Jump to content

Reef Salt

Recommended Posts

Θέλω την βοήθειά σας για λογαρισμό ενός φίλου.

Ξεκίνησε ένα μικρό θαλασσινό ενυδρείο χρησιμοποιόντας αλάτι της aqua med. Το έχει βάλει μέσα στο άδειο κατα τα άλλα ενυδρείο με τρεις κυκλοφορητές, θερμοκρασία στους 31 και αυτό δεν λέει να λυώσει εδώ και 24 ώρες. Μια ποσότητα προσπάθησε να την λυώσει σε κουβά με ζεστό νερό από βραστήρα (100 βαθμών) πριν το βάλει στο ενυδρείο.

Μετά από τόσες ώρες προσπάθειας και ανακατέματος, το νερό δεν έχει ξεθολώσει τελείως.

Τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να κάνει?

Πυκνότητα στο 1020.

Έγινε επεξεργασία - KokkinosK

θερμοκρασία στους 31 και αυτό δεν λέει να λυώσει εδώ και 24 ώρες. Μια ποσότητα προσπάθησε να την λυώσει σε κουβά με ζεστό νερό από βραστήρα (100 βαθμών) πριν το βάλει στο ενυδρείο.

ποιος σας ειπε για τετοιες θερμοκρασιες και για διαλυση μεσω βρασμου του αλατιου στο ενυδρειο..!!!!!!??? :bowdown::):thumbup:

το βρασμενο αλατονερο εχει χασει τα παντα απο ιχνοστοιχεια και θρεπτικα συστατικα....ουτε για αλμη σε τυρι δεν κανει πλεον....

Ποσα λιτρα το ενυδρειο,και ποση ποσοτητα αλατιου εβαλε;

35 λιτ και έβαλε 800 gr αλάτι

35 λιτ και έβαλε 800 gr αλάτι

fish only ετοιμαζει...?γιατι μου φαινεται λιγο το αλατι....

Κατ΄αρχήν ναι. Ίσως να βάλει και κανένα εύκολο κοραλάκι αργότερα.

Όσον αφοράσ το αλάτι τώρα, τι να κάνει?

Προφανώς έκανε μ@#$%$, τώρα τι κάνει?

Το πετάει και βάζει άλλο, αλλά το πρόβλημα θα παραμείνει. Μπορεί να φταίει το αλάτι ή κάτι άλλο ή χρειάζεται 30 ώρες για να λυώσει έτσι και αλλιώς?

Ρωτάω γιατί εγώ δεν μπορώ να τον βοηθήσω. :bowdown:

Κατ' αρχην ολλα τα αλατια δεν λιωνουν ευκολα.Το συγκεκριμενο δεν το ξερω αλλα για να μην λιωνει χαλαρα σε 24 ωρες πας για αλλο,ασχετως και αν οι τιμες των στοιχιων που περιεχει μπορει και να ειναι καλες(δεν ειναι ευκολο στη χρηση).Ενα καλο αλατι λιωνει και πολυ ευκολα.Τωρα το σιγουρο ειναι πως εκανες πα...ρια :bowdown: ,αλλα εγω πρωτα θα εκανα τις αναλογες μετησεις στο υπαρχων νερο και αναλογος θα επρατα :)

Κατ' αρχην ολλα τα αλατια δεν λιωνουν ευκολα.Το συγκεκριμενο δεν το ξερω αλλα για να μην λιωνει χαλαρα σε 24 ωρες πας για αλλο,ασχετως και αν οι τιμες των στοιχιων που περιεχει μπορει και να ειναι καλες(δεν ειναι ευκολο στη χρηση).Ενα καλο αλατι λιωνει και πολυ ευκολα.Τωρα το σιγουρο ειναι πως εκανες πα...ρια :bowdown: ,αλλα εγω πρωτα θα εκανα τις αναλογες μετησεις στο υπαρχων νερο και αναλογος θα επρατα :)

Δεν είναι πολλές όμως 24-30 ώρες?

Στο κάτω κάτω μιλάμε για επώνυμο αλάτι ειδικό για την συγκεκριμένη χρήση.

Το κακό είναι πως εγω δεν έχω πείρα και δεν μπορώ να τον βοηθήσω, κλίνω όμως στο να το πετάξει και να ξαναπροσπαθήσει με άλλη μάρκα.

Το θέμα όμως είναι γιατί συνέβει..

μπορει να ηταν ελλατωματικη παρτιδα ,μπορει κατι αλλο.σιγουρα παντως και για πρωρτο γεμισμα δεν θα το ρισκαρα εγω.στο φιναλε ας το παει πισω και ας διαμαρτυρηθει στο καταστημα....

οκ :bowdown:

Έγινε ήδη.

Το ενυδρείο άδειασε και μπήκε καθαρό νερό με άλλο αλάτι που διαλύθηκε αμέσως.

Έβαλε και αραγονίτη και αύριο θα πάρει και ζωντανό βράχο.

Όλα καλά. :bowdown:

ωπα...ωπα.....προχωραει πολυ γρηγορα.ποτε εβαλε το αλατι,ποτε το διελυσε(ασχετα αν φαινοταν πως διαλυθηκε γρηγορα δεν παευει να ειναι τοξικο...)....ας αναβαλει για ακομη 1-2 μερες τον ζωντανο βραχο.

ωπα...ωπα.....προχωραει πολυ γρηγορα.ποτε εβαλε το αλατι,ποτε το διελυσε(ασχετα αν φαινοταν πως διαλυθηκε γρηγορα δεν παευει να ειναι τοξικο...)....ας αναβαλει για ακομη 1-2 μερες τον ζωντανο βραχο.

Αυτό θα ήθελα να το δω στο "mythbusters" :bowdown:

Δε ξέρω μπορεί να ίσχυε παλιά για κάποια αλάτια γιατί το άκουσα πάρα πολύ όταν ξεκίνησα στα αλάτια αλλά ξέρω πολλούς χομπίστες που δε το αφήνουν να "σπάει" ούτε καν ολόκληρη μέρα (συμπεριλαμβανομένου και μένα) χωρίς κάποια επίπτωση και χωρίς ούτε καν να κλείνει κάποιο κοράλι πάνω στην αλλαγή έστω και προσωρινά.

Σόρρυ που ξεφεύγω, ίσως θα ήταν καλό να ξεκινήσει ένα καινούργιο θέμα :)

Μήπως έβαλε πρώτα το αλάτι και μετά πρόσθεσε το νερό?

Αν εννοείς στην αρχή που είχε το πρόβλημα, όχι.

Προσπάθησε να το λυώσει ανακατεύοντας το 50% σε έναν κουβά και μετά το έβαλε στο ενυδρείο με 3 κυκλοφορητές.

Είχε παλιά θαλασσινό (750 lit) οπότε έχει κάποια σχετική εμπειρία.

Απλά νομίζω πως έχουν αλλάξει πολλά στο χόμπυ τα τελευταία 3-4 χρόνια. Θα κάνει εγγραφή και στο forum οπότε πιστεύω να πάνε όλα καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...