Jump to content

Ετοιμάζεται το νέο ενυδρειάκι μου

Angel E.

Recommended Posts

Καλησπερα.

Ειμαι ετοιμη να αρχησω να φτειαχνω ενα μικρο ενυδρειακη που θα φιλοξενηση εναν μονομαχο.

To ενυδρειο ειναι 15 λιτρα.

Απο φιλτρο εχει ενα μικρο φιλτρακη hailea.

Απο υλικα φιλτρου θα βαλω ενυδρειακο σφουγγαρη(το σφουγγαρι ειναι μαυρο και φοβομαστε μην ειναι ανθρακας,Το ειχα παρει απο τα Jumbo), mini siporax, και τελος λεμε να βαλουμε λιγο υαλοβαμβακα.

Eναν θερμοστατη 25 watt.

Απο φωτησμο θα εχει μια λαμπα καινουργια(φωτιστικο γραφειου) 11 watt.

Για να μπορεσω να βαλω και λιγο πιο δυσκολα φυτα θα φτειαξω diy co2.

Απο υποστρωμα θα βαλω seachem flourite black sand.

Απο λιπανση θα χρησιμοποιω τις Tropical το aquaplant A και aquaplant B.

Ολα αυτα θα γινουν με την βοηθεια του χρηστη Savou kai Thanos Nts.

Tωρα το μονο που μας εχει μεινει ειναι να σκευτουμε τη φυτα θα βαλουμε μεσα γιατι θελω να κανω κατι ωραιο εφοσον μπορω να βαλω και αλλα φυτα εκτος απο ευκολα.

Αυτα τα πολλα για αρχη θα ηθελα λοιπον να μου προτεινετε μερικα φυτα και aquascaping και βεβαια αν κατι βλεπετε λαθος απο τα παραπανω να μου το πειτε.

Ευχαριστω!!

Καλημέρα!

Δεν μπορώ να σου προτείνω και πολλά φυτά γιατί δεν είμαι πολύ γνώστης,

αλλά μπορώ να σου πω οτι δεν θα είναι εύκολο να βάλεις φυτά τύπου γρασιδιού, hc cuba κτλ.

Κι αυτό γιατί το φως δεν είναι αρκετό. Μπορεί να είσαι κοντά στο 1w/L αλλά λόγω λίγων λίτρων αλλάζει η αναλογία, κατά την γνώμη μου 20w είναι το ελάχιστο.

Αν όμως βάλεις 20w στο 15λιτρο τότε η δυσκολία ανεβαίνει κατακόρυφα, θα πρέπει να είσαι περισσότερο από πάνω του και επιπλέον το diy co2 δεν θα σου επιτρέπει να διατηρείς τις πολύ σταθερές συνθηκες που απαιτούνται σε αυτά τα λίτρα για να μην χαθεί η ισορροπία.

Σίγουρα όμως υπάρχουν άλλα φυτά που θα έχουν καλύτερες πιθανότητες και λογικά θα σου προτείνουν άλλα μέλη.

Εγώ πάντως θα έπαιζα κυρίως με moss και ένα καλό hardscape. :)

Καλή αρχή!

Έγινε επεξεργασία - N4505

Καλημέρα!

Δεν μπορώ να σου προτείνω και πολλά φυτά γιατί δεν είμαι πολύ γνώστης,

αλλά μπορώ να σου πω οτι δεν θα είναι εύκολο να βάλεις φυτά τύπου γρασιδιού, hc cuba κτλ.

Κι αυτό γιατί το φως δεν είναι αρκετό. Μπορεί να είσαι κοντά στο 1w/L αλλά λόγω λίγων λίτρων αλλάζει η αναλογία, κατά την γνώμη μου 20w είναι το ελάχιστο.

Αν όμως βάλεις 20w στο 15λιτρο τότε η δυσκολία ανεβαίνει κατακόρυφα, θα πρέπει να είσαι περισσότερο από πάνω του και επιπλέον το diy co2 δεν θα σου επιτρέπει να διατηρείς τις πολύ σταθερές συνθηκες που απαιτούνται σε αυτά τα λίτρα για να μην χαθεί η ισορροπία.

Σίγουρα όμως υπάρχουν άλλα φυτά που θα έχουν καλύτερες πιθανότητες και λογικά θα σου προτείνουν άλλα μέλη.

Εγώ πάντως θα έπαιζα κυρίως με moss και ένα καλό hardscape. :)

Καλή αρχή!

Aς κοιταξουμε κατι ποιο ευκολο.7Τυπου tenelus ας πουμε.

Έγινε επεξεργασία - Savou

μην ξεχνας επισης πως ιδιαιτερα δυνατο φως θα στρεσαρει τον μονομαχο σου.....

Εγώ θα πρότεινα έναν βιότοπο μονομάχου όπως ακριβώς είναι και ελάχιστα φυτά χαμηλότατων απαιτήσεων.DIY CO2 ούτε για αστείο σε αυτά τα λίτρα.Λιπάσματα πάλι δε θα πρότεινα,μόνο ελάχιστες σταγόνες γενικού λιπάσματος εβδομαδιαία και αυτό μετά από παρατήρηση της πορείας των φυτών.Καλή αρχή σε ότι κι αν αποφασίσεις! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...