μας....

Εγώ πάντως ψήνομαι για μεσογειακό...

Ξέρω θάλασσα με ερημίτες... με ανεμώνες... με αστερίες... με καλόγριες :)

Βιοτοπικό της χώρας μας.

Σε όλα αυτά που αναφέρεις έχω άμεση πρόσβαση καθώς και σε ωραίο βράχο-τραγάνα σε βάθος 7 μέτρα περίπου στον οποίο κυκλοφορούν λιθρίνια και σαργοί, δεδομένου ότι βουτάω σχεδόν κάθε μέρα και πάω για ψάρεμα. Τώρα αν σηκώσουμε και λίγα κιλά βράχο δεν νομίζω ότι τρέχει τίποτα.

Ειναι μεγαλη συζητηση για το εαν ειναι reef safe η οχι.

Εχω εναν blue leg τον οποιο προσφατα εβγαλα απο το ενυδρειο γιατι παρολο που ειναι reef safe ειδος μου κατεστρεψε αρκετα μ****α κοραλια μεχρι να τον πιασω στα πρασα.

Απο την αλλη εχω μεσσογειακους ερημιτες εδω και 1 χρονο στο ενυδρειο και ποτε κανεις τους δεν εχει αγγιξει κανενα κοραλι.

Εκτος απο το ειδος ειναι και στο ιδιο το ζωο κατα ποσο θα φαει κοραλι ή οχι.

Μια προχειρη σκεψη για τα μεσσογειακα ειδη ειναι πως εφοσον δεν υπαρχουν κοραλια στις θαλασσες μας τοτε δεν ειναι και στο διαιτολογιο τους.

Θεωρητικά πάντα, αν είναι χορτάτα δεν θα πρέπει να πειράξουν τα κοραλάκια.

Ειναι μεγαλη συζητηση για το εαν ειναι reef safe η οχι.

Εχω εναν blue leg τον οποιο προσφατα εβγαλα απο το ενυδρειο γιατι παρολο που ειναι reef safe ειδος μου κατεστρεψε αρκετα μ****α κοραλια μεχρι να τον πιασω στα πρασα.

Απο την αλλη εχω μεσσογειακους ερημιτες εδω και 1 χρονο στο ενυδρειο και ποτε κανεις τους δεν εχει αγγιξει κανενα κοραλι.

Εκτος απο το ειδος ειναι και στο ιδιο το ζωο κατα ποσο θα φαει κοραλι ή οχι.

Μια προχειρη σκεψη για τα μεσσογειακα ειδη ειναι πως εφοσον δεν υπαρχουν κοραλια στις θαλασσες μας τοτε δεν ειναι και στο διαιτολογιο τους.

:):lmao:

Όπως και στα περισσότερα πράγματα, είναι ένα ρίσκο που άμα θες παίρνεις.

Εγώ δεν θα τα έβαζα. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...