antonios 17 Ιουλίου 2011 #1 Share 17 Ιουλίου 2011 Καλημέρα σας έχω στο ενυδρείο μου 2 ειδών άλγες.Η Μία είναι σαν πράσινες βούλες πάνω στο τζάμι και η άλλη είναι μακριά σαν τρίχες.Πώς τις αφαιρούμε και πως δεν θα ξαναεμφανιστούν πιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 17 Ιουλίου 2011 #2 Share 17 Ιουλίου 2011 To θέμα μεταφέρθηκε στην κατάλληλη κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 20 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 20 Ιουλίου 2011 Καλημέρα σας έχω στο ενυδρείο μου 2 ειδών άλγες.Η Μία είναι σαν πράσινες βούλες πάνω στο τζάμι και η άλλη είναι μακριά σαν τρίχες.Πώς τις αφαιρούμε και πως δεν θα ξαναεμφανιστούν πιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 20 Ιουλίου 2011 #4 Share 20 Ιουλίου 2011 Μπορείς απομακρύνεις την spot άλγη με ξυράφι (ή καθαριστήρι τζαμιού) ή πιστωτική κάρτα (χωρίς χρέωση Η μακρύτριχη (πράσινη υποθέτω) έχει να κάνει με το φωτισμό, ή ακόμη ευκολότερα μα πιθανό παρατάισμα που με τη σειρά του παράγει πολλά απομεινάρια οργανικών. Καλό καθάρισμα βυθού, μείωση φωτισμού είναι συνήθεις προσεγγίσεις. ΑΛΛΑ χωρίς περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου και καμιά φωτογραφία τα παραπάνω μπορούν να μείνουν απλά υποθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 21 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 21 Ιουλίου 2011 Μπορείς απομακρύνεις την spot άλγη με ξυράφι (ή καθαριστήρι τζαμιού) ή πιστωτική κάρτα (χωρίς χρέωση Η μακρύτριχη (πράσινη υποθέτω) έχει να κάνει με το φωτισμό, ή ακόμη ευκολότερα μα πιθανό παρατάισμα που με τη σειρά του παράγει πολλά απομεινάρια οργανικών. Καλό καθάρισμα βυθού, μείωση φωτισμού είναι συνήθεις προσεγγίσεις. ΑΛΛΑ χωρίς περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου και καμιά φωτογραφία τα παραπάνω μπορούν να μείνουν απλά υποθέσεις. Τις 2 τελευτέες μέρες κλεινω το πατζούρι του δωματίου και γλυτώνω μερικές ώρες φωτισμού απο τον ήλιο στο δωμάτιο θα κοιτάξω να κάνω και μια καλή σκούπα βυθού και μια καλή αλλαγή νερού και βλέπουμε τι θα γίνει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptropik 21 Ιουλίου 2011 #6 Share 21 Ιουλίου 2011 Εγω παλι θα σου προτεινα να κανεις και ενα test φωσφορου αφου και αυτος επηρεαζει την τριχωειδη αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquatropic 22 Ιουλίου 2011 #7 Share 22 Ιουλίου 2011 (edited) Και εγώ έχω από αυτήν ,μου πρότειναν σε ένα μαγαζί να βάλω αντιφώσφορο και καθάρισμα με μαλακή οδοντόβουρτσα .Λέτε να επηρεάσω τα φυτά και την ανάπτυξη τους. Έγινε επεξεργασία 22 Ιουλίου 2011 - aquatropic Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptropik 22 Ιουλίου 2011 #8 Share 22 Ιουλίου 2011 Σε καμια περιπτωση η χρηση αντιφωσφορου δεν επηρεαζει τα φυτα και την αναπτυξη τους,απεναντιας τα βοηθαει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 22 Ιουλίου 2011 #9 Share 22 Ιουλίου 2011 προσωπικα πιστευω οτι ευθυνεται μαλλον το φως του ηλιου αν μπαινει απ ευθειας στο ενυδρειο....την μακριτιχη που μου ειχε εμφανιστει την αντιμετωπισα με παραπανω προσθηκη exel και μεγαλλυτερες αλλαγες νερου.ξερω οτι η υπερδοσολογια exel ειναι αμφιλεγομενη αλλα τουλαχιστον εμενα με βοηθησε αρκετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 23 Ιουλίου 2011 #10 Share 23 Ιουλίου 2011 Καταρχήν δεν μας είπες τη φυτά έχεις (εύκολα, δύσκολα, αργής ανάπτυξης, γρήγορης ανάπτυξης) και πόσα έχεις, (πολλά λίγα). Στο φυτεμένο ενυδρείο δεν συνιστάτε να βάλεις αντιφώσφορο γιατί μπορεί να μηδενιστή το φώσφορο, κάτι που δεν πρέπει καθώς είναι (έστω και λίγο) απαραίτητο για τα φυτά. εκτός αυτού μπορεί να προκαλέσεις ανισορροπία νιτρικών/φωσφορικών και να σου έρθει κανένα κυανοβακτήριο. Η αντιμετώπιση της αλγης είναι μια επιστήμη από μόνη της για να μην έχουμε άλγη (που να παίρνει το πάνω χέρι) πρέπει να ισορροπήσει το ενυδρείο σε ότι αφορά την ζήτηση και την προσφορά. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρυσός κανόνας γιατί το κάθε ενυδρείο είναι μοναδικό θέλει ψάξιμο και θέλει να ισορροπήσουμε το ενυδρείο. Καλός ή κακός και αυτό ανήκει στο χόμπι και πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Η άλγη δεν είναι εχθρός αλλά ένα κομμάτι του ενυδρείου που πρέπει να ισορροπήσει. Ενυδρείο χωρίς άλγη = άρρωστο βιολογικά ενυδρείο. Εξαίρεση αποτελούν τα ενυδρεία για διαγωνισμούς όπου στήνονται μόνο για αυτούς και μετά χαλνιούνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 23 Ιουλίου 2011 #11 Share 23 Ιουλίου 2011 Καταρχήν δεν μας είπες τη φυτά έχεις (εύκολα, δύσκολα, αργής ανάπτυξης, γρήγορης ανάπτυξης) και πόσα έχεις, (πολλά λίγα). Στο φυτεμένο ενυδρείο δεν συνιστάτε να βάλεις αντιφώσφορο γιατί μπορεί να μηδενιστή το φώσφορο, κάτι που δεν πρέπει καθώς είναι (έστω και λίγο) απαραίτητο για τα φυτά. εκτός αυτού μπορεί να προκαλέσεις ανισορροπία νιτρικών/φωσφορικών και να σου έρθει κανένα κυανοβακτήριο. Η αντιμετώπιση της αλγης είναι μια επιστήμη από μόνη της για να μην έχουμε άλγη (που να παίρνει το πάνω χέρι) πρέπει να ισορροπήσει το ενυδρείο σε ότι αφορά την ζήτηση και την προσφορά. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρυσός κανόνας γιατί το κάθε ενυδρείο είναι μοναδικό θέλει ψάξιμο και θέλει να ισορροπήσουμε το ενυδρείο. Καλός ή κακός και αυτό ανήκει στο χόμπι και πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Η άλγη δεν είναι εχθρός αλλά ένα κομμάτι του ενυδρείου που πρέπει να ισορροπήσει. Ενυδρείο χωρίς άλγη = άρρωστο βιολογικά ενυδρείο. Εξαίρεση αποτελούν τα ενυδρεία για διαγωνισμούς όπου στήνονται μόνο για αυτούς και μετά χαλνιούνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Ιουλίου 2011 #12 Share 23 Ιουλίου 2011 Το χρυσο τριγωνο ειναι η σωστη ισοροποια του φωτησμου, λιπανσης και CO2, συν το εβδομαδιαιο καθαρiσμα του filter wool και μικρη αλλαγη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2011 #13 Share 23 Ιουλίου 2011 Το χρυσο τριγωνο ειναι η σωστη ισοροποια του φωτησμου, λιπανσης και CO2, συν το εβδομαδιαιο καθαρiσμα του filter wool και μικρη αλλαγη νερου. σωστα, και στην περιπτωση του φιλου μας μακρια απο λιπανση αυτο το διαστημα και ιδιαιτερα απο σιδηρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Ιουλίου 2011 #14 Share 23 Ιουλίου 2011 Αυτα τα παραπανω γενικος μιλωντας μια που δεν ξερουμε ουτε καλα καλα τα λιτρα του ενυδρειου, φυτα,Watt,και, και,και! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 23 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 23 Ιουλίου 2011 Εγω παλι θα σου προτεινα να κανεις και ενα test φωσφορου αφου και αυτος επηρεαζει την τριχωειδη αλγη. Όπα και νεό τέστ στο προσκήνιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 23 Ιουλίου 2011 Author #16 Share 23 Ιουλίου 2011 προσωπικα πιστευω οτι ευθυνεται μαλλον το φως του ηλιου αν μπαινει απ ευθειας στο ενυδρειο....την μακριτιχη που μου ειχε εμφανιστει την αντιμετωπισα με παραπανω προσθηκη exel και μεγαλλυτερες αλλαγες νερου.ξερω οτι η υπερδοσολογια exel ειναι αμφιλεγομενη αλλα τουλαχιστον εμενα με βοηθησε αρκετα... Το φώς του Ηλίου μπαίνει στο δωμάτιο αλλά δεν είναι απευθείας πάντως και εγω κλείνω τα πατζούρια πλέον πρωινές ώρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 23 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 23 Ιουλίου 2011 Καταρχήν δεν μας είπες τη φυτά έχεις (εύκολα, δύσκολα, αργής ανάπτυξης, γρήγορης ανάπτυξης) και πόσα έχεις, (πολλά λίγα). Τα φυτά και όλες τις πληροφορίες τις αναφέρω αν δείς αριστερά στο προφίλ μου τα φυτά που βλέπεις έχω και ειναι σχετικά λίγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 23 Ιουλίου 2011 Author #18 Share 23 Ιουλίου 2011 Αυτα τα παραπανω γενικος μιλωντας μια που δεν ξερουμε ουτε καλα καλα τα λιτρα του ενυδρειου, φυτα,Watt,και, και,και! Ενυδρεία στην κατοχή μου: (80*50*33) 132lt juwel φυτευμένο, Φίλτρο εξωτερικό Fluval 205 ,Θερμοκρασία 26C,Ψάρια"5 ΝΕΟΝ ΤΕΤRA,,3 WHITE CLOUD,1 PLATY ΑΡΣΕΝΙΚΟ, 3 PLATY ΘΥΛΗΚΑ ,1 ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΓΚΑΠΙ,2 ΘΥΛΗΚΑ ΓΚΑΠΙ,1 ZEBRA SNAIL,4ΓΑΡΙΔΕΣ RED CHERRY Φυτα"cabobia, Vallisneria Americana,Justicia schimperi,10 κομματια κερατόφυλλο να επιπλέει Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonios 4 Αυγούστου 2011 Author #19 Share 4 Αυγούστου 2011 Μπορείς απομακρύνεις την spot άλγη με ξυράφι (ή καθαριστήρι τζαμιού) ή πιστωτική κάρτα (χωρίς χρέωση Kάρτα απο καρτοτηλέφωνο και εγινε η δουλίτσα μια χαρά σήμερα τα καταφερα μετα από τόσες μέρες να ασχοληθώ Η μακρύτριχη (πράσινη υποθέτω) έχει να κάνει με το φωτισμό, ή ακόμη ευκολότερα μα πιθανό παρατάισμα που με τη σειρά του παράγει πολλά απομεινάρια οργανικών. Καλό καθάρισμα βυθού, μείωση φωτισμού είναι συνήθεις προσεγγίσεις. Ο Φωτισμός είναι 6 ώρες την μερα απο τις 5 το απόγευμα μεχρι τις 11 το βραδυ,απλα τις άλλες ώρες το δωμάτιο που εχω το ενυδρείο έχω κλείσει πλέον τα πατζούρια να μην μπαίνει ηλιακό φώς και απο σήμερα θα κλείσω και το φώς του ενυδρείου για 3 μέρες να δω τι θα γίνει.Το τάισμα είναι κανονικό μια φορά την μέρα και τρώνε μεσα σε 2 λέπτά το πολύ....Εκανα και χθες μια προσθήκη νερού μισό κουβά που χάθηκε απο εξάτμιση και σήμερα εκανα μια καλή αλλαγή 2 κουβάδες νερού με λίγο σκούπα βυθού....Προτείνετε κάτι άλλο;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος