irongud 25 Ιουλίου 2011 #1 Share 25 Ιουλίου 2011 (edited) στο 250αρι μου με μηκος 1 μετρο αν βαλω 3 χαρεμια (1 αρσ-3 θυλ) απο τα εξης ειδη ειμαι καλα? http://www.tropicalfishandaquariums.com/Af...ellowPhoto2.asp http://www.cichlid-forum.com/articles/p_demasoni.php http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1846 πιστευω πως ο συνδιασμος των χρωματων ειναι τελειος... πως ξεχωριζεις ομως αρσενικα με θυληκα ωστε να κανεις χαρεμι? και κατα ποσο ευκολα βρισκω τα ειδη που εβαλα και ποσο κανει το καθε ψαρακι? ευχαριστω! Έγινε επεξεργασία 25 Ιουλίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουλίου 2011 #2 Share 25 Ιουλίου 2011 Τα τριτα απλα τα ξεχνας.Ειναι απο αλλη λιμνη και ειναι κοπαδοψαρα.Και θελουν μηκος και λιτρα. Τα ντεμασονι ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις το φυλο τους,ωστε να μπορεσεις να βαλεις χαρεμι.Και στα λαμπιντο το ιδιο ισχυει αν τα ψαρια ειναι σε μικρη ηλικια. Γιατι δε δοκιμαζεις ενα species ενυδρειο με ντεμασονι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 25 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 25 Ιουλίου 2011 Τα τριτα απλα τα ξεχνας.Ειναι απο αλλη λιμνη και ειναι κοπαδοψαρα.Και θελουν μηκος και λιτρα. Τα ντεμασονι ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις το φυλο τους,ωστε να μπορεσεις να βαλεις χαρεμι.Και στα λαμπιντο το ιδιο ισχυει αν τα ψαρια ειναι σε μικρη ηλικια. Γιατι δε δοκιμαζεις ενα species ενυδρειο με ντεμασονι; στρατο μου δεν ειμαι ο τυπος που θελει να βλεπει μονο ενα τυπο ψαριου. τα species δεν ειναι για μενα. θελω ποικιλια. μπορεις να μου προτεινεις κατι να βαλω σαν τριτο ειδος με διαφορετικο χρωμα απο τα αλλα 2 ωστε να εχω ομορφους χρωματισμους αλλα και να ειναι ψαρι το οποιο βρισκεται ευκολα στο εμποριο? σε ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουλίου 2011 #4 Share 25 Ιουλίου 2011 Σε ενα μετρο μηκος που αναφερεις,εγω προσωπικα δεν θα εβαζα 3ο ειδος.Για το λογο αυτο δε μπορω να σου προτεινω κατι. Ας περιμενουμε ομως και τους υπολοιπους φιλους να δουμε τι θα εχουν να σου προτεινουν,και τα συζηταμε παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 25 Ιουλίου 2011 #5 Share 25 Ιουλίου 2011 Παντελή δωσε μας όλες τις διαστάσεις του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 25 Ιουλίου 2011 #6 Share 25 Ιουλίου 2011 Τα demasoni μόνα τους όπως είπε και ο Στράτος. Με τα labido θα μπορούσες να βάλεις cynotilapia afra ή iodotropheus. Οριακά τα δύο χαρέμια στο μήκος που έχεις. Άλλοι φίλοι θα πουν species μόνο και πιθανώς έχουν δίκιο. Αυτό το στήσιμο το έχω κάνει σε RIO180 (ίδιο μήκος, λιγότερα λίτρα) πολύ οριακά. Τελικά μετά από τρία χρόνια γέννησαν τα iodotropheus. Την αργοπορία αυτή την αποδίδω στα λίγα σχετικά λίτρα και στο μικρό μήκος που δεν τους έδινε την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας παρόλες τις κρυψώνες. Άλλος συγκάτοικος που θα μπορούσε να παίξει είναι τα maingano. Το κακό είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ξεχωρίσεις φύλα οπότε θα βάλεις από μία τετράδα τουλάχιστον και θα δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Ιουλίου 2011 #7 Share 25 Ιουλίου 2011 Στο 1μ μήκος προσωπικά θα έβαζα μόνο ένα είδος από Malawi. Θα δοκίμαζα κάποιος είδος από τα dwarf mbuna που δεν μεγαλώνουν πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 25 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 25 Ιουλίου 2011 (edited) 100Χ45Χ55υ εκτιμω πολυ τις εμπεριστατωμενες αποψεις ολων σας. απλα καθοτι νεος στα ενυδρεια καταλαβαινετε πως αυτη τη στιγμη με εντυπωσιαζει πιο πολυ η ποικιλοχρωμια. ισως αργοτερα που θα κατασταλαξω καπου να κανω ενα species. οποτε με τη βοηθεια σας και με γνωμονα το σκεπτικο μου θελω να με βοηθησετε να κανω ενα αφρικανικο "κοινωνικο" χωρις σκοτωμους και με οσα περισσοτερα ειδη/χρωματα μπορω Έγινε επεξεργασία 25 Ιουλίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Ιουλίου 2011 #9 Share 25 Ιουλίου 2011 (edited) Το ενυδρείο σου είναι αυτό που αναφέρεις αλλού 1.00 χ45χ55 ;,με πρόλαβες Συνήθως στο μέτρο προτείνεται ενα χαρέμι species tank ,αν όμως θέλεις και ενα δεύτερο χαρέμι και βέβαια οχι περισσότερο, θα σου πρότεινα να βάλεις πολλές πέτρες. Θα έλεγα να γεμίσεις την πλάτη και να στοιβάσεις φεγγαρόπετρες και οχι μόνο και βλέπουμε. Έγινε επεξεργασία 25 Ιουλίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 26 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 26 Ιουλίου 2011 θα μπορουσα να βαλω ισως τρια χαρεμακια απο τα εξης? Julidochromis transcriptus , lambidochromis και maingano? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 26 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 26 Ιουλίου 2011 το juli ειναι ταγκανικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 26 Ιουλίου 2011 #12 Share 26 Ιουλίου 2011 το juli ειναι ταγκανικα... Κατάλαβες από μόνος σου οτι δεν ταιριάζουν.. Όπως προαναφέρθηκε,για το ενυδρείο σου,είσαι οριακά στα 2 χαρέμια με τον τρόπο που αναφέρει ο κ.Σωκράτης με πολύ προσοχή... Για τα είδη,αφού θες 2,θα συμφωνήσω με τον Αντρέα και θα πω labido με c.afra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 27 Ιουλίου 2011 #13 Share 27 Ιουλίου 2011 Καλημερα. Τα maingano ειναι πολυ δραστηρια . Εγω ειχα 7 σε τελικο μεγεθος σε 500 αρι ενυδρειο και γινοταν Ο ΧΑΜΟΣ (δεν ηταν μονα τους αλλα σιγουρα ηταν πολυ φασαριοζικα ).Ειδικα στην αναπαραγωγη . Οποτε αν τα βαλεις και θελεις να τα κρατησεις οταν μεγαλωσουν βαλτα μονα τους .Εγω προσωπικα δεν θα τα εβαζα σε 180αρι Τα Labidochromis ειναι πιο ηρεμα ψαρακια.Καλα για το 180αρι αλλα και παλι μονα τους !!Αυτα θα τα εβαζα σε 180αρι Τα Juli δεν τα ξερω αλλα ειδα στο Forum οτι φτανουν 7 cm οποτε ειναι καλο μεγεθος για το 180αρι σου και μαλλον θα μπορεσεις να βαλεις και κατι αλλο απο Tanganyika.Δεν εχω γνωσεις απο πολλα ειδη αυτης της λιμνης αλλα ακουω συνεχεια τα παιδια να λενε οτι εχει πολλα ομορφα ειδη που δεν ξεπερνουν τα 7-8 cm αρα μαλλον κατι θα μπορεσεις να φτιαξεις Και εμενα μου αρεσουν τα χρωματα και θελω ποικιλια αλλα ψαξτο καλα ωστε να μπορεσεις να το ευχαριστηθεις και να μην χανεις ψαρια. Καλο κουραγιο και καλο στησιμο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 27 Ιουλίου 2011 #14 Share 27 Ιουλίου 2011 Τωρα ειδα οτι ειναι 250 αρι Σε αυτο θα τα εβαζα τα maingano Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 27 Ιουλίου 2011 #15 Share 27 Ιουλίου 2011 Φίλε Παντελή θα ήθελα να διαβάσεις αν δεν το έχεις κανει ήδη τα παρακάτω για να καταλάβεις τις διαφορές των λιμνών στην Αφρική και τις αναγκες των ψαριών. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48787 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31835 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495 Υπάρχει η επιλογή να βάλεις και κιχλίδες απο την λίμνη Tanganyika στο ενυδρείο σου αλλα απο τα λεγόμενά σου πιστεύω πως δεν θα σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.Παρ'όλα αυτά, υπάρχει σαν ανακοίνωση στο θεματικό αλλά και στην υπογραφή μου η "Αρθρογραφία της Αφρικής" που μπορείς να δεις και να διαβάσεις επιπλέον πράγματα και να σε βοηθήσουν να καταλήξεις στο επιθυμητό, για σένα, αποτέλεσμα. Μια πρόταση για το ενυδρείο σου είναι species με ps.Saulosi που είναι διμορφικά.Δηλαδή εχει άλλο χρώμα ο αρσενικός(μπλε-μόβ και άλλο χρωμα τα θηλυκά(πορτοκαλί). Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 7 Αυγούστου 2011 Author #16 Share 7 Αυγούστου 2011 (edited) ουσιαστικα αποφασισα να βαλω 4-5 λαμπιντο μωρα και αλλα τοσα μαινγκανο και ενα αναποδο γατοψαρο. μενει τωρα να ξηλωθει το κοινωνικο για να αρχισω στησιμο στο νταμαρι Έγινε επεξεργασία 7 Αυγούστου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Αυγούστου 2011 #17 Share 7 Αυγούστου 2011 ουσιαστικα αποφασισα να βαλω 4-5 λαμπιντο μωρα και αλλα τοσα μαινγκανο και ενα αναποδο γατοψαρο. μενει τωρα να ξηλωθει το κοινωνικο για να αρχισω στησιμο στο νταμαρι Συνοδοντι εννωεις?Αν ναι πρεπει να ξερεις οτι μωρα δεν προκειτε να δεις,Επισης για να τα βλεπεις πρεπιε να ειναι κοπαδακι,αλλιως ολη μερα θα εξαφανιζετε και θα βγενει μονο οταν εσυ θα κοιμασαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Αυγούστου 2011 #18 Share 7 Αυγούστου 2011 ουσιαστικα αποφασισα να βαλω 4-5 λαμπιντο μωρα και αλλα τοσα μαινγκανο και ενα αναποδο γατοψαρο. μενει τωρα να ξηλωθει το κοινωνικο για να αρχισω στησιμο στο νταμαρι Πετρες αρκετές για περιοχές και κρυψώνες και θα έλεγα να μην βάλεις ανάποδο γατόψαρο που μάλλον εννοείς γατόψαρο από το ένδοξο γένος των συνοδόντιδων.Παλιά είχα ,αναγκάστηκα να τον βγάλω - ταλαιπωρήθκα αρκετά- και δεν έβλεπα γέννες γιατί μάλλον τα έκανε μεζέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 7 Αυγούστου 2011 Author #19 Share 7 Αυγούστου 2011 ναι συνοδοντις εννοω. υπαρχει καποιο αλλο που μπορω να βαλω και να μην πειραζει τα μωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Αυγούστου 2011 #20 Share 7 Αυγούστου 2011 ναι συνοδοντις εννοω. υπαρχει καποιο αλλο που μπορω να βαλω και να μην πειραζει τα μωρα? Οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος