irongud 1 Αυγούστου 2011 #1 Share 1 Αυγούστου 2011 εχω μια σκεψη στο μυαλο μου. καθοτι παω για αφρικανικο και θα πρεπει να το κανω νταμαρι σκεφτομουν κατι σε πατεντα ωστε να μη βαλω αληθινες πετρες παρα ελαφριες ωστε να μην ανεβασω το συνολικο βαρος του ενυδρειου. στο μυαλο μου παιζουν τα 2 εξης : ελαφροπετρα και αλφαμπλοκ (η ytong υλικο χτισιματος). και στις 2 περιπτωσεις το βαρος θα ειναι ελαχιστο και θα εχω το συν οτι θα μπορω πελεκωντας τις πετρες να τις στησω ακριβως οπως μου αρεσει. επισης και επειδη το αλφαμπλοκ ειναι ασπρο σκεφτηκα αφου τις διαμορφωσω να τις περασω με το durostick d1 οπως εκανε ο φιλος κουμαν στην πλατη του αφρικανικου του για να φαινονται φυσικες. ακουω γνωμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 1 Αυγούστου 2011 #2 Share 1 Αυγούστου 2011 Η ιδεα με την ελαφροπετρα θα μου αρεσε περισσότερό παρα με το αλφα μπλοκ.μπορεις και με αφρολεξ και με πολυοθερανη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 1 Αυγούστου 2011 #3 Share 1 Αυγούστου 2011 Πολύ ταλαιπωρία δεν είναι αυτό που λες;;θα κάτσεις να φτιάξεις 20-30 πέτρες έτσι όπως λες; Πιστεύω οτι το αποτέλεσμα δεν θα είναι φυσικό..θα φαίνεται οτι δεν είναι αληθινές πέτρες..έτσι νομίζω! Γιατί φοβάσαι για το βάρος του ενυδρείου;υπάρχει κάποιος λόγος;; Έχε στο νου σου οτι όσο βάζεις πέτρες τόσο μειώνονται και τα λίτρα νερού πάντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 1 Αυγούστου 2011 #4 Share 1 Αυγούστου 2011 για πολλές λεπτομέριες δε ξέρω να σου πω θα πούνε οι ειδικοί το μόνο που μπορώ είναι ότι οι κανονικές πέτρες(ασβελοστιθηκές) θα σου αναβάσουνε το ph κατι το οποίο χριάζεσς στην αφρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 1 Αυγούστου 2011 #5 Share 1 Αυγούστου 2011 Πολύ ταλαιπωρία δεν είναι αυτό που λες;;θα κάτσεις να φτιάξεις 20-30 πέτρες έτσι όπως λες; Πιστεύω οτι το αποτέλεσμα δεν θα είναι φυσικό..θα φαίνεται οτι δεν είναι αληθινές πέτρες..έτσι νομίζω! Γιατί φοβάσαι για το βάρος του ενυδρείου;υπάρχει κάποιος λόγος;; Έχε στο νου σου οτι όσο βάζεις πέτρες τόσο μειώνονται και τα λίτρα νερού πάντως.. Ο ογκος ειναι ιδιος το βαρος διαφορετικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 1 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 1 Αυγούστου 2011 ειναι πολλοι οι λογοι.... πχ χρειαστηκε να το μετακομισω σπιτι... και θεμα στησιματος κλπ κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 2 Αυγούστου 2011 #7 Share 2 Αυγούστου 2011 Ο ογκος ειναι ιδιος το βαρος διαφορετικο. Δεν είπα το αντίθετο..άλλο εννοούσα,οτι αν το ενυδρείο είναι 250λ πχ μεικτά και το γεμίσει πέτρα τότε ζήτημα αν θα έχει 200λ νερό καθαρά,για να μπορεί να υπολογίσει στο περίπου το τελικό του βάρος αφού με αυτό έχει θέμα.. Παντελή αν πιστεύεις οτι θα σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα απτις πέτρες που θα φτιάξεις συνέχισε..δεν είναι κακή σαν ιδέα!οπτικά δεν ξέρω πως θα είναι!αλλά πόσο να κερδίσεις;50 κιλά;;για τι ενυδρείο μιλάμε;για 1 μέτρο σωστά;; Εγώ πιστεύω οτι σε Αφρικάνικο ενυδρείο η πέτρα είναι αυτή που κάνει το ενυδρείο να δείχνει ωραίο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 12 Αυγούστου 2011 #8 Share 12 Αυγούστου 2011 εχω μια σκεψη στο μυαλο μου. καθοτι παω για αφρικανικο και θα πρεπει να το κανω νταμαρι σκεφτομουν κατι σε πατεντα ωστε να μη βαλω αληθινες πετρες παρα ελαφριες ωστε να μην ανεβασω το συνολικο βαρος του ενυδρειου. στο μυαλο μου παιζουν τα 2 εξης : ελαφροπετρα και αλφαμπλοκ (η ytong υλικο χτισιματος). και στις 2 περιπτωσεις το βαρος θα ειναι ελαχιστο και θα εχω το συν οτι θα μπορω πελεκωντας τις πετρες να τις στησω ακριβως οπως μου αρεσει. επισης και επειδη το αλφαμπλοκ ειναι ασπρο σκεφτηκα αφου τις διαμορφωσω να τις περασω με το durostick d1 οπως εκανε ο φιλος κουμαν στην πλατη του αφρικανικου του για να φαινονται φυσικες. ακουω γνωμες... Να έχεις υπ΄όψιν σου πως το Alpha block και το Ytong είναι τεχνητά προϊόντα που παράγονται με την χρήση ΚΑΙ χημικών. Πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο απο τα δύο, ψάξε στα site των κατασκευαστών (ή πήγαινε σε μια μάντρα υλικών) και μάθε την ακριβή σύσταση τους. Φοβάμαι πως είναι ακατάλληλα για κάθε τύπου ενυδρείο. Αν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις, να ξέρεις πως μπορείς να τα μορφοποιήσεις στο επιθυμητό σχήμα και με την χρήση πριονιού. Καλή τύχη, Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος