Jump to content

διαστασεις.

marnieros

Recommended Posts

καλησπερα σας.

αρχιζει ο σχεδιασμος του νεου μου ενυδρειου το οποιο αρχικα σκεφτομαι να γινει μεταξυ 1.30 με 1.50 πλατος

γυρο στα 50 εκατοστα το βαθος και 60-80 υψος

εχω σκοπο να το κανω γλυκου νερου χωρις να εχω αποφασισει τι θα βαλω μεσα ακομα

κ αργοτερα να το μετατρεψω σε θαλλασινο(οταν θα φυγουν τα πρωτα εξοδα)

θελω αν μπορει καποιος να με βοηθησει λιγο με τις διαστασεις για να μπορω να ελιχθω αναμεσα σε επιλογες ψαριων και ειδων. και να μην εχω κοληματα οχι χαμηλο η στενο η δεν ξερω εγω τι.

για φιλτρο θα γινει σαμπ αρκετα μεγαλο αναλογος ποσο θα γινει τελικα το ενυδρειο (επισεις θελω βοηθεια με τα υλικα που θα χρησιμοποιηθουν γιατι θελω αν γινεται να μην αλαχτουν τα υλικα του αν γινει μετατροπη :) java script:emoticon(':(',%20'smid_15')

Εχεις ξαναφτιαξει ενυδρειο?Αν ειναι η πρωτη φορα ,δεν θα στο συνιστουσα ,για τετοιες διαστασεις :)

πάχος για τζάμια ρηξε μια ματια εδω:http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

και όπως προ είπε ο κύριος kixlidatos δεν είναι και ότι πιο εύκολο για πρώτη κατασκευή

.... και 60-80 υψος

Θα δυσκολευτείς λιγάκι με αυτο το υψος!!!

το πρωτο ενυδρειο ειναι για μενα αλλα στις κολησεις θα εχω εμπιρο ατομο διπλα μ

το θεμα μου ειναι να φτιαξω κατι που να εχω επιλογες να βαλω σχεδον τα παντα μεσα.

το αquatools το εχω μελετισει αρκετα και γιαυτο και εβαλα αυτο το θεμα γιατι ανα 5εκατοστα υψος πρεπει να παχυνει 1χιλιοστο το τζαμι.

αν με 1.5 μηκος 55 εκ βαθος και 60 εκατοστα υψος μπορω να φιλοξενισω τα παντα μεσα ειμαι πληρως καλυμενος

Τα παντα δεν μπορεις .Πχ φροντοζες και τετοια ψαρια. Αν σκοπευεις να το γυρισεις αργοτερα σε θαλασσινο,πρεπει να φτιαξεις απο τωρα και το σαμπ,που θα σου ειναι και τωρα πολυ ωφελιμο.Τα τζαμια σου πρεπει να ειναι 12αρια και τουλλαχιστο απο δυο κοντρες πανω κατω.Να εχεις υποψιν οτι με τις κοντρες χανεις υψος 8-10 εκατοστα,οποτε θα ελεγα να το κανεις 70 ποντους,αλλα οχι 80 γιατι θα σου ειναι πολυ δυσκολο στην συντηρηση του :)

Οτι αλλες αποριες εχεις εδω ειμαστε :(

αν τελικα γινει reef πανω απο 55-60 εκ. υψος δεν χρειαζεται, να προνοησεις να κοπουν τα τζαμια για να μπει υπερχειλιση , και το πλατος απο 70 ποντους και πανω

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

απο την αρχη θα δουλευει με σαμπ το οποιο θα παιξει σε αρκετα λιτρα αν οχι το 1/3 του ενυδρειου καπου εκει κοντα.

70 εκατοστα το υψος του μου φενεται και εμενα μια χαρουλα καπου τοσο το υπολογιζα

αλλα 70++ εκατοστα βαθος? πολλα δεν ειναι?

εχω σκοπο να το παω για θαλλασινο αν και δεν ξερω αν θα εχω την οικονομικη δυνατοτιτα.

αν δεν θα την εχω θα γινει αφρικανικο μαλαουι πιθανος

τρυπες εχουν μελετιθει καθος στο σπιτι εχει γινει ιδι εγκατασταση για ενυδρειο (αποχετευση και παροχη στο σαλονι)

αν τελικα γινει reef πανω απο 55-60 εκ. υψος δεν χρειαζεται, να προνοησεις να κοπουν τα τζαμια για να μπει υπερχειλιση , και το πλατος απο 70 ποντους και πανω

Δηλαδη αν δεν του βγαινει για τοσο να μην το κανει; :):(

απο την αρχη θα δουλευει με σαμπ το οποιο θα παιξει σε αρκετα λιτρα αν οχι το 1/3 του ενυδρειου καπου εκει κοντα.

70 εκατοστα το υψος του μου φενεται και εμενα μια χαρουλα καπου τοσο το υπολογιζα

αλλα 70++ εκατοστα βαθος? πολλα δεν ειναι?

εχω σκοπο να το παω για θαλλασινο αν και δεν ξερω αν θα εχω την οικονομικη δυνατοτιτα.

τρυπες εχουν μελετιθει καθος στο σπιτι εχει γινει ιδι εγκατασταση για ενυδρειο (αποχετευση και παροχη στο σαλονι)

θα εχεις προβλημα στο να καθαρισεις το κατω μερος θα δυσκολευεσαι δηλαδη να φτασεις το χερι χαμηλα και να το φωτισης με τοσο υψος..,τα θαλασσινα ενυδρεια χρειαζοντε παραπανω πλατος για την δημιουργεια του σωστου περιβαλοντος , ο βραχος θα πρεπει να στηθει ετσι ωστε να εχει αρκετες θεσεις για κοραλια να μην ειναι στουμπομενος για να περναει το νερο αναμεσα να παρασερνει τα υπολειματα τροφης και τις ακαθαρσιες για να μην αυξανονται τα νιτρικα και παραληλα να φερνει τροφη και οξυγονο στους οργανισμους που σκοπευεις να φιλοξενησεις,ακομα για τον ιδιο λογο θα χρειαστει το aquascape σου να εχει περιθωριο και απο την μπροστινη πλευρα αλλα και απο την πισω και γι'αυτο χρειαζεσαι πλατος

Δηλαδη αν δεν του βγαινει για τοσο να μην το κανει; :(:thumbup:

βρε Στρατο να το κανει ο ανθρωπος εννοειτε ..περνω παραδειγμα απο εμενα δεν μου ειχαν πει οταν κολησα το δικο μου καντο φαρδυτερο γιαυτο το λογο και τωρα με τρωει να κανω αλλο :)

αλλα 70++ εκατοστα βαθος? πολλα δεν ειναι?εχω σκοπο να το παω για θαλλασινο αν και δεν ξερω αν θα εχω την οικονομικη δυνατοτιτα.

Εγω ειπα 70 τελικο,για να μπορεις οπως ειπες να βαλεις ολα τα ψρια σχεδον,οποτε αν βαλεις δισκους η σκαλαρια θελουν υψος,οποτε με τις κοντρες και την αμμο ,θα σου πεσει 55 περιπου.Αν ομως βαλεις αφρικανες :):( τοτε ειναι περιττο αυτο το υψος μεν,αλλα σεμενα προσωπικα θα μου αρεσε παρα πολυ,γιατι θα ειχα πολλα να κανω με την δικοσμιση του ενυδρειου :thumbup:

Να παρεμβω και εγω λιγο;

Μιας και το δικο μου ενυδρειο εχει 70 υψος,τωρα με τον αραγωνιτη στους 3 ποντους για να φτασω πατο η επιφανεια του νερου φτανει μεχρι τον ωμο.Και κλειστη η επιστροφη του sump.

Απο πλατος δυστηχως εχω μονο 40 ποντους αλλα αν μπορουσα θα το εκανα 60-70 ποντους οχι παραπανω.

Αυτο εχει να κανει και με τον χωρο που θα τοποθετηθει το ενυδρειο.Αν εχει περιθωριο μπροστα απο το ενυδρειο.

Οσο για το μηκος καντο οσο μπορεις γιατι μετα θα το μετανιωσεις.

:)

• 1 month later...

να ενοχλησω παλι λιγο και εγω. οι διαστασεις που επιλεχθηκαν τελικα ειναι 180χ60χ75 μηκος/πλατος/υψος εχει κατασκευαστει ιδι η βαση σημερα το μεσιμερι θα βαφτει επιδι πρεπει σιγα σιγα να παραγγειλω τα τζαμια

θα μπει ultra clear προσοψη 15αρα και τα αλλα απλα 15αρια πρεπει να μου δωσεται για αλλη μια φορα τα φωτα σας! τρυπες? ναι αλλα! σιγουρα η περισοτερη πιεση ασκητε στον πατο αν και βολευει γιατι δεν θα βγαινουν εξωτερικα οι σωλινες απο/προς σαμπ με ανχωνει λιγο σαν σκεψη αν και απο πολλες κατασκευες που εχω δει τις εχουν πατο. ελεγα για πλατη η για το 1 απο τα 2 πλαινα.

αυτο που με προβληματιζει ειναι αν γινουν οι τρυπες στα πλαινα ειναι το υψος τις τρυπας δεν διορθονεται ευκολα μετα σε αντιθεση με τον πατο που αλλαζεις απλα μια μια pvc σωληνα. καθος και φ υπερχιλησεις/επιστοφης που πρεπει να γινουν οι τρυπες :hysterical:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...