Κώστας φ 8 Αυγούστου 2011 #1 Share 8 Αυγούστου 2011 Γεια σας ,θέλω τη βοήθεια σας για ένα νέο ξεκίνημα στα nano reef, έχω διαβάσει διάφορα αλλά έχω πελαγώσει. Διαθέτω μία γυάλα με διαστάσεις 40*25*25 που θα γίνει το nano reef και μία γυάλα 40*20*20 που θα κάνω 4 χωρίσματα ώστε να τη κάνω sumb. Στα 2 χωρίσματα θα βάλω τα υλικά του φίλτρου άνθρακα και αντιφ.(αυτά είναι? Με τι σειρά θα μπουν ? )Στο 3ο χώρισμα , το θερμοστάτη. Και στο 4ο την αντλία (σωστά?) Η υπερχειλίσει από διάφορα σχέδια έχω καταλάβει.. Τι λάμπα ημέρας θα χρειαστώ για τα λίτρα μου και τι νυχτός? Και ποια η φωτοπερίοδος? Πόσα κιλά αραγωνίτη? Και πόσο ζωντανό βράχο? Τι ποσότητα αλάτι θα βάλω? αυτό μάλλον θα το γράφει το κουτί, και μάλλον πρέπει να πάρω ένα όργανο μέτρησης αλατότητας,σωστά? Πόσος χρόνος χρειάζεται να στρωθεί το ενυδρείο και με τη μέτρηση θα το καταλάβουμε, πχ στο γλυκό νερό μετράμε την αμμωνία στο θαλασσινό τι? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά θέλω να έχω ένα σωστό ξεκίνημα, ευχαριστώ πολύ… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 8 Αυγούστου 2011 Author #2 Share 8 Αυγούστου 2011 θα μου απαντηση καποιος, ευχαριστω...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 9 Αυγούστου 2011 #3 Share 9 Αυγούστου 2011 Καλώς ήρθες καταρχάς, Μπορείς να δεις το θέμα εδώ πέρα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 και θα πάρεις αρκετές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 9 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 9 Αυγούστου 2011 καταρχην ευχαριστώ για την απάντηση, το έχω διαβάσει αυτό, αλλα εξακουλοθώ να έχω τις παραπάνω ερωτήσεις....μπορείτε να με βοηθήσετε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Αυγούστου 2011 #5 Share 9 Αυγούστου 2011 αρχη θαλασσινου... αυτα τα διαβασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 9 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 9 Αυγούστου 2011 όχι με κάλυψες ,ευχαριστώ πολύ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 9 Αυγούστου 2011 #7 Share 9 Αυγούστου 2011 Απλά θα πω και σε εσένα και σε όσους έχουν νανο να δώσουν βάση στην αναπλήρωση του νερού.Είναι κάτι πολύ βασικό και είναι το κλειδί για να γίνει επιτυχημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Αυγούστου 2011 #8 Share 9 Αυγούστου 2011 όχι με κάλυψες ,ευχαριστώ πολύ..... παρακαλω.συνεχισε να διαβαζεις μεσα στα αρθρα μας,και θα βρεις και τις......επομενες ισως ερωτησεις σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος