Rik 27 Ιουλίου 2011 #26 Share 27 Ιουλίου 2011 Υπάρχει κάτι άλλο σχετικά με τα guppies . Όποιος τα είχε ξέρει ότι αρρωσταίνουν πολύ συχνά .Η βασική ετία είναι η διαφορά νερού . Τα εισαγόμενα ψαριά μεγάλωσαν σε νερό με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι , σχεδόν θαλασσινό και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις καινούριες συνθήκες .Τα ψάρια που θα γεννηθούν στο ενυδρείο μας θα είναι πολύ πιο υγιής και ανθεκτικά , τα εισαγόμενα όμως πρέπει να τα κρατάμε σε πολύ αλατισμένο νερό για την πρόληψη ατυχημάτων η να τους αλλάζουμε την πυκνότητα του άλατος σταδιακά . Έχω παρατηρήσει ότι η ''κατάρα τον guppies '' χτυπά συχνότερα την άνοιξη και το φθινόπωρο και με μεγάλες αλλαγές νερού . Συμπέρασμα- . λίγο αλατάκι παραπάνω και Ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες αλλαγές νερού ,η πρόληψη είναι η καλλίτερη θεραπεία .. Γενικος την ανοιξη και το φθηνοπωρο εχουμε εξαρση αισθενιων σε ολα τα ηδη ψαριων. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...ost&id=3100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 30 Ιουλίου 2011 #27 Share 30 Ιουλίου 2011 Εκ του αποτελέσματος θα συμφωνήσω κι εγω μαζί σου Rik . Υπάρχει κάτι άλλο σχετικά με τα guppies . Όποιος τα είχε ξέρει ότι αρρωσταίνουν πολύ συχνά .Η βασική ετία είναι η διαφορά νερού . Τα εισαγόμενα ψαριά μεγάλωσαν σε νερό με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι , σχεδόν θαλασσινό και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις καινούριες συνθήκες .Τα ψάρια που θα γεννηθούν στο ενυδρείο μας θα είναι πολύ πιο υγιής και ανθεκτικά , τα εισαγόμενα όμως πρέπει να τα κρατάμε σε πολύ αλατισμένο νερό για την πρόληψη ατυχημάτων η να τους αλλάζουμε την πυκνότητα του άλατος σταδιακά . Έχω παρατηρήσει ότι η ''κατάρα τον guppies '' χτυπά συχνότερα την άνοιξη και το φθινόπωρο και με μεγάλες αλλαγές νερού . Συμπέρασμα- . λίγο αλατάκι παραπάνω και Ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες αλλαγές νερού ,η πρόληψη είναι η καλλίτερη θεραπεία .. Απο την εμπειρία μου δεν θα το έλεγα αυτό για το αλάτι αν και έχει κάποια βάση . Κάποτε όταν γίνονταν οι εισαγωγές στα Γκάμπυ , οι σακούλες έγραφαν ενα S που σήμαινε οτι τα ψάρια αυτά είχαν μεγαλώσει σε σχεδόν θαλασσινό νερό , έχω όμως πολλά χρόνια να το δώ . Μετρίσεις πυκνότητας του νερού της σακούλας δεν βλέπω να έχουν αλάτι τα τελευταία χρόνια που έκανα αυτή τη δουλειά . Δεν ξέρω αν ο NickTheFish συμφωνεί που τα ζεί τώρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 1 Αυγούστου 2011 #28 Share 1 Αυγούστου 2011 Εκ του αποτελέσματος θα συμφωνήσω κι εγω μαζί σου Rik . Απο την εμπειρία μου δεν θα το έλεγα αυτό για το αλάτι αν και έχει κάποια βάση . Κάποτε όταν γίνονταν οι εισαγωγές στα Γκάμπυ , οι σακούλες έγραφαν ενα S που σήμαινε οτι τα ψάρια αυτά είχαν μεγαλώσει σε σχεδόν θαλασσινό νερό , έχω όμως πολλά χρόνια να το δώ . Μετρίσεις πυκνότητας του νερού της σακούλας δεν βλέπω να έχουν αλάτι τα τελευταία χρόνια που έκανα αυτή τη δουλειά . Δεν ξέρω αν ο NickTheFish συμφωνεί που τα ζεί τώρα . Για σου Σταμάτη . Ξεφεύγοντας από το θέμα μας θέλω να σε ευχαριστήσω για την ερεύνα που έχεις κάνει επάνω στο στρώσιμο του ενυδρείου με το safe start . Με έσωσες Είμαι νέα στο χόμπι όμως με τα gyppeis ασχολήθηκα πολύ Τα στοιχεία που αναφέρω είναι από τους ιδιοκτήτες τον petshop που συνεργάζομαι. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο , μερική εκτροφής αναφέρουν ότι μεγαλώνουν τα ψάρια τους χωρίς περιττό αλάτι , το έχω διαβάζει σε κάποια γερμανικά sait που πουλάνε ψαριά ποιότητας όπως Aquaristik-Studio Heimrich . Οι υπόλοιποι δεν βγάζουν τσιμουδιά - τουλάχιστον στα sait τους . Τα συμπεράσματα δικά σας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 1 Αυγούστου 2011 #29 Share 1 Αυγούστου 2011 Γενικος την ανοιξη και το φθηνοπωρο εχουμε εξαρση αισθενιων σε ολα τα ηδη ψαριων. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...ost&id=3100 RIK ,μου έλυσες ακόμη μια απορία . Από το link σου έμαθα γιατί τα gappies μου ποτέ δεν έχουν παραμορφώσεις- τους έχω στο παράθυρο στο άμεσο φως του ηλίου . Όταν τους έβαλα εκεί δεν ήξερα ότι δεν συνιστάτε να έχεις ενυδρείο στο φως όμως τελικά αποδείχτηκε ότι κάνει καλό στα νεογνά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος