delice 5 Αυγούστου 2011 #1 Share 5 Αυγούστου 2011 (edited) γεια αποφασισα το μικρο μου ενυδρειο να το κανω reef αλλα κολαω σε καποια θεματα.εχω καποιες ερωtησεις και ιδεες κατα νου οπως: 1)οτι θα εχω προβλημα με την εξατμιση.σε αυτη την περιπτωση το μονο που πρεπει να κανω ειναι να συμπληρωσω τοσο γλυκο νερο οσο θαλασσινο εχει εξατμιστει ? 2)1.5 κιλο αραγωνιτης και 1.5 κιλο νεκρος βραχος ειναι καλα ?ξερω οτι θα αργησει να στρωθει και να ζωντανεψει ο βραχος αλλα δεν εχω προβλημα. 3)λεω να βαλω κανενα μαλακο κοραλι και απο φωτισμο καμια λαμπα καπου στα 7 watt ειναι καλα ?επισης υπαρχει καποιος τροπος ωστε να κανω μοντιφια στο πλαστικο καπακι και να βαλω το φωτιστικο εκει ?αμα θελετε βαζω και φωτο. 4)δεν ηταν λιγες οι φορες που διαβασαν αλλα και μου ειπαν(σχετικα με το only fishes) πως ο βραχος αναλαμβανει το φιλτραρισμα και πως δεν ειναι παντα απαραιτητο το φιλτρο.συμφωνειται με αυτο ? 5)οταν παρω τα κοραλια πρεπει να μετραω το ca και το mg ετσι δεν ειναι?το σκιμμερ θα μου χρειαστει απαραιτητα οταν τα παρω εε? 5)το φιλτρο μου ειναι εσωτερικο και προφανως εχει καδο.αν βγαλο τον καδο και το χρησιμοποιησω σαν κυκλοφοριτη θα εχω προβλημα ? Έγινε επεξεργασία 5 Αυγούστου 2011 - delice Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Αυγούστου 2011 #2 Share 5 Αυγούστου 2011 γεια αποφασισα το μικρο μου ενυδρειο να το κανω reef αλλα κολαω σε καποια θεματα.εχω καποιες ερωtησεις και ιδεες κατα νου οπως: 1)οτι θα εχω προβλημα με την εξατμιση.σε αυτη την περιπτωση το μονο που πρεπει να κανω ειναι να συμπληρωσω τοσο γλυκο νερο οσο θαλασσινο εχει εξατμιστει ?ναι,αλλα ειναι πολυ δυσκολο εαν δεν εχεις σωστη ψυξη και λογω λιτρων να διατηρησεις σταθερες συνθηκες. 2)1.5 κιλο αραγωνιτης και 1.5 κιλο νεκρος βραχος ειναι καλα ?ξερω οτι θα αργησει να στρωθει και να ζωντανεψει ο βραχος αλλα δεν εχω προβλημα.το καλα ειναι σχετικο.μαλλον λιγες ειναι οι ποσοτητες που σκεφτεσαι... 3)λεω να βαλω κανενα μαλακο κοραλι και απο φωτισμο καμια λαμπα καπου στα 7 watt ειναι καλα ?επισης υπαρχει καποιος τροπος ωστε να κανω μοντιφια στο πλαστικο καπακι και να βαλω το φωτιστικο εκει ?αμα θελετε βαζω και φωτο.δεν εχω απαντηση,δεν ξερω γιατι ενυδρειο μιλαμε.... 4)δεν ηταν λιγες οι φορες που διαβασαν αλλα και μου ειπαν(σχετικα με το only fishes) πως ο βραχος αναλαμβανει το φιλτραρισμα και πως δεν ειναι παντα απαραιτητο το φιλτρο.συμφωνειται με αυτο ?ναι συμφωνω,αλλα σε τοσα λιγα λίτρα ισως χρειαζοταν και καπποιο εξωτερικο φιλτρο,τουλαχιστον για αρχη. 5)οταν παρω τα κοραλια πρεπει να μετραω το ca και το mg ετσι δεν ειναι?το σκιμμερ θα μου χρειαστει απαραιτητα οταν τα παρω εε?οχι απαραιτητα σκιμερ σε τοσα λιγα λιτρα.μπορεις να εχεις ενεργο ανθρακα που θα αλλαζεις καθε μηνα.χρειαζεσαι και αλλες μετρησεις οπως το κεχα,αμμωνια,νιτρωδη και νιτρικα. 5)το φιλτρο μου ειναι εσωτερικο και προφανως εχει καδο.αν βγαλο τον καδο και το χρησιμοποιησω σαν κυκλοφοριτη θα εχω προβλημα ?κανενα. υπαρχει πολυ υλικο εδω μεσα και αυτα που ρωτας εχουν απαντηθει δεκαδες φορες....ψαξε και θα βρεις απαντησεις στις ερωτησεις σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Αυγούστου 2011 #3 Share 5 Αυγούστου 2011 Εδώ είμαστε... πέσε με τα μούτρα στο διάβασμα και κάνε το από θεωρία πράξη !!!! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος