elaspre 14 Ιουλίου 2011 #1 Share 14 Ιουλίου 2011 Παιδια επειδη εχω σκοπο να παρω φιλτρο ενεργου ανθρακα για ποσιμο νερο(αυτα που συνδεουμε στις βρυσες για να πινουμε καθαρο νερακι),μπορω να χρησιμοποιησω απο αυτο στο ενυδρειο μου αντι να παρω ως εξτρα και Α/Ο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Ιουλίου 2011 #2 Share 14 Ιουλίου 2011 Το φίλτρο βρύσεις που λες αφαιρεί οσμές, τοξίνες, τυχών ορμόνες κτλ. Η αντίστροφη όσμωση κάνει τα παραπάνω επειδί έχει φίλτρο άνθρακα αλλα κύρια λειτουργεία του είναι η αφαίρεση μετάλων/ιχνοστοιχείων απο το νερό κάνοντας το "αγνό" νερό. Πρέπει να καταλάβεις για ποιό λόγο χρησιμοποιείται η Α/Ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 14 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 14 Ιουλίου 2011 (edited) Το φίλτρο βρύσεις που λες αφαιρεί οσμές, τοξίνες, τυχών ορμόνες κτλ. Η αντίστροφη όσμωση κάνει τα παραπάνω επειδί έχει φίλτρο άνθρακα αλλα κύρια λειτουργεία του είναι η αφαίρεση μετάλων/ιχνοστοιχείων απο το νερό κάνοντας το "αγνό" νερό. Πρέπει να καταλάβεις για ποιό λόγο χρησιμοποιείται η Α/Ο. αντιλαμβανομαι γιατι επιμενεται ολοι σε Α/Ο απλα επειδη δεν βρηκα καποιο αντιστοιχο τοπικ σκεφτηκα μηπως γινεται και η δουλεια με τα απλα φιλτρα οπως αυτο πχ.: http://www.waterwaves.gr/index.php?target=...roduct_id=29850 γιατι και αυτο ειναι φιλτρο ενεργου ανθρακα,και οπως αναφερει το σαιτ κανει καλη δουλεια στον καθαρισμο του νερου!θα μπορουσε να δημιουργησει τις συνθηκες για μια καλη βαση για το νερο?εχει υποψη καποιος δημιουργεια θαλασσινου με τετοιου ειδους φιλτρο? και κατι αλλο,τα συστηματα Α/Ο για ποσιμο νερο τα αποκλειουμε και αυτα? (μιλαμε για πολυ διαβασμα και ψαξιμο μεχρι στιγμης και ακομα ειμαι στην συλλογη του εξοπλισμου) Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2011 - elaspre Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουλίου 2011 #4 Share 14 Ιουλίου 2011 υπαρχουν συστηματα α/ο για ποσιμο νερο. συνηθως και επειδη στις α/ο που χρησιμοποιουμε στα ενυδρεια εχουμε οι περισσοτεροι και ρυτηνη,το νερο δεν ειναι ποσιμο για ανθρωπινη καταναλωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 14 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 14 Ιουλίου 2011 υπαρχουν συστηματα α/ο για ποσιμο νερο. συνηθως και επειδη στις α/ο που χρησιμοποιουμε στα ενυδρεια εχουμε οι περισσοτεροι και ρυτηνη,το νερο δεν ειναι ποσιμο για ανθρωπινη καταναλωση. το αναποδο γινεται?εστω και με καποια παραχωρηση? τα φιλτρα ενεργου τα αποκλειουμε και αυτα? Υ.Γ.:δεν εχω πολλες αποριες.....ακομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Ιουλίου 2011 #6 Share 17 Ιουλίου 2011 το αναποδο γινεται?εστω και με καποια παραχωρηση? τα φιλτρα ενεργου τα αποκλειουμε και αυτα? Υ.Γ.:δεν εχω πολλες αποριες.....ακομα! Αν εχεις μονο ψαρια το χρησημοποιεις ανετα,σε reef ομως απαιτείται α/ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος