Aiolos 29 Ιουλίου 2011 #26 Share 29 Ιουλίου 2011 Να σας πω και εγώ την εμπειρία μου με το κυανοβακτήριο και τον τρόπο αντιμετώπισης που εφάρμοζα κατά καιρούς. Παρόλο που υπήρχε κυκλοφορία, (και έντονη σε κάποια σημεία) έκανε την εμφάνισή του και εκεί. Η παράμετροι του νερού ήταν στα επιθυμητά επίπεδα, πάντα βάση των μετρήσεων των τεστ… και το χέρι δεν ήταν ιδιαιτέρα βαρύ στο τάιζα. Παρόλα αυτά εποχιακά έκανε την εμφάνισή του. Την πρώτη περίοδο της εμφάνισής του χρησιμοποίησα το chemiclean με άριστα αποτελέσματα, μάλιστα είχα και ένα μηνιαίο πρόγραμμα συντήρησης, που για μεγάλο χρονικά διάστημα δεν ξαναεμφανίστηκε. Το διέκοψα όμως γιατί είχε καταντήσει το ενυδρείο μου χημικό εργαστήριο σε συνδυασμό με ότι άλλο πρόσθετα. Σε άλλες περιόδους δοκίμασα την αφαίρεση του με σκούπα και συσκότιση 24 ωρών, αλλά οι ανεμώνες μου είχαν αντίθετη άποψη και μετακόμιζαν. Στην πιο πρόσφατη εμφάνισή του δεν δοκίμασα κάτι, απλά το άφησα να κάνει τον κύκλο του, αλλά συνέβη το εξής…., έτυχε να αλλάξω φωτιστικό (και λάμπες) και ως δια μαγείας άρχισε να υποχωρεί πολύ πιο σύντομα. Τα συμπεράσματα μου είναι αυτά που λέει και ο Salamander…. Η σταθερότητα σ ένα σύστημα, κατάλληλη και λίγη τροφή, πρόγραμμα στη συντήρηση και στις αλλαγές, σωστό φάσμα φωτισμού. Δεν σας κρύβω όμως ότι στο ντουλάπι υπάρχει καβάντζα και το chemiclean….. και ας είναι αχρείαστο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 30 Ιουλίου 2011 #27 Share 30 Ιουλίου 2011 Η προσθηκη Microbacter της Brightwell θα εκανε δουλεια?! Ναι θα μπορούσε να βοηθήσει αν θες μια ξερή απάντηση.Το θέμα είναι στο να κατανοήσεις τι και πως λειτουργεί.Μαζί με τα βακτήρια,θα χρειαστείς και κάποια πηγή άνθρακα.Βέβαια με αυτή τη μέθοδο θα μπεις και σε άλλη διαδικασία, οπότε επειδή δεν γνωρίζω αν την γνωρίζεις και σε ενδιαφέρει μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 30 Ιουλίου 2011 #28 Share 30 Ιουλίου 2011 Εχω διαβασει στη συσκευασια τι μπορει να κανει το σκευασμα, αλλα δεν το αναλυσα και ιδιαιτερα, οποτε αν μπορεις να μου δωσεις καποιες πληροφοριες, ακομα και ενημερωτικα, θα ηταν ωραιο...Οσο για να μπω στη διαδικασια να βαζω και πηγη ανθρακα κτλ κτλ...Ξεφευγω αρκετα απο αυτο που ειχα φανταστει ως θαλασσινο ενυδρειο...ειναι 100λιτρα ενυδρειο και επειδη δεν εχω σαμπ, ειναι ολα τα μηχανηματα μεσα στο ενυδρειο και αν το δεις ειναι λες και ειναι μηχανημα ανανηψης απο δωματιο εντατικης σε νοσοκομειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 30 Ιουλίου 2011 Author #29 Share 30 Ιουλίου 2011 Να αναφερω λιγο τι γινεται με την εφαρμογη των παραπανω που προτειναν τα παιδια ... με την αυξηση της κυκλοφοριας ειδα καποιο αποτελεσμα ....μειωσα και την διαρκεια του φωτισμου κατα μια ωρα ,επιπλεον κλεινω τα φιλτρα και ταιζω σε μικροτερη ποσοτητα , βλεπω μια πτωτικη πορεια των αποικιων του κυανοβακτηριου ...πιστευω οτι με την αλλαγη και τοποθετηση φρεσκου ανθρακα και αντιφοσφωρου θα αντιμετωπιστει το προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 30 Ιουλίου 2011 #30 Share 30 Ιουλίου 2011 Να σημειωσω οτι την ημερα που εβαλα ολοκαινουριο ανθρακα και αντιφωσφορο της Tropic Marine, απο εκεινη τη μερα αρχισε να επιδεινωνεται το πραμα...Δεν λεω οτι αυτο το προκαλεσε καθως ηδη υπηρχε κυανοβακτηριο σε αρκετα σημεια στο βραχο, απλα μετοικισε και στην αμμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 31 Ιουλίου 2011 Author #31 Share 31 Ιουλίου 2011 Να σημειωσω οτι την ημερα που εβαλα ολοκαινουριο ανθρακα και αντιφωσφορο της Tropic Marine, απο εκεινη τη μερα αρχισε να επιδεινωνεται το πραμα...Δεν λεω οτι αυτο το προκαλεσε καθως ηδη υπηρχε κυανοβακτηριο σε αρκετα σημεια στο βραχο, απλα μετοικισε και στην αμμο... εντυπωση μου κανει ..... ας δουμε τι θα πουν οι εμπειροτεροι γι αυτο...αν ειναι συμπτωματικο η υπαρχει καποιος λογος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 31 Ιουλίου 2011 #32 Share 31 Ιουλίου 2011 εντυπωση μου κανει ..... ας δουμε τι θα πουν οι εμπειροτεροι γι αυτο...αν ειναι συμπτωματικο η υπαρχει καποιος λογος... επιβαιβεώνω ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός μου έχει συμβεί και μένα ατο παρελθόν, το λόγο δεν τον ξέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 31 Ιουλίου 2011 #33 Share 31 Ιουλίου 2011 επιβαιβεώνω ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός μου έχει συμβεί και μένα ατο παρελθόν, το λόγο δεν τον ξέρω Ίσως να αλλάζει απότομα η χημεία του ενυδρείου και να προξενεί όλο αυτό. Μετά από πόσες μέρες είδες βελτίωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 1 Αυγούστου 2011 #34 Share 1 Αυγούστου 2011 Ίσως να αλλάζει απότομα η χημεία του ενυδρείου και να προξενεί όλο αυτό. Μετά από πόσες μέρες είδες βελτίωση; Δυστυχώς πάει καιρός και δε θυμάμαι... πάντως δεν ήτανε άμεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 1 Αυγούστου 2011 #35 Share 1 Αυγούστου 2011 Πόσο καιρό είχες τον προηγούμενο άνθρακα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 1 Αυγούστου 2011 #36 Share 1 Αυγούστου 2011 Πόσο καιρό είχες τον προηγούμενο άνθρακα? 20 μέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 1 Αυγούστου 2011 #37 Share 1 Αυγούστου 2011 Αν είχε 20μέρες τότε δεν είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geomeri 23 Αυγούστου 2011 #38 Share 23 Αυγούστου 2011 Να αναφερω λιγο τι γινεται με την εφαρμογη των παραπανω που προτειναν τα παιδια ... με την αυξηση της κυκλοφοριας ειδα καποιο αποτελεσμα ....μειωσα και την διαρκεια του φωτισμου κατα μια ωρα ,επιπλεον κλεινω τα φιλτρα και ταιζω σε μικροτερη ποσοτητα , βλεπω μια πτωτικη πορεια των αποικιων του κυανοβακτηριου ...πιστευω οτι με την αλλαγη και τοποθετηση φρεσκου ανθρακα και αντιφοσφωρου θα αντιμετωπιστει το προβλημα... Τελικά τα κατάφερες?? έφυγε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος