Jump to content

Υπόστρωμα αλλα πως;

mathaios81

Recommended Posts

Λόγω μετακόμισης θα πρέπει να μεταφέρω το ενυδρειο έχω πάρει δοχείο για να κράτησω ενα μέρος απο το νερο,και έχω αγκαρεψει φίλο για τημ μτφ.το θέμα μου είναι το εξής επειδή:το ενυδρειο έχει 4 δίσκους και δεν έχω καμία διακόσμηση τωρ πια μέσα σκέφτομαι όμως να βάλω κάποιο υπόστρωμα έχω σκεφτεί αυτοSOSA-014.jpgΚαι το λίπασμα του...

ρώτησα σε pet shop και μου είπαν ότι δεν θα έχω προβλημα με είναι πολυ καθαρό σαν υλικό και δεν βγάζει καφετιλα απλά να προσεξω στο γέμισμα την ροή να είναι όσο πιο μικρή και ήπια γίνεται .το έχει χρησιμοποίηση κάνεις;

δώστε μου σας παρακαλω ένα μπούσουλα στο τι πρέπει να κάνω στο στήσιμο για τι όλα θα γίνουν μέσα σε μια μέρα....τι φυτά θα βάζατε; Επειδή θέλω να έχει μόνο στην πλάτη του φυτά έλεγα να σφηνωσω ένα πλεξιγκλας4-6cm απο την μια άκρη στην άλλη και να βάλω μόνο σε ένα σημείο υπόστρωμα δμιουργωντας κάτι σαν παρτερακι....την βοήθεια σας ένας τρελαμενος δισκας

Άποψη μου είναι λιπάσματα και Δίσκοι δεν ταιριάζουν.

Θα σου απαντήσουν καλήτερα τα παιδιά που ασχολούνται με τα φυτεμένα. Απλά να πω ότι αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις δύσκολα φυτά ένας βυθός με άμμο πιστεύω φτάνει. Αν χρειάζεται να έχεις λιπάσματα σε ενυδρείο με Δίσκους μάλλον δεν τα ταίζεις καλά :bowdown:

Φιλε μου οπως ειπε και ο BiggBilly αν δεν παιξεις με δυσκολα φυτα τοτε μη βαλεις καθολου υποστρωμα.Μπορεις ανετα να βαλεις αρκετα ευκολα φυτα που δεν θελουν υποστρωμα οπως βαλσινεριες,ανουμπιες,μικροσορουμ,μοςς,κρυπτοκορινες κ.α

Παιδιά δεν έχω ασχοληθεί ξανά μα φυτεμενο για αυτο και ρωτάω

νομιζω πως θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω.τετοιου ειδους υποστρωματα ειναι για φουλ φυτεμεςνα ενυδρεια απαιτησεων ,πραγμα που δεν ειναι για τα δοντια σου.. :) για τους παρακατω λογους.

1)λιγα φυτα αντεχουν θερμοκρασιες δισκων,και αυτα που αντεχουν δεν εχουν αναγκη τετοιο υποστρωμα.

2)τα περισσοτερα φυτα για να αναπτυχθουν σωστα χρειαζονται καλες απαιτησεις φωτος πραγμα που δεν ειναι και απο τα βελτιστα για δισκους.

3)το συγκεκριμενο υποστρωμα δεν πρεπει καθολου να βγει στη στηλη του νερου γιατι θα σου προκαλεσει αλγες.απο την αλλη οι δισκοι σαν κιχλιδες που ειναι αρεσκονται πολλες φορες να ψευτοσκαβουν ψαχνοντας την τροφη τους,οποτε....

πολλες φορες το μερακι και η ορεξη για κατι πανεμορφο μας οδηγει λανθασμενα.ολα αυτα που σου αναφερω πριν πολλα χρονακια τα περασα και σου τα λεω οπως ειναι....

σαφως και η τελικη επιλογη ειναι δικη σου φιλε μου.

θα χαρω να δω την συνεχεια στο ενυδρειο σου. :bowdown:

πολλες φορες το μερακι και η ορεξη για κατι πανεμορφο μας οδηγει λανθασμενα.ολα αυτα που σου αναφερω πριν πολλα χρονακια τα περασα και σου τα λεω οπως ειναι....

Γεια σου ρε "Θειε"!!!! :bowdown:

Αν το ξεπλύνεις με λίγο νερό πριν το βάλεις και προσέξεις να μην κάνεις ανατάραξη καθως θα γεμίζεις το ενυδρείο, δεν θα βγάλει τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...