Jump to content

Glossostigma Elatinoides

f1rm4

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά! φτάσαμε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και η ζέστη κοντεύει να μας τρελάνει... Στο θέμα μας...

Πριν 2-3 μήνες φύτεψα στο ενυδρείο που διαθέτω Glossostigma elatinoides. Στο ενυδρείο υπάρχει παροχή CO2 και φυσικά πολυ καλώς φωτισμός κι έτσι το Glossostigma αναπτύσεται με γοργούς ρυθμούς και τα runners τρέχουν να καλύψουν σιγά σιγά όλο το βυθό...

Το προβλημά μου (δεν ξέρω κατα πόσο είναι πρόβλημα...) είναι δεν υπάρχει καθόλου ανάπτυξη ως προς το ύψος του φυτού... γνωρίζουμε ότι το ύψος του κυμαίνεται στα 2-3 cm αλλα το δικό μου δεν ξεπερνά τα 4-5 mm.. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει όλο αυτό...

Μήπως κάποιος με περισσότερη εμπειρία στο φυτό μπορεί να βοηθήσει? ευχαριστώ!

Eφοσον υπαρχει δυνατος φωτισμος, ειναι φυσιολογικο να μην παιρνει υψος. Αυτο ειναι και το ζητουμενο.

Οταν καλυψει τον βυθο στα σημεια που ειναι διαθεσιμα, θα ρχισει να δημιουργει στρωσεις ο ενας δρομεας πανω απο τον αλλον, και να γινεται ενα πυκνο χαλι με τον καιρο.

Raven ευχαριστώ φίλε! Ο φωτισμός όντως είναι δυνατός που σε συνδιασμο μάλιστα με το CO2 και τα λιπάσματα κάθε βδομάδα με κάνει να βγάζω ένα κάρο κλαδέματα... Βασικά μήπως ξέρεις τι μπορώ να κάνω για να επιταχύνω ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του;

εφοσων σου καλυψει την επιφανεια τπου βυθου,τοτε θα εισαι με το ψαλιδι στα χερια αφου ως γνωστον μονο το κλαδεμα φουντωνει το φυτο....

εγω το μονο που θα πω ειναι.....καλη υπομονη. :)

και ναι! ο δημιουργος του ενυδρειου μου δινει εντολες! κυριε κλαζ σας εχω βιντεο!

ολο δικο σας και περιμενω σχολια!

:) ομορφιες βλεπω.....

λοιπον ,σαν συνθεση μου αρεσε παααρα πολυ.το μονο αρνητικο στα ματια μου ειναι τα πισω φυταπου θα τα ηθελα ματσακι και να πιανουν μονο στην πισω δεξια πλευρα.θα μπορουσες να εκμεταλευτεις το χωρο που θα σου δωσουν εαν τα μετακινησεις ολα μαζι εκει που σου ειπα και στη θεση τους να βαλεις τουλαχιστον 2 ακομα αλλα ειδη.

επισης το κουρεμα θα ηθελα να εχει περισσοτερη γωνια στα πισω φυτα,πχ δηλαδη να ξεκινουνε ψηλα απο δεξια και οσο πλησιαζουμε προς τα αριστερα να ''σβηνουν''.....

εχεις πολυ μελλον,αλλα εισαι και πολυ κοντα για ενα μοναδικο ενυδρειο. :thumbup::bowdown:

χμμμμμ και τι θα εβαζες πισω αριστερα? :)

επειδη γερασα λιγο,και το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ονοματα απο κοραλια... :thumbup::thumbup: ......................

λοιπον,θα προτεινα να επιλεξεις τουλαχιστον 1 ποικιλια(οποια σου αρεσει)απο Ludwigia,η Rotala,η Heteranthera zosterifolia,η ακομα και caboba....ολα αυτα ειναι steam φυτα και ειναι θεμα γουστου σου τι θα επιλεξεις.

τα φοντα,την ορεξη,τα μεσα ηδη τα εχεις.ξερεις το τι πρεπει να κανεις.

καντα και τρελλανε μας ολους. :bowdown:

την caboba την εχω απο εδω κι απο εκει... λες να την μεταφερω αριστερα πισω? ηηηηηηηηηη να βαλω Ludwigia ovalis να δωσει και χρωμα? χαχαχαχαχαχα λεεεεεεεεεεεες? :bowdown:

την caboba την εχω απο εδω κι απο εκει... λες να την μεταφερω αριστερα πισω? ηηηηηηηηηη να βαλω Ludwigia ovalis να δωσει και χρωμα? χαχαχαχαχαχα λεεεεεεεεεεεες? :bowdown:

ναι,ναι και....ναι. :)

το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι η Ludwigia ovalis δεν ειναι πολυ ψηλο φυτο... ειναι medium... :bowdown:

το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι η Ludwigia ovalis δεν ειναι πολυ ψηλο φυτο... ειναι medium... :bowdown:

βρες αλλη....

σαν να τον ειπα η κατερινα ειναι κοντη και μου λεει βρες μια τσεχα... :bowdown:

Ομορφιες βλεπω! :)

Αν θες δωσε μας και περικες πληροφοριες και πες μας και λιγο τι λαμπες και ποσα βατ στο συνολο σε αναλογια με τα λιτρα σου!

Καλη συνεχεια! :bowdown:

Rik το ενυδρειο ειναι καθαρα 200 λιτρα... ο φωτισμος ειναι 3χ39w Silvania και 1χ39w aqualight 6000k.

Υπαρχει συστημα CO2 οπου η διαχηση γινετε με κυκλοφορητη.

Τα ηδη φυτων που υπαρχουν ειναι Eleocharis acicularis, Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma, Echinodorus x barthii, Anubias barteri var. nana, Nymphaea lotus (zenkeri), Bacopa monnieri, Vesicularia dubyana και Glossostigma Elatinoides.

Οποια αλλη πληροφορια θες ρωτα με.... :bowdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...