antonios 23 Ιουλίου 2011 #1 Share 23 Ιουλίου 2011 Πως πολλαπλασιάζετε το κερατόφυλλο;Ξέρει κανείς να με διαφωτίσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2011 #2 Share 23 Ιουλίου 2011 (edited) μακραινει απο μονο του..... επισης,απορροφα νιτρικα,και βοηθα και την αναπτυξη του το φως. Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 23 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 23 Ιουλίου 2011 μακραινει απο μονο του..... επισης,απορροφα νιτρικα,και βοηθα και την αναπτυξη του το φως. Δηλαδη αν μακρύνει αρκετά απλά κόβω και αφήνω το νέο κομμάτι να αιωρείτε στην επιφάνεια.....πόσα κομμάτια πρέπει να έχω για να εχω καλή απορόφηση νιτρικών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 23 Ιουλίου 2011 #4 Share 23 Ιουλίου 2011 Δηλαδη αν μακρύνει αρκετά απλά κόβω και αφήνω το νέο κομμάτι να αιωρείτε στην επιφάνεια.....πόσα κομμάτια πρέπει να έχω για να εχω καλή απορόφηση νιτρικών; αυτο μεγαλωνει αποροφοντας νιτρικα.οποιο κομματι και να αφησεις το ιδιο ειναι. δεν εχει σημασια ποσο κομματια πρεπει να εχεις για την καλυτερη αποροφηση των νιτρικων.παιζει ρολο το μεγεθος του ενυδρειου και η ιχθυοφορτηση που εχεις. και αυτο μεγαλωνει δεν εχει σημασια πιο κομματι κρατας οποιο θες εσυ το ιδιο ειναι.κρατας οσο θες αρκει να σου καθεται καλα στο ματι σου. οταν ειχα το φυτεμενο 240 λιτρα εμενα το κερατοφυλλο εποιανε ολη την επιφανεια και μου αρεσε οποτε δεν το εκοβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 23 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 23 Ιουλίου 2011 αυτο μεγαλωνει αποροφοντας νιτρικα.οποιο κομματι και να αφησεις το ιδιο ειναι. δεν εχει σημασια ποσο κομματια πρεπει να εχεις για την καλυτερη αποροφηση των νιτρικων.παιζει ρολο το μεγεθος του ενυδρειου και η ιχθυοφορτηση που εχεις. και αυτο μεγαλωνει δεν εχει σημασια πιο κομματι κρατας οποιο θες εσυ το ιδιο ειναι.κρατας οσο θες αρκει να σου καθεται καλα στο ματι σου. οταν ειχα το φυτεμενο 240 λιτρα εμενα το κερατοφυλλο εποιανε ολη την επιφανεια και μου αρεσε οποτε δεν το εκοβα Στην περίπτωση μου που εχω φυτευμένο ενυδρείο δεν πρέπει να ανησυχώ μήπως κόβει την αναπτυξη των άλλων φυτών μου που και αυτα ειναι γρηγορής ανάπτυξης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Ιουλίου 2011 #6 Share 24 Ιουλίου 2011 Στην περίπτωση μου που εχω φυτευμένο ενυδρείο δεν πρέπει να ανησυχώ μήπως κόβει την αναπτυξη των άλλων φυτών μου που και αυτα ειναι γρηγορής ανάπτυξης; ναι ειναι πολυ πιθανο κατι τετοιο,και μην ξεχναμε πως στη φυση το κερατοφφυλλο ειναι ζιζανιο το οποιο και μπορει να πνιξει καθε φυτο που θα βρει στο διαβα του.....κατα τη γνωμη μου και εαν θελεις πολυ να τα εχεις ολα καλα ισως χρειαστει να δινεις και λιγα νιτρικα εσυ ο ιδιος στο ενυδρειο σου με τη μορφη λιπανσης αλλα παντα με προσοχη στις ρουτινες,αλλαγες νερου κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 27 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 27 Ιουλίου 2011 ναι ειναι πολυ πιθανο κατι τετοιο,και μην ξεχναμε πως στη φυση το κερατοφφυλλο ειναι ζιζανιο το οποιο και μπορει να πνιξει καθε φυτο που θα βρει στο διαβα του..... κατα τη γνωμη μου και εαν θελεις πολυ να τα εχεις ολα καλα ισως χρειαστει να δινεις και λιγα νιτρικα εσυ ο ιδιος στο ενυδρειο σου με τη μορφη λιπανσης αλλα παντα με προσοχη στις ρουτινες,αλλαγες νερου κλπ. Σε ευχαριστω για τις συμβουλές σου σκέφτομαι πάντως αν το δω να αναπτύσετε καλά να εχω τελικά μόνο κερατόφυλλο σαν φυτό στο ενυδρείο μου και τίποτα άλλο ....δεν θα είναι όμορφο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιουλίου 2011 #8 Share 27 Ιουλίου 2011 αυτο ειναι θεμα καθαρα γουστου.το κακο με το κερατοφυλλο ειναι πως δεν φυτευεται με τιποτα και πρεπει με καποιο τροπο να το κρατας προς τα κατω ετσι που να φαινεται φυτεμενο.αν σκοπευεις να κρατησεις μονο αυτο,δεν νομιζω πως θα τα καταφερεις,ουτε το οπτικο αποτελεσμα θα σου αρεσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartac 28 Ιουλίου 2011 #9 Share 28 Ιουλίου 2011 όταν αγόρασα το δικό μου κερατόφυλλο είχε κάτω το αλουμινένιο δαχτυλίδι με το σφουγγαράκι. Το έριξα έτσι στο ενυδρείο και έμεινε για πάντα κάτω χωρίς πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 29 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 29 Ιουλίου 2011 αυτο ειναι θεμα καθαρα γουστου.το κακο με το κερατοφυλλο ειναι πως δεν φυτευεται με τιποτα και πρεπει με καποιο τροπο να το κρατας προς τα κατω ετσι που να φαινεται φυτεμενο.αν σκοπευεις να κρατησεις μονο αυτο,δεν νομιζω πως θα τα καταφερεις,ουτε το οπτικο αποτελεσμα θα σου αρεσει. Εχω κρατήσει τρία κομμάτια στον πάτο απλά τα εχω πατήσει στην μέση τους με πέτρες και κρατιούνται μια χαρά και απο ότι βλέπω μεγαλώνουν και γρήγορα προς τα πάνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος