kolokithas1983 4 Αυγούστου 2011 #1 Share 4 Αυγούστου 2011 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι αρχαριος στο χόμπι. Έχω ένα ενυδρειο με διαστάσεις 1,00*0,40*0,50 και θέλω να το κάνω με κιχλιδες αφρικής ( Malawi) κατα προτίμηση. Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Σκέφτομαι να βάλω ένα φιλτρο fluval 305. Πιστεύω με καλύπτει, τι λέτε κι εσείς; Παιδιά please βοηθηστε με. Πείτε μου οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Μόνο να μου πείτε αν μπορώ να βάλω και φυτά με τις κιχλιδες εκτός από πέτρες; Σημείωση: το ενυδρειο μου έχει και πλάτη (σαν να είναι βράχια). Το λέω μήπως και δεν κάνει να βάλω κιχλιδες σε ενυδρειο με πλάτη. Help guys!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 4 Αυγούστου 2011 #2 Share 4 Αυγούστου 2011 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι αρχαριος στο χόμπι. Έχω ένα ενυδρειο με διαστάσεις 1,00*0,40*0,50 και θέλω να το κάνω με κιχλιδες αφρικής ( Malawi) κατα προτίμηση. Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Σκέφτομαι να βάλω ένα φιλτρο fluval 305. Πιστεύω με καλύπτει, τι λέτε κι εσείς; Παιδιά please βοηθηστε με. Πείτε μου οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Μόνο να μου πείτε αν μπορώ να βάλω και φυτά με τις κιχλιδες εκτός από πέτρες; Σημείωση: το ενυδρειο μου έχει και πλάτη (σαν να είναι βράχια). Το λέω μήπως και δεν κάνει να βάλω κιχλιδες σε ενυδρειο με πλάτη. Help guys!!!! Καλησπερα η καλημερα μιας και ειναι περασμενη η ωρα. Να τα παρουμε με τη σειρα... Φυτα μπορεις να βαλεις καμια ανουμπια η καμια βαλισνερια. Το φιλτρο ποθ θες κανει για το ενυδρειο που εχεις. Η πλατη δεν δημιουργη καποιο προβλημα εαν σου αρεσει την αφηνεις. Για τα λιτρα σου θα σου πουν οι εμπειροτεροι ποια ψαρια θα εβαζαν ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 5 Αυγούστου 2011 #3 Share 5 Αυγούστου 2011 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι αρχαριος στο χόμπι. Έχω ένα ενυδρειο με διαστάσεις 1,00*0,40*0,50 και θέλω να το κάνω με κιχλιδες αφρικής ( Malawi) κατα προτίμηση. Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Σκέφτομαι να βάλω ένα φιλτρο fluval 305. Πιστεύω με καλύπτει, τι λέτε κι εσείς; Παιδιά please βοηθηστε με. Πείτε μου οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Μόνο να μου πείτε αν μπορώ να βάλω και φυτά με τις κιχλιδες εκτός από πέτρες; Σημείωση: το ενυδρειο μου έχει και πλάτη (σαν να είναι βράχια). Το λέω μήπως και δεν κάνει να βάλω κιχλιδες σε ενυδρειο με πλάτη. Help guys!!!! Γεια σου φιλε!Το ενυδριο σου μπορει να φιλοξενησει 2 διαφορετικα ειδη mbuna!Ενας καλος συνδιασμος ειναι Labidochromis Caereleus με Melanochromis Maingano ευκολα σχετικα ψαρακια που μπορεις να τα βρεις επισεις ευκολα σε μαγαζια η απο καποιο χομπιστα.Υπαρχουν παρα πολλα ειδη ριξε μια ματια http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2 και οτι θελεις εδω ημαστε!Το φιλτρο που σκεφτεσε να παρεις ειναι πολυ καλο και σε καλυπτει.Απο φυτα μπορεις να βαλεις anubias,vallisneria,microsorum pteropus αυτα εχω εγω και τα πανε μια χαρα.Για την πλατη που εχει μεσα το ενυδριο αν σου αρεσει την κρατας και περνεις αναλογου χρωμα πετρες για να ταιριαξει.Θα χρειαστεις και αμμο σου προτεινω να βαλεις θαλασινη για να σου ανεβασει και τις σκληροτητες.Βλεπω εισαι και απο θεσσαλονικη οτι χρειαστεις πες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Αυγούστου 2011 #4 Share 5 Αυγούστου 2011 Το ενα μετρο μηκος δεν αρκει για δυο ειδη mbuna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Αυγούστου 2011 #5 Share 5 Αυγούστου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry550987 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolokithas1983 5 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 5 Αυγούστου 2011 Μόνο τόσα λίγα; Κρίμα. Είχα στο μύαλο μου ότι θα μπορούσα να φιλοξενησω γύρω στα 12-14 ψαράκια. Αλλά για να το λέτε εσείς, έτσι θα είναι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να φιλοξενησω 3-4 χαρεμακια από 3-4 ψαράκια το κάθε χαρεμακι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 5 Αυγούστου 2011 #7 Share 5 Αυγούστου 2011 (edited) Μόνο τόσα λίγα; Κρίμα. Είχα στο μύαλο μου ότι θα μπορούσα να φιλοξενησω γύρω στα 12-14 ψαράκια. Αλλά για να το λέτε εσείς, έτσι θα είναι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να φιλοξενησω 3-4 χαρεμακια από 3-4 ψαράκια το κάθε χαρεμακι ; Οι κιχλίδες Αφρικής ειναι περιοχικά άρα και επιθετικά ψαρια! Οπως πολύ σωστά σου είπαν παραπάνω οι φιλοι με ενα χαρέμι (1αρσενικο με 3-4 θηλυκά) είσαι καλά εως και οριακά για τα λίτρα σου. Εχε στο νού σου οτι σκοπός είναι, εκτος απο το να εχεις ενα ενυδρείο γεματο ψαρια, να τα δεις να ζευγαρωνουν να γεννούν μικρά και αυτα να μεγαλώσουν........και παει λέγοντας! Εγω προτείνω ενα χαρέμι Labidochromis Hongi. Έγινε επεξεργασία 5 Αυγούστου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolokithas1983 5 Αυγούστου 2011 Author #8 Share 5 Αυγούστου 2011 Οι κιχλίδες Αφρικής ειναι περιοχικά άρα και επιθετικά ψαρια! Οπως πολύ σωστά σου είπαν παραπάνω οι φιλοι με ενα χαρέμι (1αρσενικο με 3-4 θηλυκά) είσαι καλά εως και οριακά για τα λίτρα σου. Εχε στο νού σου οτι σκοπός είναι, εκτος απο το να εχεις ενα ενυδρείο γεματο ψαρια, να τα δεις να ζευγαρωνουν να γεννούν μικρά και αυτα να μεγαλώσουν........και παει λέγοντας! Εγω προτείνω ενα χαρέμι Labidochromis Hongi. δηλαδή αν βάλω 3 τέτοια χαρεμακια θα έχω πρόβλημα; 3 χαρεμακια από ειρηνικά είδη κιχλιδων Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 5 Αυγούστου 2011 #9 Share 5 Αυγούστου 2011 δηλαδή αν βάλω 3 τέτοια χαρεμακια θα έχω πρόβλημα; 3 χαρεμακια από ειρηνικά είδη κιχλιδων Είναι σαν να βάζεις 3 τετραμελής οικογέγειες να ζησουν σε ενα 2αρι διαμερισμα! Πιστευεις οτι γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 5 Αυγούστου 2011 #10 Share 5 Αυγούστου 2011 Είναι σαν να βάζεις 3 τετραμελής οικογέγειες να ζησουν σε ενα 2αρι διαμερισμα! Πιστευεις οτι γίνεται? Η να βάζεις 12 Formula 1 στην πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Αυγούστου 2011 #11 Share 5 Αυγούστου 2011 Καλώς τον , να πούμε για τα φυτά οτι αν θα πάμε σε καθαρά βιοτοπικά φυτά είναι βαλισνέρεια ,κερατόφυλο και κάποια είδη potamogeton.Ανεξάρτητα από αυτό οι βαλισνέρειες πάνε πολύ.Οπως αναφέρθηκε πιο πάνω κάποιοι φίλοι βάζουν και ανούμπιες φυτό μη ενδημικό στις λίμνες της Αφρικής αλλά δεν μας πειράζει. Οσον αφορά την σύνθεση ,αναφέρθηκε πιο πάνω οτι μπορείς να βάλεις δύο ομάδες από mbuna.Προκύπτει όμως ενα ζήτημα οτι από την δική μας πείρα υπήρξε δυσκολία στις γέννες και στην συνύπαρξη των ψαριών - τα ψάρια είναι περιοχικά και μοιραία διεκδικητικά όπως είπε ο αγαπητός PRINCE- εκτός αν βάλεις πολλές μα πολλές πέτρες πράγμα που δεν ξέρω αν σε ενα μέτρο ενυδρείο θα σου αρέσει. Θα σου κάνω μια πρόταση για 8 άτομα demasoni http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1321 ,άγρια ψάρια αλλά σε ενα μέτρο ενυδρείο θα δεις ενδιαφέρουσες συμπεριφορές και γέννες ενα ενυδρείο δηλαδή με ενα είδος ( species tank) Απο κει και πέρα αν θέλεις πας σε λίμνη Ταγκανίκα άλλο μεγάλο κεφάλαιο για τους αφρικάνους χομπίστες. Διάβασε μέσα στο αφρικάνικο θεματικό άρθρα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48915 αλλά και συζητήσεις που έχουν γίνει και γίνονται για τα ενυδρεία για να μπορείς και εσύ να θέσεις τις κατάλληλες ερωτήσεις Και πάλι καλώς ήλθες στην δυνατή ΑΦΡΙΚΗ ,καλή διαμονή Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Αυγούστου 2011 #12 Share 5 Αυγούστου 2011 δηλαδή αν βάλω 3 τέτοια χαρεμακια θα έχω πρόβλημα; 3 χαρεμακια από ειρηνικά είδη κιχλιδων Ειρηνικά ψάρια και Αφρική θα ελεγα οτι είναι μάταιο.Παρότι κάποια είδη αναφέρονται ως λιγότερα άγρια όταν μπούν σε ενυδρείο ανάλογα με το περιβάλλον του ενυδρείου (aquascaping.μέγεθος ενυδρείου,συγκάτοικοι ) βγάζουν συμπεριφορές που δεν τις περιμένουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 5 Αυγούστου 2011 #13 Share 5 Αυγούστου 2011 καλωσωρισες και απο μενα στην αφρικη! ανυπομονω να δω την εξεληξη σου και σε τι ψαρακια θα καταληξεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolokithas1983 5 Αυγούστου 2011 Author #14 Share 5 Αυγούστου 2011 καλωσωρισες και απο μενα στην αφρικη! ανυπομονω να δω την εξεληξη σου και σε τι ψαρακια θα καταληξεις! αν το γυρίσω σε τανγκανικα θα μπορέσω να βάλω μεγαλύτερο αριθμό ψαράκια η και εδώ το ίδιο ισχύει; Δηλαδή μέχρι 2 χαρεμακια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Αυγούστου 2011 #15 Share 6 Αυγούστου 2011 Καλως ηρθες στην Αφρικη Παντα τα λιτρα ειναι λιγα τα ρημαδια,ειδικα στην Αφρικη. Να ξερεις ομως θα σε ανταμιψουν με τις συμπεριφορες τους. Εγω εχω να κανω μια παρατηρηση μονο. Εαν η πλατη σου εναι τρισδιαστατη εχει καλως,αν ομως ειναι μια πλατη σκετη και επιπεδη,τοτε θα χρειασθεις πετρες για φωλιες,γιατι τα ψαρια που σου προτειναν ειναι πετροψαρα και θελουν φωλιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolokithas1983 6 Αυγούστου 2011 Author #16 Share 6 Αυγούστου 2011 Δηλαδή από την πείρα σας μου λέτε ότι σε ένα μετρό ενυδρειο, το να βάλω 3 είδη των 3-4 ατόμων είναι κάτι το απαγορευτικό ε; Δεν υπάρχει καμία περιπτώσει να ευδοκιμησει το εγχείρημα; Δεν υπάρχει κανένας συνδιασμος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 Αυγούστου 2011 #17 Share 6 Αυγούστου 2011 Δηλαδή από την πείρα σας μου λέτε ότι σε ένα μετρό ενυδρειο, το να βάλω 3 είδη των 3-4 ατόμων είναι κάτι το απαγορευτικό ε; Δεν υπάρχει καμία περιπτώσει να ευδοκιμησει το εγχείρημα; Δεν υπάρχει κανένας συνδιασμος; Τουλάχιστον εμεις δεν το προτείνουμε ,πιο πάνω σου έγραψα οτι αν θες να βάλεις δύο χαρέμια πρέπει να τοποθέτήσεις πολλές πέτρες για να βοηθήσεις την κατάσταση.Απο κει και πέρα δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα γίνει. Κάνε τον κόπο και κοίτα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31835 θα προσέξεις οτι για χαρέμια το πιο πάνω άρθρο ξεκινά από 12ο πόντους γιαυτό οι φίλοι πιο πάνω στο συγκεκριμένο ενυδρείο αναφέρονται σε μια ομάδα και μιλάμε πάντα για mbuna.Απο κεί και πέρα οτι νομίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος