vales_red 22 Ιουλίου 2011 #1 Share 22 Ιουλίου 2011 Μολις ειδα οτι το blue tang εβγαλε Ich και δεν καταλαβαινω το γιατι! Σημερα το πρωι εκανα μια μικρη αλλαγη για να ξεφορτωθω καποια οργανικα και μαλλον σημερα εβγαλε ich..εκτος αν δεν το προσεξα καθολου εχθες...εχει και απο τισ 2 μεριες του σωματος και λιιγο στην ουρα. Διαβασα για μια μεθοδο που ριχνουν το ψαρι μεσα σε νερο απο αντιστροφη όσμωση και τα νεκρωνει ολα τα παρασιτα...για κανα 4-5 λεπτα...Θα αντεξει το ψαρι?! Τι λετε?!Εβαλα ηδη 10ml απο το φαρμακο CIO marine health system biocondizionatore της WAVE...αλλα δεν ξερω αν κανει δουλεια το φαρμακο αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Ιουλίου 2011 #2 Share 22 Ιουλίου 2011 Ποσο καιρο το εχεις το ψαρι;Αλλα ψαρια;Παιζει να υπαρχει στρες απο τσακωμους;Το ψαρι τρωει κανονικα;Αν ναι δοκιμασε πρωτα σκορδο υγρο στο ταισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 22 Ιουλίου 2011 #3 Share 22 Ιουλίου 2011 Ποσο καιρο το εχεις το ψαρι;Αλλα ψαρια;Παιζει να υπαρχει στρες απο τσακωμους;Το ψαρι τρωει κανονικα;Αν ναι δοκιμασε πρωτα σκορδο υγρο στο ταισμα. Και εγω αυτό θα πρότεινα.Οσο γιά την ερώτηση....ick και blue tank δεν υπάρχει γιατί!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 22 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 22 Ιουλίου 2011 Το ψαρι το εχω κοντα στον ενα μηνα...τρωει κανονικοτατα, κολυμπαει κανονικοτατα, δεν το στρεσαραν τα αλλα ψαρια. Η μονη αλλαγη που ειδα ειναι οτι αλλαξα λιγο την κυκλοφορια του νερου στο ενυδρειο και τα ψαρια μαζευτηκαν στη μια μερια του ενυδρειου. Και το δευτερο ειναι η αλλαγη νερου που εκανα σημερα το πρωι, μια πολυ μικρη αλλαγη καθως εκανα μια μεγαλη πριν 5 μερες... Εβαλα το φαρμακο και ταισα με υγρο σκορδο της Seachem αφου μουλιασα την τροφη για 1 λεπτακι...καθε μερα να ταιζω με σκορδο μεχρι να δω διαφορα!? Εχω και φυκια της Ocean Nutricion που εχουν σκορδο και Omega one...Θα το χασω το blue tang ε!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουλίου 2011 #5 Share 23 Ιουλίου 2011 Δεν ειναι απολυτο οτι θα το χασεις. Μην ξεχνας πως ειναι ψαρι που το εμφανιζει και το χανει για πλακα. Ταιζε σκορδο αλλα χωρις υπερβολες. Θα ελεγα μια φορα τη μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 23 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 23 Ιουλίου 2011 (edited) Οταν λες Στρατο, ταιζε σκορδο, εννοεις να μουλιαζω την τροφη στο σκορδο ετσι?! Γιατι εχω διαβασει στο φορουμ οτι χαραζεις και ενα "δοντι" σκορδου και το ριχνεις μεσα στο ενυδρειο για 6 ωρες... Επισης να συνεχισω τη θεραπεια με το φαρμακο ε?! Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2011 - vales_red Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουλίου 2011 #7 Share 23 Ιουλίου 2011 Οταν λες Στρατο, ταιζε σκορδο, εννοεις να μουλιαζω την τροφη στο σκορδο ετσι? ! Γιατι εχω διαβασει στο φορουμ οτι χαραζεις και ενα "δοντι" σκορδου και το ριχνεις μεσα στο ενυδρειο για 6 ωρες... Επισης να συνεχισω τη θεραπεια με το φαρμακο ε?! Για το φαρμακο δεν μπορω να σου πω κατι,γιατι δεν το γνωριζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 23 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 23 Ιουλίου 2011 το guarlic guard της seachem εχω...http://www.seachem.com/Products/product_pages/GarlicGuard.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουλίου 2011 #9 Share 23 Ιουλίου 2011 το guarlic guard της seachem εχω...http://www.seachem.com/Products/product_pages/GarlicGuard.html Αυτο ειναι το σκορδοζουμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 23 Ιουλίου 2011 #10 Share 23 Ιουλίου 2011 Kαλο είναι να ταΐζεις τροφές που περιέχουν και σκόρδο. Για προληπτικούς λόγους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 25 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 25 Ιουλίου 2011 Παιδια απο εχθες δεν υπαρχει κανενα στιγμα πανω στο Blue tang. Κατι απολα εκανε το θαυματακι του...τωρα το CIO MARINE ητανλ, το σκορδόζουμο ήταν..δεν ξέρω...παντως το ψαρακι μου ειναι πεντακαθαρο...Η Χενια μου κατι επαθε ομως, μαλλον απο το φαρμακο, αν και ελεγε οτι ειναι reef safe, εβαλα 2ml παραπανω φαρμακο και εδω και 2 μερες εχει παρει την κατιουσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 25 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 25 Ιουλίου 2011 Και μια εικονα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουλίου 2011 #13 Share 25 Ιουλίου 2011 Εγω πιστευω πως ειναι η ιδιοτητα του συγκεκριμενου ψαριου να αλλαζει κουστουμι ευκολα με το παραμικρο. Μια το χιονισμενο,και μια το μπλε του Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 25 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 25 Ιουλίου 2011 χαχαχαχαχαχα! Πυτιριδα?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουλίου 2011 #15 Share 25 Ιουλίου 2011 χαχαχαχαχαχα! Πυτιριδα?! Εμενα Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη ηταν ασπρο ενα που ειχα καποτε. Τις αλλες μερες κοπμλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 25 Ιουλίου 2011 Author #16 Share 25 Ιουλίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 25 Ιουλίου 2011 #17 Share 25 Ιουλίου 2011 Και το δικό μου έβγαλε 2 φορές κιόλας, μια πέρσι και μια φέτος μετα την μετακόμιση, Την πρώτη, φρόντισα να διορθοσω τα επίπεδα τιμών του νερού και όλα μια χαρά, Την δεύτερη , ταΐζω με λίγο σκορδοζουμι και σε 2 εβδομάδες πάλι όλα καλα, Γνώμη μου είναι, όση λιγότερη ταλεπορεια για το ψαράκι ( dip & φάρμακα ) τόσο καλητερα. Τέλος καλο όλα καλα εεε Val ? Η Ξένια μου θυμίζει κάτι ; Μην σε στεναχώριει όπου να ΄ναι θα κλαδεψει ο Αιολος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 25 Ιουλίου 2011 Author #18 Share 25 Ιουλίου 2011 Την κρατουσα με νυχια και με δοντια! Ηδη ειχε δωσει μικρα...αλλα τωρα την βλεπω να σβηνει...Κριμα...Αντε να ερθει ο μαγνητης της αυτοματης αναπληρωσης και να ησυχασω λιγακι...μετα μου μενει ενας Phos-reactor για την αλγη και τελος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος