Delta 27 Ιουλίου 2011 #26 Share 27 Ιουλίου 2011 Μην ανησυχείς, και τα καταστήματα ακούμπησε... απλά μερικοί συνεχίζουν την τακτική τους, προφανώς γιατί ήταν αποδοτική μέχρι τώρα (και πιθανώς και στη συνέχεια, γιατί οι πιό πολλοί δεν πάνε διαβασμένοι όπως εσύ). Κι εγώ πάντως είμαι σε φάση εντατικού διαβάσματος με σκοπό να αρχίσω reef το Σεπτέμβριο και ομολογουμένως προβληματίζομαι, όχι τόσο από το αρχικό στήσιμο (πολλά θα είναι DIY και μεταχειρισμένα) αλλά από το κόστος συντήρησης και ζωντανών... Τι να πω... μας έχουν ξεσκίσει - η ψυχολογία είναι στον πάτο. Μόνο που διαβάζω και μαθαίνω πάντως, χαλαρώνω κάπως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 27 Ιουλίου 2011 #27 Share 27 Ιουλίου 2011 Εγώ βρέθηκα από 4 ενυδρεία που είχα αρχισει να κατασταλάζω στους κατοίκους κιόλας, και μέσα σε 1 μήνα μου πασάρανε 2 60άρια από το πουθενά (η δικαιολογία πάρτα να μην ψωφίσουν τα χάρια, δεν μου έκανε αλλά δεν μπορουσα να πω όχι.). Η κατάσταση πονάει και με βλέπω να το γυρνάω σε χρυσόψαρα στην βεράντα αν συνεχίσουμε ετσι. Παντως το 300άρι δεν το ξηλώνω που να πρέπει να κάνω ποδήλατο για να παίρνει ρεύμα. Τα ρεεφ και τα βαριά φυτεμένα τα έχω ξεχάσει προ πολλού. Πάντως κάποιος φίλος είπε μια πολύ σοφή κουβέντα. Προτεραιότητες. Ε και οι μαγαζάτορες να κατεβάσουν λίγο τις απαιτήσεις τους. Ειλικρινά δεν μπορώ να βλέπω κάποια είδη ψαριών να έχουν τόσο μεγάλες διαφορές τιμών. Εχω δει bleeding heart tetras με 2.5 και με 9 ευρώ το κομμάτι. ε θα κινηθεί και πολύς κόσμος στα κινέζικα. και στα DIY. να πω και την πικρή μου αλήθεια τα περισσότερα φίλτρα που έβλεπα στην αγορά δεν μου αρέσανε ετσι και αλλιώς. Ας γίνει η Ελλάδα η χώρα των diy ενυδρείων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ευθυμία 19 Αυγούστου 2011 #28 Share 19 Αυγούστου 2011 ο καθένας μας περνάει το γολγοθά του αλλά όλοι μαζί πρέπει να κινηθούμε σαν ομάδα για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. προσωπικά μείωσα την κατανάλωση ρεύματος από άλλες ηλεκτρικές συσκευές και λάμπες που υποτίθεται ότι είναι απαραίτητες όπως η τηλεόραση, πολλά φώτα κ.λ.π., (προσοχή στις συσκευές που μένουν standby). θα πρότεινα όποιος έχει πράγματα που δεν τα χρειάζεται, ας τα πουλήσει ή κι ας τα χαρίσει ακόμη για να πιάσουν τόπο, και δεν μιλώ μόνο για ενυδρειακά είδη αλλά γενικά. ελπίζω να βγούμε από την κρίση πιο σοφοί και ανθρώπινοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C_america 19 Αυγούστου 2011 #29 Share 19 Αυγούστου 2011 Διαβαζω το ΑΖ τουλαχιστον 2 χρονια.. τον τελευταιο καιρο ανοιγω τις τελευταιες δημοσιευσεις και το 70% ειναι αγγελιες........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
divak 20 Αυγούστου 2011 #30 Share 20 Αυγούστου 2011 Νιώθω ότι είμαι λίγο τυχερός στην ενασχόληση μου με το χόμπι του ενυδρείου γιατί πριν από την οικονομική κρίση με έπιασε κρίση συνείδησης, για το ενεργειακό αποτύπωμα σε αυτή μου την δραστηριότητα από την κατανάλωση πλαστικού μέχρι την ενέργεια. Έτσι επέλεξα και την εταιρεία με τα ποιο συμπυκνωμένα σκευάσματα ελέγχου και εμπλουτισμού του νερού, φίλτρα χαμηλής κατανάλωσης, φωτισμό, κατοίκους, φυτά, φίλτρα καθαρισμού παροχής νερού και μέγεθος ενυδρείου. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή αφιέρωσα αρκετό χρόνο και χρήμα αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό από θέμα λειτουργίας γιατί από θέμα γούστου υπάρχει πρόβλημα. Με την ημερήσια κατανάλωση ρεύματος στα φίλτρα και στο φωτισμό να είναι 0,38 KW/h δηλαδή 1€ το μήνα (1KW/h=0,071€). Τη θέρμανση δεν την υπολογίζω γιατί είναι σε χώρο που θερμαίνεται και τη θεωρώ άλλο ένα μέσο θέρμανσης. Όταν λείπω πολύ από το σπίτι και είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες το σκεπάζω. Και του 20 αυτούς μήνες έχω καταναλώσει, 750 gr τύρφης, 400ml ιχνοστοιχεία, 150ml προετοιμασίας νερού, τις μισές ταμπλέτες GH+, έχω όλο το αρχικό σετ τεστ μετρήσεων εκτός από δύο που ξαναγοράστηκαν και προληπτικά φάρμακα (άλατα, βακτηριοκτόνος, παρασιτοκτόνο). Και ελπίζω η εμπειρία και η γνώση να με βοηθήσει στο μέλλον να κάνω κάτι ποιο ολοκληρωμένο και ποιο οικονομικό για τις μέρες που έρχονται. Όχι το ΔΝΤ αλλά και ο πλανήτης θα πέσει να μας πλακώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 21 Αυγούστου 2011 #31 Share 21 Αυγούστου 2011 Συμφωνώ απόλυτα , μόνο εγώ πήγα λίγο πιο μακρυά . Πριν από 4 χρόνια έχτισα ένα καινούριο σπίτι και έβαλα φίλτρα στην κεντρική παροχή νερού οπότε έχω πολύ καλή ποιότητα νερού σε όλο το σπίτι και στα ενυδρεία . Κόστος -γύρο στα 200 ευρώ + 70 ευρώ φίλτρα κάθε εξάμηνο . Όμως εξάμηνο πέφτει σε εμένα για λόγο τεράστιας κατανάλωσης νερού [135 μ σπίτι + μπαλκόνι + κήπος ] αλλιώς είναι πολλή λιγότερα . Θέρμανση . Έχω βάλει εξτρά θέρμο-ηχομόνωση 6 πόντος και το σπίτι κρατά σταθερότερες θερμοκρασίες χειμώνα -καλοκαίρι , μας έχει τύχη να φύγουμε για 5 μέρες και να αφήσουμε το θερμοστάτη του σπιτιού στους 10 βαθμούς . Έξω είχε -15 και ο καυστήρας δεν πήρε καν μπρος επειδή η θερμοκρασία παρέμενε πάνω από 15! Γιατί τα λέω όλα αυτά ?Τα λέω επειδή τα ενυδρεία μας βρίσκονται μέσα στο σπίτι και ότι θερμοκρασία έχουμε μέσα τα επηρεάζει .Το φως . Μόνο το ενυδρείο 100 λίτρων έχω με λάμπες , δύο μικρά είναι στο παράθυρο στο άμεσο ηλιακό φως .Αν έχω άλγη? Έχω , αλλά όχι πολλή . ίσα για να φάνε τα σαλιγκάρια μου επειδή άλγη δεν χρειάζεται μόνο το φως αλλά και οργανικά , φωσφορικά , νιτρικά και τα λοιπά και δεν υπάρχουν . Κάτω από τα ενυδρεία σε απόσταση 20 πόντους βρίσκετε το σώμα του καλοριφέρ που τα ζεστάνει το χειμώνα οπότε οι θερμοστάτες σχεδόν δεν δουλεύουν ΄. Πιστεύσω ότι σε κάθε σπίτι μπορεί να βρεθεί ένα φαρδύ περβάζι [εγώ το δικό μου το κατασκεύαζα από ένα κομμάτι ξύλο ] που μπορεί να φιλοξενήσει γεννήτρες . Προσοχή όμως , το παράθυρο μου βλέπει απευθείας ήλιο μόνο μεσημεριανές ώρες [για 3-4 ώρες την ημέρα ]και έχει κατεβασμένα έως μέση παντζούρια . Το τελευταίο και το πιο βασικό .