BolseviquE 31 Ιουλίου 2011 #1 Share 31 Ιουλίου 2011 Χαιρετώ. Η κυρία των φωτογραφειών 1, 2, 3,4,5, έχει αυτό το χτύπημα στην ουρά. Συνέβη απο χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το απόγευμα. Δεν ξέρω πως το έπαθε αλλα τι πρέπει να κάνω; Οι υπόλοιποι συγκάτοικοι δε την πολυπειράζουν μιας κ είναι η πιό μεγαλόσωμη του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Ιουλίου 2011 #2 Share 31 Ιουλίου 2011 (edited) κατ'αρχας δεν ειναι πανω στην ουρα,αλλα στο σωμα του ψαριου στο πισω μερος. εχεις παρατηρησει οποιοδηποτε αλλο τετοιο σημαδι στα ψαρια σου..? ειχες αγορασει προσφατα καποιο ψαρι? σε ρωταω γιατι δεν ειμαι σιγουρος ακριβως για την ασθενεια,και καλο ειναι να συμπληρωσεις το αναλογο αρχειο στις ασθενειες με ολες τις λεπτομερειες...... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 Έγινε επεξεργασία 31 Ιουλίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 1 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 1 Αυγούστου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Εκτός από τα παραπάνω παρατήρησα 2 από τα γκάπυ μου. Το 1ο κολυμπά λίγο "σούζα", σαν "λ", αλλα τρώει κ κινείται κανονικά. Το 2ο του έχουν τσιμπήσει λίγο το ραχιαίο πτερύγιο. Και οι 2 είναι θυληκές. Μερικές φώτο 1, 2, 3, 4, 5 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ Μια περιγραφή είναι Αυτή - Λίτρα: 80 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): juvel u2 με σιποραξ - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): το ενυδρείο τρέχει χωρίς πρόβλημα απο φεβρουάριο - Ψάρια (είδη και αριθμός): Πλάτυ (8), Γκαπυ(7) και κάμποσα παιδιά τους - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): όπως στη παρουσίαση παραπάνω ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,5~7,8 - KH:6 - GH:9 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0~0,5 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):40 (συνήθως έιναι πιό χαμηλά (10~20) απλά είναι μια μέρα πριν την αλλαγή) - Θερμοκρασία:~28 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: sera, api, jbl -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Το πλάτυ που ανέφερα αρχικά και τα 2 γκάπυ - Ιστορικό Ψαριού: και τα 3 τα έχω από φεβρουάριο - Συμπτώματα που παρουσιάζει: όπως αναφέρω πιο πάνω - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το μόνο νέο που έβαλα ήταν κάποια φυτά που πήρα απο το φίλο Άρη που είχε Αυτό το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 2 Αυγούστου 2011 #4 Share 2 Αυγούστου 2011 καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου; Βαλε μελαφιξ κ εκτοζον κ κρατα το νερο οσο ποιο καθαρο γινετε. Στην πληγη υπαρχει κ κοκκινησαμ , εχει αρχισει κ βγαζει χνουδι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 2 Αυγούστου 2011 Author #5 Share 2 Αυγούστου 2011 καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου; Βαλε μελαφιξ κ εκτοζον κ κρατα το νερο οσο ποιο καθαρο γινετε. Στην πληγη υπαρχει κ κοκκινησαμ?? , εχει αρχισει κ βγαζει χνουδι; Αλλαγές κάνω στις 7~10 το πολύ μέρες. Κοκκινίλα νομίζω έχει (είμαι στη δουλια τώρα), χώούδι όχι. Μελαφιξ κ εκτοζον βρίσκω σε όλα τα πετ σοπ; Τι λέτε να κόλλησα κ πως; Για την γκαπίνα που πάει σούζα; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 2 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 2 Αυγούστου 2011 Τελικά δεν έχει κοκκινίλα...σαν σκίσιμο φαίνεται. Έκανα αλλαγή σήμερα και παρατήρησα ένα ακόμα πλάτυ (πιο μικρό) να είναι κολλημένο στο βυθό κ με το που το πλησίαζα με την απόχη να κολυμπά κανονικά. Ξαφνικά τα έπιασε λίγο από όλα....τι να πω; Μέχρι τώρα δεν είχα απώλεια, αναμενω να δω...Καμια συμβουλή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Αυγούστου 2011 #7 Share 2 Αυγούστου 2011 κανε αυτο που σου ειπε παραπανω η φιλη τζινια. λογικα εχεις βακτηριακη μολυνση, οποια ειναι αρκετα επικινδυνα στα ζωοτοκα,και μπορει αν σοβαρεψει η κατασταση να οδηγησει σε μαζικους θανατους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 3 Αυγούστου 2011 Author #8 Share 3 Αυγούστου 2011 Τα παραπάνω φάρμακα επιρεάζουν κ τα "καλά" βακτήρια ΄για τον κύκλο του αζώτου; Θα πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω με τα βακτήρια που ρίχνω στις αλλαγές; Και άλλη μια ερώτηση. Είχα σβήσει τα ανεμιστηράκια κ η θερμοκρασία έφτασε τους 31. Υπάρχει πιθανότητα να επιρέασε αυτό το πλάτυ που είχε αράξει στο βυθό κ δεν κουνιόταν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 3 Αυγούστου 2011 #9 Share 3 Αυγούστου 2011 To melafix και το εκτοζον δεν επηρεάζουν την βιολογία του ενυδρείου. Προχώρα οπως σου πρότεινε η Gin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 5 Αυγούστου 2011 #10 Share 5 Αυγούστου 2011 Με κανενα απ τα δυο δεν θα εχεις προβλημα με την βιολογια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 16 Μαίου 2012 Author #11 Share 16 Μαίου 2012 Παλιό αλλά επίμονο... Το μετατρέπω λίγο αλλά σε γενικές γραμμές δε έχω απαλλαγεί από το πρόβλημα. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Έχω παρατηρήσει στα πλάτυ (που είχα κάμποσους θανάτους) λευκά σημάδια κ να σηκώνονται ελαφρά τα λέπια τους. http://postimage.org/image/p3wgldey3, http://postimage.org/image/5akcso1kb. Επίσης παρατήρησα κάποιες φορές έχουν κ λευκά απορρίματα. Έχω βάλει εκτοζόν 2-3 φορές. Μέσα σε ένα χρόνο έκανα κ 3-4 φορές θεραπεία με sera bactopur (το μόνο που κατάφερα ήταν να απαλλαγώ από τα σαλιγκάρια). Τελευταία δοκίμασα sera ectopur - bactopur. Πάλι δεν βλέπω να έχω αποτελέσματα. Να σημειώσω ότι έχω κανονικά γέννες όπως κ οι γαρίδες μου αναπαράγονται κανονικότατα. Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι έχω συχνούς θανάτους στα πλάτυ ( τα γκάπυ που έχω χάσει αυτόν το χρόνο είναι σαφώς λιγότερα) Τι μπορώ να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 16 Μαίου 2012 #12 Share 16 Μαίου 2012 Καλησπέρα,έχω αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε δικό μου ενυδρείο,τα ψάρια "μαραίνονται" με αργούς ρυθμούς,πρόκεται για εσω-παράσιτο,τα ψάρια εξασθενούν σταδιακά.Η θεραπεία με χρήση ektozon ή melafix δεν είναι αποτελεσματικές.Θα μπορούσες να δοκιμάσεις θεραπεία με JBL Gyrodactol και να την ολοκληρώσεις με JBL Acclimol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 17 Μαίου 2012 Author #13 Share 17 Μαίου 2012 Επειδή έχω ένα μικρότερο ενυδρείο, μπορώ να απομονώσω εκεί όσα βλέπω να έχουν συμπτώματα ή είναι καλύτερο να εφαρμώσω τη θεραπεία σε όλα καλού κακού; Πόσο θα επηρρεάσει αυτό το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 17 Μαίου 2012 #14 Share 17 Μαίου 2012 Μπορεις να δοκιμασεις θεραπεια σε ολοκληρο το ενυδρειο,ωστε να αποφυγεις νεα κρουσματα ασθενειας.Δε θα επηρεασει τη βιολογια αν ακολουθησεις τις οδηγιες χρησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 23 Μαίου 2012 Author #15 Share 23 Μαίου 2012 Σε ευχαριστώ Νick και θα ενημερώσω για αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος