ROBIN 2 Αυγούστου 2011 #1 Share 2 Αυγούστου 2011 Καλημέρα Πως μπορώ να κάνω μια γονιοπόρα να πιάσει στο βράχο μου αφού το βραχάκι που βρίσκεται δεν μπορεί να καθήσει ή κολλήσει επάνω του μια και το ενυδρείο είναι μικρό. Αν είναι δίπλα δίπλα σε επαφή μπορεί να μεταφερθεί η γονιοπόρα και στο βράχο μου; Επίσης έχω ένα led φωτισμό αλλά ανοίγουν τα κοραλλάκια, ψέματα η γονιοπόρα ανοίγει καλά κάτι μανιταράκια protopaphylla δεν ανοίγουν όλαΧρειάζεται να τον αναβαθμίσω; Από τροφή έχω πάρει το pro coral zooton της tropic marine.Πόσο πρέπει να ρίχνω και κάθε πότε στο 20 λίτρα ενυδρειάκι; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 2 Αυγούστου 2011 #2 Share 2 Αυγούστου 2011 Το συγκεκριμένο κοράλλι είναι θέμα. Πολύ δύσκολα να απλώσει σε βράχο, ή ακόμα και να εγαλώσει στον ήδη υπάρχον. Απο την εμπειρία μου δεν έχω δει να μεγαλώνουν ως προς την επιφάνεια που ακουμπούν αλλά στον όγκο τους όταν "φουσκονουν". Πρόσεξε που το βάλεις γιατί αν δεν το πιάνει φως χαμηλά θα νεκρωθεί στο σημείο αυτό. Πράγμα εύκολο γιατί τα πάνω πλοκάμια σκεπάζουν τα κάτω. Τέλος να πω ότι στα 20λίτρα έβαλες ένα κοράλλι το οποίο όταν απλώσει μπορεί να πιάνει και τα τέσσερα τζάμια του ενυδρείου. Σίγουρα παίζει ρόλο το μέγεθος του κοραλλιού, αλλά στο δικό μου τουλάχιστον το πήρα σαν μπάλα και τώρα όταν ανοίγει πιάνει το μισό ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Αυγούστου 2011 #3 Share 2 Αυγούστου 2011 (edited) Να προσθέσω επίσης ότι το συγκεκριμένο κοράλλι χρειάζεται τάισμα με το χέρι, πράγμα που επιβαρύνει τις τιμές του νερού, ειδικά σε 20 λίτρα ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 2 Αυγούστου 2011 - amorealex Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN 2 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 2 Αυγούστου 2011 Δεν ήξερα μου άρεσε το πήρα. Τώρα μου λές πως το ταίζουν με το χέρι και τι το ταίζουν .Αυτό το zooton δεν κάνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Αυγούστου 2011 #5 Share 2 Αυγούστου 2011 Δεν ήξερα μου άρεσε το πήρα.αυτο συμβαινει συχνα αλλα ειναι μεγα λαθος.. Τώρα μου λές πως το ταίζουν με το χέρι και τι το ταίζουν .Αυτό το zooton δεν κάνει; αυτο το ζουμι δεν το γνωριζω,αλλα παιρνεις μια πιπετα,κλεινεις κυκλοφορια και σκιμερ,και ταιζεις προσεχτικα με ζωοπλανγκτον πανω στους ανοικτους πολυποδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Αυγούστου 2011 #6 Share 2 Αυγούστου 2011 αυτο το ζουμι δεν το γνωριζω,αλλα παιρνεις μια πιπετα,κλεινεις κυκλοφορια και σκιμερ,και ταιζεις προσεχτικα με ζωοπλανγκτον πανω στους ανοικτους πολυποδες. Ο φιλος μας μαλλον εννοει ΑΥΤΟ. Τετοια σκευασματα σιγουρα ανεβαζουν ΝΟ3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN 2 Αυγούστου 2011 Author #7 Share 2 Αυγούστου 2011 Για να το παίρνεις με πιπέτα πρέπει να είναι υγρό. Πού το βρίσκεις η πως το παρασκευάζεις το ζωοπλακτόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Αυγούστου 2011 #8 Share 2 Αυγούστου 2011 Για να το παίρνεις με πιπέτα πρέπει να είναι υγρό. Πού το βρίσκεις η πως το παρασκευάζεις το ζωοπλακτόν υπαρχουν σκευασματα στο εμποριο,οπως πχ τα ζουμια της kent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Αυγούστου 2011 #9 Share 2 Αυγούστου 2011 υπαρχουν σκευασματα στο εμποριο,οπως πχ τα ζουμια της kent. Kαι της brightwell. Σίγουρα θα βρεις.Κυκλοφορούν αρκετά στην αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN 4 Αυγούστου 2011 Author #10 Share 4 Αυγούστου 2011 Καθε πότε ταίζονται τα κοράλλια με ζωιπλακτόν; Είναι απαραίτητο να ταίζονται συχνά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Αυγούστου 2011 #11 Share 4 Αυγούστου 2011 Καθε πότε ταίζονται τα κοράλλια με ζωιπλακτόν; Είναι απαραίτητο να ταίζονται συχνά; κλεινεις κυκλοφορια ,σκιμμερ και μπορεις να ταιζεις 1-2 φορες τη βδομαδα,αναλογα παντα με το κοραλι και τοποσο φορτωμενο γενικα ειναι το ενυδρειο σου.μην ξεχνας πως ολα αυτα τα ζουμια επιβαρυνουν αρκετα το νερο οποτε δεν πρεπει να ξεχνας και τις αλλαγες νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN 5 Αυγούστου 2011 Author #12 Share 5 Αυγούστου 2011 Κάπου διάβασα ότι οι ζωάνθοι protopalythoa sp. μπορούν να κάνουν κακό στην γονιοπόρα. Ισχύει αυτό; Αυτούς τους έχω ακουμπήσει με την πετρούλα τους πάνω στο βράχο σχετικά μακρια για τα λίτρα μου. Πολλαπλασιάζονται αυτοί ; Θα απλώσουν σε όλο το βράχο και τι μπορώ να κάνω για να μη κάνουν κακό στη γονιοπόρα η οποία μου αρέσει πολύ. Εν τω μεταξύ τη γονιοπόρα μου την πούλησαν σαν εύκολο μαλακό κοράλλι. Είναι αυτό αληθινό γιατί έχω νιτρικά γύρω στο 25. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Αυγούστου 2011 #13 Share 5 Αυγούστου 2011 (edited) Η Goniopora δεν θεωρείται εύκολο κοράλλι, πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι έχει μικρό χρόνο ζωής στα ενυδρεία μας. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις αν προσφέρεις ένα καλό περιβάλλον όμως. Τα Zoanthis γενικά είναι κοράλλια τα οποία όπου πατήσουν ανοιγουν δρόμο. Αν πλησιάσει κάποιο κοράλλι πολύ πιθανόν να κερδίσει την μάχη του χώρου. Όσο για τα νιτρικά σου. Σε ενυδρείο reef πιστεύω ότι πάνω απο 5mg/l είναι αρκετά. Έγινε επεξεργασία 5 Αυγούστου 2011 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN 5 Αυγούστου 2011 Author #14 Share 5 Αυγούστου 2011 Αρτεμια ζωντανή τρώει η γονιοπόρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Αυγούστου 2011 #15 Share 5 Αυγούστου 2011 Αρτεμια ζωντανή τρώει η γονιοπόρα; το κοραλι δεν βλεπει φιλε μου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος