Jump to content

Κυανοβακτηριο

Recommended Posts

εχει εμφανιστει στο ενυδρειο μου, στα σημεια κυριως που υπαρχει εντονος φωτισμος χωρις να παρεμβαλεται καποιο κοραλι , στην αμμο κατι σαν ενα μωβ ζελε μικρου παχους ...απο οτι υπολογιζω μαλλον ειναι κυανοβακτηριο...ποιος ειναι ο τροπος αντιμετωπισης του χωρις να χρησιμοποιησω καποιο φαρμακο που να βλαψει τα κοραλια στο ενυδρειο μου...

οσο μπορεις το σιφωναρεις στις αλλαγες νερου,μειωνεις ελαχιστα τη φωτοπεριοδο,και προσπαθεις να φτιαξεις λιγο καλυτερη την κυκλοφορια σου.

μετρησεις νιτρικων και φωσφορικων..?

προσπαθω να το ρουφηξω σε καθε αλλαγη αλλα επανεμφανιζεται ..στα σημεια που βγαινει εχει αρκετη κυκλοφορια ..οσο για τα τεστακια δεν εχω παρει νεο τεστ φοσφωρου ...θα παρω και μαλλον θα αλλαξω και τον αντιφοσφωρο στο φιλτρο ...κατι αλλο που πρεπει να προσεξω;

Πάλευα κυάνο για περίπου 3 μήνες σε καινούργειο ενυδρείο.

Έβγαζες λίγο και μετά προς το βράδυ έβλεπες να καλύπτει πάλι ένα στρώμα φιλμ το τζάμι.

- Κάνεις πολλές αλλαγές νερού με καθαρό νερό, δηλαδή Α/Ο.

- Χρησιμοποιείς ένα καλό προιόν αντιφώσφορου και άνθρακα.

- Δουλεύεις το skimmer στο μέγιστο και συχνό καθάρισμα.

- Όσο γίνεται λιγότερη τροφή στο ενυδρείο.

- Ξαναμελέτησε την σύνθεση των ψαριών σου για το ενυδρειο σου. Αν έχεις για παράδειγμα κάποιο Tang σε 100lt επιβαρύνεις πολύ το νερό.

- Σιγουρεύψου ότι έχεις καλή κυκλοφορία.

Κάτι πράγματα που έχω προσέξει απο την εμπειρία μου είναι ότι ναι μεν το κυάνο βγαίνει πιο συχνά εκεί που υπάρχει πολύ φωτισμό αλλά δεν είναι η αιτία. Οπότε η λογική του να κλείνουμε τα φώτα είναι λανθασμένη μιας και σε 1-2 μέρες θα ξαναεμφανηστεί.

Επίσης έχω προσέξει ότι καθυστερεί την ανάπτυξη της όταν την αφαιρούμε ή κάνουμε αλλαγή νερού χωρίς τα φώτα. Με φώτα ανοιχτά δυναμώνει αρκετά αλλά το βραδάκυ απελευθερώνει της θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται (αν προσέξεις λίγο αφου ανοίξουν τα φώτα είναι άχρωμα σε σχέση με πως θα είναι μετά απο 1-2 ώρες). Έτσι με την αλλαγή νερού προλαβαίνουμε να του "κλέψουμε" την τροφή πριν την αποθηκεύση.

Ο μόνος τρόπος για την φυσική καταπολέμηση του κυανοβακτηρίου είναι η σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας, Και κάνει δουλειά.

Μετά από αυτό είναι τα διάφορα χημικά σκευάσματα του εμπορίου.

θα αυξησω κι αλλο την κυκλοφορια ...πιστευω απο θεμα ιχθυοφορισης ειμαι καλα ...να κανω απλα μια παρατηρηση οτι οταν ανοιγουν τα φωτα η αμμος ειναι καθαρη απο καθαρισμα που κανω ,μεσα στην ημερα σιγα σιγα εμφανιζεται το προβλημα....

υπαρχει περιπτωση να σχετιζεται η εμφανιση του με την εισαγωγη phytoplakton και zooplakton ;

υπαρχει περιπτωση να σχετιζεται η εμφανιση του με την εισαγωγη phytoplakton και zooplakton ;

τροφες ειναι και αυτες και επιβαρυνουν το συστημα οποτε ναι μπορει να ειναι και απο την αποτομη αυξηση οργανικων, θελει ρεγουλα

σωστα μαλλον αυτο ειναι σε συνδιασμο ισως με την κυκλοφορια ...θα εντεινω και τις αλλαγες και βλεπουμε ...

δεν υπαρχει περιπτωση να αναπτυχτουν τα κυανοβακτηρια πανω σε καποιο κοραλι και να το βλαψουν... σωστα;

θα προσπαθησω να εφαρμοσω τα παραπανω αμεσα ..ευχαριστω παντως !!!

Πάντα προτιμάμε τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης και μόνο αν δεν επιτύχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα προχωράμε σε χημικά σκευάσματα.

Πάντα προτιμάμε τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης και μόνο αν δεν επιτύχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα προχωράμε σε χημικά σκευάσματα.

Πρποσωπικά, όσες και εαν προσπάθησα φορές, να καταπολεμήσω το πρόβλημα με φυσικούς τρόπους και με άριστη κυκλοφορία, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.Το Chemi clean γιά 2 φορές που το δοκίμασα χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα σε ζωντανά έκανε θαύματα.

Φυσικά και είμαι πρώτα περί της φυισκής αντιμετώπισης του προβλήματος, όμως οι πιθανότητες επιτυχίας και ιδιαίτερα σε κλειστό κύκλωμα με μεγάλο βαθμό κυανοβακτηριδίου είναι αρκετά μικρές.

Αν τελικά αποφασίσεις να το καταπολεμήσεις με ChemiClean ακολούθησε πιστά τις οδηγίες ειδικά στο σημείο της περαιτέρω οξυγόνωσης....

Όντως θα δεις αποτελέσματα, αλλά όλα αυτά τα χημικά σκευάσματα μπορεί να "δυναμώσουν" το κυανό, και την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί να είναι πιο ανθεκτικό.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου Big Blue.Ακριβως τα ιδια αποτελεσματα ειχα και γω οτν το χρησιμοποιεισα.

Ο μόνος τρόπος για την φυσική καταπολέμηση του κυανοβακτηρίου είναι η σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας, Και κάνει δουλειά.

Μετά από αυτό είναι τα διάφορα χημικά σκευάσματα του εμπορίου.

Εγώ θα πω ότι, τι πιο φυσικό από την σταθερότητα σε ένα σύστημα.Αυτό για μένα είναι το κλειδί περιορισμού της.

Έγινε επεξεργασία - salamander

Η προσθηκη Microbacter της Brightwell θα εκανε δουλεια?!

Θα ελεγα να χρησιμοποιηθει σκευασμα μονο εφ'οσον εξαντληθουν ολες οι λυσεις που εχουμε

:bowdown:

Διορθωσε με δασκαλα..αλλα το Microbacter δεν βαζουμε απο λιιιιγο μετα απο καθε αλλαγη? δεν ειναι φαρμακο...ετσι δεν ειναι?

Προσωπικα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.

Δεν αναφερθηκα αποκλειστικα σε αυτο,αλλα σε οποιοδηποτε σκευασμα για την αντιμετωπιση του κυανοβακτηριου.

ΥΓ.

Ουτε δασκαλα,ουτε δασκαλος ειμαι φυσικα. :):thumbup::thumbup:

Φιλος συνχομπιστας ειμαι :bowdown:

το προβλημα σε εμενα ειναι τοπικο...εμφανιζεται σε μια περιοχη μπροστα που υπαρχει εντονος φωτισμος ...θα το ρουφηξω με την σκουπα ...και μετα θα κανω και μια καλη αλλαγη ...τελος θα προσθεσω και καποια ζωντανα βακτηρια και βλεπουμε .....παντα αποφευγω τα φαρμακα οποτε λεω να το αφησω προς το παρων..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...