Γιωργος guppy 6 Αυγούστου 2011 Author #26 Share 6 Αυγούστου 2011 Καλο αλλα αυτο ειναι 150 λιτρα την ωρα ετσι????Τα 300-400 λιτρα την ωρα πρεπει να ειναι πολλα για 8 λιτρα ενυδρειο νομιζω οτι 150 με 250 θα ειναι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Αυγούστου 2011 Author #27 Share 6 Αυγούστου 2011 Το εξωτερικο το κοιταξα γιατι δεν θα κανει πολυ θορυβο οπως το κρεμαστο(θα μπει διπλα στο κρεβατι μου). Αλλο ενα πολυ ωραιο φιλτρακι ειναι αυτο http://cgi.ebay.com/Aquarium-Hanging-Water...#ht_5388wt_1037 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 6 Αυγούστου 2011 #28 Share 6 Αυγούστου 2011 Φίλτρο θα χρειαστείς μόνο για να βάλεις τον άνθρακα και τον αντιφώσφορο. Πάρε ένα με αρκετή ροή όχι για απόδοση αλλά για να έχεις δυνατή κυκλοφορεία μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 6 Αυγούστου 2011 #29 Share 6 Αυγούστου 2011 Καλό και ποιο οικονομικό. βγάζεις το σφουγγάρι και γεμίζεις με λίγο άνθρακα, αντιφώσφορο ή το 2 σε 1 seagel και λίγο υαλοβάμβακα που θα αλλάζεις συχνά και έτοιμο χωρίς να χάνεις χώρο στο ενυδρείο. Απλά το Hang on φίλτρο δεν μπορεί να σου δώσει κατευθυνόμενη ροή, χρειάζεσαι και κάποια αντλία εντός. Μήπως τελικά ένα εξωτερικό φίλτρο 200-250λτ/ώρα που θα μπορείς να κατευθύνεις την επιστροφή του όπως θες να είναι καλύτερο; Ίσως να είχες και δίκιο. Οπότε μάλλον θα σου έλεγα να βάλεις εξωτερικό, θα σου δώσει και λίγο όγκο στο σύστημα Απλά δες τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί είπαμε το θες και για κυκλοφορία και αν δεν έχει καλή αντλία, αν έχει υψομετρική διαφορά από το ενυδρείο δεν θα βγάζει τα λίτρα που δίνει ο κατασκευαστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 6 Αυγούστου 2011 #30 Share 6 Αυγούστου 2011 Καλό και ποιο οικονομικό. βγάζεις το σφουγγάρι και γεμίζεις με λίγο άνθρακα, αντιφώσφορο ή το 2 σε 1 seagel και λίγο υαλοβάμβακα που θα αλλάζεις συχνά και έτοιμο χωρίς να χάνεις χώρο στο ενυδρείο. Απλά το Hang on φίλτρο δεν μπορεί να σου δώσει κατευθυνόμενη ροή, χρειάζεσαι και κάποια αντλία εντός. Μήπως τελικά ένα εξωτερικό φίλτρο 200-250λτ/ώρα που θα μπορείς να κατευθύνεις την επιστροφή του όπως θες να είναι καλύτερο; Ίσως να είχες και δίκιο. Οπότε μάλλον θα σου έλεγα να βάλεις εξωτερικό, θα σου δώσει και λίγο όγκο στο σύστημα Απλά δες τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί είπαμε το θες και για κυκλοφορία και αν δεν έχει καλή αντλία, αν έχει υψομετρική διαφορά από το ενυδρείο δεν θα βγάζει τα λίτρα που δίνει ο κατασκευαστής. Άνθρακα και αντιφωσφορο,καλύτερα ξεχωριστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Αυγούστου 2011 Author #31 Share 6 Αυγούστου 2011 Καλό και ποιο οικονομικό. βγάζεις το σφουγγάρι και γεμίζεις με λίγο άνθρακα, αντιφώσφορο ή το 2 σε 1 seagel και λίγο υαλοβάμβακα που θα αλλάζεις συχνά και έτοιμο χωρίς να χάνεις χώρο στο ενυδρείο. Απλά το Hang on φίλτρο δεν μπορεί να σου δώσει κατευθυνόμενη ροή, χρειάζεσαι και κάποια αντλία εντός. Μήπως τελικά ένα εξωτερικό φίλτρο 200-250λτ/ώρα που θα μπορείς να κατευθύνεις την επιστροφή του όπως θες να είναι καλύτερο; Ίσως να είχες και δίκιο. Οπότε μάλλον θα σου έλεγα να βάλεις εξωτερικό, θα σου δώσει και λίγο όγκο στο σύστημα Απλά δες τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί είπαμε το θες και για κυκλοφορία και αν δεν έχει καλή αντλία, αν έχει υψομετρική διαφορά από το ενυδρείο δεν θα βγάζει τα λίτρα που δίνει ο κατασκευαστής. Δεν θα εχει υψομετρικη διαφορα .Το πολυ 20 εκατοστα αλλιως θα το πιασω στο τζαμι απανω.Αυτο σκεφτηκα και εγω στην αρχη οτι θα εχω χωρο και θα μπορω να ρυθμισω την ροη και θα μπορω να βαλω και περισσοτερα υλικα μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Αυγούστου 2011 Author #32 Share 6 Αυγούστου 2011 Εκτος εαν μετα παρω και ενα κρεμαστο με 150 λιτρα την ωρα και το κανω refugium.Και εχω και τα δυο με συνολικα 250-300 λιτρα την ωρα.Πιστευω θα ειμαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 6 Αυγούστου 2011 #33 Share 6 Αυγούστου 2011 Περιμένουμε νεότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Αυγούστου 2011 Author #34 Share 6 Αυγούστου 2011 Το ενυδρειο θα αρχισει να ετοιμαζεται αφου μαζεψω ολα τα υλικα που χρειαζομαι(φως,φιλτρο κ.α) μολις ετοιμαστει θα μπουν φωτογραφιες .Μεχρι τοτε ομως θα σας πρηξω με τις ερωτησεις μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 6 Αυγούστου 2011 #35 Share 6 Αυγούστου 2011 (edited) Αν υποθέσω ότι ψάχνεις και για φως εγώ στο δικό μου 30λτ έχω αυτή: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=350384113008 Και για τη λάμπα τη led με ντουί Ε27 έχω ακούσει πως μπορεί να μπεί σε φτηνό φωτιστικό από το ΙΚΕΑ που έχουν τέτοιο ντουί. Δεν χάνεις να το ψάξεις. Άλλη καλή λύση επίσης για εσένα θα ήταν και αυτή: http://www.fish-street.com/nano_dimmable_l...category_id=118 Έγινε επεξεργασία 6 Αυγούστου 2011 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Αυγούστου 2011 Author #36 Share 6 Αυγούστου 2011 Αν υποθέσω ότι ψάχνεις και για φως εγώ στο δικό μου 30λτ έχω αυτή: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=350384113008 Και για τη λάμπα τη led με ντουί Ε27 έχω ακούσει πως μπορεί να μπεί σε φτηνό φωτιστικό από το ΙΚΕΑ που έχουν τέτοιο ντουί. Δεν χάνεις να το ψάξεις. Άλλη καλή λύση επίσης για εσένα θα ήταν και αυτή: http://www.fish-street.com/nano_dimmable_l...category_id=118 To εχω δει το φωτιστηκο στο ικεα και αυτο θα παρω ειναι πολθ φτηνο και καλο και συνολο με την λαμπα θα βγει 40 ευρω περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 6 Αυγούστου 2011 #37 Share 6 Αυγούστου 2011 To εχω δει το φωτιστηκο στο ικεα και αυτο θα παρω ειναι πολθ φτηνο και καλο και συνολο με την λαμπα θα βγει 40 ευρω περιπου. Αρκεί να έχει πάνω απο 10.000k. Αν έπρεπε να έχω ένα μόνο φωτιστικό θα έψαχνα για 15.000k. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 7 Αυγούστου 2011 Author #38 Share 7 Αυγούστου 2011 Ναι αλλα για ενα τοσο μικρο ενυδρειο πρεπει να ειναι πολλα τα kelvin(15.000). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 7 Αυγούστου 2011 #39 Share 7 Αυγούστου 2011 kelvin είναι το χρώμα, το απαραίτητο φάσμα που πρέπει να έχει μια λάμπα για reef. Όχι η ένταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 7 Αυγούστου 2011 #40 Share 7 Αυγούστου 2011 Τα kelvin για μια λάμπα reef πρέπει να είναι από 10000k-20000k. Αυτό είναι το κατάλληλο φάσμα που θέλουν τα κοράλλια για να κάνουν φωτοσύνθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 7 Αυγούστου 2011 Author #41 Share 7 Αυγούστου 2011 Τα kelvin για μια λάμπα reef πρέπει να είναι από 10000k-20000k. Αυτό είναι το κατάλληλο φάσμα που θέλουν τα κοράλλια για να κάνουν φωτοσύνθεση. Δηλαδη η παραπανω λαμπα η οποια ειναι στα 10000 kelvin ειναι μια χαρα.Καπια αλλη λαμπα ξερετε η φωτιστηκο??????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 7 Αυγούστου 2011 #42 Share 7 Αυγούστου 2011 Δηλαδη η παραπανω λαμπα η οποια ειναι στα 10000 kelvin ειναι μια χαρα.Καπια αλλη λαμπα ξερετε η φωτιστηκο??????????? Θα σου προτείνω αυτήν που σου είπε και ο salamander. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 7 Αυγούστου 2011 Author #43 Share 7 Αυγούστου 2011 Αυτη ειναι στα 10000 kelvin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος