kalmichalis 8 Αυγούστου 2011 #1 Share 8 Αυγούστου 2011 καλησπερα!! σημερα αντικατεστησα το παλιο μου φιλτρο εσωτερικο magi με το νεο μου φιλτρο στο ενυδρειο, ειναι το eheim2215 clasic. θα ηθελα να ρωτησω καθε ποτε πρεπει να ριχνω βακτηρια για να αποκτησει βιολογια το νεο μου φιλτρο και ποσο καιρο πρεπει να τα εχω και τα δυο μεσα να δουλυουν παραλληλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 8 Αυγούστου 2011 #2 Share 8 Αυγούστου 2011 Θα μπορούσες να βάλεις όλα τα υλικά του εσωτερικού μέσα στο 2215 (αφού αφαιρέσεις ενα σφουγγάρι ) και να το θέσεις σε λειτουργία Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 8 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 8 Αυγούστου 2011 το σκεφτηκα κι εγω αλλα επιδη η αναλογια στο νεο φιλτρο ειναι πολυ περισσοτερη σε βιολογικο υλικο και σε συνδιασμο οτι ετσι, εχω διαβασει οτι το κανουν στα περισσοτερα φορουμ, γι αυτο ειπα να ακολουθησω αυτο το δρομο...απλα δεν ξερω για ποσο καιρο θα κανω αυτα που προανεφερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2011 #4 Share 8 Αυγούστου 2011 Θα σου προτεινα να τα αφησεις να δουλεβουν ταυτοχρονα τουλαχιστον για καμια 20αρια ημερες και μετα κανε αυτο που σου ειπε ο φιλος παραπανω για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και ριξε και λιγα βακτηρια για να το βοηθησεις να ξεκινησει καλυτερα και το καινουργιο φιλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 8 Αυγούστου 2011 #5 Share 8 Αυγούστου 2011 Εγώ απλά θα έπερνα την βιολογία απο το παλιό φίλτρο και θα το έριχνα στο καινούργειο. Σε ήδη στρωμένο ενυδρείο δεν χρειάζεται να ρίχνουμε "βακτήρια", τζάμπα λεφτά. Τι νομίζετε ότι επειδί ρίχνουμε θα πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα? Τα βακτήρια συνεχώς ψάχνουν να βρουν μέρη να εγκατασταθούν. Αν βάλεις νέο φίλτρο είναι υπόθεση μιας ημέρας να φτιαχτεί αποικία. Απο την άλλη αν δεν υπάρχει επιφάνει να πολλαπλασιαστούν όσα "ζουμια" και να ρίχνουμε δεν κάνουμε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2011 #6 Share 8 Αυγούστου 2011 Εγώ απλά θα έπερνα την βιολογία απο το παλιό φίλτρο και θα το έριχνα στο καινούργειο. Σε ήδη στρωμένο ενυδρείο δεν χρειάζεται να ρίχνουμε "βακτήρια", τζάμπα λεφτά. Τι νομίζετε ότι επειδί ρίχνουμε θα πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα? Τα βακτήρια συνεχώς ψάχνουν να βρουν μέρη να εγκατασταθούν. Αν βάλεις νέο φίλτρο είναι υπόθεση μιας ημέρας να φτιαχτεί αποικία. Απο την άλλη αν δεν υπάρχει επιφάνει να πολλαπλασιαστούν όσα "ζουμια" και να ρίχνουμε δεν κάνουμε τίποτα. Φιλε μου σιγουρα το οτι το ενυδρειο ειναι στρωμενο ειναι το Α και το Ω. Δεν υπαρχει θεμα περι βακτηριων και ουτε ειναι ακρως απαραιτητα η προσθηκη τους αλλα απο εκει και περα εαν θελει να διευκοληνη λιγο την κατασταση μια που αυτα τα σκευασματα παρεχουν κολλωδες ουσιες για την ποιο ευκολη αποικηση των αυτων κακο δεν κανει. Απο την αλλη και χωρις την προσθηκη αυτων δεν υπαρχει θεμα απλα εγω προσωπικα θα τα αφηνα να δουλεψουν ταυτοχρονα για καποιο χρονικο διαστημα και μετα θα το μπολιαζα το καινουργιο γιατι αλλιως δουλευει το σφουγγαρακι στο παλιο φιλτρακι που εχει το σχημα της θηκης και αλλιως χυμα μεσα στο καινουργιο φιλτρο. Ειναι θεμα προσεγγισης στο ολο θεμα και προτιμω ποιο αργα και σταθερα βηματα στην ολη μεταβαση για να μην τυχων παρουσιαστει τυχων προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 9 Αυγούστου 2011 Author #7 Share 9 Αυγούστου 2011 δηλαδή μου προτείνετε να δουλέψουν ταυτόχρονα κανένα μήνα περίπου και μετά να ρίξω τ βιολογικό υλικό απο τ πάλιο φίλτρο μου στο καινούριο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 10 Αυγούστου 2011 #8 Share 10 Αυγούστου 2011 δηλαδή μου προτείνετε να δουλέψουν ταυτόχρονα κανένα μήνα περίπου και μετά να ρίξω τ βιολογικό υλικό απο τ πάλιο φίλτρο μου στο καινούριο; Ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος