Frangisk 21 Ιουλίου 2011 #1 Share 21 Ιουλίου 2011 (edited) Καλησπέρα παιδιά, Μετά από πολύ διάβασμα στα θέματα με τις λίμνες και πολύ χάζεμα στις φωτογραφίες σας, αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ τη δική μου λιμνούλα. Έχω ξεκινήσει ήδη έρευνα στο internet για ότι υλικά θα χρειαστώ (αντλίες, φίλτρα DIY, φυτά κλπ) και ίσως εκεί χρειάζομαι κάποιες διευκρινήσεις. Να κάνω πρώτα μια περιγραφή του τι θέλω να κάνω. Η λίμνη θα έχει επιφάνεια περίπου 2x3m (με τις καμπύλες στις γωνίες θα έχει εμβαδόν περίπου 5m2) και βάθος μέχρι και 1m (όχι σε όλη την επιφάνεια) το πιο ρηχό σημείο θα είναι περίπου 70-80cm και στο χείλος γύρω γύρω θα έχει ένα "σκαλοπάτι" 20cm πλάτος και 20-30cm βάθος για να μπουν γλάστρες. Φίλτρο θέλω να κάνω με ένα βαρέλι 60λτ (καλό είναι ; ) όπου θα γεμίσει 4/5 με ελαφρόπετρα μεγάλης κοκομετρίας και 1/5 σφουγγάρια (ή άλλα υλικά μηχανικής φίλτρανσης) Η αντλία θα ανεβάζει το νερό στην κορυφή του βαρελιού και από το κάτω μέρος του θα έρχεται ξανά το νερό μέσα στη λίμνη. Αυτή τη στιγμή δεν μου έρχεται κάτι άλλο... Το απόγευμα θα ανεβάσω και φωτογραφίες από το χώρο που θα γίνει η λίμνη. Όποιος ξέρει προμηθευτές για τα είδη που θα χρειαστώ η προτάσεις για συγκεκριμένα προϊόντα (πχ αντλίες) κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. (ειδικά στις αντλίες βρήκα τεράστια γκάμα τιμών, τι πρέπει να πάρω καθαρού νερού, όμβριων υδάτων, ακάθαρτων υδάτων...; ) Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, ευχηθείτε μου καλό κουράγιο... έχει να πέσει ΠΟΛΥ σκάψιμο... Έγινε επεξεργασία 21 Ιουλίου 2011 - Frangisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 21 Ιουλίου 2011 #2 Share 21 Ιουλίου 2011 Καλη επιτυχια ,δυναμη και πολυ κουραγιο. Πολες φωτογραφιες για να βλεπουμε την εξελιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 21 Ιουλίου 2011 #3 Share 21 Ιουλίου 2011 καλη αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 21 Ιουλίου 2011 #4 Share 21 Ιουλίου 2011 (edited) , ευχηθείτε μου καλό κουράγιο... έχει να πέσει ΠΟΛΥ σκάψιμο... καλό κουράγιο ....καλή επιτυχία περιμένουμε φωτογραφικό υλικό (βιλλα για την χελωνίτσα ) Έγινε επεξεργασία 21 Ιουλίου 2011 - Billias Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 21 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 21 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ για τις ευχές, θα χρειαστώ τη συμπαράστασή σας Ο χώρος μου είναι αυτός Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει η λιμνούλα στο μέρος που είναι η μάυρη σκάφη, αλλά απόψε που το ξανασκεφτόμουν είδα ότι θα βόλευε καλύτερα (πρακτικά και αισθητικά) να γίνει απέναντι δίπλα στη σκάλα δεξιά όπως τη βλέπουμε από κάτω(εκεί που είναι το δεντρολίβανο το οποίο ίσως χρειαστεί να μετακινηθεί). Πρακτικά βολεύει γιατί ακριβώς πάνω από αυτό το μέρος στο μπαλκονάκι έχει αποχέτευση, οπότε αν δεν καταφέρω να κάνω αποχέτευση (για το άδειασμα) να είναι κοντά εκείνη και με την αντλία να μπορώ να την αδειάσω εύκολα. Επίσης σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τα χώματα της εσκαφής ώστε να σηκώσω το έδαφος γύρω από τη λιμνούλα (όλο το κομάτι από τις πλάκες μέχρι τον τοίχο στο μέρος που θα γίνει η λίμνη) και να κερδίσω λίγο βάθος και από εκεί. Θα σας κρατάω ενήμερους (ιδέες ευπρόσδεκτες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 22 Ιουλίου 2011 #6 Share 22 Ιουλίου 2011 Πολυ ωραιος ο χώρος!! αντε με το καλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 22 Ιουλίου 2011 #7 Share 22 Ιουλίου 2011 Άντε και καλή αρχή!!! Ο χώρος που έχεις είναι φοβερός! Ειδικά όταν φτιάξεις την λίμνη και με φωτισμό στον τοίχο από πίσω θα φαίνεται απίστευτη και το βράδυ! Το μόνο που έχω να σου προτείνω και πρακτικά το είδα εγώ, είναι το πρώτο σκαλοπάτι καν'το μεγαλύτερο σε βάθος. Οπωσδήποτε 30-35εκ, εγώ είχα θέμα εξάτμισης και θερμοκρασίας. Τώρα με τα φυτά και την σκιά το έσωσα αρκετά. Για φίλτρο υπάρχουν πολύ διαφορετικοί τρόποι. Εγώ πιστεύω καλύτερο είναι ότι σε βολεύει εσένα παραπάνω, να μην μπουκώνει συνέχεια, εύκολο καθάρισμα κτλπ... Ακόμα δεν έχω καταλήξει, ευτυχώς την κύρια βιολογία την κρατάει η λίμνη Περιμένουμε φωτογραφίες από την συνέχεια! Ότι ερώτηση έχεις θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε! (Και για φυτά ξέρεις ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 22 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 22 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά, Δεξιά από τη σκάλα και πάνω από το χώρο που θα γίνει η λίμνη έχει ήδη ένα φωτιστικό τοίχου (από εκεί θα πάρω και ρεύμα) και θα δω και τι επιπλέον φωτισμό θα βάλω. Να ρωτήσω παιδιά το πλαστικό που θα στρώσω κάτω για στεγανοποίηση πόσο περίπου στοιχίζει; Παναγιώτη εσένα πόσο σου πήγε θυμάσαι; Για την εξάτμιση που λες, εμένα επειδή ο ήλιος θα πέφτει πάνω την χειρότερη ώρα (12:00 - 14:30) θα βάλω κάποιο δύχτι σκίασης η κάτι παρόμοιο, με κάτι πάντως θα χρειαστεί να τη σκεπάσω (αλλά ούτως η αλλιώς θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 22 Ιουλίου 2011 #9 Share 22 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά, Δεξιά από τη σκάλα και πάνω από το χώρο που θα γίνει η λίμνη έχει ήδη ένα φωτιστικό τοίχου (από εκεί θα πάρω και ρεύμα) και θα δω και τι επιπλέον φωτισμό θα βάλω. Να ρωτήσω παιδιά το πλαστικό που θα στρώσω κάτω για στεγανοποίηση πόσο περίπου στοιχίζει; Παναγιώτη εσένα πόσο σου πήγε θυμάσαι; Για την εξάτμιση που λες, εμένα επειδή ο ήλιος θα πέφτει πάνω την χειρότερη ώρα (12:00 - 14:30) θα βάλω κάποιο δίχτυ σκίασης η κάτι παρόμοιο, με κάτι πάντως θα χρειαστεί να τη σκεπάσω (αλλά ούτως η αλλιώς θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου ) Στα 100-120ευρο πήγε από το Leroy Δεν πειράζει άμα πέφτει μόνο για 2,30 ώρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 22 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 22 Ιουλίου 2011 Για πέστε βρε παιδιά, βρήκα αυτές τις αντλίες (μεσω google) είναι καλές ; Αντλιες υποβρίχιες και συγκεκριμένα αυτή Αντλία Υποβρύχια Ακαθάρτων Υδάτων SPD-750 (να σας πω την αλήθεια φτηνές μου φαίνονται και γιαυτό ρωτάω) Επίσης για το φίλτρο κάνει αυτή η ελαφρόπετρα (η είναι πολύ χοντρόκοκκη; ) Ελαφρόπετρα χονδρόκοκκη 60Lt (δυστυχώς δεν αναγράφει κοκκομετρία απλά από τη φωτογραφία μου φαίνεται χοντρή) Κάτι άκουσα ότι έχει και το Practiker θα πεταχτώ να δω όταν έρθει η ώρα... Υ.Γ. Δεν είναι ότι προτρέχω απλά θέλω να μαζέψω πληροφορίες ώστε όταν τελειώσω το σκάψιμο να είμαι πανέτοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 23 Ιουλίου 2011 #11 Share 23 Ιουλίου 2011 Εγώ χρησιμοποιώ μια κινέζικη 3100 λίτρα. Κατανάλωση 56w. Κόστος; 40e! Είναι αντλία για λίμνες... Αυτές που βρήκες δεν ξέρω τι κατανάλωση θα έχουν και αν μπορούν να λειτουργούν 24ωρο. Η ελαφρόπετρα κάνει, το μόνο θέμα που είχα εγώ ήταν ότι μου μπούκωνε. Τώρα έχω μόνο βιόσφαιρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 23 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 23 Ιουλίου 2011 Σήμερα είδα από κοντά την ελαφρόπετρα στο Practiker και αντλίες της Kärcher. Η ελαφρόπετρα λογικά όσο πιο χοντρή τόσο πιο δύσκολα θα μπουκώνει οπότε καλή είναι. Αντλίες της Kärcher βρήκα με 65 ευρώ 6.000 λτ/ω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 23 Ιουλίου 2011 #13 Share 23 Ιουλίου 2011 Σήμερα είδα από κοντά την ελαφρόπετρα στο Practiker και αντλίες της Kärcher. Η ελαφρόπετρα λογικά όσο πιο χοντρή τόσο πιο δύσκολα θα μπουκώνει οπότε καλή είναι. Αντλίες της Kärcher βρήκα με 65 ευρώ 6.000 λτ/ω. Mια χαρά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 27 Ιουλίου 2011 #14 Share 27 Ιουλίου 2011 (edited) Σήμερα είδα από κοντά την ελαφρόπετρα στο Practiker και αντλίες της Kδrcher. Η ελαφρόπετρα λογικά όσο πιο χοντρή τόσο πιο δύσκολα θα μπουκώνει οπότε καλή είναι. Αντλίες της Kδrcher βρήκα με 65 ευρώ 6.000 λτ/ω. Επειδη γνωριζω τις αντλιες που πουλαει το συγκεκριμενο καταστημα, θα σου πως καταναλωνουν πολλα watt. Παντως να ξερεις οτι υπαρχουν κι αλλα καταστηματα που πουλανε χοντρικη αντλιες. Εχω μερικα υποψη στο κεντρο της Αθηνας. Δηλωνω δημοσια πως ειμαι διατεθιμενος να σου προσφερω οποιαδηποτε χειρονακτική εργασια κι αν ητησεις μεχρι να ολοκληρωθει η πρωτη φαση του project. Σαν πρωτη φαση θετω το να μπει σε λειτουργια και να εχει κυκλοφορια το νερο. Αρα σιγουρα πρεπει να ξεκινησουμε το σκαψιμο. Ποτε ξεκιναμε? Σε ποια περιοχή βρισκεσαι?? Να εισαι ετοιμος ομως γιατι ειμαι χρηγορος γκασμας και θα φερω κι αλλη παρε να βοηθησει!! Υ.Γ. Αν εισαι σιγουρος για το εγχείρημα αυτό θα σου πρότεινα να δουμε οτι αφορα τον εξοπλισμο σιγα σιγα και όχι βιαστηκα. οσο προχωρα το προject τοσο πιο ευκολα θα μπορεις να αποφασισεις για το τι θα παρεις. Έγινε επεξεργασία 27 Ιουλίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 27 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 27 Ιουλίου 2011 ...υπαρχουν κι αλλα καταστηματα που πουλανε χοντρικη αντλιες.Εχω μερικα υποψη στο κεντρο της Αθηνας.... Ενδιαφέρον, θα τα πούμε από κοντά (θα είσαι το βράδυ εκεί; ΣΟΥΒΛΑΚΙ Bbq) ....Δηλωνω δημοσια πως ειμαι διατεθιμενος να σου προσφερω οποιαδηποτε χειρονακτική εργασια κι αν ητησεις μεχρι να ολοκληρωθει η πρωτη φαση του project.... Πρόσεχε τα γραπτά μένουν και σε βλέπω από βδομάδα να σκάβεις στ'αλήθεια ....Ποτε ξεκιναμε? Σε ποια περιοχή βρισκεσαι??... Περιστέρι (κοντά στα ΤΕΙ Αιγάλεω)και λέω να αρχήσω το σκάψιμο το Σαββατοκύριακο. ....Να εισαι ετοιμος ομως γιατι ειμαι χρηγορος γκασμας και θα φερω κι αλλη παρε να βοηθησει!!.... Ευπρόσδεκτοι όλοι ... κερνάω μπύρες και είμαι και καλός ψήστης Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 27 Ιουλίου 2011 #16 Share 27 Ιουλίου 2011 Παντα ξερω τι γραφω και παντα κραταω τις υποσχεσεις μου. Απο εδομαδας ερχομαι να κανουμε τη μελετη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 28 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 28 Ιουλίου 2011 Σε περιμένω με ανοικτές αγκάλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 29 Ιουλίου 2011 #18 Share 29 Ιουλίου 2011 Σε περιμένω με ανοικτές αγκάλες Τριτη Πρωί ή Απόγευμα σου υποσχομαι να είμαι εκει. Εχεις με πμ το τηλεφωνο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 29 Ιουλίου 2011 Author #19 Share 29 Ιουλίου 2011 Και μόνο η προθημεία σου να έρθεις είναι σαν να έχεις κάνει τη μισή δουλειά. Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου με την καρδιά μου. Θα μιλήσουμε... Ξέρετε το πιο χρήσιμο πράγμα για μένα αυτή τη στιγμή είναι η υποστήριξη σας και η όποια βοήθεια σε πληροφορίες που δεν γνωρίζω καλά. Ευχαριστώ πολύ όλους σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 30 Ιουλίου 2011 #20 Share 30 Ιουλίου 2011 Δε χρειάζεται να ευχαριστεις. Νομίζω αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του φουρουμ. Προτιστως η πληροφόρηση και μετά η βοήθεια. Η ομάδα του ΑΖ είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της σε οποι. Τη ζητήσει.... Αρκεί πάντα να έχει παγωτό για μένα και μπύρες για τους υπόλοιπους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 3 Αυγούστου 2011 #21 Share 3 Αυγούστου 2011 Τι έγινε κάνατε τίποτα για ενημερώστε ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 3 Αυγούστου 2011 Author #22 Share 3 Αυγούστου 2011 Θα λάβετε ενημέρωση (και φωτογραφίες) μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες (είχαμε κάτι άλλες δουλίτσες και πήγαμε το πρόγραμμα λίγο πίσω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 3 Αυγούστου 2011 Author #23 Share 3 Αυγούστου 2011 Σήμερα ήρθε ο Νίκος (nikoloutso) και είδε το χώρο και μου έκανε και μια ενημέρωση για τον καλύτερο σχεδιασμό. Ευχαριστώ πολύ φίλε και θα τα πούμε ξανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 3 Αυγούστου 2011 #24 Share 3 Αυγούστου 2011 Επειδη ο Νικος δεν μπορει να μπει αυτες τις μερες λογω καποιων δουλειων του μου ειπε να σου απαντησω εκ μερους του πως δεν χρειαζεται να τον ευχαριστεις οτι εκανε το εκανε γιατι το γουσταρει κ θα ειναι κοντα σου σ οτι χρειαστεις οπως επισης κ εμεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIXALIS CYPRUS 4 Αυγούστου 2011 #25 Share 4 Αυγούστου 2011 φιλε μου τηλεφωνησε ο νικολουτσος οταν ηταν στο χωρο σου .εγω εχω φιλτρο και αντλια laguna .αν τελικα ενδιαφερεσαι για αυτh tη τεχνολογια ακομα διαβασε εδω http://shop.aquakoiaquatics.com/laguna-cle...p-kit-267-p.asp καλη συνεχεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος