Italoss 17 Ιουλίου 2011 #1 Share 17 Ιουλίου 2011 Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να κλαδεψω και να φυτεψω τα κλαδεματα απο εχινοδορο (swordplant amazon) και απο ντοματια και αν ναι πως γινεται αυτο;Eπισης θα ηθελα να μου προτεινετε καταλληλα φυτα με καταλληλο ριζωμα για το χαλικι μου.(Ειναι αρκετα χοντρο το χαλικι μου και πρεπει να ειναι απο κεραμικο αργιλο νομιζω ή κατι παρεμφερές) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 17 Ιουλίου 2011 #2 Share 17 Ιουλίου 2011 (edited) Απο την Ντοματια ( Hygrophila difformis) μπορεις καθε κλαδεμα, να το φυτεψεις οπου θες και να δημιουργησεις νεο φυτο. Ο Εχινοδωρος * ομως, πολλαπλασιαζεται διαφορετικα.. Aν μιλας για τον Ε.bleheri, ο πολλαπλασιασμος γινεται με 2 τροπους: Α. Με παραφυαδες-νεα φυτα που δημιουργουνται γυρω απο την ριζα του μητρικου φυτου. Β. Με ανθοφορια. Το μητρικο φυτο πραγει ενα κοτσανι που πρεπει να φτασει εξω απο την επιφανεια του νερου. Με ενα βουρτσακι ή ενα φτερο, κανεις την γονιμοποιηση του ανθους εσυ και επειτα απο λιγο καιρο στην ακρη του κοτσανιου, δημιουργειται ενα νεο φυτο. Οταν βγαλει αρκετες ριζες, το κοβεις προσεκτικα και το φυτευεις. *υπαρχουν ειδη Εχινοδωρου που πολλαπλασιαζονται με δρομεις (runners) Έγινε επεξεργασία 17 Ιουλίου 2011 - Raven Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni 17 Ιουλίου 2011 #3 Share 17 Ιουλίου 2011 και ο bleheri ουσιαστικα με κατι παρομοιο με δρομεις δεν πολλαπλασιαζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 17 Ιουλίου 2011 #4 Share 17 Ιουλίου 2011 Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να κλαδεψω και να φυτεψω τα κλαδεματα απο εχινοδορο (swordplant amazon) και απο ντοματια και αν ναι πως γινεται αυτο;Eπισης θα ηθελα να μου προτεινετε καταλληλα φυτα με καταλληλο ριζωμα για το χαλικι μου.(Ειναι αρκετα χοντρο το χαλικι μου και πρεπει να ειναι απο κεραμικο αργιλο νομιζω ή κατι παρεμφερές) Δεν ειναι το χαλικι αυτο που θα καθορισει τι φυτα μπορεις να βαλεις (εκτος αν μιλαμε για γρασιδια που θελουν γενικα λεπτοκοκκο βυθο) ...αλλα οι συνθηκες του ενυδρειου σου, το μεγεθος και οι διαστασεις, ο φωτισμος, η λιπανση και το co2 ...κλπ και ο bleheri ουσιαστικα με κατι παρομοιο με δρομεις δεν πολλαπλασιαζεται? Eννοουσα οτι δεν παραγει δρομεις οπως ο E. tenellus ή ο Ε.quadricostatus, αλλα αν το σκεφτεις, και το ανθος σε δρομεα παραγεται...επομενως και το νεο φυτο-απλα με διαφορετικο τροπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 18 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 18 Ιουλίου 2011 Ναι για Ε.Bleheri μιλάω.Η διαδικασια για την ντοματια δεν φαινεται τοσο δυσκολη.Για τον εχινοδορο δηλαδη αυτο που χρειαζεται ειναι υπομονη κυρίως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 18 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 18 Ιουλίου 2011 Μια ερωτηση ακομη.(Συγνωμη για το πρηξιμο και συχνες ερωτησεις αλλα ειμαι ακομα αρχαριος) Ενα φιλαρακι απο δω μεσα μου εδωσε Java moss (περιπου μια χουφτα) ειναι ενα εννιαιο κομματι.Αναπτυσεται γρηγορα;Αν την κοψω σε 2-3 κομματια και την δεσω μεσα στο ενυδρειο μπορω ετσι να την πολλαπλασιασω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Ιουλίου 2011 #7 Share 18 Ιουλίου 2011 Μια ερωτηση ακομη.(Συγνωμη για το πρηξιμο και συχνες ερωτησεις αλλα ειμαι ακομα αρχαριος) Ενα φιλαρακι απο δω μεσα μου εδωσε Java moss (περιπου μια χουφτα) ειναι ενα εννιαιο κομματι.Αναπτυσεται γρηγορα;Αν την κοψω σε 2-3 κομματια και την δεσω μεσα στο ενυδρειο μπορω ετσι να την πολλαπλασιασω; Μπορεις να την κοψεις σε 2-3 κομματια και να την δεσεις σε διαφορα σημεια αλλα απ οτι ξερω η μοςς μεγαλωνει προς τα πανω,δηλαδη φουντωνει,οπωτε για να την πολλαπλασιασεις μετα θα πρεπει να την κουρεψεις και να την δεσεις διπλα για να καλυψεις πχ ενα ξυλο.Αν κανω καποιο λαθος να με διορθωσουν οι εμπειροτεροι Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristoss 20 Ιουλίου 2011 #8 Share 20 Ιουλίου 2011 σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Ιουλίου 2011 #9 Share 20 Ιουλίου 2011 η μος πιανεται αρκετα αραια,και το γεγονος που λεει ο φιλος παραπανω οτι μεγαλωνει προς τα πανω το μονο που δηλωνει ειναι ανεπαρκεια φωτος....κανονικα μια χαρα μεγαλωνει και απλωνει αν βρει σωστο φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f1rm4 21 Ιουλίου 2011 #10 Share 21 Ιουλίου 2011 ετσι ακριβως οπως τα λεει ο Κλαζ... εγω την εβαλα στην μεση του ξυλου που ειχα και σε λιγους μηνες το εχει φαει ολοκληρο... αν εχεις CO2 θα παθεις πλακα με το ποσο γρηγορα απλωνετε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 21 Ιουλίου 2011 #11 Share 21 Ιουλίου 2011 δωστε φως στην μοςς και θα εκπλαγείτε,αν της δώσεις και co2............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristoss 21 Ιουλίου 2011 #12 Share 21 Ιουλίου 2011 στο 60 λ έχω μιά 15 w λάμπα και diy CO2 και αργεί πάρα πολύ να μεγαλώσει και έχω και φοτοπερίοδο 12 ώρες για τι αργεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Ιουλίου 2011 #13 Share 21 Ιουλίου 2011 στο 60 λ έχω μιά 15 w λάμπα και diy CO2 και αργεί πάρα πολύ να μεγαλώσει και έχω και φοτοπερίοδο 12 ώρες για τι αργεί; λογικοτατο.εσυ περιμενεις θαυματα εχοντας για οπλο ενα.....καντηλακι για φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος