aggelonias 30 Ιουλίου 2011 #1 Share 30 Ιουλίου 2011 guys τι αλλα ψαρια εκτος απο ζοωτοκα μπορουν να ειναι ιδανικοι συγκατικοι για τα μολλυ μου...για παραδειγμα θα μπορουσα να βαλω μεσα ενα drawf gourami?η τι αλλο χωρις να εχω κανενα προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Ιουλίου 2011 #2 Share 30 Ιουλίου 2011 καλυτερα οχι θα ελεγα.μεινε στα ζωοτοκα,οπως μολυ,πλατυ,γκαπι....τουλαχιστον εχεις μεγαλη χρωματικη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 30 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 30 Ιουλίου 2011 (edited) απλα σκευτομαι να βαλω μεσα αλλα 2 ψαρακια..και προσπαθω να βρω καποιο ειδος που ταιριαζει απολυτα μα τα μολακια μου...σκευτομουν για 2 ξιφοφορους..αλλα το τελικο τους μεγεθος με εκανε να τους αποριψω..εχω ριξει αρκετο διαβασμα τις τελευταιες μερες για να δω τι θα μπορουσα να βαλω τελικα μεσα..ειχα μια προτιμηση σε ενα ζευγαρακι drawf gourami.ο κυριοτερος λογος οτι το τελικο μεγεθος τους δεν ειναι αρκετα μεγαλο..7-8 εκατοστα..ειναι αρκετα ειρηνικα και υσηχα ψαρια..πανεμορφα στην εμφανιση..και η συμπεριφορα τους μεσα στο ενυδρειο μαγευτικη..στο πετ σοπ που παω καθομαι και τα χαζευω με τις ωρες.... Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2011 - aggelonias Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Ιουλίου 2011 #4 Share 30 Ιουλίου 2011 πολλες φορες ο ερωτας για ενα ειδος μας οδηγει σε νεο ενυδρειο..... μεινε δω που εισαι ,και ισως καποια στιγμη οταν και εφοσων εισαι ετοιμος για αναβαθμιση λιτρων,βαλεις αυτα που θελεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 30 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 30 Ιουλίου 2011 μεχρι τα χριστουγεννα πρωτα ο θεος και μετα η γκρινια της γυναικας..εχω σκοπο αγορα ενυδρειου 120 λιτρων..αλλα σε αυτο θα μπει ο μεγαλος μου ερωτας..ενα κοπαδακι Mikrogeophagus ramirezi...τελικα μενω οπως εχει τωρα και αργοτερα βλεπουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιουλίου 2011 #6 Share 31 Ιουλίου 2011 dwarf gourami μη βαλεις μαζι με τα ζωοτοκα για διαφορους λογους.Εχεις λιγα λιτρα για ζευγαρι,εχουν διαφορετικες απαιτησεις σε παραμετρους νερου,δεν ειναι και τοσο ησυχα οσο φαινονται και δυσκολα θα βρεις θυληκο στα μαγαζια ΥΓ τα ραμιρεζι που λες δεν μπαινουν σε κοπαδι αλλα σε ζευγαρι και ειναι πολυ ευαισθητα ψαρια και δυσκολα στη διατηρηση τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 31 Ιουλίου 2011 #7 Share 31 Ιουλίου 2011 (edited) Γατόψαρα δεν θα μπορούσε να βάλει; Γαρίδες; Έγινε επεξεργασία 31 Ιουλίου 2011 - Rout Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιουλίου 2011 #8 Share 31 Ιουλίου 2011 Γατόψαρα δεν θα μπορούσε να βάλει; Γαρίδες; Γατοψαρα ,αν εννοεις τα cory δεν θα μπορουσε γιατι θελουν μαλακο νερο.Γαριδες δεν ξερω γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν θα επιζησουν απο τα ζωοτοκα,μπορει να τις τρωνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 31 Ιουλίου 2011 Author #9 Share 31 Ιουλίου 2011 εχω βρει ζευγαρακι dwarf gourami...γι αυτο και ηθελα να βαλω...τωρα οσο για γαριδες δεν με περνει γιατι θα ειναι κολατσιο για τα μολακια μου...τα cory μπορει να εχω κανει λαθος αλλα εχω 2 μεσα...χωρις κανενα απολυτως προβλημα...τωρα ομως με προβληματισες που ειπες οτι δεν κανουν μαζι...το πρωτο μπηκε απο την αρχη 2 μηνες πριν..και δεν εχω παρατηρισει καποια περιεργη συμπεριφορα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιουλίου 2011 #10 Share 31 Ιουλίου 2011 (edited) εχω βρει ζευγαρακι dwarf gourami...γι αυτο και ηθελα να βαλω...τωρα οσο για γαριδες δεν με περνει γιατι θα ειναι κολατσιο για τα μολακια μου...τα cory μπορει να εχω κανει λαθος αλλα εχω 2 μεσα...χωρις κανενα απολυτως προβλημα...τωρα ομως με προβληματισες που ειπες οτι δεν κανουν μαζι...το πρωτο μπηκε απο την αρχη 2 μηνες πριν..και δεν εχω παρατηρισει καποια περιεργη συμπεριφορα.... Δυστοιχος δεν κανουν μαζι τα κορυ,θελουν μαλακο νερακι,εχεις μικρο ενυδρειο και θελουν και κοπαδι,δηλαδη πανω απο 5.Εκτως αυτου εκανες λαθος που το εβαλες απο την αρχη γιατι θελουν καλα στρωμενο βυθο,δηλαδη μιλαμε για 2+ μηνες μετα.Ελπιζω να εχεις αμμο μεσα και οχι χαλικι... ΥΓ πως καταλαβες οτι ειναι ζευγαρι τα γκουραμι? Έγινε επεξεργασία 31 Ιουλίου 2011 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 31 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 31 Ιουλίου 2011 (edited) απο τον χρωματισμο που εχουν..το αρσενικο εχει εντονα χρωματα ενω το θυληκο ειναι προσ το ασημοχρυσο δεν μπορω να περιγραψω ακριβως το χρωμα και ειναι ακετα μουντο..διαβαζοντας το προφιλ τους στο ιντερνετ ειδα οτι αυτος ειναι ο τροπος διαχωρισμου...διορθωσε με εαν κανω λαθος... ..δυστηχως τωρα εχω αρχισει και μαθαινω σιγα σιγα...τουλαχιστον για αρχαριος δεν εχω κανει τεραστια λαθη..πχ. 5 σκαλαρια σε 60 λιτρα... η καρχαροειδει με τα οποια την πατανε οι περισσοτεροι αρχαριοι... το αρσενικο ειναι σαν και αυτο ενω το θυληκο καπως ετσι και η τιμη του ζευγαριου ειναι στα 7€..υγ..πολυ φθηνα δεν ειναι?η κανω λαθος.... Έγινε επεξεργασία 31 Ιουλίου 2011 - aggelonias Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 31 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 31 Ιουλίου 2011 Minimum Tank Size (60cm x 30cm x 30cm) - 56 litre tank is just about big enough for a pair provided it is set up correctly..στο προφιλ τους λεει αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιουλίου 2011 #13 Share 31 Ιουλίου 2011 Απ οτι ξερω και εχω διαβασει δεν παιζει ρολο το χρωμα αλλα τα πτεριγια.Τα θυληκα εχουν μικροτερα και πιο στρογγυλα πτεριγια απο τα αρσενικα ενω τα αρσενικα εχουν μεγαλητερα και πιο μυτερα Θυληκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 31 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 31 Ιουλίου 2011 (edited) Males are a little larger and much more colourful than the plainer, silvery females. They also develop extended dorsal and anal fins as they mature which the females lack. There are several colour morphs available, but all can be sexed very easily using this method.(Τα αρσενικά είναι λίγο μεγαλύτερα και πιο πολύχρωμο από τα πιο απλά, ασημένια θηλυκά. Μπορούν επίσης να αναπτύξουν επεκταθεί ραχιαία και πρωκτικά πτερύγια καθώς ωριμάζουν οι οποίες στερούνται των θηλυκών. Υπάρχουν αρκετές morphs χρώμα είναι διαθέσιμο, αλλά όλα μπορούν να sexed πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.) διαβαζω απο εδω http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=2857 Έγινε επεξεργασία 31 Ιουλίου 2011 - aggelonias Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιουλίου 2011 #15 Share 31 Ιουλίου 2011 Males are a little larger and much more colourful than the plainer, silvery females. They also develop extended dorsal and anal fins as they mature which the females lack. There are several colour morphs available, but all can be sexed very easily using this method.(Τα αρσενικά είναι λίγο μεγαλύτερα και πιο πολύχρωμο από τα πιο απλά, ασημένια θηλυκά. Μπορούν επίσης να αναπτύξουν επεκταθεί ραχιαία και πρωκτικά πτερύγια καθώς ωριμάζουν οι οποίες στερούνται των θηλυκών. Υπάρχουν αρκετές morphs χρώμα είναι διαθέσιμο, αλλά όλα μπορούν να sexed πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.) διαβαζω απο εδω http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=2857 Δεν ξερω αν ολα τα θυληκα ειναι ασημενια γιατι ευπαρχουν σε πολλα χρωματα τα dwarf gourami Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 31 Ιουλίου 2011 Author #16 Share 31 Ιουλίου 2011 παντως αυτο που εχω παρατιρισει...ειναι οτι ψαχνοντας πληροφοριες για ψαρια πολλες φορες βρισκω σε πολλα διαφορετικα σαιτ..και αυτα που λενε αρκετες φορες δεν συμπιπτουν...δεν ξερεις ακριβως τι να εμπιστευτεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιουλίου 2011 #17 Share 31 Ιουλίου 2011 παντως αυτο που εχω παρατιρισει...ειναι οτι ψαχνοντας πληροφοριες για ψαρια πολλες φορες βρισκω σε πολλα διαφορετικα σαιτ..και αυτα που λενε αρκετες φορες δεν συμπιπτουν...δεν ξερεις ακριβως τι να εμπιστευτεις... Ναι το ξερω,παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν πανε με ζωοτοκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 31 Ιουλίου 2011 Author #18 Share 31 Ιουλίου 2011 κριμα... ..και ηταν ενα πολυ ομορφο ζευγαρακι...τωρα με τα cory τι να κανω?η συμπεριφορα τους εως τωρα ειναι η εξης..ειναι ολη την ημερα μαζι...κολυμπανε αρκετα...κοβουν ολη την ωρα βολτες στο βυθο....γενικα ειναι αρκετα ζωηρα...τωρα στο βυθο εχω ψιλο χαλικακι...ξερω οτι ειναι λαθος γιατι με τον τροπο που τρεφονται μπορει να τραυματισουν τα βρανχια τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος