Jump to content

Τρόποι αντιμετώπισης νιτρικών No3

Recommended Posts

και με αλλαγές πολύ συχνές επιχείρησα να κατεβάσω τα νιτρικά προ 3μήνου, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σαν και τίποτα. Από ότι έχω αναφέρει έχω χρησιμοποιήσει τον παλιό βράχο απο το προηγούμενο ενυδρείο κατά 2/3 και πολύ φοβάμαι ότι η αιτία βρίσκεται εκεί, ότι είναι ξεζουμισμένος από βακτήρια που χρειάζονται για την καταπολέμηση των νιτρικών. Κατέληξα λοιπόν να κάνω χρήση του mb7 & biofuel μπας και δω προκοπή.

Από ότι έχω διαβάσει πάντως οι δόσεις που αναγράφει πρέπει να είναι υπερβολικές, ε και αυτοί να πουλήσουν θέλουν !!! :thumbup: Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μέθοδο δοσολογίας από αυτά τα 2 ζουμιά :bowdown::)

αυτό καθορίζεται από το ''διάβασμα'' του ενυδρείου σου, θα σου απαντήσω αλλιώς ''όποτε υπάρχει ανάγκη'' , δηλαδή για παράδειγμα όταν παρατειρώ ένα φούντωμα άλγης(συχνότερο καθάρισμα τζαμιών για παράδειγμα) ρίχνω συχνότερα βακτήρια από 'τι κάθε Σαββάτο με την αλλαγή νερού που είναι το πρόγραμμα συντήρησης, επίσης αυτό ισχύει και με τον οργανικό άνθρακα, σε οποιαδήποτε περίπτωση αλόγιστης σπατάλης πέραν ότι σπαταλάς τα χρήματα σου κάνεις κακό στο ενυδρείο, μεγάλη ποσότητα και συχνότητα από βακτήρια στεγνώνουν το ενυδρείο από θρεπτικά και κυρίως όποιο τελειώσει πρώτο, μεγάλη ποσότητα οργανικού άνθρακα σε περίσσεια δημιουργεί ασθένειες στα κοράλλια λόγω μικροβιακής έξαρσης της μικροπανίδας που βρίσκεται στην επιφανειακή βλέννα της επιδερμίδας τους. :bowdown:

αυτό καθορίζεται από το ''διάβασμα'' του ενυδρείου σου, θα σου απαντήσω αλλιώς ''όποτε υπάρχει ανάγκη'' , δηλαδή για παράδειγμα όταν παρατειρώ ένα φούντωμα άλγης(συχνότερο καθάρισμα τζαμιών για παράδειγμα) ρίχνω συχνότερα βακτήρια από 'τι κάθε Σαββάτο με την αλλαγή νερού που είναι το πρόγραμμα συντήρησης, επίσης αυτό ισχύει και με τον οργανικό άνθρακα, σε οποιαδήποτε περίπτωση αλόγιστης σπατάλης πέραν ότι σπαταλάς τα χρήματα σου κάνεις κακό στο ενυδρείο, μεγάλη ποσότητα και συχνότητα από βακτήρια στεγνώνουν το ενυδρείο από θρεπτικά και κυρίως όποιο τελειώσει πρώτο, μεγάλη ποσότητα οργανικού άνθρακα σε περίσσεια δημιουργεί ασθένειες στα κοράλλια λόγω μικροβιακής έξαρσης της μικροπανίδας που βρίσκεται στην επιφανειακή βλέννα της επιδερμίδας τους. :bowdown:

Το έχω πάρει μάτι απο κάποιο άλλο forum αυτο που λες, αλλά το θέμα είναι ότι πχ. σημερα ριχνουμε το mb7 την ίδια μέρα ρίχνουμε και το biofuel ή την επόμενη ???????????????

To biofuel τροφη για τα βακτηρια,αρα δεν υπαρχει λογος να το ριξεις την επομενη απο την στηγμη που υπαρχουν ειδη βακτηρια στο συστημα. :bowdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...