s.albino 6 Αυγούστου 2011 #1 Share 6 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, Προσπαθώ να βρω ένα τρόπο για να αυξήσω το επίπεδο φωτισμού στο 120λ (100λ καθαρά) φυτεμένο ενυδρειο μου. Το πρόβλημα είναι ότι το καπάκι δε χωράει άλλη λάμπα. Σε pet shop μου προτειναν να χρησιμοποιήσω LED. Ακόμη και έτσι θα ανέβαζα το wattage μόλις κατα 14W. 'Εψαξα για πληροφορίες σχετικά με το θέμα αλλα χωρίς σπουδαία αποτελέσματα. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά με το θέμα η έχει κάποια πρόταση παρακαλώ να με διαφωτίσει. Ευχαρίστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Αυγούστου 2011 #2 Share 6 Αυγούστου 2011 τα 14 ''λεντενεια'' βατ ειναι πολυ περισσοτερα απο τα συμβατικα. ψαξε εδω μεσα εχει πολυ υλικο για διαβασμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 6 Αυγούστου 2011 #3 Share 6 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, Προσπαθώ να βρω ένα τρόπο για να αυξήσω το επίπεδο φωτισμού στο 120λ (100λ καθαρά) φυτεμένο ενυδρειο μου. Το πρόβλημα είναι ότι το καπάκι δε χωράει άλλη λάμπα. Σε pet shop μου προτειναν να χρησιμοποιήσω LED. Ακόμη και έτσι θα ανέβαζα το wattage μόλις κατα 14W. 'Εψαξα για πληροφορίες σχετικά με το θέμα αλλα χωρίς σπουδαία αποτελέσματα. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά με το θέμα η έχει κάποια πρόταση παρακαλώ να με διαφωτίσει. Ευχαρίστώ Πόσα watt φωτισμό έχεις τώρα στα 100 λίτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.albino 6 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 6 Αυγούστου 2011 Πόσα watt φωτισμό έχεις τώρα στα 100 λίτρα; 1x18 λευκο 1χ18 ροζ Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.albino 6 Αυγούστου 2011 Author #5 Share 6 Αυγούστου 2011 Θα ηθελα να γνωρίζω αν το μήκος κυματος των LED ενδεικνυται για φυτεμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 6 Αυγούστου 2011 #6 Share 6 Αυγούστου 2011 Θα ηθελα να γνωρίζω αν το μήκος κυματος των LED ενδεικνυται για φυτεμένο. Υπάρχουν led σε φάσμα ειδικά για φυτεμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Αυγούστου 2011 #7 Share 7 Αυγούστου 2011 Η τεχνολογία των led είναι φρέσκια και ακόμη δεν έχουμε σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές από εταιρία σε εταιρία, δεν είναι όπως πχ της Τ5 που όλες η εταιρίες πάνω κάτω βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.albino 7 Αυγούστου 2011 Author #8 Share 7 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Για αυτό το λόγο δυσκολεύομαι να πάρω μια απόφαση. Ειναι και το θέμα του υψηλού κόστους και των μετατροπών που δεν επιτρέπουν βιαστικές αποφάσεις και δοκιμές. Πάντως μια και δεν έχω άλλη λύση θα καταφύγω στα led. Παρεπιτόντων τοποθέτησα led bar στο ερμάριο του ενυδρείου και ο φωτισμός είναι εξαιρετικός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος