Jump to content

Από τον Αμαζόνιο στην Αφρική

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι πρόκειται για ενα RIO 125 ,την προηγούμενη Κυριακή ,άρχισε η Μεταμόρφωση του που από ενα κλασσικό φυτεμένο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις με tetra serpa και άλλα ψαράκια άρχισε σιγά - σιγά τον δύσκολο και μακρινό δρόμο του :wootwoot: προς την Αφρική και μάλιστα Ανατολικά.

Για την Ιστορία να πω οτι στήθηκε σαν φυτεμένο στις 15/04/2006 και διατηρήθηκε μέχρι τις 17/07/2011.

Θα σας παραθέσω πολύ λίγες φωτό με το νέο Look απλά να πω οτι ΔΕΝ εχει ολοκληρωθεί το aquascape ώστε να φτάσουμε εκεί που απαιτείται.

Εξάλλου το ενυδρείο θα τρέχει το καλοκαίρι χωρίς ψαράκια μέχρι το φθινόπωρο ,να δροσίσει ο καιρός, και τότε θα μπούν τα νέα ψάρια.Το ενυδρείο υποστηρίζεται βιολογικά-μηχανικά από το εσωτερικό του που είνια εμπλουτισμένο βέβαια με siporax και αστεράκια Rena και απο εξωτερικό 2213 EHEIM κρυμμένο στο ντουλάπι.

Οι βαλισνέρειες είναι ελαφρά ταλαιπωρημένες απο την μεταφύτευση τους αλλά θα συνέλθουν.

post-1410-1311438697_thumb.jpg post-1410-1311438813_thumb.jpg post-1410-1311438882_thumb.jpg

:bowdown::):thumbup:

Συγνώμη αν οι φωτό δεν έιναι οι καλύτερες :thumbup:

:bowdown:

Εχω πετρες,εχω πετρες,εχω πετρες καλες λεμεεεεεεεε!!!! :)

κυριε Σωκρατη εαν θελετε πετρες παρτε μια νταλικα και 2-3 ακομα ατομα εδω απο το φορουμ και ελατε στη ναυπακτο να μαζεψουμε τονους πετρες........κερασμενοι οι καφεδες και το φαγητο :bowdown::)

Παιδιά οι Πετρες που θα μπούν θα είναι λίγες αλλά θα γίνει πρόσπαθεια να στηθούν έξυπνα και εργνομικά και αυτό θα εξαρτηθεί απο τα ψάρια που θα φιλοξενηθούν.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ,τελικά μόνο στην Αφρική χαλαρώνω :bowdown::)

http://www.zambiatourism.com/travel/places/tanganyi.htm

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βλεπω κ.Σωκρατη οσο παμε πληθαίνουν οι αφρικανοι.απο πετρες μπορω να σας εφοδιασω και εγω.απο ψαρακια εχετε τιποτα κατα νου?

Ολοι χαλαρωνουμε με την αφρικη.

:bowdown::):thumbup::thumbup:

Μεγάλη η απόσταση από τον Αμαζόνιο στην Τανγκανίκα

Με ένα ενυδρείο μπορείς να την καλύψεις σε μερικές μέρες !

Έχεις δρόμο ακόμη, αλλά αυτή είναι η καλύτερη περίοδος στο χόμπι, το στήσιμο από την αρχή ενός νέου ενυδρείου.

:):thumbup::bowdown:

Με το καλό να ολοκληρωθεί το ενυδρείο Κ.Σωκράτη! :bowdown:

Θα μπει 6αδα για αρχή με σκοπό να δημιουργηθεί ζευγάρι?

Με το καλό να ολοκληρωθεί το ενυδρείο Κ.Σωκράτη! :bowdown:

Θα μπει 6αδα για αρχή με σκοπό να δημιουργηθεί ζευγάρι?

Σίγουρα :)

φοβερα ψαρια πολυ καλη επιλογη

αυτα θεωρουνται κοχυλοψαρα? η μονο βραχια θελουν?

υπαρχουν και στην αγορα?

τετοια ειναι και αυτα που βρισκονται στο aqzmp?

Έγινε επεξεργασία - GXSARA

Με το καλό το νέο ενυδρείο;Από φωτισμό τι θα κάνουμε; :bowdown:

(Έχω έτοιμη λεντοταινία.... :) )

Πανέμορφα ζωντανά κ. Σωκράτη, θα τα ευχαριστηθείτε σίγουρα. Από αυτά που έχω δει τον ένα χρόνο που τα έχω, θα πρότεινα ελάχιστο διάκοσμο. Αν έχουν πολύ πέτρα θα προτιμήσουν το σκοτάδι και τις πίσω γωνίες του ενυδρείου, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν πολύ έξω. Λίγες πέτρες και κοχύλια θαλασσινά για τους άτακτους της παρέας που θα θελήσουν να ξεμοναχιάσουν κάποια θηλυκιά.

Τα υπόλοιπα όταν με το καλό βάλουμε τα ψάρια.

:)

Πανέμορφα ζωντανά κ. Σωκράτη, θα τα ευχαριστηθείτε σίγουρα. Από αυτά που έχω δει τον ένα χρόνο που τα έχω, θα πρότεινα ελάχιστο διάκοσμο. Αν έχουν πολύ πέτρα θα προτιμήσουν το σκοτάδι και τις πίσω γωνίες του ενυδρείου, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν πολύ έξω. Λίγες πέτρες και κοχύλια θαλασσινά για τους άτακτους της παρέας που θα θελήσουν να ξεμοναχιάσουν κάποια θηλυκιά.

Τα υπόλοιπα όταν με το καλό βάλουμε τα ψάρια.

:bowdown:

Αυτό έχω στο μυαλό και εγώ Κώστα λίγες πέτρες με εργονομία λίγα κοχύλια ώστε να αναγκαστούν να κυκλοφορούν στο ενυδρείο.Υπομονή απαιτείται και σχεδιασμός.

Το φθινόπωρο με το καλό :):thumbup: μέχρι τότε αναλυτικο διάβασμα περί των Κάλβων

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

• 1 month later...

Σύντομα αγαπητοί φίλοι θα ολοκληρώσω το aquascaping στη τελική μορφή και θα έχετε φωτό.Ψάρια θα περιμένουμε ακόμα να πέσουν οι θερμοκρασίες.

Ωστόσο θα ήθελα και άλλες προτάσεις οσον αφορά τα ψάρια μήπως κάποιος φίλος γράψει κάτι που θα μου κεντρούσε το ενδιαφέρον εκτός των κάλβων που έχω αναφέρει.

:thumbup:

φανταστικα ψαρακια! αντε με το καλο!

φανταστικα ψαρακια! αντε με το καλο!

Καμμιά άλλη πρόταση αγαπητέ KOYMAN ;καλοδεχούμενη ,θέλω να με βάλετε σε σκέψεις :thumbup:

Καμμιά άλλη πρόταση αγαπητέ KOYMAN ;καλοδεχούμενη ,θέλω να με βάλετε σε σκέψεις :thumbup:

αφου εγραψες ¨χωρις λογια¨ υπεθεσα πως εχεις καταληξει σε αυτα τα ψαρακια ! πραγματικα πιστευω πως για να πετυχει η συνταγη οποιοδιποτε ψαριου μεσα στο ενυδρειου πρεπει πρωτα να εισαι καψουρα με αυτο το ψαρακι! ετσι οτι και να ειναι δεν εχει σημασια αφου θα αρεσει πρωτα σε εσενα! αν πας σε μαλαουι μερια τοτε εδω ειμαι να σου βαλω ιδεες!

:thumbup::welcome::)

αφου εγραψες ¨χωρις λογια¨ υπεθεσα πως εχεις καταληξει σε αυτα τα ψαρακια ! πραγματικα πιστευω πως για να πετυχει η συνταγη οποιοδιποτε ψαριου μεσα στο ενυδρειου πρεπει πρωτα να εισαι καψουρα με αυτο το ψαρακι! ετσι οτι και να ειναι δεν εχει σημασια αφου θα αρεσει πρωτα σε εσενα! αν πας σε μαλαουι μερια τοτε εδω ειμαι να σου βαλω ιδεες!

:welcome::):thumbup:

Μου αρέσουν πολύ αλλά είμαι ανοικτός σε καμμιά πρόταση με εδιαφέροντα ψάρια και που βέβαια μπορούν φιλοξενηθούν σε RIO 125 μην ξεχνάμε και τις διαστάσεις του ενυδρείου.

Κάνω μια προετοιμασία για τους κάλβους αλλά περιμένω και άλλες προτάσεις προτού ολοκληρώσω το aquascape γιατί τότε αν δεν υπάρξει άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση ,το στήσιμο πια θα έιναι πια για κάλβους.

:thumbup::thumbup:

Julidochromis transcriptus ?

Φώτη ευχριστώ αλλά είπα να πάω σε κανένα πιο μυστήριο :thumbup: ψάρι πάντως ευχαριστώ :thumbup:

Σε αυτό το μήκος θέλει αρκετή σκέψη.Κάτι θα βρούμε. :thumbup:

Σε αυτό το μήκος θέλει αρκετή σκέψη.Κάτι θα βρούμε. :thumbup:

Αυτό είναι και το ζήτημα γιατί και καλβάκια να φιλοξενήσω αν το αποφασίσω οριστικά κάλβους κογχυλιών που δεν μεγαλώνουν και τόσο πολύ

:thumbup:

Lamprologus kallipterus ?

cyprichromis leptosoma ?

Στέρεψα. :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...