grigoros 3 Αυγούστου 2011 #1 Share 3 Αυγούστου 2011 Εχω βγάλει πράσινη τριχοειδή άλγη επανω στους βράχους η οποία και εξαπλώνεται, την καθαρισα μια φορά με οδοντοβουρτσα αλλά ξαναβγηκε, ενώ όλες οι τιμές είναι φυσιολογικές μετά από τις μετρήσεις που έκανα σήμερα, τι ακριβώς συμβαίνει; Το μόνο που εχω αλλάξει είναι οι ώρες φωτισμού που έγιναν περισσότερες γιατί έβαλα μερικά κοραλια , ρίχνω κάθε δύο μέρες pro-coral της Tropic Marin και άρχισα να ταιζω αρτεμια και κατεψυγμενη και ζωντανή γιατί πήρα έναν ιπποκαμπο, φταίει κάτι από αυτά που προανέφερα και αν ναι τι μου προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Αυγούστου 2011 #2 Share 3 Αυγούστου 2011 φωσφορικα-νιτρικα μετρησες...? (ασχετα αν εχεις η οχι και μονο μια μικρη αλλαγη στο φωτισμο μπορει να ειναι υπευθυνη για αλγες).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 3 Αυγούστου 2011 Μηδενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 3 Αυγούστου 2011 Τι να κάνω λες, να ελλατώσω τον φωτισμό; Απο τις 5,5 ώρες που τον είχα προτού βάλω μέσα τα κοράλια τώρα τον έχω στις 8,5 με προοπτική αύξηση σταδιακά στις 10 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Αυγούστου 2011 #5 Share 3 Αυγούστου 2011 αν δε βρεις πρωτα την ατια μην το κανεις.περιμενε και τις αποψεις των παλαιοτερων αλμυρων.... με τι τεστ μετρας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 3 Αυγούστου 2011 Έχω την κασετίνα με την σειρά των υγρών τεστ της Sera και της Wave το υγρό τεστ για φωσφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 3 Αυγούστου 2011 #7 Share 3 Αυγούστου 2011 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο? Ταίζεις κατεψυγμένα. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο και κάθε πότε ταίζεις? Την άλγη αφου την τρίξεις απο το βράχο που πάει? Την αφαιρείς απο το ενυδρείο ή αφήνεις υπολείματα της μέσα? Νερό απο που βάζεις, βρύση ή Α/Ο? Έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτωση στο ενυδρείο? Κάθε πότε αλλάζεις νερό και πόσο? Αντιφώσφορο έχεις? Το ότι σου μετράει κάποιο τεστ μηδενικά φωσφορικά/νιτρικά/πυρίτιο δεν είναι αξιόπιστο τρόπο να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις. Η άλγη πολύ πιθανόν να το απορροφά και να μη είναι μετρήσιμα. Κατα 95% αν έχεις άλγη έχεις και φωσφορικά/νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Αυγούστου 2011 #8 Share 3 Αυγούστου 2011 Έχω την κασετίνα με την σειρά των υγρών τεστ της Sera και της Wave το υγρό τεστ για φωσφορικά. συγνωμη και με το συμπαθειο γιαυτο που θα πω φιλε μου αλλα αυτα τα τεστ που εχεις πιθανοτατα δεν σου δειχνουν την αληθεια.προμηθευσου τεστ της salifert για να ξερεις που βαδιζεις.ειναι σχεδον αδυνατο να εχεις αλγη,και να εχεις ο φωσφορικα και νιτρικα. ειμαι σχεδον σιγουρος πως μετρας λανθασμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Αυγούστου 2011 Author #9 Share 3 Αυγούστου 2011 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο? Ταίζεις κατεψυγμένα. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο και κάθε πότε ταίζεις? Την άλγη αφου την τρίξεις απο το βράχο που πάει? Την αφαιρείς απο το ενυδρείο ή αφήνεις υπολείματα της μέσα? Νερό απο που βάζεις, βρύση ή Α/Ο? Έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτωση στο ενυδρείο? Κάθε πότε αλλάζεις νερό και πόσο? Αντιφώσφορο έχεις? Το ότι σου μετράει κάποιο τεστ μηδενικά φωσφορικά/νιτρικά/πυρίτιο δεν είναι αξιόπιστο τρόπο να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις. Η άλγη πολύ πιθανόν να το απορροφά και να μη είναι μετρήσιμα. Κατα 95% αν έχεις άλγη έχεις και φωσφορικά/νιτρικά. Το ενυδρείο τρέχει απο τον Φεβρουάριο Είναι 120 λίτρα το ενυδρείο και 60 το sump και ταίζω 5 ml κατεψυγμένη αρτέμια με την σύριγγα κάθε μέρα Οι βράχοι που έχουν άλγη είναι στην βάση του στησίματος και επειδή δεν μπορώ να τους βγάλω για να τους τρίψω γιατί θα πρέπει να ανακατέψω όλο το setup αναγκαστικά την αφαιρώ εσωτερικά Νερό μόνο Α/Ο Ψάρια, ένα μικρό blue tang, ένα bicolor, έναν ιππόκαμπο, δυο μικρά κλοουνάκια και δυο cleaner shrimp Το νερό το αλλάζω κάθε δυο βδομάδες το 30 τοις εκατό Αντιφώσφορο έχω Η άλγη όμως εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα και μετά απο τις αλλαγές που προανέφερα, οπότε μάλλον κάτι απο αυτά πρέπει να φταίει, πιο πριν δεν υπήρχε κάποιο θέμα εκτός απο τον κύκλο που μου έκανε στην αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Αυγούστου 2011 Author #10 Share 3 Αυγούστου 2011 συγνωμη και με το συμπαθειο γιαυτο που θα πω φιλε μου αλλα αυτα τα τεστ που εχεις πιθανοτατα δεν σου δειχνουν την αληθεια. προμηθευσου τεστ της salifert για να ξερεις που βαδιζεις.ειναι σχεδον αδυνατο να εχεις αλγη,και να εχεις ο φωσφορικα και νιτρικα. ειμαι σχεδον σιγουρος πως μετρας λανθασμενα. Να πάρω της salifert αλλά εδώ σε εμάς ποιός έχει; Δυτικά πάντως δεν έχει σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 3 Αυγούστου 2011 #11 Share 3 Αυγούστου 2011 Κοιτα, θαλασσινό το οποίο δουλεύει 6 μήνες δεν το θεωρούμε ακόμα στρωμένο. Θα περάσει κάποιους κύκλους. Τώρα όσο για την κατεψυγμένη βάζεις πολλά θρεπτικά συστατικά στο νερό. Καθημερινά κατεψυγμένη σίγουρα θα έχεις αρκετά οργανικά στο ενυδρείο και φωσφορικά. Υπομονή και μη ρίχνεις κατεψυγμένη. Αν θες να ρίχνεις τότε αύξησε τον ρυθμό αλλαγής νερού που κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Αυγούστου 2011 Author #12 Share 3 Αυγούστου 2011 Κατεψυγμένη δεν μπορώ να μην ρίχνω φίλε μου γιατί ο ιππόκαμπος δεν τρώει κάτι άλλο, κοπίποδα δεν έχω γιατί τια έφαγαν οι γαρίδες και ζωντανά δεν νομίζω να έχουν εδώ πάνω για να ρίξω, το μόνο που σκέφτομαι να κάνω όπως μου τα λες είναι να ελλατώσω την ποσότητα ταίσματος και να κάνω όπως μου πρότεινες πιο συχνές αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Αυγούστου 2011 #13 Share 3 Αυγούστου 2011 Να πάρω της salifert αλλά εδώ σε εμάς ποιός έχει; Δυτικά πάντως δεν έχει σίγουρα. εχει απολυτο δικιο ο μεγαλος βασιλης σε αυτα που σου λεει.επιβαρυνεις αρκετα με τοσο συχνο ταισμα κατεψυγμενης τροφης.οσο για το που θα βρεις τα τεστ που σου ειπα,νομιζω πως ολα τα σοβαρα θαλασσινα καταστηματα τα εχουν στα ραφια τους.τουλαχιστο εγω βρισκω παντου στο κεντρο και προς ανατολικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Αυγούστου 2011 Author #14 Share 3 Αυγούστου 2011 Οπότε αύριο να κάνω μια γενναία αλλαγή νερού, να προμηθευτώ υγρά τέστ της salifert για να ξαναμετρήσω και να ελλατώσω το τάισμα της κατεψυγμένης αρτέμιας, ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Αυγούστου 2011 #15 Share 3 Αυγούστου 2011 περιμενουμε νεα σου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 3 Αυγούστου 2011 #16 Share 3 Αυγούστου 2011 Τι λάμπες έχεις και πόσο καιρό δουλεύουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 3 Αυγούστου 2011 #17 Share 3 Αυγούστου 2011 επησεις καπια μαγαζια φερνουν πλεων ζωντανοτατα κοπιποδα και μησιδα οποτε εγω θα σου λεγα να μπολιασεις το ενυδρειο σου μ αυτα και ετσι δεν θα χρειαζεται να ριχνεις κατεψυγμενη, και θα ναι χαρουμενοι και οι ιπποι..... μακαρι να χαμε κ μεις ζωντανες τροφες πριν 3,4 χρονια.... τωρα πλεων υπαρχουν καποιοι επαγγελματιες στον χωρο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 4 Αυγούστου 2011 #18 Share 4 Αυγούστου 2011 επησεις καπια μαγαζια φερνουν πλεων ζωντανοτατα κοπιποδα και μησιδα οποτε εγω θα σου λεγα να μπολιασεις το ενυδρειο σου μ αυτα και ετσι δεν θα χρειαζεται να ριχνεις κατεψυγμενη, και θα ναι χαρουμενοι και οι ιπποι..... μακαρι να χαμε κ μεις ζωντανες τροφες πριν 3,4 χρονια.... τωρα πλεων υπαρχουν καποιοι επαγγελματιες στον χωρο...... Σύμφωνοι. Αλλά για μένα είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 5 Αυγούστου 2011 #19 Share 5 Αυγούστου 2011 Ανέβηκαν οι ώρες φωτισμού + οτι άρχισες να ταίζεις κατεψυγμένη + οτι το ενυδρείο είναι καινούργιο ... φυσιολογικό ειναι να αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της η τρ.άλγη(δεν θέλει και πολύ) . Κανένα στρωμένο ενυδρείο δεν θα είχε φωτισμό 5,5 ώρες ...! Θα άναβε τα φώτα σιγα,σιγα ...μετα απο λίγο καιρο θα πέρναγε αυτο που περνας εσυ ...και μετα απο ακόμα λιγο καιρο θα έφευγε . Το συμπέρασμά είναι οτι ΠΟΤΕ δεν κάνουμε πολλές αλλαγες μαζι , διότι εαν προκύψει κάτι ,δεν θα μπορουμε να καταλάβουμε απο πία απο όλες τις αλλάγες ευθυνόταν . Κάνε για λίγο καιρο 2 αλλάγες νερού τον μήνα ,εαν μπορείς βαλέ και chato στο sump βοηθάει παρα πολύ ....και όλα καλα ,θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει .... Το σκιμμερ βοηθάει πολυ !!! Πιο σκιμμερ εχεις ? Καλη συνέχεια ...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 5 Αυγούστου 2011 Author #20 Share 5 Αυγούστου 2011 Έκανα χτες αλλαγή νερού στο 30%, ελλατωσα το ταισμα με την κατεψυγμενη αρτεμια και κατεβασα τον φωτισμό στις 7,5 ώρες, αύριο θα φύγω για 5 ημέρες και όταν γυρίσω θα δω πως πάει η κατάσταση, θα ενημερώσω αν επανεμφανίστηκε η άλγη ή διορθώθηκε η κατάσταση, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 5 Αυγούστου 2011 Author #21 Share 5 Αυγούστου 2011 Τι λάμπες έχεις και πόσο καιρό δουλεύουν? Από φωτισμό εχω της Solarmax την metalhalide στα 70 watt και ενδιάμεσο εχω ταινία led με τρία λαμπάκια ανά led σε λευκό του πάγου και για το βράδυ σε μπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 5 Αυγούστου 2011 Author #22 Share 5 Αυγούστου 2011 επησεις καπια μαγαζια φερνουν πλεων ζωντανοτατα κοπιποδα και μησιδα οποτε εγω θα σου λεγα να μπολιασεις το ενυδρειο σου μ αυτα και ετσι δεν θα χρειαζεται να ριχνεις κατεψυγμενη, και θα ναι χαρουμενοι και οι ιπποι..... μακαρι να χαμε κ μεις ζωντανες τροφες πριν 3,4 χρονια.... τωρα πλεων υπαρχουν καποιοι επαγγελματιες στον χωρο...... Εδώ πάνω δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα, σε όσα καταστήματα εχω ρωτήσει όλοι λένε ότι θααααα φέρουν στο μελλον!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 5 Αυγούστου 2011 Author #23 Share 5 Αυγούστου 2011 Ανέβηκαν οι ώρες φωτισμού + οτι άρχισες να ταίζεις κατεψυγμένη + οτι το ενυδρείο είναι καινούργιο ... φυσιολογικό ειναι να αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της η τρ.άλγη(δεν θέλει και πολύ) . Κανένα στρωμένο ενυδρείο δεν θα είχε φωτισμό 5,5 ώρες ...! Θα άναβε τα φώτα σιγα,σιγα ...μετα απο λίγο καιρο θα πέρναγε αυτο που περνας εσυ ...και μετα απο ακόμα λιγο καιρο θα έφευγε . Το συμπέρασμά είναι οτι ΠΟΤΕ δεν κάνουμε πολλές αλλαγες μαζι , διότι εαν προκύψει κάτι ,δεν θα μπορουμε να καταλάβουμε απο πία απο όλες τις αλλάγες ευθυνόταν . Κάνε για λίγο καιρο 2 αλλάγες νερού τον μήνα ,εαν μπορείς βαλέ και chato στο sump βοηθάει παρα πολύ ....και όλα καλα ,θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει .... Το σκιμμερ βοηθάει πολυ !!! Πιο σκιμμερ εχεις ? Καλη συνέχεια ...!!! Δυστυχώς στο θέμα του θαλασσινού τώρα μαθαίνω, θα κάνω και τα λάθη του αρχαριου όπως είχα κάνει και στις αρχές όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με του γλυκου νερου, τότε όμως δεν υπήρχε το aquazone να συμβουλευομαι από τους έμπειρους του χώρου και συνήθως οι επιπτώσεις ήταν τραγικές, τώρα αυτό θέλω να αποφύγω, από σκιμμερ εχω της JAD μέχρι 500 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 11 Αυγούστου 2011 Author #24 Share 11 Αυγούστου 2011 Μετά τις κινήσεις που έκανα δεν βλέπω να έχει προχωρήσει η άλγη, οπότε κάποια απο αυτά ήταν που έφταιγε, το κακό είναι ότι άλλο περίμενα και αλλο μου προέκυψε, τις 5 μέρες που έλειπα κόλλησε η προπελίτσα απο την αντλία που έχω για το ψυκτικό μηχάνημα και ανέβασα 32 βαθμούς μέσα στο ενυδρείο, το αποτέλεσμα, πάνε οι 2 cleaner shrimp που είχα, τα λίγα κοράλια που είχα μέσα και ο ιππόκαμπος δεν τα πάει και πολύ καλά, την γκαντεμιά μου μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 14 Αυγούστου 2011 #25 Share 14 Αυγούστου 2011 Μετά τις κινήσεις που έκανα δεν βλέπω να έχει προχωρήσει η άλγη, οπότε κάποια απο αυτά ήταν που έφταιγε, το κακό είναι ότι άλλο περίμενα και αλλο μου προέκυψε, τις 5 μέρες που έλειπα κόλλησε η προπελίτσα απο την αντλία που έχω για το ψυκτικό μηχάνημα και ανέβασα 32 βαθμούς μέσα στο ενυδρείο, το αποτέλεσμα, πάνε οι 2 cleaner shrimp που είχα, τα λίγα κοράλια που είχα μέσα και ο ιππόκαμπος δεν τα πάει και πολύ καλά, την γκαντεμιά μου μέσα. Καλό κουράγιο φίλε Όλα τα κουλά συμβαίνουν όταν θα φύγεις για λίγες μέρες. Βαζε κάποιον, έστω και άσχετο να κοιτάει 2-3 πραγματάκια, (αναπλήρωση, θερμοκρασία , αντλίες και ότι άλλη πατέντα έχεις κάνει ) Θα έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο και αν κάτι γίνει ο άσχετος είναι καλύτερος απο τον κανένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος