Jump to content

Victoria

kokbeast

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Μετά από μια επίπονη μετακόμιση και αφού όλα τακτοποιήθηκαν ξαναγέμισα το ενυδρείο μου (Jewel Rio 180) με αρχικό σκοπο να βάλω κάποιο είδος Ταγκανίκα (Altolamprologus, Julidochromis ή κάτι παρόμοιο ώστε να μην μεγαλώνει πολύ). Πήγα μια βόλτα από ένα κατάστημα για να πάρω ένα σαμπουάν για το σκύλο της γυναίκας μου και βρήκα κάτι αναπάντεχο. Υπήρχαν τρία ψαράκια με το όνομα Haplochromis brownae ή red cherry hap. Τα ψάρια ήταν σε άθλια κατάσταση αλλά μετά από σχετική αναζήτηση είδα πως πρόκειται για κιχλίδες Victoria. Ενώ κατά βάθος το ήξερα πως θα έκανα μεγάλο λάθος τελικά πήρα τα 2 (το τρίτο δεν πίστεψα πως θα επιβίωνε τις επόμενες ώρες). Στο ενυδρείο άμεσα το ένα πήρε κυρίαρχο ρόλο και το άλλο κρύφτηκε. Αρκετό κυνηγητό και τελικά για να μην στρεσσάρεται το ψαράκι παρήγγειλα 8 μικρά (2εκ) ψαράκια του είδους αυτού ώστε να προκύψει ένα χαρέμι και τα υπόλοιπα να δωθούν. Το πρόβλημα είναι πως όταν μπλέξεις με Victoria σχεδόν ποτέ δεν ξέρεις αν τα ψάρια είναι καθαρό είδος ή υβρίδια ή ακόμα κι αν το είδος που έχεις έχει αναταξινομηθεί. Θα ανεβάσω φώτο από το ενυδρείο και από τα ψαράκια για να μου πείτε αν έχετε καμμιά ιδέα για το ποιά ακριβώς είναι γιατί με το internet δεν έχω σιγουρευτεί για τίποτα, εκτός από το φύλο των μεγάλων που είναι 1m + 1f. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εχουν ενδιαφερον τα ψαρια απο Victoria και ελαχιστες φορες ερχεται καποιος ειδος στην Ελλαδα.Περιμενουμε το video σου.Καλη συνεχεια. :)

Μπορεί να μην είμαι σίγουρος για το είδος αλλά σίγουρα είναι όμορφος ο άτιμος.

Το θυληκό και το αρσενικό μετά από ένα τρικούβερτο καβγά. Το θυληκό βγήκε από εκείνο τοσημείο μετά από 10 λεπτά

Φίλε kokbeast καλώς ήρθες στην Αφρική! :)

Πολύ όμορφα τα ψάρια της Βικτώρια!!!

Στη θέση σου είχα βρεθεί πρίν κάποια χρόνια και όπως εσύ ετσι και εγώ είχα τις ίδιες απορίες.

post-7034-1310996272_thumb.jpgpost-7034-1310996360_thumb.jpg

Χώρις να είμαι σίγουρος το ψάρι αυτό είναι το παρακάτω που βλέπεις στο link:

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1546

Να έχεις υπό'ψη οτι μεγαλώνουν αρκετά και θέλουν χώρο.Δες τα πως θα πάνε στο 180 (και εγώ εκεί τα κράτησα) και στο μέλλον τα μεταφέρεις αν χρειαστεί.

Ο αρσενικός είναι αρκετα επιθετικός και προς άλλα είδη.Καλό θα ήταν να τα κρατήσεις μόνα τους στο ενυδρείο.Απο την στιγμή που έχεις αρσενικό και θηλυκό θεωρώ πως σίγουρα θα παρεις πολλές γέννες.

Να μας ενημερώνεις για την εξελιξή τους. :(

Και εγώ σ'αυτό το είδος είχα καταλήξει οτι έχω. Στο ενυδρείο η επιθετικότητα δεν είναι εξεσημασμένη μέχρι στιγμής και ελπίζω μεγαλώνοντας τα μικρά να προκύψουν αλλά 2-3 θυληκά για να μείνουν στο ενυδρείο και τα υπόλοιπα να δωθούν.

Και εγώ ελπίζω για μεγαλύτερο ενυδρείο. Επίσης ελπίζω να το πάρει απόφαση και η γυναίκα μου. Τουλάχιστον στην κόρη μου αρέσουν πολύ οπότε έχω κάποιες πιθανότητες χε χε!!!

Και εγώ σ'αυτό το είδος είχα καταλήξει οτι έχω. Στο ενυδρείο η επιθετικότητα δεν είναι εξεσημασμένη μέχρι στιγμής και ελπίζω μεγαλώνοντας τα μικρά να προκύψουν αλλά 2-3 θυληκά για να μείνουν στο ενυδρείο και τα υπόλοιπα να δωθούν.

Και εγώ ελπίζω για μεγαλύτερο ενυδρείο. Επίσης ελπίζω να το πάρει απόφαση και η γυναίκα μου. Τουλάχιστον στην κόρη μου αρέσουν πολύ οπότε έχω κάποιες πιθανότητες χε χε!!!

Μεγαλώνοντας ο αρσενικός θα βγάλει και άλλα χρώματα ακόμα πιο έντονα!

Επίσης αν δεις μπουκωμένη θηλυκια καλυτερα απομόνωσε την σε άλλο ενυδρειο(ένα 60αρακι) ωστε να αφησει τα μωρα της εκει και μετα την επιστρεφεις στο κακονικό.

Ετσι θα κερδίσεις 1ον: πολλά μωρά, εχουν μεγάλο ποσοστό επιβίωσης....(εγω αν θυμάμαι καλά δεν είχα χασει κανένα)

και 2ον:Αν δει την διαδικασία η συζυγος δηλαδή την μπουκωμένη να αφηνει τα μικρά ψαράκια απο το στόμα τοτε θα δεις θα το πάρει απόφαση. :)

• 2 weeks later...

Λοιπόν για να μην το γρουσουζέψω δεν έγραψα πιο πριν αλλά ναι η πρώτη γέννα είναι γεγονός!!!

Φιλοξενώ περίπου 40 ψαράκια σε ένα 20λιτρο ενυδρειάκι και φαίνεται να τα πηγαίνουν μια χαρά.

Θα βάλω άμεσα αγγελία για τους μπόμπιρες μια και το 20 λιτρο είναι αρκετό προς το παρόν αλλά καλό είναι να μεγαλώσουν τα ψαράκια πιο σωστά. Είναο πλέον αρκετά δυνατοί και τρώνε με άνεση flake τροφή.

Αυτή ειναι χαρμόσυνη είδηση για την Αφρική αγαπητέ Φίλε ,ψάρια που δεν ασχολούνται πολλοί θα έλεγα ελάχιστοι και εδώ με την δική σου προσπάθεια δίνεται μια πρόκληση για τους φίλους που θέλουν να ασχοληθούν με την Μεγάλη λίμνη αλλά τόσο αδικημένη βικτώρια.

Χίλια Μπράβο :):lmao:

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις ευχές. Θα ήταν και η δική μου χαρά μεγαλύτερη αν ήμουν σίγουρος για το είδος των ψαριών. Έχω φάει αρκετές ώρες στο δίκτυο να ψάχνω αλλά πάλι σίγουρος δεν μπορώ να είμαι. Τουλάχιστον είναι ωραία ψάρια και πράγματι δεν ασχολείται πολύ ο κόσμος με αυτά.

πανεμορφα ψαρακια! να σου ζησουν!

Λοιπόν για να μην το γρουσουζέψω δεν έγραψα πιο πριν αλλά ναι η πρώτη γέννα είναι γεγονός!!!

Φιλοξενώ περίπου 40 ψαράκια σε ένα 20λιτρο ενυδρειάκι και φαίνεται να τα πηγαίνουν μια χαρά.

Θα βάλω άμεσα αγγελία για τους μπόμπιρες μια και το 20 λιτρο είναι αρκετό προς το παρόν αλλά καλό είναι να μεγαλώσουν τα ψαράκια πιο σωστά. Είναο πλέον αρκετά δυνατοί και τρώνε με άνεση flake τροφή.

Να τα χαίρεσαι φίλε μου! :lmao:

Αφου εχουν δυναμώσει τα ψαράκια και τρώνε μόνα τους μπορεις να επιστρέψεις την μητέρα στο κυρίως ενυδρείο για να μην επιβαρύνει το νερό στο 20λιτρο!

:)

H μαμά ψαρίνα είναι ήδη στο κυρίως ενυδρείο και έχει αρχίσει να τρώει λυσαλέα για να πάρει τα πάνω της από τη νηστεία των 20 ημερών. Βέβαια τρώει και λίγο ξύλο από το αρσενικό αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Με επιφύλαξηυ αρχίζω να πιστεύω πως έχω άλλα 4 θυληκά και3 αρσενικά από τα μικρότερα ψαράκια στο κυρίως ενυδρείο. Μόλις σιγουρευτώ θα πρέπει να φύγουν τα περισσευούμενα αρσενικά και 1-2 θυληκά.

οταν ειναι να φυγουν εδω ειμαστε εμεις!

να σου ζήσουν ,είναι εντυπωσιακά πανέμορφα...μπράβο!!!!

Να σου ζήσουν φιλε!! Αλλα αυτο ο αρσενικος!! απιστευτα χρωματα ρε φιλεεε!!!

πανεμορφα!

πως μπαινουν αυτα; ζευγαρια;

ποιο ειναι το ψαρι τελικα; υπαρχει καποιο λινκ;

πανεμορφα!

πως μπαινουν αυτα; ζευγαρια;

ποιο ειναι το ψαρι τελικα; υπαρχει καποιο λινκ;

Τα ψάρια αυτά νομίζω καλύτερα να μπαίνουν σε χαρέμια (1m+3 ή 4f). Τώρα για το είδος αστα να πάνε δεν έχω ιδέα. Μπορεί να είναι sp 44, red back scraper ή και εγώ δεν ξέρω ακόμα τι άλλο

Τα ψάρια αυτά νομίζω καλύτερα να μπαίνουν σε χαρέμια (1m+3 ή 4f). Τώρα για το είδος αστα να πάνε δεν έχω ιδέα. Μπορεί να είναι sp 44, red back scraper ή και εγώ δεν ξέρω ακόμα τι άλλο

Εντάξει, όταν βρεθεί σίγουρα για ποιο είδος πρόκειται, θα μιλήσουμε, - ενδιαφέρομαι - .

Εντάξει, όταν βρεθεί σίγουρα για ποιο είδος πρόκειται, θα μιλήσουμε, - ενδιαφέρομαι - .

Φίλε μου ειλικρινά δεν πιστεύω πως θα βρω το είδος με βεβαιότητα. Οι μορφολογικές διαφορές μεταξύ των sp 44, red back scraper, brownae δεν είναι μεγάλες. Έχω βρει πως τα red back scraper που διατίθενται στην Ευρώπη είναι περίπου σαν τα δικά μου ενώ στην Αμερική είναι αρκετά διαφορετικά, που σημαίνει πως και το ίδιο είδος μπορεί να παρουσιάζει διαφορετικούς φαινότυπους ( ίσως διαφορετικές ποικιλίες?? ίσως επιλεκτικές αναπαραγωγές?? δεν ξέρω). Αρκετές διαφορές βρήκα και στα brownae και στα sp 44. Άλλοτε τα βρίσκω με κόκκινη ράχη, άλλοτε βρίσκω αναφορές πως τα γνήσια brownae έχουν κόκκινο στην κοιλιά. Χάος η Victoria.

Πάντως τα ψαράκια της γέννας τα δίνω. Έχω σχετικό post στις αγγελίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...