klaz 23 Ιουλίου 2011 #1 Share 23 Ιουλίου 2011 καλησπερα. μετα απο ενα πειραμα που εκανα σχετικα με το ενυδρειο μου που ειναι πολυ light reef και περισσοτερο fo,εχω την παραπανω μακροαλγη την οποια και φωτιζω στο σαμπ εδω καιενα χρονο χωρις φοβερα αποτελεσματα αναπτυξης(στην ουσια δεν μεγαλωνει,απλα δεν την χανω) και χωρις την χρηση αντιφωσφορου απο την στιγμη που την εβαλα. εδω πρεπει να πω πως πριν απο αυτο το εγχειρημα ειχα την μακροαλγη την οποια και εχανα με τη παραλληλη χρηση αντιφωσφορου. οι σημερινες μου μετρησεις ειναι φωσφορος=0,8 μετρησιμος. νιτρικα=10 δεν υπαρχουν αλγες στο ενυδρειο,και θεωρω οτι ειναι πεντακαθαρο χωρις αντιφωσφορο εδω και 1 χρονο αλλα με σοβαρη ομως την ελλειψη κοραλινης,που στο παρελθον ειχα οχι ομως σε μεγαλο βαθμο... σημερα προχωρησα επισης σε μια μικρη αλλαγη των 50 λιτρων,ενω επισης ειχα να κανω 1 χρονο αλλαγη νερου. υπολοιπες μετρησεις kh=8 mg=1410 ca=420 θερμοκρασια =27 το συμπερασμα που θελω να καταληξω ειναι,μηπως η συγκεκριμεη μακροαλγη χρειαζεται εστω και λιγα φωσφορικα για να τραφει,και τα μηδενικα την κανουν να καταστρεφεται....??παιζει κατι αλλο....? ΥΓ.να πω επισης πως εχω σταματησει επισης εδω και 1 χρονο τη χρηση ανθρακα,καθως θεωρησα πως το σκιμμερ μου με καλυπτει σε απολυτο ισως βαθμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουλίου 2011 #2 Share 23 Ιουλίου 2011 καλησπερα. μετα απο ενα πειραμα που εκανα σχετικα με το ενυδρειο μου που ειναι πολυ light reef και περισσοτερο fo,εχω την παραπανω μακροαλγη την οποια και φωτιζω στο σαμπ εδω καιενα χρονο χωρις φοβερα αποτελεσματα αναπτυξης(στην ουσια δεν μεγαλωνει,απλα δεν την χανω) και χωρις την χρηση αντιφωσφορου απο την στιγμη που την εβαλα. εδω πρεπει να πω πως πριν απο αυτο το εγχειρημα ειχα την μακροαλγη την οποια και εχανα με τη παραλληλη χρηση αντιφωσφορου. οι σημερινες μου μετρησεις ειναι φωσφορος=0,8 μετρησιμος. νιτρικα=10 δεν υπαρχουν αλγες στο ενυδρειο,και θεωρω οτι ειναι πεντακαθαρο χωρις αντιφωσφορο εδω και 1 χρονο αλλα με σοβαρη ομως την ελλειψη κοραλινης,που στο παρελθον ειχα οχι ομως σε μεγαλο βαθμο... σημερα προχωρησα επισης σε μια μικρη αλλαγη των 50 λιτρων,ενω επισης ειχα να κανω 1 χρονο αλλαγη νερου. υπολοιπες μετρησεις kh=8 mg=1410 ca=420 θερμοκρασια =27 το συμπερασμα που θελω να καταληξω ειναι,μηπως η συγκεκριμεη μακροαλγη χρειαζεται εστω και λιγα φωσφορικα για να τραφει,και τα μηδενικα την κανουν να καταστρεφεται....??παιζει κατι αλλο....? ΥΓ.να πω επισης πως εχω σταματησει επισης εδω και 1 χρονο τη χρηση ανθρακα,καθως θεωρησα πως το σκιμμερ μου με καλυπτει σε απολυτο ισως βαθμο. Κωστα χωρις αλλαγη ενα χρονο,και εχεις τις ιδανικες τιμες; Φανταζομαι αναπληρωνεις νερο οσμωσης ετσι; Κανε μια αναφορα σε παρακαλω τι κοραλια εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 23 Ιουλίου 2011 (edited) ναι στρατο.μονο οσμωση νερο μπαινει στην αναπληρωση. απο κοραλλια,δυστυχως ειχα πολλες απωλειες για να μην πω ολικες... εχουν μεινει κατι λιγα μανιταταρακια,ενα σαρκοφυτο,ενα φραγκ απο ακροπορα,και ενα δικο σου σκληρο που δεν θυμαμαι την ονομασια του...μεσα σε ολες τις απωλεις θρηνησα και την μεγαλη μοντιπορα μου περιπου 18 εκατοστων που επισης χαθηκε..... το περιεργο ειναι πως αν και δεν εκανα αλλαγες νερου,εκανα μετρησεις που παντα με εδειχναν νορμαλ αποτελεσματα,και μαλιστα τσεκαρισμενα και με αλλου χομπιστα τεστ.....περιεργο για ενα ενυδρειο που ειχε κοραλλια αλλα και να μην ειχε ο βραχος απο μονος του επρεπε να τραβαει καποια στοιχεια ετσι ωστε να χρειαζεται που και που καποια προσθηκη.....κουφο,τι να πω..... να πω πως το μοναδικο στοιχειο που μετρουσα και χρειαζοταν ανεβασμα ηταν η ανθρακικηη οποια ηταν καπου στο 5-6,και την οποια ειναι η αληθεια δεν ειχα σχοληθει και πολυ με το να την ανεβαζω...ισως αυτο ηταν η βασικη αιτια που τουμπαρε ολο το συστημα....? Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Ιουλίου 2011 #4 Share 23 Ιουλίου 2011 Κώστα Kh 5-6 και όχι αλλαγή νερού (έλλειψη ιχνοστοιχείων) για 1 χρόνο και το συζητάς. Αρχισε αλλαγές και βάλε booster. Η καραλίνη κάτω από 7 μας αποχαιρετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Ιουλίου 2011 #5 Share 23 Ιουλίου 2011 Κάνε 2-3 εβδομαδιαίες αλλαγές νερού. Συγχρόνως αρχίζεις να προσθέτεις (reef builder αυτό προτιμώ) Μετά συνέχισε να προσθέτεις reef builder μετρώντας συγχρόνως για να καταλάβεις την κατανάλωση έως ότου σταθεροποιήσεις το ΚH πάνω από 8 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 23 Ιουλίου 2011 θα βοηθησουν 2-3 αλλαγες των 50λιτρων εκαστη στα 500 λιτρα συνολικα?(η πρεπει να αυξησω τα λιτρα των αλλαγων περιπου στα διπλασια καθε φορα..?) και παλι ευχαριστω δημητρη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Ιουλίου 2011 #7 Share 23 Ιουλίου 2011 Θα προτιμούσα αλλαγές των 100 λίτρων και πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 23 Ιουλίου 2011 ..μμμ οκ.θα γινουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Ιουλίου 2011 #9 Share 23 Ιουλίου 2011 (edited) Και κάτι ακόμα. Τον αντιφώσφορο που τον βάζεις. 0.8 είναι πάρα πολύ. Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2011 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουλίου 2011 #10 Share 23 Ιουλίου 2011 Επισης φιλτατε και πολυαγαπημενε Κωστα,να σου πω πως η chaeto σε καποιους πιανει,σε καποιους δεν πιανει.Εμενα μεχρι τωρα,ποτε δεν ειχε δουλεψει,με κυκλοφορια και σε σωστοτερο σαμπ απο αυτο που εχω τωρα. Αυτη τη φορα ενω πιστευα οτι δεν θα δουλεψει καν το σαμπ,μου δουλεψε και η chaeto Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 23 Ιουλίου 2011 ναι η χαετο ειναι...ενα θεμα.....στρατο μου. δημητρη μου δεν χρησιμοποιησα καθολου αντιφωσφορο αυτον τον χρονο οπως προεγραψα.να ξαναβαλω εε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουλίου 2011 #12 Share 23 Ιουλίου 2011 Να ξαναβαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 24 Ιουλίου 2011 #13 Share 24 Ιουλίου 2011 (edited) καλησπερα. μετα απο ενα πειραμα που εκανα σχετικα με το ενυδρειο μου που ειναι πολυ light reef και περισσοτερο fo,εχω την παραπανω μακροαλγη την οποια και φωτιζω στο σαμπ εδω καιενα χρονο χωρις φοβερα αποτελεσματα αναπτυξης(στην ουσια δεν μεγαλωνει,απλα δεν την χανω) και χωρις την χρηση αντιφωσφορου απο την στιγμη που την εβαλα. εδω πρεπει να πω πως πριν απο αυτο το εγχειρημα ειχα την μακροαλγη την οποια και εχανα με τη παραλληλη χρηση αντιφωσφορου. οι σημερινες μου μετρησεις ειναι φωσφορος=0,8 μετρησιμος. νιτρικα=10 δεν υπαρχουν αλγες στο ενυδρειο,και θεωρω οτι ειναι πεντακαθαρο χωρις αντιφωσφορο εδω και 1 χρονο αλλα με σοβαρη ομως την ελλειψη κοραλινης,που στο παρελθον ειχα οχι ομως σε μεγαλο βαθμο... σημερα προχωρησα επισης σε μια μικρη αλλαγη των 50 λιτρων,ενω επισης ειχα να κανω 1 χρονο αλλαγη νερου. υπολοιπες μετρησεις kh=8 mg=1410 ca=420 θερμοκρασια =27 το συμπερασμα που θελω να καταληξω ειναι,μηπως η συγκεκριμεη μακροαλγη χρειαζεται εστω και λιγα φωσφορικα για να τραφει,και τα μηδενικα την κανουν να καταστρεφεται....??παιζει κατι αλλο....? ΥΓ.να πω επισης πως εχω σταματησει επισης εδω και 1 χρονο τη χρηση ανθρακα,καθως θεωρησα πως το σκιμμερ μου με καλυπτει σε απολυτο ισως βαθμο. Κώστα μηδενικά φωσφορικά δεν υφίσταται σε κανένα ενυδρείο(ούτε μηδενικά νιτρικά).Βέβαια όσο πιο χαμηλές οι παραπάνω τιμές τόσο πιο στεγνό είναι και το σύστημα μας(με σχεδόν καμία θετική εξέλιξη για κανένα τύπο κοραλιού,μακροαλγης,ακόμα και για τα sps).Βέβαια εσύ δεν είχες χαμηλά φωσφορικά οπότε δεν είσαι σε αυτή τη κατηγορία.Θεωρώ από αυτά που περιγράφεις σαν σημαντικότερο πρόβλημα την έλλειψη ιχνοστοιχείων, οπότε και θα σου έλεγα να προχωρήσεις σε αλλαγές νερού. Σημαντικό επίσης είναι να καθιερώσεις και μια ρουτίνα στις αλλαγές.Στα 70-80λ κάθε 20 μέρες είναι πολύ καλά. Έγινε επεξεργασία 24 Ιουλίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanus 24 Ιουλίου 2011 #14 Share 24 Ιουλίου 2011 H chaeto "απαιτεί" αρκετά πραγματάκια για να μεγαλώσει... - ΝΟ3+PO4, μια χαρά είναι η αναλογία σου, ως αναλογία (N/P)... πρέπει να ρίξεις και τα 2. - Κυκλοφορία, θέλει έντονη κυκλοφορία - Ιχνοστοιχεία (Κυρίως σίδηρο και μαγγάνιο).... αλλαγές αλλαγές αλλαγές Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 24 Ιουλίου 2011 ευχαριστω πολυ ολους για τις πληροφοριες. πληροφοριακα χθες εγινε μια πρωτη μικρη αλλαγη των 50 λιτρων και αυριο εχω ετοιμα αλλα 100... ΥΓ.βρηκα ενα ''ξεχασμενο'' 5κιλο αλατι στην αποθηκουλα μου δημητρη που ισως με σωσει απο πολλα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 25 Ιουλίου 2011 #16 Share 25 Ιουλίου 2011 H chaeto "απαιτεί" αρκετά πραγματάκια για να μεγαλώσει... - ΝΟ3+PO4, μια χαρά είναι η αναλογία σου, ως αναλογία (N/P)... πρέπει να ρίξεις και τα 2. - Κυκλοφορία, θέλει έντονη κυκλοφορία - Ιχνοστοιχεία (Κυρίως σίδηρο και μαγγάνιο).... αλλαγές αλλαγές αλλαγές Αυτό δεν είναι απόλυτο.Εγώ την έχω με ελάχιστη κυκλοφορία και δεν προλαβαίνω να κλαδεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 25 Ιουλίου 2011 #17 Share 25 Ιουλίου 2011 Αυτό δεν είναι απόλυτο. Εγώ την έχω με ελάχιστη κυκλοφορία και δεν προλαβαίνω να κλαδεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουλίου 2011 #18 Share 25 Ιουλίου 2011 Αυτό δεν είναι απόλυτο. Εγώ την έχω με ελάχιστη κυκλοφορία και δεν προλαβαίνω να κλαδεύω. Πιο πριν γι'αυτο ανεφερα πως σε καποιους παει με τον ενα η αλλο τροπο,ενω σε αλλους δεν παει με τιποτα.Ατιμη πρασιναδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 26 Ιουλίου 2011 #19 Share 26 Ιουλίου 2011 (edited) Θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί επί ένα χρόνο δεν έκανες αλλαγές νερού αλλά πρόσθετες μόνο νερό? Ήταν κάποιο πείραμα που έκανες ή είναι μία άλλη τακτική στο θαλασσινό που δεν γνωρίζω? Ευχαριστώ Μόλις πρόσεξα ότι έκανες κάποιο πείραμα. Είναι κάποια άλλη τακτική που έχεις διαβάσει να την εφαρμόζουν κάποιοι? Έγινε επεξεργασία 26 Ιουλίου 2011 - ΜΑΝΤΑΛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Ιουλίου 2011 Author #20 Share 26 Ιουλίου 2011 (edited) Θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί επί ένα χρόνο δεν έκανες αλλαγές νερού αλλά πρόσθετες μόνο νερό? Ήταν κάποιο πείραμα που έκανες ή είναι μία άλλη τακτική στο θαλασσινό που δεν γνωρίζω? Ευχαριστώ Μόλις πρόσεξα ότι έκανες κάποιο πείραμα. Είναι κάποια άλλη τακτική που έχεις διαβάσει να την εφαρμόζουν κάποιοι? χμ...η αληθεια ειναι πως δεν ξεκινησε σαν πειραμα...ολοκληρο αυτον τον χρονο ειχα καποια πολυ σοβαρα οικογενειακα προβληματα υγειας,και ο χρονος που ειχα για το ενυδρειο ηταν απειροελαχιστος,ασε που ημουν ελαχιστα στο σπιτι.το μονο που εκανα ηταν ενα ταισμα γρηγορο τη μερα για τα ψαρια,και εναν ελεγχο στην αναπληρωση 1 φορα τη βδομαδα....εξελιχτηκε σε πειραμα,καθως καποιοι στο παρελθον και μιλαω για 1 -3 δεκαετιες πισω ισχυριζοντουσαν οτι δεν ειναι απαρραιτητες οι αλλαγες νερου στο θαλασσινο,παλιο νερο κλπ...ε,λοιπον ολα αυτα ειναι ενα τεραστιο λαθος...το ενυδρειο το πηρα στα χερια...χαθηκαν ολα τα κοραλια με συνοπτικες διαδικασιες αφου δεν υπηρχαν ιχνοστοιχεια να αναπληρωσουν αυτα που φαγωθηκαν...αυτο και μονο μαζι με την πτωση της ανθρακικης σκληροτητας(εφτασε μεχρι 5) εφεραν την καταστροφη. τωρα ξεκιναω με πολλες και συχνες αλλαγες για να επανερθω και να ξαναφερω σε σωστο δρομο ολο το συστημα μου. Έγινε επεξεργασία 26 Ιουλίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Ιουλίου 2011 Author #21 Share 26 Ιουλίου 2011 σημερινο update. αλλαξα μεσα σε 4 μερες περιπου 260 λιτρα.μετα τις αλλαγες, να και οι σημερινες μου μετρησεις στις οποιες απο οτι φαινεται,τσιμπησε προς τα πανω το μαγνησιο κατι που νομιζω πως δεν ειναι και τραγικο. mg=1390 ca=400 kh=8 no3=5 po4=0 μπηκε και ο αντιφωσφορος και πηγα στα μη μετρησιμα.... απο εδω και στο εξης θα μπω σε εβδομαδιαια μικρη αλλαγη νερου,και στη φροντιδα του να προσεχω το κεχα μου να μην πεφτει..... για να δουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 26 Ιουλίου 2011 #22 Share 26 Ιουλίου 2011 Το ΚH και τα μάτια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιουλίου 2011 Author #23 Share 27 Ιουλίου 2011 τωρα να ρωτησω και κατι αλλο. εαν βρω την ποσοτητα που χρειαζομαι στο μπαφερ του κεχα ανα βδομαδα,μπορω να το ριχνω(ολη την εβδομαδιαια ποσοτητα σκονης) στο νερο της αναπληρωσης που επισης ξερω ποσο ειναι στη βδομαδα(50 λιτρα εξατμιση-αναπληρωση),η καλυτερα οχι...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 27 Ιουλίου 2011 #24 Share 27 Ιουλίου 2011 Βεβαίως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος