ΛΟΥΚΑΣ1010 7 Αυγούστου 2011 #1 Share 7 Αυγούστου 2011 παιδια καταθεστε μου τις αποψεις σας για τον τιτλο του θεματος. ενα η δυο φιλτρα στο ενυδρειο? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Αυγούστου 2011 #2 Share 7 Αυγούστου 2011 Για μενα δυο φιλτρα σε ενα ενυδρειο δεν ειναι υπερβολη,αλλα απαραιτητα. 1-εχεις καλυτερη κυκλοφορια νερου 2-εχεις πολυ περισοσοτερη και καλυτερη φιλτρανση 3-βαζεις πολυ περισσοτερο βιολογικο υλικο 4-αν εχεις αποκτησει την εμπειρια ,μετρησεις κανεις οποτε το θυμηθεις 5-αλλα για μενα το κυριοτερο ειναι η ασφαλεια που σου δινει.σχεδον αποκλειετε να χαλασουν ταυτοχρονα,οποτε εχω χρονο να διορθωσω καθε βλαβη.Ειδικα οσοι ειναι επαρχεια η να μην συμβει το κακο κανα σαβατοκυριακο. Εγω εχω 2 φιλτρα και ολα τα ανταλλακτικα τους,φτερωτες λαστιχα κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 7 Αυγούστου 2011 #3 Share 7 Αυγούστου 2011 και εγω θα σημφωνησω με τον kixlidato ειδικα στην κυκλοφορια και την ποσοτητα βολογιας (να κανω μια υποερωτηση ο καλυτεροσ τροπος στησιματος οταν εχεισ δυο φιλτρα ???? πχ εχω το δυνατο κατα μηκος και το δευτερο στην αλλη γωνια να χτυπαει μπροστα αν και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Αυγούστου 2011 #4 Share 7 Αυγούστου 2011 και εγω θα σημφωνησω με τον kixlidato ειδικα στην κυκλοφορια και την ποσοτητα βολογιας (να κανω μια υποερωτηση ο καλυτεροσ τροπος στησιματος οταν εχεισ δυο φιλτρα ???? πχ εχω το δυνατο κατα μηκος και το δευτερο στην αλλη γωνια να χτυπαει μπροστα αν και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο ) Πολυ σωστο ειναι,γιατι δημιουργειτε κυκλικη κινηση του νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 7 Αυγούστου 2011 #5 Share 7 Αυγούστου 2011 2 φιλτρα ειναι απαραιτητα σε πανω απο 120 λιτρα. σε μικροτερες γυαλες, που μετραει και το οικονομικο, θα ελεγα ενα φιλτρο αλλα με μεγαλο ογκο για βιολογικο υλικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 7 Αυγούστου 2011 #6 Share 7 Αυγούστου 2011 Για μενα δυο φιλτρα σε ενα ενυδρειο δεν ειναι υπερβολη,αλλα απαραιτητα. 1-εχεις καλυτερη κυκλοφορια νερου 2-εχεις πολυ περισοσοτερη και καλυτερη φιλτρανση 3-βαζεις πολυ περισσοτερο βιολογικο υλικο 4-αν εχεις αποκτησει την εμπειρια ,μετρησεις κανεις οποτε το θυμηθεις 5-αλλα για μενα το κυριοτερο ειναι η ασφαλεια που σου δινει.σχεδον αποκλειετε να χαλασουν ταυτοχρονα,οποτε εχω χρονο να διορθωσω καθε βλαβη.Ειδικα οσοι ειναι επαρχεια η να μην συμβει το κακο κανα σαβατοκυριακο. Εγω εχω 2 φιλτρα και ολα τα ανταλλακτικα τους,φτερωτες λαστιχα κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Αυγούστου 2011 #7 Share 7 Αυγούστου 2011 (edited) Ο Κιχλιδάτος έχω την εντύπωση οτι τα είπε όλα.Αν θυμάμαι καλά εσύ έχεις ενα rio180 και σκέφτεσαι να το αφαιρέσεις;Θα σου απαντούσα οχι.Είναι ενα καλό εσωτερικό φίλτρο που με τον κατάλληλο εμπλουτισμό από βιολογικό υλικό και οχι τα σφουγγάρια του απλά κρατάς μόνο ενα θα εχεις ενα καλό εσωτερικό φίλτρο που σε συνδυασμό με ενα εξωτερικό όπως για παράδειγμα ενα eheim 2217 για παράδειγμα ή ενα fluval άλλο παράδειγμα θα εχεις μια δυνατή βιολογία και δύο φίλτρα. Αυτά Έγινε επεξεργασία 7 Αυγούστου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Αυγούστου 2011 #8 Share 7 Αυγούστου 2011 Πιστευω οτι τα παιδια τα ειπαν σχεδον ολα. Επισης μπορουμε το ενα φιλτρο να το διαλεξουμε με μικρο χωρο υλικων και να το γεμισουμε με μηχανικα φιλτρα για την κατακρατηση των στερεων αποβλυτων, αυτο το φιλτρο θα πρεπει να ειναι πολυ γρηγορο και να καθαριζει πολλες φορες το ενυδρειο μας μεσα σε μια ωρα , ενω το αλλο το χρειαζομαστε αργω αλλα με μεγαλο καδω υλικων τον οποιο θα τον γεμισουμε ολον με βιολογικο υλικο ετσι θα περναει σιγα το νερο απο τον καδο αλλα θα εχουμε τελεια νιτροποιησει και εαν ο καδος ειναι τοσο μεγαλος εν μερει μπορει να εχουμε και απονιτροποιηση στο τελος της διαδρομης μια που τα αεροβια βακτηρια στην αρχη θα αποροφουν ολο το διαθεσιμο οξυγωνο ενω στο τελος τα αναεροβια μια που δεν θα βρεισκουν ευκολα διαθεσιμο οξυγωνο θα διασπουν το ΝΟ3 για να του αφερεσουν το μοριο του οξυγωνου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Αυγούστου 2011 #9 Share 7 Αυγούστου 2011 Το γρηγορο φιλτρο εχει μεγαλυτερη διαδρομη οποτε η ροη αποδυναμωνεται κατα μηκος της διαδρομης ενω το αργο φιλτρο μπαινει στην απεναντι διαγωνια πλευρα για να υποβοηθησει την ροη του γρηγορου φιλτρου. Επισης η εισοδος του γρηγορου φιλτρου μπαινει μπροστα απο την εισοδο του αργου για να αποροφησει τα χοντρα αποβλητα μια που θα αποροφα γρηγοροτερα απο το αργο, ετσι ωστε το αργο φιλτρο να ρουφα περισσοτερο νερο και οχι οργανικη χοντρη υλη κρατωντας ετσι περισσοτερο καθαρο το βιολογικο μας υλικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2011 #10 Share 8 Αυγούστου 2011 Να ξεκαθαρίσω πως η πρόταση μου δεν είναι απόλυτη ως μέθοδος αλλά μια καλύτερη προσέγγιση σε ενυδρεία που είναι υπερφορτωμένα, αλλιώς και με ένα φιλτρακι κάνουμε την δουλειά μας εννοείται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 8 Αυγούστου 2011 #11 Share 8 Αυγούστου 2011 Εγώ από την άλλη θεωρώ υπερβολή το δεύτερο φίλτρο αν το πρώτο σε υπερκαλύπτει. (Μέχρι 300 λίτρα που είναι το μεγαλύτερό μου δεν βλέπω τον λόγο να το φορτώσεις με 2 φίλτρα.) Δώσε κάτι παραπάνω για ένα καλό και είσαι κύριος. Και για να εξυγούμε έχω ένα oscar μια τεξανή (και τα δυο γύρω στα 20 - 25 εκατοστα) μαζί με 4 πλεκο στο 300λιτρο μου. Ταίζω δυνατές τροφές (από ξερή και νοπή μέχρι έντομα και σκουλίκια) και όποιος έχει oscar ξέρει πόσο λαίμαργα και βρώμικα είναι στο φαί τους. Έχω 1 φίλτρο εξωτερικό (jbl crystalprofi 1500) και το νερό είναι κρύσταλλο με αλλαγές κάθε 15 μέρες και πλήσιμο φίλτρου κάθε 2μηνο και αν και οι μετρήσεις είναι σταθερότατες. Το θέμα είναι να βρείς το φίλτρο που θα έχει τον σωστό συνδυασμό κάδου και ροής ώστε να μπορέσεις να βάλεις και το βαμβάκι σου και τα σφουγγαράκια σου και το βιολογικό σου υλικό και να έχεις μια σωστή ροή. my 2 cents. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2011 #12 Share 8 Αυγούστου 2011 Εγώ από την άλλη θεωρώ υπερβολή το δεύτερο φίλτρο αν το πρώτο σε υπερκαλύπτει. (Μέχρι 300 λίτρα που είναι το μεγαλύτερό μου δεν βλέπω τον λόγο να το φορτώσεις με 2 φίλτρα.) Δώσε κάτι παραπάνω για ένα καλό και είσαι κύριος. Και για να εξυγούμε έχω ένα oscar μια τεξανή (και τα δυο γύρω στα 20 - 25 εκατοστα) μαζί με 4 πλεκο στο 300λιτρο μου. Ταίζω δυνατές τροφές (από ξερή και νοπή μέχρι έντομα και σκουλίκια) και όποιος έχει oscar ξέρει πόσο λαίμαργα και βρώμικα είναι στο φαί τους. Έχω 1 φίλτρο εξωτερικό (jbl crystalprofi 1500) και το νερό είναι κρύσταλλο με αλλαγές κάθε 15 μέρες και πλήσιμο φίλτρου κάθε 2μηνο και αν και οι μετρήσεις είναι σταθερότατες. Το θέμα είναι να βρείς το φίλτρο που θα έχει τον σωστό συνδυασμό κάδου και ροής ώστε να μπορέσεις να βάλεις και το βαμβάκι σου και τα σφουγγαράκια σου και το βιολογικό σου υλικό και να έχεις μια σωστή ροή. my 2 cents. Φιλε Jester κανε καμια παρουσιαση το ενυδρειο σου να παρουμε και εμεις λιγο ματι! Κατα τα αλλα οπως ειπα και με ενα σωστο φιλτρακι την δουλεια μας την κανουμε μια χαρα, απο εκει και περα με ενα δευτερο φιλτρο απαντηθηκαν πιστευω ποια ειναι τα υπερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΟΥΚΑΣ1010 8 Αυγούστου 2011 Author #13 Share 8 Αυγούστου 2011 Ο Κιχλιδάτος έχω την εντύπωση οτι τα είπε όλα.Αν θυμάμαι καλά εσύ έχεις ενα rio180 και σκέφτεσαι να το αφαιρέσεις;Θα σου απαντούσα οχι.Είναι ενα καλό εσωτερικό φίλτρο που με τον κατάλληλο εμπλουτισμό από βιολογικό υλικό και οχι τα σφουγγάρια του απλά κρατάς μόνο ενα θα εχεις ενα καλό εσωτερικό φίλτρο που σε συνδυασμό με ενα εξωτερικό όπως για παράδειγμα ενα eheim 2217 για παράδειγμα ή ενα fluval άλλο παράδειγμα θα εχεις μια δυνατή βιολογία και δύο φίλτρα. Αυτά φιλε Σωκρατη μαζι με το εσωτερικο δουλευει και ενα εξωτερικο το fluval 305 .πιστευω και γω οτι πιο καλα ειναι δυο φιλτρα απο ενα για ολους αυτους τους λογους που αναφαιρε παραπανω ο φιλος κιχλιδατος.ακουγοντας λοιπων διαφορους γνωστους που λεγανε να το αφαιρεσω γιατι τρωει πολλα λιτ. γιατι δεν ειναι ευκολο να καθαριστει αφου δεν βγενει και στην τελικη ειναι αχριστο αφου εχω εξωτερικο εκανα την παραπανω ερωτηση για να ακουσω και την δικη σας γνωμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 8 Αυγούστου 2011 #14 Share 8 Αυγούστου 2011 Για μενα δυο φιλτρα σε ενα ενυδρειο δεν ειναι υπερβολη,αλλα απαραιτητα. 1-εχεις καλυτερη κυκλοφορια νερου 2-εχεις πολυ περισοσοτερη και καλυτερη φιλτρανση 3-βαζεις πολυ περισσοτερο βιολογικο υλικο 4-αν εχεις αποκτησει την εμπειρια ,μετρησεις κανεις οποτε το θυμηθεις 5-αλλα για μενα το κυριοτερο ειναι η ασφαλεια που σου δινει.σχεδον αποκλειετε να χαλασουν ταυτοχρονα,οποτε εχω χρονο να διορθωσω καθε βλαβη.Ειδικα οσοι ειναι επαρχεια η να μην συμβει το κακο κανα σαβατοκυριακο. Εγω εχω 2 φιλτρα και ολα τα ανταλλακτικα τους,φτερωτες λαστιχα κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 8 Αυγούστου 2011 #15 Share 8 Αυγούστου 2011 Με δεύτερο φίλτρο έχεις και την "ευκολία" να καθαρίζεις πιο συχνά τους κάδους. Επίσης δύο φίλτρα σημαίνουν και δύο σημεία απορρόφησης νερού. Δύο φίλτρα σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 8 Αυγούστου 2011 #16 Share 8 Αυγούστου 2011 Με δεύτερο φίλτρο έχεις και την "ευκολία" να καθαρίζεις πιο συχνά τους κάδους. Επίσης δύο φίλτρα σημαίνουν και δύο σημεία απορρόφησης νερού. Δύο φίλτρα σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης. Πολύ σημαντικό αυτό πιστεύω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 9 Αυγούστου 2011 #17 Share 9 Αυγούστου 2011 Με δεύτερο φίλτρο έχεις και την "ευκολία" να καθαρίζεις πιο συχνά τους κάδους. Επίσης δύο φίλτρα σημαίνουν και δύο σημεία απορρόφησης νερού. Δύο φίλτρα σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης. εδω δεν εχεις άδικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος