Jump to content

Φυτεμένο 23λτ με Betta

Frangisk

Recommended Posts

Μη σε ανυσηχούν τα πτερύγια,δεν έχουν όλοι οι μονομάχοι διαχωρισμένα όπως οι crowntail.

αν αυτο εννουσε ο φιλος παραπανω (που αυτο μαλλον),ναι υπαρχουν πολλα ειδη μονομαχων που διαχωριζονται σε κατηγοριες με βαση τα πτερυγια τους.

Αν το ψαρι ειναι υγειες και τα πτεριγυα του μη φθαρμενα ή σκισμενα μην σε ανυσηχει,δεν χρειαζεται πιστευω τοση λεπτομερη εξεταση μην υπερβαλλουμε....

• Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μια χαρά τον βλέπω, όρεξη έχει, βόλτες κόβει παντού, και δεν δείχνει γενικά κάποιο σημάδι ότι τον ενοχλεί κάτι.

:blink: Η ceratopteris πίσω αριστερά (κάτω από το φίλτρο) βγήκε πάλι από το χαλίκι και αιωρούνταν το πρωί... κάτι πρέπει να κάνω με αυτό το σπαστικό πράγμα, λες και το κάνει επίτηδες :(

(όσο όμορφο ήταν όταν το πήρα τόσο με έχει τυραννήσει στην πορεία...)

Να ρωτήσω κάτι, έχω αρκετά (τουλάχιστον 6-7) πολλή μικρά σαλιγκαράκια (1-2mm) που κυκλοφορούν πάνω σε φυτά και στα τοιχώματα του ενυδρείου, πρέπει να τα βγάλω; γιατί έχω δει φύλλα του polysperma ¨σκοροφαγωμένα" μήπως μου το τρώνε αυτά; (η μήπως το applesnail που έχω; )

γενικως τετοιου ειδους σαλιγκαρια τρωνε συνηθως νεκρη τροφη,σαπια τμηματα φυτων,περισσεια τροφη κλπ....που και που ριχνε καμμια ταμπλετα για το μηλοσαλιγκαρο,και παρατηρησε τη συμπεριφορα του...

Αν μπορείς βγάλε φωτογραφία ένα σαλιγκάρι.Μερικά είδη τρώνε φυτά για πρωινό... :(

Έγινε επεξεργασία - FotisGt

CIMG1264.jpg

Δεν είναι πολύ κοντινή (αλλά τώρα είμαι στο γραφείο) αλλά εδώ φαίνεται πάνω στη ceratopteris περίπου στη μέση (λίγο δεξιά και κάτω από το κέντρο) της φωτογραφίας.

CIMG1265.jpg

Και εδώ φαίνεται δεξιά από το φίλτρο (στο κάτω μέρος) πάνω στο τοίχωμα του ενυδρείου

Το βράδυ θα προσπαθήσω να βγάλω μια καλύτερη.

Το apple τι χρώμα έχει στο κέλυφος; Μπορείς να το αναγνωρίσεις ανάμεσα σε Pomacea bridgesi και Pomacea canaliculata? Πληροφορίες θα βρεις ΕΔΩ

Επίσης έλεγξε το κέλυφος των μικρών σαλιγκαριών σύμφωνα με τα post #22 και #24 ΕΔΩ

Μάλλον canaliculata νομίζω ότι είναι από αυτά που είδα (χωρίς να είμαι πολύ σίγουρος)

Για τους λαθρεπιβάτες θα τα κοιτάξω όταν πάω σπίτι και δω ποιό είδος είναι δεν θυμάμαι τέτοια λεπτομέρια.

Οι γαριδούλες εμφανίστηκαν ξανά μετά από τόσες μέρες, η μια έχει το κανονικό της χρώμα αλλά η άλλη εξακολουθεί να είναι κόκκινη, την έβγαλα φωτογραφία.

Σας παρακαλώ δέστε την και πέστε μου τι να κάνω, είναι άρρωστη; πρέπει να κάνω κάτι;

CIMG1302.jpgCIMG1292.jpg

Η γαρίδα καλά είναι, το θέμα είναι πιο είδος νανε :thumbup:

Είχα και εγώ κάτι παρόμοιες.. Νομίζω ήταν Malaya..

Το παράξενο είναι ότι κανονικά είναι amano και όταν την έβαλα μέσα ήταν μπεζ σαν την άλλη που έχω (που είναι ακόμα μπεζ) :thumbup:

Σήμερα κυκλοφορεί πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Δείτε και μια μπροστινή φώτο. Μου φαίνεται ότι οι κεραίες τις είναι κοντές... μήπως την έχει ταράξει ο μονομάχος; (η είναι επειδή άλλαξε κέλυφος; )

CIMG1314.jpg

Χαχα και εγω ετσι την πηρα απο γνωστη αλυσιδα καταστηματων...

Τελικα δεν ηταν αμανο..

:thumbup:

Δηλαδή να μην ανησυχώ που είναι κόκκινη; απλά είναι άλλο είδος; (τι άραγε...; )

Δηλαδή να μην ανησυχώ που είναι κόκκινη; απλά είναι άλλο είδος; (τι άραγε...; )

Ναι, αλλο ειδος ειναι, θα προσπαθησω να το βρω και θα σου πω :thumbup:

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά, αν βάλω DIY Co2 στο ενυδρείο αυτό, το Ph θα πέσει πολύ; αυτή τη στιγμή είναι στο 7,6 και το προφίλ του μονομάχου μου λέει "PH: 6-7.5 (Ιδανικά: 6.5-7.0)"

Πως μπορώ να υπολογίσω πόσο θα πέσει;

αρχισε και κανε μετρησεις και θα βλεπεις πως παει ο μονομαχος θελει μαλακο νερο που σημαινει πως και αν πεσει δεν εχει προβλημα μονο να μην πεσει αποτομα και να το κρατας σταθερο με τις αλλαγες νερου δηλαδη αν με το co2 παει στο 6,5 να κανεις αλλαγες με νερο 6,5 μεσω τυρφης ή α/ο κτλπ.

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά, αν βάλω DIY Co2 στο ενυδρείο αυτό, το Ph θα πέσει πολύ; αυτή τη στιγμή είναι στο 7,6 και το προφίλ του μονομάχου μου λέει "PH: 6-7.5 (Ιδανικά: 6.5-7.0)"

Πως μπορώ να υπολογίσω πόσο θα πέσει;

Με DIY CO2 δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνεις τέτοιους υπολογισμούς, γιατί κάθε φορά το μίγμα βγαίνει διαφορετικό τελικά και προφανώς δεν παράγεται σταθερός αριθμός φυσσαλίδων. Ως εκ τούτου αποφεύγεται η χρήση του σε μικρά ενυδρεία ούτως ώστε να μην υπάρξει απότομη πτώση του pH, ή και ακόμα μεγάλη συγκέντρωση CO2 στην αρχή που το μίγμα παράγει τις περισσότερες φυσσαλίδες.

Έγινε επεξεργασία - psarouklas

Ναι, αλλο ειδος ειναι, θα προσπαθησω να το βρω και θα σου πω :thumbup:

Ρε Πανο,για αμανο τις ειχα παρει και εγω..... :thumbup:

Μια μικρή ζούγκλα... πριν το κλάδεμα :hysterical:

CIMG1324.jpg

CIMG1323.jpg

Μια μικρή ζούγκλα... πριν το κλάδεμα :hysterical:

CIMG1324.jpg

CIMG1323.jpg

Μια χαρα τα παει!!

ομορφιες ομορφιες μιχάλη

μπράβο!

Μετά το ξερύζωμα δυο φυτών (έκανα και κάποια κλαδέματα) βγήκε στην επιφάνεια μια ταμπλέτα της jbl που είχα σαν λίπασμα και στην προσπάθειά μου να την ξαναβάλω κάτω από το χαλίκι βγήκε μια ποσότητα "σκόνης" (σαν σύνεφο ανέβηκε) στο νερό. Μετά από αυτό η πρόσοψη του ενυδρείου (είναι απο plexiglass) φαίνεται υπερβολικά βρόμικη και έχει πάρει ένα καφε-κίτρινο χρώμα. Πως θα την καθαρίσω; (είναι λίγο κουρμπαριστή δεν είναι φλατ).

σηκωσες το υποστρωμα στην επιφανεια γι αυτο και αυτη η συνεπεια... κανε αλλαγες νερου και απενεργοποιησε το φιλτρο ωστε το υπολοιπο να κατσει στο βυθο γιατι θα δημιουργησει προβλημα στον μονομαχο

• 2 weeks later...

Μετά από ένα κλάδεμα ακόμα και λίγο καθάρισμα στα τοιχώματα για μεγαλύτερη διαύγεια...

CIMG1376b.jpgCIMG1377b.jpgCIMG1378a.jpgCIMG1379b.jpg

Ο μονομαχούλης μου πάει μια χαρά μετά από μια εβδομάδα melafix. Ακόμα και η ουρά του που είχε γίνει δυο κομμάτια (πάνω και κάτω μέρος) όπως βλέπεται είναι πάλι ενωμένη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...