Jump to content

Διαχυση Co2 σε 40λιτρο

rastafarian

Recommended Posts

Αν πιάνουν τα χέρια σου........

Να ξέρεις οτι.......οτι διοξείδιο δεν διαλύεται, συγκεντρώνεται στο πάνω μέρος, οπότε καλό είναι να τοποθετήσεις ακόμη ένα σωληνάκι ψηλά και εκείνο να μπαίνει στην είσοδο αέρα (τσιφάρι) του κυκλοφορητή (αν υπάρχει) ώστε να έχεις επαναφορά του διοξειδίου υπομορφή φυσαλίδων ώστε να εχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και αυτό είναι δοκιμασμένο και δουλεύει.

Κατσε γιατι μπερδευτικα lasal τωρα.Λοιπον εχω ενα κυκλοφορητη που εχει εισοδο αερα.Εγω σκεφτικα να τρυπισω την ποτιστρα για να βαλω μεσα την εξοδο του κυκλοφορητη και το σωληνακι που φευγει απο το μπουκαλι του co2 να το βαλω στην εισοδο του κυκλοφορητη που μπαινει ο αερας..εσυ αυτο που μου λες πως το κανω γιατι δεν καταλαβα..

Κατσε γιατι μπερδευτικα lasal τωρα.Λοιπον εχω ενα κυκλοφορητη που εχει εισοδο αερα.Εγω σκεφτικα να τρυπισω την ποτιστρα για να βαλω μεσα την εξοδο του κυκλοφορητη και το σωληνακι που φευγει απο το μπουκαλι του co2 να το βαλω στην εισοδο του κυκλοφορητη που μπαινει ο αερας..εσυ αυτο που μου λες πως το κανω γιατι δεν καταλαβα..

Θααα σε ξεμπερδέψω

Το σωληνάκι που φεύγει από το μπουκάλι του co2 να το βάλεις απευθείας μέσα στον διαχύτη

ωστε να μπορείς να βάλεις ενα δεύτερο σωληνάκι που θα παίρνει απο το πάνω μέρος του διαχύτη και θα καταλήγει στον κυκλοφορητή

Δες εδώ

Δοκιμασμένα πράγματα :bowdown:

Θααα σε ξεμπερδέψω

Το σωληνάκι που φεύγει από το μπουκάλι του co2 να το βάλεις απευθείας μέσα στον διαχύτη

ωστε να μπορείς να βάλεις ενα δεύτερο σωληνάκι που θα παίρνει απο το πάνω μέρος του διαχύτη και θα καταλήγει στον κυκλοφορητή

Δες εδώ

Δοκιμασμένα πράγματα :bowdown:

Εμενα ομως η εισοδο για το σωληνακι του αερα ειναι στην εξοδο του κυκλοφορητη.Δηλαδη θα κανω μια τρυπα για να μπει η εισοδος του κυκλοφορητη στον διαχυτη και μια τρυπα για το σωλινακι του co2.Αν κανω αλλη μια τρυπα πανω για να βαλω και αλλο σωληνακι που θα το εννωσω με την εισοδο του κυκλοφορητη οι φυσαλιδες θα μπαινουν παλι μεσα στον διαχυτη.Αυτο θελουμε?θα βαλω μια φωτο τωρα να δεις τον κυκλοφορητη

Lasal για δες αυτο το σχεδιακι που εκανα,ειναι σωστο?

post-26285-1311975577_thumb.jpg

Lasal για δες αυτο το σχεδιακι που εκανα,ειναι σωστο?

Απόλυτα, τόπιασες :bowdown:

Αν μπορούσες να προσθέσεις και μια γωνία εσωτερικά στην έξοδο του κυκλοφορητή δηλαδή εσωτερικά στον διαχύτη θα ήταν ιδανικό.

:)

ΥΓ.

Ίσως και να σε ενδιαφέρει (ακαδημαικά) και αυτό

Έγινε επεξεργασία - lasal

Απόλυτα, τόπιασες :bowdown:

Αν μπορούσες να προσθέσεις και μια γωνία εσωτερικά στην έξοδο του κυκλοφορητή δηλαδή εσωτερικά στον διαχύτη θα ήταν ιδανικό.

:)

ΥΓ.

Ίσως και να σε ενδιαφέρει (ακαδημαικά) και αυτό

Μπορει να εχω γωνια αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει,αυτη φανταζομαι την γυρναω προς τα κατω ετσι?και εχω και 2 αποριες :thumbup:

1)παιζει ρολο ποσο μακρυς θα ειναι ο διαχυτης?

2)πρεπει απο κατω,στην εξοδο του διαχυτη,να βαλω σφουγγαρι η να το αφησω ανοιχτο?

Μπορει να εχω γωνια αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει,αυτη φανταζομαι την γυρναω προς τα κατω ετσι?και εχω και 2 αποριες :bowdown:

1)παιζει ρολο ποσο μακρυς θα ειναι ο διαχυτης?

2)πρεπει απο κατω,στην εξοδο του διαχυτη,να βαλω σφουγγαρι η να το αφησω ανοιχτο?

1. παίζει αλλά δεν ειναι και τόσο σημαντικό

2. Οπωσδήποτε πρέπει να μπει σφουγγάρι αλλιώς μην το κάνεις καθόλου.

Η γωνία μπαίνει αν θέλεις να κάνει περιστροφή το νερό χωρίς να είναι απαραίτητη.

Δοκίμασε αρχικά χωρίς αυτήν.

Αυτό έχει να κάνει με την γωνία που θα τοποθετηθεί ο κυκλοφορητής.

Αν μπει οριζόντια όπως είναι στο σκαρίφημα τότε δεν είναι λόγος ύπαρξης

Έγινε επεξεργασία - lasal

1. παίζει αλλά δεν ειναι και τόσο σημαντικό

2. Οπωσδήποτε πρέπει να μπει σφουγγάρι αλλιώς μην το κάνεις καθόλου.

Η γωνία μπαίνει αν θέλεις να κάνει περιστροφή το νερό χωρίς να είναι απαραίτητη.

Δοκίμασε αρχικά χωρίς αυτήν.

Αυτό έχει να κάνει με την γωνία που θα τοποθετηθεί ο κυκλοφορητής.

Αν μπει οριζόντια όπως είναι στο σκαρίφημα τότε δεν είναι λόγος ύπαρξης

Ωραια θα βαλω και σφουγγαρι απλα ψαχνοντας καπου ειδα οτι το σφουγγαρι στομωνει και μετα δεν βγαινουν φυσαλιδες.

Θα μπει οπως το ειδες στο σκαριφημα που σου εφτιαξα,απλα ελεγα να το κανω κοντουλι για να μην ειναι ολοκληρη γκουμουτσα μεσα γιατι το ενυδρειο ειναι μικρουλι

Τελικα θα το φτιαξω απο Δευτερα γιατι θα παω στο μαγαζι του κολλητου μου που εχει ολα τα εργαλεια και θα μας ειναι πιο ευκολο για να κανουμε και τις τρυπες σωστα και με προσοχη

μετρησα τις φυσαλιδες πριν βαλω την αεροπετρα και μεχρι στιγμης εει σταθερη ροη 27/λεπτο. οσο για την αεραντλια το ph της βρυσης μου ειναι 7.9 παρατηρησα οτι οταν δοθλευει η αεραντλια ανεβαινει στο 8.3-8,4.. χωρις αεραντλια παραμενει στο 7.9.. απο την ρα που εβαλα co2 εχω 7.6-7.8 περιπου....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...