Jump to content

Guppies και Pistia Stratiotes (πίστια)

KokkinosK

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην συμβατότητα guppies με πίστια?

Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι σχετικό αλλά έβαλα εχθές στο ενυδρείο που έχω guppies στο γραφείο μια ποσότητα πίστιας -μεγάλη μπορώ να πω- και σήμερα βρήκα 8 ψάρια νεκρά. :)

Οι συνθήκες είναι καλές, τα ψάρια είναι μια χαρά και γεννοβολούν κανονικά. Το μόνο που άλλαξε είναι η είσοδος των φυτών.

Ευχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - KokkinosK

Σαφως και δεν υπαρχει προβλημα μεταξυ φυτων και ψαριων,δωσε μετρησεις απο το ενυδρειο ποσα λιτρα ειναι κτλπ.

Απο που πηρες τις πιστιες ?

Από άλλο ενυδρείο που έχω στο σπίτι.

Δεν υπάρχει περίπτωση η πίστια να βλάψει τα ψαριά σου , δεν είναι δηλητηριώδες και μόνο καλό μπορεί να κάνει σε ένα ενυδρείο. Αποφορά σαν σφουγγάρι όλα τα χημικά και την χρησιμοποιούν παγκοσμίως για τον καθαρισμό νερού στις λίμνες , έχουν γίνει πειράματα για να την φέρουν στα βορρά για να καθαρίζει παραποτάμια και λίμνες στα πάρκα τις Μόσχας . Σε ότι αφορά τα ψάρια σου , Έχεις κάποια ψύξη στο ενυδρείο η μήπως είχε ανεβεί πολύ ψηλή θερμοκρασία [επειδή με αυτό μοιάζει η περίπτωση σου ]

Μιας και τα ψάρια ήταν μια χαρά, οι μετρήσεις ιδανικές, και δεν πιστεύω και εγώ πως μπορεί να έφταιξε η πίστια, εκτιμώ πως ίσως επειδή έβαλα πάρα πολύ μπορεί να δημιουργήθηκε κάποια αύξηση της θερμοκρασίας και να έσκασαν.

Δεν ξέρω τι να πω. Πάντως την αραίωσα καλού κακού και τα υπόλοιπα δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα.

Μήπως επηρεάστηκε η οξυγόνωση του νερού; (Ανατάραξη επιφανείας)

Παρατήρησες αντίστοιχη συμπεριφορά;

Σίγουρα και σε μεγάλο βαθμό, γιατι έβαλα αρκετή και σχημάτισε ένα στρώμα που κάλυψε όλη την επιφάνεια.

Κατα πάσα πιθανότατα έπαθαν ασφυξία εξ΄αιτίας μου :)

Κ

Σε τέτοιες περιπτώσεις η χρήση αεραντλίας κρίνεται απαραίτητη ή πιο σωστή ρύθμιση της εξόδου του φίλτρου μας.

Αλλά είναι δυνατό να εξαντλήθηκε το οξυγόνο σε μία ημέρα;

Πόσα λίτρα και πόσα ψαράκια έχεις Κώστα; Σε τι θερμοκρασία είναι το νερό αυτές τις ημέρες; Παρατήρησες κανένα ψαράκι να είναι στην επιφάνεια και να "ρουφάει" αέρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...