Jump to content

Corydoras Sterbai

zairisjim

Recommended Posts

Αγόρασα πριν 6 μήνες 2 ψάεια που μου είπαν ότι είναι sterbai, αλλά άρχισα να αμφιβάλλω. Ενώ από την έρευνα στο portal μοιάζουν φατσικά, έχουν γίνει μεγάλα 7 εκ ενώ άλλα cory που έχω 2 χρόνια δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο μέγεθος. Έχουν μεγάλα μουστάκια και μεγάλο ραχιαίο πτερύγιο. Είναι ντροπαλά και ήσυχα. Λόγω μη δυνατόττηας φωτο, ήθελα να ρωτήσω αν όντως τα sterbai είναι πιο μεγαλόσωμα απο άλλα cory οπως τα aenaus και τα peper. Ευχαριστώ

πανω κατω ειναι σχεδον ολα στο ιδιο μεγεθος..

corydoras st

Αγόρασα πριν 6 μήνες 2 ψάεια που μου είπαν ότι είναι sterbai, αλλά άρχισα να αμφιβάλλω. Ενώ από την έρευνα στο portal μοιάζουν φατσικά, έχουν γίνει μεγάλα 7 εκ ενώ άλλα cory που έχω 2 χρόνια δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο μέγεθος. Έχουν μεγάλα μουστάκια και μεγάλο ραχιαίο πτερύγιο. Είναι ντροπαλά και ήσυχα. Λόγω μη δυνατόττηας φωτο, ήθελα να ρωτήσω αν όντως τα sterbai είναι πιο μεγαλόσωμα απο άλλα cory οπως τα aenaus και τα peper. Ευχαριστώ

μαλλον δεν θα δουμε οεο :)

Σωστά :)

c. sterbai μέχρι 6,8 εκατοστά

c. aeneus μέχρι 7,5 εκατοστά

c. paleatus (peppered c) μέχρι 7 εκατοστά

Και μην ξεχνάμε ότι και ο Σπανούλης και ο Μπουρούσης ανήκουν... στο ίδιο είδος :lmao::)

παντος αν ήταν δυνατόν, μια φωτογραφία θα ήταν ότι καλύτερο :)

Έγινε επεξεργασία - south

Μάλλον είναι sterbai. Απλώς μου κάνει εντύπωση πως γίνεται τα aenaus pπου τα έχω 2 χρόνια να παραμέουν 4 εκ και τα άλλα σε 6 μήνες να τράνεψαν τόσο....

Το μεγαλο ραχιαιο πτερυγιο εμενα με παραπεμπει,σε συνοδοντι, μηπως? :)

Το δέρμα είναι ακριβ΄ψς έτσι απλώς τα μουστάκια είναι μεγαλύτερα όπως και η ουρά και τα ψάρια ειναι μεγαλύτερα...

Τα aeneus ήταν από πάντα στο ίδιο ενυδρείο με αυτό που έβαλες τώρα τα sterbai ?

Τα aenaus τα είχα στο παλιο 70 λτ και τώρα τα έχω σε 100 λτ όλα. Σκέφτομαι πάντως τι ωραία να είχα κανένα 300λτ αλλά μετά με βλέπω να φεύγω από το μπαλκόνι... χα χα χα :):lmao::):blush:

Ο λόγος που ρώτησα το παραπάνω είναι το γνωστό θέμα με τα ψάρια σε ενυδρεία που δεν ευνοούν την πλήρη τους ανάπτυξη. Στα 70 λίτρα λογικά δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα. Άρα μάλλον τα sterbai σου κάτσανε στο ανώτατο στατιστικά όριό τους. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...