Jump to content

Eheim 2217

n4speed

Recommended Posts

Παιδιά έχω ένα eheim 2217 1,5 μήνα.

Τα υλικά που έχω βάλει μέσα από κάτω (εισαγωγή) προς τα πάνω (εξαγωγή) είναι:

bioballs 0,75 l

μπλε στρογγυλο σφουγγαρι της eheim

siporax περίπου 2l

1 καλτσόν με τύρφη (1 λίτρο)

ενυδρειακό βαμβάκι

Την αρχή λοιπόν το νερό πήγαινε σαν μανικα από πυροσβεστικό. Μου στράβωσε τα φυτα σχεδον.

Μετά από 2 εβδομάδες μειώθηκε πολύ. Καθάρισα το ενυδρειακο βαμβακι. Αντικατέστησα της βιομπαλες με σιποραξ (γιατί μου φαίνεται ότι επιτρεπει καλυτερα τη ροή) και καθαρισα το μπλε σφουγγάρι. Η ροή αποκαταστάθηκε αρκετά. Για να μην ξαναπήξει έφτιαξα και ενα πρόφιλτρο στην εισαγωγή του φίλτρου για να κραταει τα χοντρα, από χοντροτρυπο μπλε σφουγγαρι.

Σήμερα 10 μέρες μετά λόγο επερχόμενης απουσίας, εκανα αλλαγή νερού και άλλαξα ενυδρειακό βαμβακι με καινούριο και έπλυνα το πρόφιλτρο. Η ροή όμως μετά είναι πολύ μειωμένη. Σαν ένα λάστιχο ποτίσματος με τη βρύση ανηγμένη στο 70%. Προσπάθησα και έβγαλα νομίζω όλο τον αέρα κουνώντας το πέρα δώθε καθώς δούλευε.

Καμία πρόταση , συμβουλή?

Αρα τωρα με τη σειρα απο κατω προς τα πανω εχεις βαλει πρωτο το syporax;

Το εχεις τοποθετησει σε δυχτακι;Εχεις βαλει το πρωτο πλαστικο στρογγυλο του φιλτρου;

Αρα τωρα με τη σειρα απο κατω προς τα πανω εχεις βαλει πρωτο το syporax;

Το εχεις τοποθετησει σε δυχτακι;Εχεις βαλει το πρωτο πλαστικο στρογγυλο του φιλτρου;

ολα τα υλικα ειναι χυμα. μονο η τυρφη ειναι σε καλτσον. εχω βαλει τα 2 στρογγυλα καλαθακια οπως δειχνει το κουτι.

το ενα κατω ορθιο και το αλλο πανω απο το ενυδριακο βαμβακι αναποδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...