Οι καιροί είναι δύσκολη και είμαι και εγώ άνεργη όμως δεν θέλω τα ενυδρεία μου να επιβαρύνουν το οικογενειακό προϋπολογισμό .Πως ? Πολύ απλά , τα τοπικά pet shop παίρνουν ότι παράγω -και το προτιμούν επειδή είναι ψάρια καλής ποιότητας . Έτσι μπορώ και εγώ να πάρω ότι χρειάζομαι . Και τώρα πάω για αναβάθμιση , βρήκα ένα μεταχειρισμένο ενυδρείο 500 λύτρων και το ετοιμάζω για σκαλαρια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta 2 Σεπτεμβρίου 2011 #32 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Θυμήθηκα αυτό το θέμα στο AZ σήμερα το πρωί που πήγα σε μεγάλο κατάστημα της Θεσσαλονίκης να αγοράσω λάστιχο 16/22mm. Ζήτησαν 4,5€ το μέτρο... Μιλάμε για τιμές "Take no prisoners". Και σε άλλα είδη που έβλεπα παρόμοια. Είπα να τους πω τίποτα, αλλά τελικά απλά πήρα των οματιών μου και έφυγα, αφού όμως είδαν την έκφραση πανικού/αηδίας στο πρόσωπό μου όταν μου είπαν την τιμή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 2 Σεπτεμβρίου 2011 #33 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Παρά την κρίση και την κατάστασα στην αγορά κάποιο (όχι όμως όλοι) επαγγελματίες εξακολουθούν να έχουν τις τιμές, την ποιότητα (σε ζωντανά και μη) και την εξυπηρέτηση στα ίδια απογοητευτικά επίπεδα με πριν... Απλά τους αγνοούμε και πάμε αλλού όπως πολύ σωστά έκανες Δημήτρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta 2 Σεπτεμβρίου 2011 #34 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Παρά την κρίση και την κατάστασα στην αγορά κάποιο (όχι όμως όλοι) επαγγελματίες εξακολουθούν να έχουν τις τιμές, την ποιότητα (σε ζωντανά και μη) και την εξυπηρέτηση στα ίδια απογοητευτικά επίπεδα με πριν... Απλά τους αγνοούμε και πάμε αλλού όπως πολύ σωστά έκανες Δημήτρη. Μόλις άκουσα και μια φήμη ότι ο αντιπρόσωπος της eheim στην Ελλάδα έκλεισε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Σεπτεμβρίου 2011 #35 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Μόλις άκουσα και μια φήμη ότι ο αντιπρόσωπος της eheim στην Ελλάδα έκλεισε... αυτο δεν το γνωριζω,αλλα που ειναι το παραλογο?θα επαναλαβω για αλλη μια φορα πως ασχετως κρισης η συνολικη αγορα της ελλαδας στο ενυδρειακο κομματι δεν πλησιαζει καν στο μισο μονο την αγορα του λονδινου..!!!τι να λεμε τωρα,και τι τιμες να περιμενουμε απο τους εισαγωγεις μας εδω αφου ως γνωστον για να παρει καποιος καλες εκπτωσεις και να πουλησει φθηνα χρειαζεται και ποσοτικες αγορες στην χοντρικη του πραγμα δυσκολο για την ελλαδιτσα μας. Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Σεπτεμβρίου 2011 #36 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Όπως άκουσες ότι έκλεισε η αντιπροσωπεία της ΕΗΕΙΜ (το άκουσα και εγώ)..... αλλά άκουσα επίσης ότι θα την αναλάβει άλλος και μάλιστα από εδώ... από τη Θεσσαλονίκη !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος