Jump to content

αναγνωριση φυτου!

efi20

Recommended Posts

καλησπερα παιδια!!!!σημερα φυτεψα 3 φυτα που λεγονται echinodorus dschungelstar.η κοπελια στο pet shop μου δωσε μερικες συμβουλες αλλα απ οτι διαβαζω πολλες φορες δε μας τα λενε σωστα...καποιος να μου πει τι χρειαζεται αυτο το φυτο?η καποιο link με προφιλ?στο ιντερνετ δεν ειδα κατι κατανοητο....ευχαριστω!!

μετριο εως πολυ φως.δεν ψηλωνει πολυ οπως ισως οι περισσοτεροι εχινοδωροι.τοποθετηται συνηθως στο κεντρο και προς τα μπροστα στο ενυδρειο,χρειαζεται λιπανση μεσω ταμπλετας στο ριζικο του συστημα.

φτανουν αυτες οι πληροφοριες..? :)

ναι και κατι τελευταιο! πηγε να μου δωσει η κοπελα ενα λιπασμα σε υγρη μορφη και μου πε να ριχνω ενα καπακι σε καθε αλλαγη νερου.τι με συμβουλευεις?να ζητησω αυτο που μου ειπες καλυτερα?ν αφηνω τη λαμπα (μετριο φως) κανα 8ωρο? αυτα και ειμαι οκ :)

ναι και κατι τελευταιο! πηγε να μου δωσει η κοπελα ενα λιπασμα σε υγρη μορφη και μου πε να ριχνω ενα καπακι σε καθε αλλαγη νερου.τι με συμβουλευεις?να ζητησω αυτο που μου ειπες καλυτερα?ν αφηνω τη λαμπα (μετριο φως) κανα 8ωρο? αυτα και ειμαι οκ :)

Μαλλον ειναι γενικο λυπασμα αυτο που σου εδωσε αλλα καλητερα πες μας τι γραφει πανω στο μπουκαλακι.Τα υγρα λιπασματα πανε αναλογα με τα λιτρα που εχεις και τη φυτομαζα που εχεις και τα ποσοστα που γραφουν πανω ειναι για full φυτεμενο,οπωτε καλο ειναι να ξεκιναμε το πολυ με το μισο απο αυτο που γραφει

Για το φως τωρα ποσα βατ εχεις?ενα 8ωρο ειναι καλα να το αφηνεις ανοιχτο και καλο ειναι να βαλεις εναν χρονοδιακοπτη για να μην ασχολησε με τα φωτα

βασικο και πρωτο μεγαλο λαθος της υπαλληλου.

ποτε δεν ριχνουμε λιπασματα την ημερα της αλλαγης νερου.τα φυτα ηδη θα παρουν την δοση τους μεσω του φρεσκου νερου.λογικα και σωστα τα υπολοιπα που σου γραφει ο φιλος κωστας παραπανω.

TIP. προσπαθησε να τα φυτεψεις στη μεσαια ζωνη και κατα προτιμηση κατω απο τις λαμπες για να παρουν τα πανω τους.

240v και 65 watt!απλα το νεο μου ενυδρειο ειναι μιας εβδομαδας (50 εκ μηκος 25 υψος και 30 πλατος) και φοβαμαι μηπως δν εχουν με τι να τραφουν τα φυτα :) μηπως να δω τι λεει το λιπασμα που μου προτεινε ι κοπελα να σας το πω και να μου πειτε τι να κανω...?

ολα θελουν το χρονο τους .μην βιαζεσαι.αγχος δεν θελει στο ενυδρειο.υπομονη,επιμονη και παρατηρητικοτητα.

μπορεις να προμηθευθεις στην πορεια και ταμπλετα-λιπασμα που θα την βαλεις κοντα στη ριζα του φυτου.

τα εμπορικα σκευασματα που εμπεριεχουν λιπασμα σε ενα και μονο μπουκαλι ειναι συνηθως νερακι του θεου,κατα την ταπεινη μου γνωμη.

βεβαια,για να μιλησουμε για λιπανση,θα πρεπει να ασχοληθουμε πρωτα με το φως που ειναι το αρχικο σταδιο στο φυτεμενο.

240v και 65 watt!απλα το νεο μου ενυδρειο ειναι μιας εβδομαδας (50 εκ μηκος 25 υψος και 30 πλατος) και φοβαμαι μηπως δν εχουν με τι να τραφουν τα φυτα :) μηπως να δω τι λεει το λιπασμα που μου προτεινε ι κοπελα να σας το πω και να μου πειτε τι να κανω...?

εισαι σιγουρη για τις διαστασεις?Αν ειναι αυτες τοτε το ενυδρειο σου ειναι 37.5 λιτρα και ο φωτησμος σου ειναι πολυ μεγαλος..Αν το ενυδρειο σου τρεχει μονο μια βδομαδα εγω θα προτεινα να μη βαλεις λυπασματα ακομη

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

ενταξει,δε θα βαλω ακομα...εξ αλλου εχω βαλει και κατι φυτα επιφανειας που μολις σημερα μεγαλωσαν πολυ,αν βαλω και λιπασμα θα γινει ζουγκλα το ενυδρειο και θα πεταχτει κανας ταρζαν...να ρωτησω κατι τελευταιο?εχω 8 guppies (για αρχη μεχρι να μαθω και πολυ πιο μετα θα παω σε αλλα ειδη) ενοχλουνται απο το πολυ φως?και επισης εχω ενα μηχανημα,χωρια απ το φιλτρο, που βγαζει μπουρμουληθρες και απ οτι καταλαβα οξυγονωνει το ενυδρειο.χρειαζεται να το κλεινω τα βραδια για τη ξεκουραση των ψαριων και των φυτων απ το θορυβο και τν αναταραχη? αυτα :)

Έγινε επεξεργασία - efi20

ενταξει,δε θα βαλω ακομα...εξ αλλου εχω βαλει και κατι φυτα επιφανειας που μολις σημερα μεγαλωσαν πολυ,αν βαλω και λιπασμα και γινει ζουγκλα το ενυδρειο και θα πεταχτει κανας ταρζαν...να ρωτησω κατι τελευταιο?εχω 8 guppies (για αρχη μεχρι να μαθω και πολυ πιο μετα σε αλλα ειδη) ενοχλουνται απο το πολυ φως?και επισης εχω ενα μηχανημα που βγαζει μπουρμουληθρες και απ οτι καταλαβα οξυγονωνει το ενυδρειο.χρειαζεται να το κλεινω τα βραδια για τη ξεκουραση των ψαριων και των φυτων? αυτα :)

Αν εχεις μετρησει καλα το ενυδρειο σου και οντως ειναι 37.5 λιτρα τα 8 γκαπυ και πολλα γι αυτο το ενυδρειο,συν οτι δεν εχει στρωσει και το φιλτρο σου μεσα σε μια βδομαδα και με τοσα ψαρια μεσα.Εχεις κανει καθολου μετρησεις?

Τωρα για την αερντλια που λες γνωμη μου ειναι οτι αν εχεις αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο σου το νερο σου οξυγονονεται καλα και με την αεραντλια το πρωι διωχνεις το co2 που το χρειαζονται τα φυτα σου για την φωτοσυνθεση,αν θες να την βαζεις για μενα καλητερα να την βαζεις το βραδυ που τα φυτα δεν φωτοσυνθετουν

η βλακεια μου ειναι οτι νομιζα οτι εχω ενυδρειο 60 λιτρων και μου λεγανε να παρω κι αλλα guppies...παντως τα βλεπω χαρουμενα μεχρι στιγμης και πολυ ζωηρα! πολθ λογικο αυτο που λες για την αεραντλια,θα κανω αυτο που λες.ευχαριστω για τν χρονο σου!! :)

η βλακεια μου ειναι οτι νομιζα οτι εχω ενυδρειο 60 λιτρων και μου λεγανε να παρω κι αλλα guppies...παντως τα βλεπω χαρουμενα μεχρι στιγμης και πολυ ζωηρα! πολθ λογικο αυτο που λες για την αεραντλια,θα κανω αυτο που λες.ευχαριστω για τν χρονο σου!! :)

Απλα να ξερεις οτι τα γκαπυ γεννανε σαν κουνελια και θα εχεις προβλημα χωρου.Μετρησεις κανεις καθολου στο νερο σου?

Οτι θες να ρωτησεις μην διστασεις :lmao:

ενα επομενο βημα θα ταν να ρωταγα για τις μετρησεις....δν εχω ιδεα πως γινεται και τι χρειαζεται :) ....αν θες οποτε μπορουσες να μου πεις για αυτο θα το εκτιμουσα,και αυριο θα προμηθευτω οτι χρειαζεται!

ενα επομενο βημα θα ταν να ρωταγα για τις μετρησεις....δν εχω ιδεα πως γινεται και τι χρειαζεται :) ....αν θες οποτε μπορουσες να μου πεις για αυτο θα το εκτιμουσα,και αυριο θα προμηθευτω οτι χρειαζεται!

Καλο ειναι να παρεις καποια τεστ για να μετρας το νερο σου.Υπαρχουν τεστ σε στικακια που μετρανε n02,n03,ph,kh,gh αλλα δεν μετρανε αμμωνια.Τα στικακια αυτα ειναι σχετικα φθηνα αλλα δεν ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις που κανουν.Μετα υπαρχουν και τα υγρα τεστ που ειναι για ολα τα παραπανω που σου εγραψα αλλα ειναι το καθε τεστ μετραει μονο ενα πχ ph η no2 η n03.Αυτα βεβαια ειναι πιο ακριβα αλλα οι μετρησεις ειναι σωστες και αξιοπιστες.Η τιμη διαφερει απο μαρκα σε μαρκα

Αυτα που θα χρειαστεις για αρχη ειναι σιγουρα αμμωνιας,no2,no3 αφου μ αυτα καταλαβαινεις ποτε ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου

Το καθε τεστ μεσα εχει οδηγειες πως θα κανεις τις μετρησεις σου

ΥΓ το τεστ αμμωνιας υπαρχει μονο σε υγρο και οχι σε στικ :lmao:

εγινε!!! θα προμηθευτω αμεσα και θα ανοιξω θεμα να δω σε τι κατασταση ειναι :)

Μολις μετρησεις ανοιξε ενα θεμα στο γενικα περι γλυκου νερου,γραψε τα αποτελεσματα και θα σου πουμε που βρησκεσαι.Αν υπαρχει καποιο προβλημα θα σου πουμε τι να κανεις.Αναμενουμε μετρησεις λοιπον :lmao:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...