rastafarian 27 Ιουλίου 2011 #1 Share 27 Ιουλίου 2011 Λοιπον φιλοι θελω να φτιαξω ενα μπουκαλι για diy co2 για το 40λιτρο.Ψαχνω να βρω πως θα κανω την διαχυση του,εχω μια σκαλα που την ειχα στο 110λιτρο αλλα στο μικρο δεν χωραει,κυκλοφορητη δεν μπορω να βαλω γιατι το ενυδρειο προοριζεται για μονομαχο και δεν θελω να εχει πολυ κυκλοφορια,ηδη το φιλτρο που εχω ειναι μεγαλο και εχω γυρισει το spray bar να χτυπαει το τζαμι,Τι λετε να κανω?Αυτο εδω κανει λεει οτι κανει και για μπουκαλια diy,παιζει?http://www.ebay.co.uk/itm/CO2-Flat-Aquarium-Tank-Pollen-Glass-Diffuser-x-2pcs-M-/160508066322?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item255f06ba12#ht_2842wt_1008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιουλίου 2011 #2 Share 27 Ιουλίου 2011 μπορει και να δουλεψει....που να το ξερεις ομως... ψαξε στο εμποριο,υπαρχουν κατι μικροσκοπικοι κυκλοφορητουληδες κινεζικοι....αυτοι ακομη και για 5λιτρο δεν θα ανησυχησουν τον μονομαχο σου.με εναν τετοιο θα κανεις δουλιτσα.δεν θα τον βρεις παραπανω απο 10 ευρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 27 Ιουλίου 2011 μπορει και να δουλεψει....που να το ξερεις ομως... ψαξε στο εμποριο,υπαρχουν κατι μικροσκοπικοι κυκλοφορητουληδες κινεζικοι....αυτοι ακομη και για 5λιτρο δεν θα ανησυχησουν τον μονομαχο σου.με εναν τετοιο θα κανεις δουλιτσα.δεν θα τον βρεις παραπανω απο 10 ευρω... Δεν εχω βρει πουθενα τοσο μικρο κυκλοφορητη.Σκεφτομαι να το δοκιμασω,λεει οτι δουλευει και με diy.Επεισης το φιλτρο που εχω μεσα εχει πανω μια εισοδο που μπαινει σωλινακι αεραντλιας,αν το βαλω εκει το co2 θα γινει δουλεια?Υποψιν οτι το spray bar κανει λιγο αναταραξη της επιφανειας και ειναι γυρισμενο προς το τζαμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιουλίου 2011 #4 Share 27 Ιουλίου 2011 για να σου κανει δουλεια θα πρεπει να βρισκεται χαμηλα στον πατο του ενυδρειου,καθως το ζητουμενο ειναι να μεινει οσο το δυνατον περισσοτερο μεσα στο νερο το διοξειδιο μεχρι που να γινει ενα με το νερο.τοτε θα εχεις σωστη διαχυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 27 Ιουλίου 2011 για να σου κανει δουλεια θα πρεπει να βρισκεται χαμηλα στον πατο του ενυδρειου,καθως το ζητουμενο ειναι να μεινει οσο το δυνατον περισσοτερο μεσα στο νερο το διοξειδιο μεχρι που να γινει ενα με το νερο.τοτε θα εχεις σωστη διαχυση. Ναι το ξερω,απλα ειπα μηπως επειδη το νερο που χτυπαει στο τζαμι βλεπω και φευγουν προς τα κατω φυσαλιδες οξυγονου απο το πλαι και σκεφτικα μηπως μπορει να γινει το ιδιο και με το co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιουλίου 2011 #6 Share 27 Ιουλίου 2011 θα χανεις το 80%-90%.....δε λεει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 27 Ιουλίου 2011 θα χανεις το 80%-90%.....δε λεει.... Παραγγειλα απο ebay αυτον τον διαχυτηρα που εβαλα πιο πανω για να δοκιμασω,τον πηρα 4 ευρω. Αν δεν κανει αυτος τι αλλο μπορω να κανω εκτως απο κυκλοφορητη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιουλίου 2011 #8 Share 27 Ιουλίου 2011 μπορεις να στειλεις το σωληνακι του διοξειδιου κατευθειαν στον πατο του ενυδρειου και σε εναν μικρο πορωλιθο.θα κανει δουλεια αλλα ειναι η πιο προχειρη και ευκολη λυση διαχυσης για μενα.σιγουρα παλι θα εχεις απωλειες αλλα πολυ μικροτερες απο την αλλη περιπτωση που ειπαμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2011 Author #9 Share 27 Ιουλίου 2011 μπορεις να στειλεις το σωληνακι του διοξειδιου κατευθειαν στον πατο του ενυδρειου και σε εναν μικρο πορωλιθο.θα κανει δουλεια αλλα ειναι η πιο προχειρη και ευκολη λυση διαχυσης για μενα.σιγουρα παλι θα εχεις απωλειες αλλα πολυ μικροτερες απο την αλλη περιπτωση που ειπαμε.... Το ειχα κανει αυτο που λες με αεροπετρα αλλα δεν ειδα και πολλα πραγματα,βεβαια το δοκιμασα στο 110λιτρο και μπορει γι αυτο να μην ειδα κατι,τωρα αυτο που ειναι 40 μπορει κατι να κανει.Μεχρι να ερθει αυτο που παραγγειλα θα βαλω αεροπετρα και αν δω οτι δεν δουλευει το κεραμικο θα την ξαναβαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 27 Ιουλίου 2011 #10 Share 27 Ιουλίου 2011 Παραγγειλα απο ebay αυτον τον διαχυτηρα που εβαλα πιο πανω για να δοκιμασω,τον πηρα 4 ευρω. Αν δεν κανει αυτος τι αλλο μπορω να κανω εκτως απο κυκλοφορητη? Δυστυχώς ο συγκεκριμένος διαχυτήρας δεν κάνει γιατί θέλει αρκετή πίεση (όπως της μπουκάλας) για να δουλέψει Η καλύτερη εναλλακτική και δοκιμασμένη λύση για τα λίτρα σου ειναι εδώ Που σημαίνει πάλι.........οτι θέλεις μικρό κυκλοφορητή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 27 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς ο συγκεκριμένος διαχυτήρας δεν κάνει γιατί θέλει αρκετή πίεση (όπως της μπουκάλας) για να δουλέψει Η καλύτερη εναλλακτική και δοκιμασμένη λύση για τα λίτρα σου ειναι εδώ Που σημαίνει πάλι.........οτι θέλεις μικρό κυκλοφορητή. Lasal στο site που το πηρα ειχε φωτογραφια με τον διαχυτηρα να δουλευει με diy 2λιτρο μπουκαλι και εβγαζε κανονικα φυσαλιδες.Τωρα τι να πω,λες να δουλευουν τον κοσμο?Θα δουμε οταν ερθει και το δοκιμασω,μεχρι τοτε θα παιξω με αεροπετρα.Τωρα αυτο που μου εδωσες πιο πανω το εχω δει αλλα ειναι μεγαλο σαν κατασκευη για το ενυδρειο μου και αν βαλω και κυκλοφορητη θα την ακουσει ο μονομαχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 27 Ιουλίου 2011 #12 Share 27 Ιουλίου 2011 Lasal στο site που το πηρα ειχε φωτογραφια με τον διαχυτηρα να δουλευει με diy 2λιτρο μπουκαλι και εβγαζε κανονικα φυσαλιδες.Τωρα τι να πω,λες να δουλευουν τον κοσμο?Θα δουμε οταν ερθει και το δοκιμασω,μεχρι τοτε θα παιξω με αεροπετρα.Τωρα αυτο που μου εδωσες πιο πανω το εχω δει αλλα ειναι μεγαλο σαν κατασκευη για το ενυδρειο μου και αν βαλω και κυκλοφορητη θα την ακουσει ο μονομαχος Δεν είναι μεγάλο σαν κατασκευή γιατι το μπιμπερό ειναι μίνι και έπειτα δεν έχει μεγάλη κυκλοφορία νερού Με λίγα λόγια ειναι ιδανικό για ενα μονομαχοενυδρείο. Στην χειρότερη περίπτωση βάλε πορόπετρα. Έχεις δει 2λιτρο μπουκάλι να ανοίγει σαν σαμπάνια? Αν θέλεις να το δεις δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Την πρώτη φορά λέρωσα τις κουρτίνες και την δεύτερη καρφώθηκε το καπάκι μαζί με το μεταλλικό εξαερωτιράκι στο ντουλάπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2011 Author #13 Share 27 Ιουλίου 2011 Λες να κανει μπαμ με το κεραμικο το μπουκαλι απο την πιεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 28 Ιουλίου 2011 Παιδια εχει κανεις καμια ιδεα πως θα φτιαξω διαχυτηρα ανλογο μ αυτο που εδωσε πιο πανω ο lasal αλλα αντι για μπιμπερο κατι πιο μικρο?Τι αλλο θα μπορουσα να βαλω στη θεση του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 28 Ιουλίου 2011 Λοιπον φιλοι μετα απο σκεψη νομιζω οτι βρηκα την λυση.Θα βαλω τον κυκλοφορητη που εχω και θα φτιαξω κατι σαν και αυτο του που μου εδωσε ο lasal αλλα με καποιες διαφορες.Επειδη το ενυδρειο ειναι κοντο και το μπιμπερο νομιζει οτι δεν με βολευει λεω να κανω κατι σαν το παρακατω Για σωλινα λεω να βαλω μια ποτηστρα για πουλακια κα να την κοντινω οσο θελω εγω,τι λετε θα πετυχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 28 Ιουλίου 2011 #16 Share 28 Ιουλίου 2011 ειπα να φτιαξω εχθες κι εγω ενα diy co2 και κανω διαχυση με ελαφροπετρα... τη φυσαλιδα την διαλυει τελειως και την εχω τοποθετηση κατω απο την εξαγωγη του φιλτρου.. με αποτελεσμα οπως ανεβαινουν προς τα πανω να διασκορπιζονται παντου στο ενυδρειο... ΑΠΟΡΙΑ 2 μηνες τωρα που εχω το ενυδρειο επαιζε φουλ η αεραντλια καθε μερα με αποτελεσμα κατα την αποψη μου να διωχνει ολο το co2 και να εχω ph8,5 στη βρυση εχω 8.1..me to co2 μου το εριξε μεσα σε μια μερα στο 7.5... κατα ποσο καλο ειναι αυτο γενικα? το γνωριζω οτι τα ψαρια μου τσρεσαριστικαν για αρχη αλλα θα τους περασει το θεμα ειναι να μη σκασουν απο το co2... φυσαλιδες εχω 26 το λεπτο ειναι καλες για 100 λιτρα φυτεμενο?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 28 Ιουλίου 2011 ειπα να φτιαξω εχθες κι εγω ενα diy co2 και κανω διαχυση με ελαφροπετρα... τη φυσαλιδα την διαλυει τελειως και την εχω τοποθετηση κατω απο την εξαγωγη του φιλτρου.. με αποτελεσμα οπως ανεβαινουν προς τα πανω να διασκορπιζονται παντου στο ενυδρειο... ΑΠΟΡΙΑ 2 μηνες τωρα που εχω το ενυδρειο επαιζε φουλ η αεραντλια καθε μερα με αποτελεσμα κατα την αποψη μου να διωχνει ολο το co2 και να εχω ph8,5 στη βρυση εχω 8.1..me to co2 μου το εριξε μεσα σε μια μερα στο 7.5... κατα ποσο καλο ειναι αυτο γενικα? το γνωριζω οτι τα ψαρια μου τσρεσαριστικαν για αρχη αλλα θα τους περασει το θεμα ειναι να μη σκασουν απο το co2... φυσαλιδες εχω 26 το λεπτο ειναι καλες για 100 λιτρα φυτεμενο?????? Η αεροπετρα δεν κανει δουλεια.Τζαμπα χαλας το co2.Η αεραντλια δεν νομιζω οτι ανεβαζει το ph,μαλλον εχεις κατι ασβεστολυθικο μεσα στο ενυδρειο σου,πετρα η χαλικι.26 φυσαλιδες το λεπτο νομιζω ειναι λιγες για 100 λιτρα αλλα αυτο μπορεις να το μετρησεις και να δεις.Αήθεια πως ξερεις οτι βγαζει 26 φυσαλιδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιουλίου 2011 Author #18 Share 29 Ιουλίου 2011 Παιδια αυριο λεω να ξεκινησω να φτιαξω το diy με τη ποτιστρα που λεω πιο πανω.Τι λετε θα δουλεψει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Ιουλίου 2011 #19 Share 29 Ιουλίου 2011 οσοι φτιαχνουν πατεντες νομιζεις πως γνωριζουν απο πριν εαν πετυχουν....?την δοκιμαζεις και βλεπεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιουλίου 2011 Author #20 Share 29 Ιουλίου 2011 οσοι φτιαχνουν πατεντες νομιζεις πως γνωριζουν απο πριν εαν πετυχουν....?την δοκιμαζεις και βλεπεις... Χαχαχαχααχ δεν εχεις αδικο σ αυτο.Αλλα εγω στην ουσια θα φτιαξω αυτο που εδωσε πιο πανω ο lasal με τη μονη διαφορα που αντι για μπιμπερο που ειναι μεγαλο εγω θα βαλω ποτιστρα για πουλακια την οποια θα κοψω.Και κατι αλλο,το σωληνακι του co2 δεν θα το βαλω σε τρυπα πανω στην ποτιστρα αλλα πανω στο φιλτρο εκει που μπαινει το σωληνακι για το οξυγονο,θα εχω κανενα θεμα ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Ιουλίου 2011 #21 Share 29 Ιουλίου 2011 οχι.....αλλα με εκανες τωρα να θυμηθω τις χιλιαδες πατεντες που σκαρφιζοταν για πολυ καιρο ο φιλος μου ο λασαλ,και που οι περισσοτερες δουλεψανε τελικα....α ρε γιαννη,χαθηκαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιουλίου 2011 Author #22 Share 29 Ιουλίου 2011 (edited) οχι.....αλλα με εκανες τωρα να θυμηθω τις χιλιαδες πατεντες που σκαρφιζοταν για πολυ καιρο ο φιλος μου ο λασαλ,και που οι περισσοτερες δουλεψανε τελικα....α ρε γιαννη,χαθηκαμε... χεχεχεχεχε!Να σου πω την αληθεια δεν ηταν να κανω αυτη την πατεντα αλλα ο φιλος σου ο lasal μου ειπε κατι για εκριξεις μπουκαλιων και με τρομαξε οπωτε μπηκα και εγω στην πριζα να το κανω.Και μια αλλη ερωτηση τωρα,παιζει ρολο ποσο κοντη θα κανω την ποτιστρα η οχι? Lasal που εισαι να μας δωσεις τα φωτα σου εσυ που τα εχεις δοκιμασει αυτα???? Έγινε επεξεργασία 29 Ιουλίου 2011 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιουλίου 2011 Author #23 Share 29 Ιουλίου 2011 ο γιαννης δεν εχει πουλια.... Εχει δοκιμασει με μπιμπερο ομως,δεν νομιζω οτι εχει και τρελη διαφορα Απλα θα ηθελα να με βοηθησει στη παραπανω ερωτηση μου,εκτως αν μπορεις εσυ κυριε klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Ιουλίου 2011 #24 Share 29 Ιουλίου 2011 οχι φιλε μου δεν μπορω.στις πατεντες ειμαι αποτυχημενος..... αλλα ας σταματησουμε εδω γιατι εγινε χαλια το ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 29 Ιουλίου 2011 #25 Share 29 Ιουλίου 2011 Παιδια αυριο λεω να ξεκινησω να φτιαξω το diy με τη ποτιστρα που λεω πιο πανω.Τι λετε θα δουλεψει? Αν πιάνουν τα χέρια σου........ Να ξέρεις οτι.......οτι διοξείδιο δεν διαλύεται, συγκεντρώνεται στο πάνω μέρος, οπότε καλό είναι να τοποθετήσεις ακόμη ένα σωληνάκι ψηλά και εκείνο να μπαίνει στην είσοδο αέρα (τσιφάρι) του κυκλοφορητή (αν υπάρχει) ώστε να έχεις επαναφορά του διοξειδίου υπομορφή φυσαλίδων ώστε να εχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι δοκιμασμένο και δουλεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος