Jump to content

Victoria

kokbeast

Recommended Posts

Φίλε μου ειλικρινά δεν πιστεύω πως θα βρω το είδος με βεβαιότητα. Οι μορφολογικές διαφορές μεταξύ των sp 44, red back scraper, brownae δεν είναι μεγάλες. Έχω βρει πως τα red back scraper που διατίθενται στην Ευρώπη είναι περίπου σαν τα δικά μου ενώ στην Αμερική είναι αρκετά διαφορετικά, που σημαίνει πως και το ίδιο είδος μπορεί να παρουσιάζει διαφορετικούς φαινότυπους ( ίσως διαφορετικές ποικιλίες?? ίσως επιλεκτικές αναπαραγωγές?? δεν ξέρω). Αρκετές διαφορές βρήκα και στα brownae και στα sp 44. Άλλοτε τα βρίσκω με κόκκινη ράχη, άλλοτε βρίσκω αναφορές πως τα γνήσια brownae έχουν κόκκινο στην κοιλιά. Χάος η Victoria.

Πάντως τα ψαράκια της γέννας τα δίνω. Έχω σχετικό post στις αγγελίες.

Aπλά φοβάμαι την πιθανότητα να πρόκειται για κάποιο υβρίδιο. Αν κάποιος εμπειρότερος μπορούσε να βεβαιώσει πως πρόκειται για καθαρό ψάρι τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Aπλά φοβάμαι την πιθανότητα να πρόκειται για κάποιο υβρίδιο. Αν κάποιος εμπειρότερος μπορούσε να βεβαιώσει πως πρόκειται για καθαρό ψάρι τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό είναι κατι που απασχολεί και εμένα, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω με τίποτα και γενικά πιστεύω πως είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί

Αυτό είναι κατι που απασχολεί και εμένα, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω με τίποτα και γενικά πιστεύω πως είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί

Τώρα που το ξαναβλέπω ο prince πρέπει να έχει δίκιο. Σου παραθέτω 2 φωτογραφίες. Αρχικά το δικό σου ψάρι και έπειτα ένα από το link του cichlid-forum. Δεν είναι ολόιδια;

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=61266

http://www.cichlid-forum.com/profiles/imag...=1546&pic=9

• 1 month later...

Καλημέρα σε όλους. Επέστρεψα από τις καλοκαιρινές διακοπές και μουδημιουργήθηκε μια απορία. Τα μικρά Haplochromis από τη γέννα δεν φαίνεται να μεγαλώνουν όλα με τον ίδιο ρυθμό. Δηλαδή ίδιας ηλικίας ψάρια (αδέρφια είναι όλα), έχουν ορατή διαφορά μεγέθους (ίσως και μεγαλύτερη του 0,5cm, που είναι σημαντική σε ψάρια που είναι 1,5cm στην φάση αυτή). Όταν είχα γένες από Cyrtocara moori, Aulonacara baenschi δεν παρατηρούσα τόσο μεγάλες διαφορές στα νεογνα. Γνωρίζει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό? Κάποιος που να είχε Victoria ψαράκια?

Mηπως ο ανταγωνισμος ειναι εντονος στο ταισμα,και καποια ψαρια μενουν πισω;

Καλημέρα σε όλους. Επέστρεψα από τις καλοκαιρινές διακοπές και μουδημιουργήθηκε μια απορία. Τα μικρά Haplochromis από τη γέννα δεν φαίνεται να μεγαλώνουν όλα με τον ίδιο ρυθμό. Δηλαδή ίδιας ηλικίας ψάρια (αδέρφια είναι όλα), έχουν ορατή διαφορά μεγέθους (ίσως και μεγαλύτερη του 0,5cm, που είναι σημαντική σε ψάρια που είναι 1,5cm στην φάση αυτή). Όταν είχα γένες από Cyrtocara moori, Aulonacara baenschi δεν παρατηρούσα τόσο μεγάλες διαφορές στα νεογνα. Γνωρίζει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό? Κάποιος που να είχε Victoria ψαράκια?

Εγω είχα παρατηρήσει πως τα αρσενικά μεγάλωναν με πιο γρηγορους ρυθμούς και φυσικά ο λόγος είναι αυτός που αναφέρει ο Στράτος.Το πιο δυνατό ψάρι θα φάει περισσότερο.

Τα αρσενικά επίσης εδειχναν χρώματα και επιθετικότητα απο μικρά!

Δεν ξέρω αν εχεις τα ψαράκια ακόμα στο 20λιτρο αλλά καλό θα ήταν να τα μεταφέρεις σε ένα μεγαλύτερο!

Μάλλον το φαγητό είναι και η πιο λογική απάντηση αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί ταϊζω άφθονα και φαινομενικά όλοι τρώνε και οι κοιλιές τους είναι φουσκωμένες. Δυστυχώς δεν έχω άλλο ενυδρείο για φιλοξενία των νεογνών. Ελπίζω σύντομα να δωθούν και τα τελευταία. Επίσης δεν έχω παρατηρήσει επιθετικότητα των μεγαλύτερων στα μικρότερα και δεν ξεχωρίζουν ακόμα αρσενικά θυληκά. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...